_amanda_
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η φροντίδα και η ΑΓΑΠΗ σου τα κραταει στη ζωή !
Είμαι βέβαιη πως θα συνεχίσουν να πηγαίνουν όλα καλά !! Στέλνω πολύ-πολύ θετική ενέργεια για ενίσχυση !! 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Είναι μεγάλη υπόθεση να μεγαλώνεις τόσο μικρά γατιά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
Είναι όντως αλήθεια πως ένα γατάκι μπορεί να ζήσει χωρίς πρωτόγαλα καθώς οι συνθήκες το "αποτρέπουν" και δεν κολλήσει φυσικά κάποια ασθένεια κατά την διάρκεια των πρώτων εβδομάδων. Ουσιαστικά το πρωτόγαλα χορηγείται ως τις πρώτες 3 μέρες για να παρέχει αντισώματα στα μικρά γατάκια, πράγμα που θα έπαιρναν ούτως η άλλως από την μητέρα τους αν μπορούσαν φυσικά να θηλάσουν. Για να διασφαλίσουμε την ευζωία των γατιών πρέπει να τα ταΐζουμε γάλα σε μορφή σκόνης και μάλιστα συστηματικά. Ενδεικτικά σας αναφέρω την απαραίτητη ποσότητα ανάλογα πάντα την ηλικία.
βδομάδα #1 : 2-6 ml κάθε δεύτερη ώρα.
βδομάδα #2 : 6-8 ml κάθε δεύτερη ώρα κατά την διάρκεια της ημέρας και κάθε 4 ώρες κατά την διάρκεια της νύχτας.
βδομάδα #3 : 8-10 ml κάθε δεύτερη ώρα κατά την διάρκεια της ημέρας και μια φορά την νύχτα.
βδομάδα #4: Το γατάκι μπορεί πλέον να εκδηλώσει την επιθυμία του οπότε το ταΐζετε όσο χρειαστεί κάθε 3 ώρες.
βδομάδα #5 : όσο θέλει το γατάκι κάθε 4 ώρες, μπορείτε να παραλείψετε το βραδινό τάισμα.
Εξίσου σημαντικό είναι να δώσουμε στα γατάκια αυτά μια αίσθηση ασφάλειας και ζεστασιάς διατηρώντας την "φωλίτσα" τους ζεστή σε θερμοκρασία 25-30 βαθμούς Κελσίου, τουλάχιστον για τις 2 πρώτες βδομάδες.
ps. ελπίζω όλα να πήγαν καλά με το γατάκι σας.
Havana
Διάσημο μέλος
Κάτι άλλο εξίδου σημαντικού, τα γατάκια δεν μπρορύν εύκολα να βήξουν και να δείξουν οτι πνίγονται, ειναι σημαντικο να εχουν χρονο να καταπιουν το γαλα και να μην γεμιζουμε με γαλα το στόμα τους χωρίς να εχουν καταπιει γιατί μπορεί να περάσει το γάλα στον πνευμονα, άσε του χρόνο λοιπόν να καταπίνει.
Ευχομαι να τα καταφερει το μιρκούλη..
sofae
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερα, ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Δυστυχως δεν τα καταφερε το μικρουλη... Ελπιζω να μην ξανατυχει, αλλα αν τυχει πιστευω θα ειμαι καλυτερα προετοιμασμενη.
Ευχαριστω!
lili.
Δραστήριο μέλος
ειναι δυσκολο να επιζησουν. εχω χασει και εγω 3 μωρουλια νεογεννητα κατα καιρους ενω εκανα τα παντα! εκανες οτι μπορουσες και αυτο εχει σημασια!
παιδια s.o.s εδω και μια εβδομαδα εχω 2 γατακια( η μαμα τους πεθανε δυο μερες αφοτου τα γεννησε,τα γατακια ειναι μια χαρα τρωνε με ορεξη κοιμουντε πολυ γουργουριζουν ειναι ζεστα και παχουλα κ ολα καλα εκτος οτι το ενα δεν μπορει να ενεργιθει εχω δοκιμασει οτι μου ειπαν οι κτηνιατροι που επικοινωνησα,αλλα τπτ οι περισσοτεροι μου ειπαν αν κανω κυκληκες μαλαξεις στην κοιλητσα του αλλα τπτ,εχω αγχωθει αρκετα παρολο που εχω μεγαλωσει γατακια παρα πολλες φορες,(το γαλα που τους δεινω το πηρα απο κτηνιατρο κ ολα ειναι σε φισιολογηκες δοσεις! τι να κανω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χμμ.. πόσες μέρες δεν ενεργείται;
Δεν μπορείς να το πας σε έναν κτηνίατρο; Σίγουρα αυτός θα μπορεί να κάνει κάτι πιο επεμβατικό από το τρίψιμο στην κοιλίτσα (το οποίο όντως βοηθάει απ`ό,τι ξέρω)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
εδω και δυο μερες,το ειπα στον κτηνιατρο και μου ειπε αυτο με τις μαλαξεις
Θα σου πρότεινα και σήμερα να συνεχίσεις τις μαλάξεις, να το κρατάς σε ζεστό μέρος και να το πηγαίνεις εσύ στην άμμο όσο πιο συχνά μπορείς (αλήθεια, πάνε σε άμμο έτσι
και αν μέχρι το απόγευμα ή αύριο δεν έχει κάνει τίποτα να το πας στο ιατρείο να το δεί ο γιατρός γιατί 3 μέρες είναι πολύ για νεογέννητο...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
εχουν ακομα κλειστα τα ματια τους πως να πανε στην αμμο? 6 μερων ειναι
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δοκιμασε να βαλεις σε ενα βαμβακακι λαδι (ελαιολαδο χρησιμοποιω εγω) και να του κανεις απαλα το πωπουδακι του. Βεβαια δεν μου εχει τυχει τοσο μικρο γατακι, αν δεν γινει τιποτα μεσα στην μερα, θα σου ελεγα κι εγω να το πας γρηγορα στον κτηνιατρο. Οχι με το τηλεφωνο, να το πας απο εκει.
εκει κατελειξα κ εγω θα το παω στο γιατρο σημερα κιολας.μου χαλασε και το μπιμπερο!ολα τα κακα στην ωρα τους

εχουν ακομα κλειστα τα ματια τους πως να πανε στην αμμο? 6 μερων ειναι
Συγγνώμη, δεν είχα καταλλάβει ότι μιλάμε για τόσο μικρά γατάκια.
Καλά θα κάνεις να το πας στο γιατρό, μακάρι όλα να πάνε καλά..
τα γατακια προς το παρον ειναι μια χαρα γουργουριζουν τρωνε με ορεξη αλλα επιδει εχω μεγαλωσει κι αλλες φορες εχω δει οτι απο την μια στιγμη στην αλλη μπορει να γινει το κακο εχω αγχωθει αρκετα
Hlianna
Διάσημο μέλος
τα γατακια αν δεν ενεργηθουν θα πρεπει να βοηθηθουν ειτε με κλισμα ειτε με καποιο ειδος παραφυνελαιου μεσα στο γαλα για να μπορεσουν να ενεργηθουν..το υποκαταστατο πολλες φορες τα κανει δυσκοιλια..το προτιμωτερο ειναι καθε 2η μερα να ενεργουνται..επισης να ξερεις οτι πρεπει να εχεις αρκετη υπομονη και να τριβεις παραπανω ωρα αποτι οταν κανουν τσισα..
καλη επιτυχια ευχομαι
sofae
Νεοφερμένο μέλος
εμενα μου ειχε πει να το τριβω στα γεννητικα του οργανα με βαβμακι ή χαρτι για να βοηθηθει, και οντως ειχε βοηθησει γαι λιγο. Μετα ειχε παλι προβλημα και το πηγα στην κτηνιατρο και το βοηθησε εκεινη για να το ανοιξει. Αυτο οσον αφορα τα κακα του, γιατι τα ουρα εβγαιναν οποτε το ετριβα και το εκανα σχετικα συχνα.
)τι λετε γιαυτο?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αυτο που περιγραφεις ειναι κατι σαν ελαφρυ κλυσμα. Γιατι δεν το εκανε ο ιδιος ο κτηνιατρος μην τυχον κανεις εσυ καποιο λαθος και του τραυματισεις τον πωπουλη;
anna 21
Δραστήριο μέλος
στα τελευταια νεογεννητα που φροντισα υπηρχε προβλημα δυσκοιλιοτητας. το προβλημα (που δεν λυνοταν με κανεναν αλλο απ τους απλους τροπους) λυθηκε απο γνωστη μου πολυ εμπειρη- πιεσε με συγκ τροπο το εντερο για αδειασει και να παρει μπρος και μετα ολα οκ. ειδικα αν τωρα αρχισες να τα ταιζεις με μπιμπερο λογικα φταιει η αλλαγη τροφης. δε σου συνιστω ομως να το κανεις μονος σου αυτο απ τη στιγμη που δεν εχεις την αναλογη εμπειρια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool