Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Μακαρι να τα καταφερει. Να μπορει να τρωει κονσερβα και ξηρη τροφη να το αφησουμε εδω στπ γρασιδι να το φροντιζουμε κ αυτο.

Φαινεται λες και ποναει οταν το τριβουμε να κανει τσισα του. :( κακάκια δεν εκανε ακομα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Φαινεται λες και ποναει οταν το τριβουμε να κανει τσισα του.
Απλά γκρινιάζει γιατί μπορεί και να πονάει λιγουλάκι, μην δίνεις σημασία. Τόσο μικρό δεν μπορεί να έχει πρόβλημα με το ουροποιητικό του σύστημα. Εσύ να επιμένεις μέχρι να κάνει τα τσισάκια του και μετά θα ηρεμεί κι αυτό. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τοσο που πλανταξει φαινεται να ποναει πολυ.Ουτε απο το μπιμπερο θελει να πινει. Του δινω με τη συριγγα. Του εβαλα σε ενα καπάκι γαλα και εγλειφε αλλα για πολυ λιγο. Κακάκια δεν κανει με τιποτα. Να περιμενω μεχρι αυριο ή να παω στον κτηνιατρο σημερα? οταν περπατά τρέμουν τα πισω ποδια του

Καλημέρα Νικόλ.:)
Δεν γνωρίζω και τόσο πολλά για τη φροντίδα των νεογνών, αλλά με αυτά που διαβάζω και στη θέση σου, καλού-κακού, θα πήγαινα σήμερα (αν είχα τη δυνατότητα, λόγω Κυριακής)

Καλησπέρα σε όλη την παρέα,
Το Σάββατο,γυρνώντας σπίτι μου,άκουσα κάτι να κλαίει από τον κάδο σκουπιδιών.
Πήγα να δω και ήταν 2 γατάκια μικρά.
Να πω πως δεν είχα ποτέ ζώο στο σπίτι και δεν ξέρω τίποτα από ζώα.
Τα λυπήθηκα και αποφασίσουμε να τα πάρουμε σπίτι μέχρι να τα πάρει κάποιος που να έχει γάτες/σκύλους.
Διαβάζοντας μεσα στο forum αγόρασα 2 μπιμπερό και ειδικό γάλα σε σκόνη και τους δίναμε 10-15ml κάθε 3-4 ώρες.
Την πρώτη φορά φάγανε 20-25ml.
Το ένα ήταν πολύ πιο ζωηρό από το άλλο.
Τους φτιάξαμε ένα χώρο στον μπαλκόνι με σπιτάκι με 3-4 χοντρά πανιά και το βράδυ τα σκεπάζουμε όσο μπορούμε.
Την ημέρα τους αφήνουμε να κάνουν βόλτες στο μπαλκόνι και το βράδυ φτιάχνουμε μια ''πορτα'' ώστε να μην φύγουν.
Σήμερα τα πήγαμε στο κτηνίατρο μαζί με την γυναίκα μου,η οποία ασχολείται όλη μέρα μαζί τους,καθώς εγώ τα πρωινά λείπω.
Κατά τις 18.00 πήγαμε στον κτηνίατρο,τους έδωσε λίγη πάστα και μου είπε να τους δώσω λίγο ακόμη αύριο και μετά από 1 εβδομάδα.Moυ είπε ότι ειναι 2 εβδομάδων.
Επίσης,μου έδωσε ενα σπρευ για ψυλλους.Μου είπε να το ψεκάσω μέχρι να μουσκέψει.
Το πρόβλημα είναι πως μόλις ψεκάσαμε τα γατιά,το ζωηρό άρχισε να νιαουρίσει πολύ έντονα και μετά που σταμάτησε,άλλαξε η συμπεριφορά του.
Ξαφνικά,σταμάτησε να τρέχει και μπήκε μέσα στο σπιτάκι του,σε μια γωνία και δεν βγαίνει με τίποτα!
Που αυτό όταν μας έβλεπε έτρεχε πάνω μας σαν παλαβό!
Το άλλο γατάκι ήταν ήρεμο και παρέμεινε στην ίδια συμπεριφόρα,καθως άρχισε και να παίζει μάζι μας!
Τι έπαθε το ζωηρό γατάκι;Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα και καλωσήρθες στη συντροφιά μας :flowers:
Κατ'αρχήν ένα μπράβο που σώσατε τα γατάκια που κάποιος ασυνείδητος επιχείρησε γι ακόμα μια φορά να σκοτώσει. Είναι πολύ τυχερά που βρέθηκαν στο δρόμο σου:)
Γι αυτό που ρωτάς, η απότομη αυτή αλλαγή συμπεριφοράς και το κρύψιμο μετά την αποπαρασίτωση, μου φέρνει στη σκέψη την πιθανότητα το φάρμακο (είτε γιατί είναι ευαίσθητο, είτε γιατί έπεσε λίγο παραπάνω) να του ερέθισε σε κάποιο σημείο το δερματάκι :hmm:Μου είχε τύχει κι εμένα, όταν για -μια και μοναδική φορά- επιχείρησα να κάνω αποπαρασίτωση στη δική μου και δεν μου καθόταν ήσυχη.
Όπως και να συμβαίνει, εύχομαι να είναι κάτι προσωρινό και μετά από λίγες ώρες να επανέλθει στη γνώριμη ζωηρή του συμπεριφορά :)

Υπαρχει περιπτωση να μπήκε καταλαθος στα ματακια του και να μην το πήρατε χαμπάρι? τρωει?

Τελικά σήμερα το πρωι είναι μια χαρά..Τρέχει στο μπαλκόνι και έφαγε κανονικά.Παίζουν και αρκετά μεταξύ τους αλλά και μαζί μας.
Πάντως,κάτι άλλο είναι οτι τρυπάνε το μπιμπερό πολυ εύκολα.Το μασουλάνε με τα δόντια τους δεξια-αριστερα και τρυπάει στα πλάγια.
Υπάρχει κάτι να κάνουμε για να τρώνε πιο πολύ ίσια;

Καλησπέρα!! Δυστηχώς τα 4 είναι πολύ κούραση! Αλλά όπως λες χαλάλι τους!;) Θα πρέπει να πάρεις ένα ειδικό γάλα σε σκόνη από το κτηνιατρείο να αγοράσεις ένα μπιμπερό και έπειτα όποτε τα ταίζεις θα πρέπει να φτιάχνεις την εξής συνταγή : Παίρνεις το γάλα σε σκόνη και βάζεις με ένα κουταλάκι του γλυκού λίγη σκόνη όσο σου πει ο κτηνίατρος ( πάντως ελάχιστη..) Έπειτα θα βράζεις σε ένα βραστήρα λίγο νεράκι και έπειτα θα βάζεις λίγο κρύο λίγο ζεστό πάλι και με το θερμόμετρο θα πρέπει η θερμοκρασία του γάλατος να είναι 36 με 37 μετά το βάζεις μέσα στο μπιμπερό το κλίνεις με το καπάκι του μπιμπερού το ανακινείς και έτοιμοο!:D Τώρα πως θα τα ταίσεις είναι άλλη και μεγάλη υπόθεση..:/: Τροφή θα μπορέσουν να φάνε όταν γίνουν 1 με ενάμιση μήνα εκεί.. Μπάνιο; ME ΤΙΠΟΤΑ!
Σχετικά με την τελευταία σου ερώτηση δεν νομίζω να πάθει κάτι αλλά καλό θα ήταν όποτε το βλέπεις να το τραβάς από εκεί καλού κακού και κόψε του την συνήθεια..Μάλλον θα πεινάει εκείνη την στιγμή! Όποτε θα ξέρεις και πότε να τα ταίζεις! Και όπως είπαμε:clapup:

Καλησπέρα!! Δυστηχώς τα 4 είναι πολύ κούραση! Αλλά όπως λες χαλάλι τους!;) Θα πρέπει να πάρεις ένα ειδικό γάλα σε σκόνη από το κτηνιατρείο να αγοράσεις ένα μπιμπερό και έπειτα όποτε τα ταίζεις θα πρέπει να φτιάχνεις την εξής συνταγή : Παίρνεις το γάλα σε σκόνη και βάζεις με ένα κουταλάκι του γλυκού λίγη σκόνη όσο σου πει ο κτηνίατρος ( πάντως ελάχιστη..) Έπειτα θα βράζεις σε ένα βραστήρα λίγο νεράκι και έπειτα θα βάζεις λίγο κρύο λίγο ζεστό πάλι και με το θερμόμετρο θα πρέπει η θερμοκρασία του γάλατος να είναι 36 με 37 μετά το βάζεις μέσα στο μπιμπερό το κλίνεις με το καπάκι του μπιμπερού το ανακινείς και έτοιμοο!:D Τώρα πως θα τα ταίσεις είναι άλλη και μεγάλη υπόθεση..:/: Τροφή θα μπορέσουν να φάνε όταν γίνουν 1 με ενάμιση μήνα εκεί.. Μπάνιο; ME ΤΙΠΟΤΑ!
Σχετικά με την τελευταία σου ερώτηση δεν νομίζω να πάθει κάτι αλλά καλό θα ήταν όποτε το βλέπεις να το τραβάς από εκεί καλού κακού και κόψε του την συνήθεια..Μάλλον θα πεινάει εκείνη την στιγμή! Όποτε θα ξέρεις και πότε να τα ταίζεις! Και όπως είπαμε:clapup:

Ευχαριστω για τις συμβουλες.Ειναι 2 παντως τα γατακια,οχι 4!
Ξηρα τροφη τους δινουμε 2-3 κροκετες πολυ μικρες 1 φορα την ημερα.Η μια τις τρωει,η αλλη ετσι κι ετσι.
Μας ειπε η κτηνιατρος να τους δινουμε σιγα σιγα κονσερβα πατε.Σημερα φαγανε λιγο,περιπου μιση κονσερβα.
Ανεβασα και ενα μικρο βιντεο με μια ωραια στιγμη!
https://www.youtube.com/watch?v=UaKNPp94dfI&feature=youtu.be

Καλε τι πανεμορφα μωρουλια ειναι αυτα!! :clapup:Μπραβο σας ,που τα πηρατε σπιτι σας και τα φροντιζετε!! Ειναι πολυ τυχερα που τα βρηκατε!! Φιλακια στα μικρουλια λουκουμαδακια!!!:inlove::inlove::inlove::inlove:

Είναι πανέμορφα και τα δυο τα πορτοκαλάκια !!:D
Και το βιντεάκι που δείχνει τα γλυκά μωρούλια να παίζουν, υπέροχο! Να τα χαίρεσθε:happy:

2016_05_24_234408.jpg

2016_05_24_235108.jpg
Γατο-μπουκίτσες!:inlove:

Ομορφα μπεμπάκια και πορτοκαλάκια....δύο στα δύο!! να τα χαίρεστε!!

Οταν θέλετε να βάζετε σπρέι για ψύλλους, θα ήταν καλύτερο να φοράτε γάντια να ψεκάζετε τα χέρια σας και απλά να τρίβετε το μαλλάκι τους.... νομίζω ότι το μπεμπάκι απλά τρόμαξε πολύ.... άσε που μπορεί να γλυφτούν και να παρουσιάσουν πρόβλημα!

Για το μπιμπερό θα πρότεινα να κάνετε μια λίγο πιο μεγάλη τρύπα μπροστά, όχι πολύ, ίσα - ίσα να τρέχει το γάλα λίγο πιο άνετα...προφανώς πεινάνε και γίνονται ανυπόμονα....άσε που έτσι όπως τα βλέπω μπορείτε να αρχίσετε να δίνετε πατέ τροφούλα αραιωμένη με λίγο νεράκι.... ή ακόμα καλύτερα να βράσετε λίγο κοτοπουλάκι να το λιώσετε και να δίνετε... θα τα δυναμώσει γρήγορα!!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και για τα δύο μπεμπάκια και να περνάτε όμορφα!!!:D

Γεια σας!Υιοθέτησα ενα γατάκι περίπου ενος μήνα,το έχω πάει στο κτηνίατρο και ακολουθεί αγωγή με αντιβίωση.Λόγω του ότι δεν έχω εμπειρία με τις γάτες όποια συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.Επίσης ειναι αρκετά αδύναμο και λόγω της αντιβίωσης έχει διάρροια,συμβουλές;;;;

Καλώς το δέχτηκες το μωρούλι σου :D
Πρωτίστως και όσο παίρνει την αντιβίωση, η πρώτη συμβουλή μου είναι, να ακολουθείς πιστά τις συστάσεις του γιατρού. Επειδή είναι αδύναμο, δεν θα ήταν άσκοπο αν τον ρωτούσες κατά πόσο θα ωφελήσει στην ενδυνάμωσή του, κάποια βιταμινούλα.
Όσο για τη διάρροια, παρενέργεια των αντιβιοτικών (εφ'όσον, υποθέτω, ο γιατρός θα του έκανε αποπαρασίτωση με την πρώτη σας επίσκεψη) θα σταματήσει, όταν σταματήσει κι η αγωγή. Τουλάχιστον όσο διαρκεί η θεραπεία, μη του δίνεις γάλα. Προτίμησε παράλληλα με την κύρια τροφή του, το ζουμί από βραστό κοτοπουλάκι ή ρυζόνερο (νερό που έχεις βράσει ρύζι) ή/και λίγο βραστό ρυζάκι.

Περαστικούλια του, να σου ζήσει και να χαίρεσαι τη συντροφιά της για πολλά πολλά χρόνια :flowers:

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.Έχουμε ένα αδεσποτάκι εδώ και δύο εβδομάδές στο σπίτι.Αποφασίσαμε πως θα το κρατήσουμε.Είναι περίπου 3 εβδομάδων και επειδή έκανε διάρροια στην αρχή με το ειδικό γάλα σκόνης δίνουμε a/d της hills σύμφωνα με την συμβουλή ιατρού.Επίσης έχει κάνει ενέσιμη αντιβίωση,έχει πάρει χαπάκι για τα σκουλήκια και έχει ψεκαστεί για ψυλλους.Τα πάμε περίφημα.
Μια ερώτηση απλή έχω να σας κάνω,επειδή καμιά φορά λερώνεται,σε ουρά και πόδια,υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνουμε μπάνιο πέραν του να το καθαρίζουμε τοπικά με βαμβάκι βρεγμένο σε τσάι χαμομήλι ή φασκόμηλο;Υπάρχει κάποια "σπιτική" λοσιόν;

Καλησπέρα και καλωσήρθατε στην παρέα μας :flowers:
Τη δική μου σε αντίστοιχη ηλικία την καθάριζα με μωρομάντηλα, αλλά αργότερα έμαθα οτι δεν είναι κι ότι καλύτερο.
Ψάξε αν θες σε pet-shops τα ειδικά μαντηλάκιαγια τετράποδα που υπάρχουν γι αυτή τη δουλειά (εύκολα και γρήγορα).
Να σου ζήσει το μικράκι και να χαίρεσαι τη συντροφιά του για πολλά πολλά χρόνια
mini-graphics-cats-828685.gif

Σε ευχαριστώ Αλκυόνη για την απάντηση και τις ευχές.Με μωρομάντηλα το καθάριζα τις 2-3 πρώτες μέρες,ήταν πολύ βρώμικο,αλλά έμαθα εγκαίρως πως το ερεθίζουν.Θα τα κοιτάξω και τα μαντηλάκια.
Ευχαριστώ πολύ όλους σας καθώς το πρώτο βράδυ άντλησα γρήγορα χρήσιμες πληροφορίες για την επιβίωσή του.

Να'σαι καλά.:)
Μπορείς να ανοίξεις κι ένα καινούργιο θέμα, στην ειδική γι αυτό κατηγορία που έχουμε "Οι γάτες μου"
και να αρχίσεις να γράφεις την ιστορία του, όπως τα άλλα μέλη μας. Εκεί θα μαθαίνουμε τα νέα του και θα μας δοθεί κι η ευκαιρία να το θαυμάζουμε σε φωτογραφίες του που θα ανεβάζεις.
smileys-animals-104677.gif
p0703.gif

καινουρια γατάκια

καλησπερα

εδω και λιγες μερες έχω υοθετησει 2 γατακια μικρα... ( 2-3 μηνων) και αν και ειχα παντα γατες ποτε δεν ετυχε να υοθετησω απο τοσο μικρη ηλικια. Ετσι αντιμετωπιζω καποια θεματα με τα μικρουλια και θα ηθελα τις συμβουλες σας... :)

1) Ειναι πολυ ζωηρουλια και ολη μερα τρεχουν και μου ανακατευουν ολο το σπιτι... ανεβαινουν στα τραπεζια.. μου τρωνε τα καλωδια μου γρατσουνανε τους καναπεδες.... δεν ξερω πως να το σταματησω.. δεν παιρνουν απο λογια οσο κι αν τα διωχνω!! Τι μου προτεινετε να κανω?

2) εδω και δυο μερες ειναι με διαρροια και επειδη βαζω το ερκοντισιον σκεφτομαι μηπως φταιει αυτο?? Σας εχει τυχει κατι τετοιο??:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back