Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Απάντηση: Νεογέννητα-βοήθεια

Boήθεια!!! Τα γατάκια που είχα βρει 7 στον αριθμό, φιλοξενούνταν μέρες σε μια φίλη και είναι μια χαρά. Για κάποιες μέρες όμως θα τα αναλάβω εγώ. Η σκύλα μου, την ώρα που έλειπα, άνοιξε την πόρτα απ'το δωμάτιο, μπήκε στην καλάθα των μικρών, τα καθάρισε με τη γλώσσα της και έφαγε τα κακά τους! Την έπιασα επ'αυτοφώρω να τους γλείφει τα κώλια και αυτά να γουργουρίζουν..Κινδυνεύει από κάτι η σκύλα μου???:redface: Είμαι προβληματισμένη μην αρρωστήσει το δικό μου ζωάκι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιατί να κινδυνεύει καλέ; Όχι φυσικά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φαντάζομαι ότι τα κακάκια τους δεν θα είναι και τόσο βλαβερά, αφού πίνουν μόνο γάλα για νεογνά. Άλλωστε και η μαμά τους θα τα έγλειφε για να τα καθαρίσει.
Όπως και να έχει πάρε ένα τηλέφωνο κάποιον κτηνίατρο να νιώσεις σιγουριά & πες μας να ξέρουμε.
Τι γλυκό σκυλάκι πάντως! Με μητρικό ένστικτο
:) :P

Οχι,δεν νομιζω οτι παθαινουν κατι.Και η μανα μου εχει σκυλα..η οποια εετρωγε τα κακακια της γατουλας,οταν ηταν μικρη.Δεν ξερω γιατι..αλλα ειναι γεγονος.:)

Απλά έχω κουραστεί...Έχω κουραστεί να βρίσκω σε όλο το Αγρίνιο παρατημένα γατιά στα σκουπίδια..έχω κουραστεί να τα μεγαλώνω με αγάπη και ξενύχτια και να κάνω μια τρύπα στο νερό γιατί τα περισσότερα καταλήγουν σε κτήματα με αβέβαιο μέλλον...Δεν υπάρχουν τόσα σπίτια για τόσα πολλά γατιά..Έχω κουραστεί με τον εαυτό μου που με βάζω διαρκώς σε αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία..Γιατί να μην μπορώ απλά να τα προσπεράσω?? Γιατί να με διαλύει το κλάμα τους και να με κάνει να γυρνάω πίσω να τα μαζέψω?? Γιατί να λιώνω όταν τόσα δα σκατάκια γουργουρίζουν όταν τα ταίζω με το μπιμπερό?? Γιατί να μην ανήκω στους σκληρούς ανθρώπους?? Γιατί να μην με νοιάζει μόνο η πάρτη μου?? Πόσο πιο χαλαρή θα ήταν η ζωή μου τότε...Συγγνώμη για τις φωναχτές σκέψεις..Απλά η ελληνική υπόθεση είναι ατέρμονη...Τα αδέσποτα και τα παρατημένα δεν τελειώνουν ποτέ.....

Πολλά σκυλιά τρώνε κακά, ακόμα και άλλων ζώων και τα δικά τους. ΣΙΓΟΥΡΑ δε θα πάθει κάτι, στο εγγυώμαι προσωπικά.

Απλά έχω κουραστεί...Έχω κουραστεί να βρίσκω σε όλο το Αγρίνιο παρατημένα γατιά στα σκουπίδια..έχω κουραστεί να τα μεγαλώνω με αγάπη και ξενύχτια και να κάνω μια τρύπα στο νερό γιατί τα περισσότερα καταλήγουν σε κτήματα με αβέβαιο μέλλον...Δεν υπάρχουν τόσα σπίτια για τόσα πολλά γατιά..Έχω κουραστεί με τον εαυτό μου που με βάζω διαρκώς σε αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία..Γιατί να μην μπορώ απλά να τα προσπεράσω?? Γιατί να με διαλύει το κλάμα τους και να με κάνει να γυρνάω πίσω να τα μαζέψω?? Γιατί να λιώνω όταν τόσα δα σκατάκια γουργουρίζουν όταν τα ταίζω με το μπιμπερό?? Γιατί να μην ανήκω στους σκληρούς ανθρώπους?? Γιατί να μην με νοιάζει μόνο η πάρτη μου?? Πόσο πιο χαλαρή θα ήταν η ζωή μου τότε...Συγγνώμη για τις φωναχτές σκέψεις..Απλά η ελληνική υπόθεση είναι ατέρμονη...Τα αδέσποτα και τα παρατημένα δεν τελειώνουν ποτέ.....

Είναι τραγικό, που τα πετάνε σε τέτοια ηλικία και εις γνώσιν τους τα καταδικάζουν...Κι εγώ βοηθάω όποιο μπορώ και ναι, το ιδανικό θα ήταν να μπουρούμε να τα στειρώσουμε εάν αναγκαστούμε να τα αφήσουμε έξω. Τουλάχιστον όμως, τους δίνουμε μια ευκαιρία να ζήσουν λίγα χρόνια...Να πάρουν λίγη αγάπη, λίγη ΤΡΟΦΗ που τους τη στερούν άδικα παίρνοντάς τα από τη μητέρα τους.
Κάνουμε μια τρύπα στο νερό για το πρόβλημα των αδέσποτων, ναι. Αλλά πιστεύω πως αλλάζουμε λίγο την πραγματικότητα κάποιων ψυχών. Τους δίνουμε μια ελπίδα για επιβίωση.
Δεν είμαστε η τέλεια χώρα με τα καταφύγια και τις δημοτικές στειρώσεις αδέσποτων. Αλλά ο θάνατος αθώων όντων, δεν είναι λύση :worry:
Οπότε, εγώ έχω μόνο να σου πω μπράβο που προσπαθείς. Και να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου που δεν μπορείς να τους γυρίσεις την πλάτη. Έχεις ανθρωπιά, που σπανίζει στην κοινωνία μας :)

hionati μου οι ίδιοι προβληματισμοί βασάνισαν κι εμένα στο παρελθόν. Αλλά κάποια στιγμή έφτασα στο ακόλουθο συμπέρασμα που πιστεύω ότι θα βοηθήσει κι εσένα:
Αν στον κόσμο που ζούμε υπερισχύει το κακό αυτό δεν σημαίνει πως σήμερα δεν θα κάνω ένα καλό. Μια μικρή νίκη δεν πάει να πει πως κέρδισα τον πόλεμο, αλλά κέρδισα μια μάχη. Το γατάκι μου, που σήμερα είναι βασιλιάς, βρέθηκε στα σκουπίδια μισοπεθαμένο. Το μάζεψε μια Αγγλίδα, καλόψυχη όπως εσένα κι εμένα. Το πηρε σ' ένα κτηνίατρο όπου του έσωσαν τη ζωή. Εκεί το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά όταν πήγα τον γάτο της μαμάς μου για εμβόλιο and the rest as they say is history ;)
Αν η Αγγλίδα αγνοούσε αυτή τη ψυχούλα στο βάθος του καλάθου αυτό θα είχε μόνο μία κατάληξη. Το μάζεψε όμως και η τύχη του άλλαξε. Καταλαβαίνεις σίγουρα τι προσπαθώ να σου πω.. Δεν μπορούμε να σώσουμε όλα τα γατάκια του κόσμου. Αν τα αγνοήσουμε τότε οι δολοφόνοι τους θα έχουν κερδίσει. Άν όμως το παλέψουμε κάποια απ' αυτά θα κερδίσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη. Με τη Λουλού (τη σκυλίτσα μου) ησυχάζουν αμέσως. Ζυμώνουν αυτή, εγώ χώνω μπιμπερό στα στοματάκια και μετά η Λουλού αναλαμβάνει γλείψιμο..:D Αυτά κάνουν κακά και τσίσα, τους γλείφει τα μουτράκια και αυτά γουργουρίζουν σαν τρελά...Η Σούσι (η γάτα μου) από την άλλη ούτε να τα δει δεν θέλει!!! Όσο είναι αυτά εδώ μέσα αυτή πηγαίνει για ύπνο στον γείτονα. Ένα με προβληματίζει..Παλιότερα είχα αρπάξει δερματόφυτα από μωρό γατί..Για μένα δεν με νοιάζει, αλλά αν κολλήσει η σκύλα και μετά κολλήσει και τη γάτα πάω χαμένη..Αλλά θα είμαι πολύ άτυχη πιστεύω τόσο μικρά να έχουν δερματόφυτα..:worry:Τι λέτε κι εσείς??? Για τα ζώα μου φοβάμαι...

Τι να πω.. έχουν κάποια συμπτώματα που σου δίνουν λόγο ν' ανησυχείς;

δεν νομιζω πως τα δερματοφυτα πανε με την ηλικια αλλα οπως και να εχει δεν εχεις κανενα σημαδι οτι κατι δεν παει καλα! μην ανησυχεις τοσο!:)

Δεν υπάρχει σημάδι...ούτε δερματική αλλοίωση βλέπω..αλλά επειδή φημίζομαι για τη γκαντεμιά μου έχω λίγο πανικοβληθεί..Αλλά πιστεύω πως και σε άλλους έτυχε να μεγαλώνουν μικρά έχοντας και άλλα ζώα στο σπίτι τους..

Γιατί φημίζεσαι για την γκαντεμιά σου καλέ; Να μην το λες αυτό! Να λες "Φημίζομαι για την καλή μου τύχη" Έτσι θετική ενέργεια θα εκπέμπεις και θετική θα επιστρέφει σε σένα ;)

Νεογέννητο γατάκι και διάρροια

καλησπέρα,

εδώ και 6 μέρες φροντίζω ένα γατάκι που βρήκα στον δρόμο. υπολογίζω ότι είναι 12 ημερών βάση της ημέρας που άνοιξε τα ματάκια του. από χθες έχει εμφανίσει διαροια και ανησυχώ.τι πρέπει να κανω.θα το παω στον γιατρό αλλά αυτή την στιγμή δεν προλαβαίνω λογο εξεταστικής . .:( θελω να μάθω αν μπορώ να κάνω κατι.επισης μπορώ να ξεκινήσω εμβόλια και χάπια για παράσιτα σε αυτή την ηλικία?
ευχαριστώ.

Απάντηση: Νεογέννητο γατάκι και διάρροια

Καλησπερα και μπραβο σου που το φροντιζεις.:)
Καταρχην,μηπως του δινεις γαλα ανθρωπινης καταναλωσης;Αν ναι..για αυτο εχει διαρροια και πρεπει να το κοψεις.Θελει ειδικο γαλα για γατακια που θα το βρεις σε κτηνιατρειο.Δεν ειναι ακριβο.
Αν παλι του δινεις ειδικο γαλα..πρεπει να το πας σε κτηνιατρο..καθως αν συνεχιστει κινδυνευει απο αφυδατωση.:worry:
Τα εμβολια σιγουρα αργοτερα πρεπει να τα κανει και αυτα γινονται για την δικια του υγεια.Δηλαδη...μην φανταστεις οτι κινδυνευεις απο κατι επειδη δεν ειναι εμβολιασμενο.Ολα τα εμβολια εκτος της λυσσας,γινονται για να προστατευτουν αυτα.
Για την αποπαρασιτωση δεν ειμαι σιγουρη,θα πρεπει ουτως ή αλλως να συμβουλευτεις κτηνιατρο και για το ποτε μπορει,αλλα και για την δοση..καθως αυτη υπολογιζεται συμφωνα με το βαρος του γατιου.:)

Είναι σημαντικό να κλείσεις ένα ραντεβού σε κτηνίατρο. Εκείνος/η θα σου πει την ακριβή του ηλικία, με τι είναι καλά να τραφεί για να συνελθει, πότε να κάνει το πρωτο του εμβόλιο και αποπαρασίτωση κτλ
Μην προσπαθήσεις μόνη σου να το θεραπεύσεις από τη διάρροια γιατί δεν θα τα καταφέρεις. Εδώ εγώ έκανα βλακεία με το γάτο μου, 6 ετών, που όταν του άλλαξα τροφή μου κανε διάρροιες και πήγα να τον θεραπεύσω αγοράζοντας την "κατάλληλη" τροφή. Λάθη εκανα! Μόνο όταν συμβουλεύτηκα την κτηνίατρο έγινε καλά ο γάτος μου. Γι' αυτό μην το σκέφτεσαι άλλο. Κυρίως γιατί σε μια τόσο νεαρή ηλικία το γατάκι είναι ευάλωτο και μόνο που δεν είναι με τη μαμά του. Χρειάζεται πολλούς λεπτούς χειρισμούς για να πάρει τα πάνω του και να μεγαλώσει.
Προς το παρόν όμως, επειδή είναι βράδυ και μέχρι να ξημερώσει να μπορείς να κλείσεις κάποιο ραντεβού, διάβασε αυτά:
kit επιβίωσης για νεογέννητα γατάκια
Ορφανά γατάκια και πως να τα μεγαλώσετε

Τελευταία επεξεργασία:
μάλλον δεν ηρθε η απαντηση μου.του δινω ειδικο γαλα.αυτο που εχω αλλαξει ειναι οι ωρες που το ταιζω.ενω το ταιζα καθε 3 ωρες και το βραδυ φυσικα τωρα το ταιζω καθε 6 μήπως και βελτιωθεί.το εχω ζεστα μεσα σε ενα κουτι και του εχω βαλει ειδικη πανα την οποια την αλλαζω συχνα για να ειναι καθαρο.οπως ειπα και πριν εχω δεθει μαζί του και θελω να ζησει.στον γιατρο επειδη λειπω αυτη την στιγμη θα μπορεσω να τον παω σε 2 μερες.:( είναι η πρώτη φορά που μεγαλώνω γατάκι και ειδικά τόσο μικρο....

Απάντηση: Μωρό γατάκι στο σπίτι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Καθε 6 ωρες δεν κανει τοσο μικρο.Θελει τουλαχιστον 4 ωρες.:/:
Οκ...εστω σε 2 μερες,αλλα αν συνεχισει πρεπειν να το πας.Μπορει να ειναι και απο σκουλικακια οποτε θα πρεπει να δεις αν μπορει να παρει παστουλα(Ναι..τωρα θυμηθηκα οτι στα μωρα δινουν παστα ,και οχι χαπακια):)

Δες και εδω καποια πραγματα.
Μακαρι να πανε ολα καλα,στο ευχομαι μεσα απο την καρδια μου.Οτι αποριες εχεις,μην διστασεις να ρωτας.:)

Απάντηση: Μωρό γατάκι στο σπίτι! Φροντίδα και άλλες απορίες

ευχαριστω πολυ.την πεμπτη θα παω στον γιατρο και θα σας στειλω να σας πω.
καληνυχτα :)

Τα 3 πανέμορφα γατάκια!!!

Γεια σας,
προχθές βρήκα στον κήπο μου 3 φοβερά και πανέμορφα γατάκια :clapup: ( ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα ματάκια τους )
Μήπως μπορείτε να μου πείτε μερικές συμβουλές για την φροντίδα τους; Κάθε πότε πρέπει να πίνουν γάλα και πόσα ml;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back