m-i-a1990
Νεοφερμένο μέλος
Παιδιά γεια σας!!! Βρήκα ένα γατάκι απέναντι από την πολυκατοικία μου αδύναμο πολύ ...το πήγα στο κτηνίατρο και m είπε πως το γατί είναι περίπου 1 μιση μηνών!!! είχε αφυδατωθεί και έχει και ίωση...πρέπει να το φροντίζω εγώ μου είπε με ειδική κονσέρβα με βιταμίνες και αν δεν καλυτερέψει αντιβίωση..η μάνα του έχει αλλα 2...και το 2αίρω ήτανε χειρότερα και το έχω αφήσει στο γιατρό..!!! Το έχω 3 μέρες εδώ..Ότι τρώει , τρώει...ότι χέζει , χέζει κανονικά...αλλα ρε παιδιά...το γλυκό μου ...όλο κοιμάται και φαίνεται κουρασμένο και εξαντλημένο...τι άλλο μπορώ να κάνω? το προσέχω oooso μπορώ...!!! Σήμερα παρατήρησα τα ματάκια του πρησμένα από κάτω και λίγο κόκκινα..δεν θέλω να πεθάνει ρε γαμώτο...
το έχω λατρέψει το ζωάκι!!! τι άλλο μπορώ να κάνω??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
m-i-a1990
Νεοφερμένο μέλος
το μονο που κανει ειναι να κοιμαται, να σηκωνεται να τεντωνετε και να ξανα κοιμαται...να τρωει να κανει κακα και να παιζει ελαχιστα!!!! δεν θελω να μου πεθανει το γατακι μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Даная
Νεοφερμένο μέλος
Είναι φυσιολογικά αυτά που περιγράφεις. Αν το ταΐζεις κατάλληλα+τρώει με όρεξη, ενεργείται τακτικά (χωρίς διάρροιες) & φαίνεται πως έχει δυνάμεις για να παίξει κλπ. θα είναι μια χαρά! Κοιμούνται πολλέεες ώρες

Όμως ό,τι περίεργο και να παρατηρήσεις πρέπει τουλάχιστον να το πεις στον κτηνίατρο & ίσως να του αναφέρεις και την οικονομική δυσκολία σου μήπως φιλοτιμηθεί να βοηθήσει το μικρό γατάκι.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εμένα ο κτηνοατρος δεν παιρνει τιποτα για επισκεψη.Μονο ότι παρω.

Даная
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ έχω κάνει 2 επισκέψεις (στη δεύτερη μας έδωσε χαπάκι για παράσιτα) & δεν μου πήρε τίποτα. Αφού ντρέπομαι τη γυναίκα πια

Αλλά έχει συγκινηθεί που το βρήκα λίγων ημερών & τώρα τον βλέπει ήρεμο, υγιή και καλοθρεμμένο

Νομίζω πως οι φιλόζωοι γιατροί, ιδιαίτερα σε τέτοιες καταστάσεις όπως αυτή που περιγράφεις m-i-a, βοηθάνε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αν ντρεπεσαι αφησε της ενα χρηματικο ποσο, οσο μπορεις να δωσεις. Αν ειναι ιωση, δυστυχως δεν μπορεις να κανεις και πολλα και η αντιβιωση θα ειναι για δευτερογενεις βακτηριδιακες λοιμωξεις, οποτε μπορει να ειναι και αχρηστη (αν δεν εχει βακτηριδιακη λοιμωξη). Ειναι ευκολο να προτρεπουμε τον κοσμο να παει το γατι στον γιατρο, αλλα δεν λαμβανουμε υπ οψην και το γεγονος οτι οι συχνες μετακινησεις τα στρεσσαρουν και τα αποδυναμωνουν. Στη θεση σου ειτε θα επαιρνα τηλεφωνο την κτηνιατρο, ειτε θα πηγαινα να την δω αυτοπροσωπως χωρις το γατι και θα της περιεγραφα οσο πιο αναλυτικα γινεται πως εχουν τα πραγματα. Αν σου πει οτι επειγει να το δει, τοτε το πας. Αν σου πει οτι αυτο που περναει ειναι φυσιολογικο στην περιπτωση του, τοτε απλα το προσεχεις να δεις πως εξελισσεται η κατασταση του και αν κρινεις οτι δεν βελτιωνεται το πας να το δει απο κοντα. Σε ποσες μερες σου ειπε οτι πρεπει να αρχισεις να βλεπεις βελτιωση; Να υποθεσω οτι εχει ρινοτραχειτιδα;
vickipapa
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα,
όπως έχω ξανααναφερει έχω ένα γατάκι που ειναι 24 ημερών. Δυστυχώς αρρώστησε έχει ιωσουλα και επίσης και επιπεφυκίτιδα στο ένα ματi της....Το πηγα στον γιατρο και μου ειπε να τις βαζω 3 σταγόνες στο μάτι,τη μύτη και τα ούλα tobrex. Τρώει αλλα οσο μπορεί. Έχει μειώσει την ποσοτητα του φαγητου που ετρωγε.Θα μπορουσε κάποιος να με βοηθησει για κάποιες εξτρα συμβουλές?
ευχαριστώ.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Αυτές τις σταγόνες στις έδωσε και για τα μάτια και για τα ούλα και για τη μύτη; Γιατί το tobrex είναι κολλύριο από όσο ξέρω.. Αφού είναι αρρωστούλα λογικό να μην τρώει τόσο..
vickipapa
Νεοφερμένο μέλος
ναι και για τα 3.δεν ξέρω.... μήπως επειδη έχει αντιβίωση για να το βοηθήσει? απλά φοβάμαι επειδη ξέρω οτι σε αυτή την ηλικία δεν έχουν αντισώματα...(πάντως φαίνεται να αναπνέει καλύτερα....)
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
όπως τα λες....η ποντικι το λενε η νυχτεριδα...εχω μεγαλώσει πολλά ζωάκια αλλά αυτό το πράγμα που ζω τώρα με ενα τόσο μικρο ζωάκι ποτε....ειναι ακριβως σαν ενα μικρο νεογέννητο παιδάκι....προσπαθω να μαθω τα πάντα καθε μερα εχω διαβασει απεριόριστα άρθρα...που θα πάει... ελπίζω να τα καταφέρω!!!ξερεις μήπως τι μπορω να κανω για το εντερακι του ? μάλλον εχει ερεθιστεί απο τις διαρροιες και βγαζει λιγο αιμα...
![]()
Είναιν απίθανο,είναι ποντικάκι!!

Ομως για το αιμα στιο εντεράκι μην το αφήνεις.Αυριο αν συνεχίζεται πρέπει να πας κτηνιατρο.

flora.m123
Δραστήριο μέλος
Ε γιατρός είναι, ξέρει τι κάνει λογικά.. Αφού πάει καλύτερα κιόλας..
vickipapa
Νεοφερμένο μέλος
φαίνεται πάρα πολύ εξαντλημένο.... υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρει?
vickipapa
Νεοφερμένο μέλος
Είναιν απίθανο,είναι ποντικάκι!!
Ομως για το αιμα στιο εντεράκι μην το αφήνεις.Αυριο αν συνεχίζεται πρέπει να πας κτηνιατρο.![]()
το πηγα σημερα αλλα για αλλο λογο....για την ιωση και το ματακι του οπως ειπα πριν.....

flora.m123
Δραστήριο μέλος
πάντα υπάρχει αυτή η περίπτωση με τα μωρογατάκια.. Αλλά μην το βάζεις κάτω. Κάνεις ο,τι καλύτερο μπορείς, φρόντισε να το ταϊζεις συχνά, ακόμα και με το ζόρι, να το κρατάς ζεστό, επικοινωνία με τον κτηνίατρο και μακάρι να πάνε όλα καλά..
vickipapa
Νεοφερμένο μέλος
του έχω βάλει θερμοφόρα ηλεκτρονική και προσπαθώ να του βάζω έστω δυο σταγόνες γάλα στο στομα του..... ευχαριστώ πολύ για ολα.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Ωραία, συνέχισε έτσι και μακάρι να πάνε όλα καλά!
AlexiaVgd
Νεοφερμένο μέλος
Κάνεις μεγαλη προσπαθια και μπραβο σου!! Κρατα το καθαρο και πρεπει να το πας επειγοντος στον κτηνιατρο αυριο. Οπως ανεφερες και παραπανω βγαζει αιμα απο το ενερακι του....Είχα το ίδιο ακριβως προβλημα με τα 3 μου γατακια! Ήταν μολις 5 ημερων.Τα πηγα στον κτηνιατρο και δεν μου πηρε τιποτα για την επισκεψη ,εδωσα μονο 5 ευρω για το φαρμακακι που μου εδωσε για το ενερακι του!! Συνεχισε την προσπαθεια....

AlexiaVgd
Νεοφερμένο μέλος
φαίνεται πάρα πολύ εξαντλημένο.... υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρει?
Μην απογοητευεσαι....Ο οργανισμος του ειναι πολυ ευαισθητουλης ειδικα τωρα που ειναι αρρωστουλη! Μην το αφηνεις μονο του κρατα του συντροφια και αμα θες μπορεις να του δωσεις λιγο ζαχαρονερο , αν κατα την γνωμη σου πιστευεις οτι πρεπει να παρει δυναμεις!!

vickipapa
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.... μόλις σηκώθηκε και έφαγε με όρεξη 20 ml....ειμαι συνεχεία απο πάνω του...απο την πρώτη μερα.... αργότερα θα του δώσω και ζαχαρονερο....
Даная
Νεοφερμένο μέλος
Πολύ ωραία, είναι πολύ θετικό που τρώει

Συνέχισε να το φροντίζεις έτσι!
Μακάρι να πάρει δυνάμεις γρήγορα το μικρούλι σου!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool