Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Χίλια μπράβο που τα πήρες κ τα φροντίζεις τόσο καλά! Εύχομαι όλα να πάνε καλά, να μεγαλώσουν και να ζήσουν υγιέστατα μια καλή ζωή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
FELINE ANGELS
Νεοφερμένο μέλος
είναι τέλεια!!!
εύχομαι ολόψυχα, ΟΛΑ να πάνε καλά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bigbong
Νεοφερμένο μέλος

Αλλά σήμερα είδα ότι η Βολντεμορτ έχει πρησμένο το ένα ματάκι και βγάζει συνέχεια τσίμπλες!
Τώρα θα περιμένω να δω τι θα μας πει ο γιατρός, ελπίζω να μην είναι σοβαρό!

moukelis
Επιφανές μέλος
Μπραβο σου για την προσπαθεια!Τα ματακια τους τα ανοιξαν κιολας;Τις τσιμπλες να τις προσεχεις,μην καθαριζειες ποτε ματακια με βαμβακι,μονο με γαζα αποστειρωμενη και φυσιολογικο ορο.Δες μηπως σου δωσει κι ο γιατρος καποιο κολλυριο μη κορτιζονουχο για να καθαρισουν τα ματακια τους μην ταλαιπωρουνται σε περιπτωση που ειναι καποιος ιος.Ευχομαι ολα να πανε καλα!
Bigbong
Νεοφερμένο μέλος

Δεν έχουν ανοίξει ματάκια, της Βολντεμορτ έχει πρηστεί και μας είπε η γιατρός ότι είναι Ίος. Πήραμε Κολίριο και αντιβίωση που θα πάρουν όλα για πρόληψη!
Βάλαμε και σκόνη για τα τσιμπούρια, και κατά τα άλλα μας είπε ότι φαίνονται κάλα!

Οποτε ελπιζουμε και συνεχιζουμε!!

lili.
Δραστήριο μέλος
ευχομαι ολα να πανε κατ'ευχην!

moukelis
Επιφανές μέλος
Λιγη προσοχη μονο με την αποπαρασιτωση,ειναι πολυ μικρα ακομη,ειδικα με τη σκονη πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικη.Καλη τους τυχη!
Bigbong
Νεοφερμένο μέλος

Αλλά έχω κάποιες απορίες αν μπορεί να μου απαντήσει κανείς:
Πρώτον ο Τσαμπι έχει ανοίξει και τα δυο ματάκια του και τα άλλα έχουν ανοίξει από ένα, και ανοίγει και το δεύτερο! Η γιατρός είχε πει ότι θα τα ανοίξουν στις δυο βδομάδες, μήπως έχουν κάτι και τα άνοιξαν τόσο γρήγορα?( μιας και η βολντη έχει πρόβλημα με το ένα)
Δεύτερον τους δίνω το γάλα της ρογιαλ κανιν, και λέει ότι πρέπει να περνούν περίπου 2-4 μλ την πρώτη εβδομάδα και 5-10 την δεύτερη άλλα αυτά είδη από την 4 μέρα άρχισαν να πίνουν 10 μλ! ΙΚαι το πίνουν τόσο γρήγορα που δεν τα προλαβαίνω!Μπορούν να πάθουν κατι!? Τα ταΐζω ανά 3 ώρες την ήμερα, και το βράδυ σηκώνομαι μετά από 6 ώρες για να ταΐσω
Και τελευταία ερώτηση, τους έβαλα χτες σπρέι για τα τσιμπούρια και η Βολντη άρχισε μετά από λίγο να φτερνίζεται για πάρα πολύ ώρα και να έχει μυξουλες! Σήμερα έχει φτερνιστεί δυο τρεις φορές και δεν έχει μύξες, μπορεί να ήταν κάτι αλλεργικό? Και αν ναι μήπως δεν πρέπει να της ξαναβάλω?
Για το γάλα δε γνωρίζω, για το σπρέυ όμως συνήθως αυτά δρουν για ένα μήνα, οι οδηγίες τι λένε; Ακολούθησέ τις και μην τους βάλεις πιο σύντομα μιας που είναι τόσο μικρά....

anna 21
Δραστήριο μέλος
Λοιπών τα γατουνια είναι τώρα μιας εβδομάδας, και όλα πάνε καλά ευτυχώς!
Αλλά έχω κάποιες απορίες αν μπορεί να μου απαντήσει κανείς:
Πρώτον ο Τσαμπι έχει ανοίξει και τα δυο ματάκια του και τα άλλα έχουν ανοίξει από ένα, και ανοίγει και το δεύτερο! Η γιατρός είχε πει ότι θα τα ανοίξουν στις δυο βδομάδες, μήπως έχουν κάτι και τα άνοιξαν τόσο γρήγορα?( μιας και η βολντη έχει πρόβλημα με το ένα)
Δεύτερον τους δίνω το γάλα της ρογιαλ κανιν, και λέει ότι πρέπει να περνούν περίπου 2-4 μλ την πρώτη εβδομάδα και 5-10 την δεύτερη άλλα αυτά είδη από την 4 μέρα άρχισαν να πίνουν 10 μλ! ΙΚαι το πίνουν τόσο γρήγορα που δεν τα προλαβαίνω!Μπορούν να πάθουν κατι!? Τα ταΐζω ανά 3 ώρες την ήμερα, και το βράδυ σηκώνομαι μετά από 6 ώρες για να ταΐσω
Και τελευταία ερώτηση, τους έβαλα χτες σπρέι για τα τσιμπούρια και η Βολντη άρχισε μετά από λίγο να φτερνίζεται για πάρα πολύ ώρα και να έχει μυξουλες! Σήμερα έχει φτερνιστεί δυο τρεις φορές και δεν έχει μύξες, μπορεί να ήταν κάτι αλλεργικό? Και αν ναι μήπως δεν πρέπει να της ξαναβάλω?
δεν ξερω να σου απαντησω σε ολα θα σου πω ο, τι ξερω ή εχω δει.καταρχην πολυ χαιρομαι που ολα πανε καλα. δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ανησυχεις που καποια ανοιξαν ματια. εχω παρακολουθησει αρκετα νεογενεννητα τις πρωτες βδομαδες τους και 1ον δεν ανοιγουν ολα ματια την ιδια μερα απαραιτητα 2ον δεν τα ανοιγουν ολα στις 2 βδομαδες. 8 ημερων ηταν οταν ανοιξαν τα ματακια τους τα γατακια της γεννας της γατουλας στο πατρικο μου. και μου χε κανει και εμενα εντυπωση γιατι αλλες φορες αργουσαν περισσοτερο. τωρα ποσο ημερων ειναι τα δικα σου? αν εχει καποιο προβλημα με ματακι ρωτα τον κτηνιατρο μηπως μπορεις να το βοηθησεις με βαμβακι με χαμομηλι/φυσ. ορο εκτος απ το βαμβακι με νερο.
ναι και αυτα που φροντιζα εγω τοσο επιναν! δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις ουτε για αυτο (εφοσον τα κακα τους ειναι οκ και μιλαμε για λογικες αποκκλισεις). αν σκεφτεις ειδικα οτι οταν εχουν μαμα-γατα πινουν συνεχεια οσο θελουν... μονο να προσεχεις μην πνιγουν. χμ θα σου λεγα το βραδυ να μην αργεις τοσο. γενικα αυτο που λενε ολοι ειναι οτι ειναι πολυ σημαντικο να ταιζονται συχνα τα γατακια οταν ειναι τοσο μικρα. εγω αν και ηταν ηδη 7-10 ημερων τα ταιζα καθε 2-3 ωρες (ισως λιγοτερο να πιουν, δεν πειραζει αυτο) αλλα και το βραδυ καθε 4 ωρες max. αναλογα με την ηλικια τους βεβαια.
για το σπρει δεν ξερω να σου πω εγω δεν εβαλα τιποτα μονη μου- πρεπει να προσεχεις παρα πολυ ειναι πολυ ευαισθητα.
υγ: sorry τωρα ειδα οτι ειχες γραψει οτι ειναι μιας βδομαδας!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σπρευ σαφεστατα και δεν πρεπει να τους ξαναβαλεις.Ο γιατρος τι σου ειπε για αυτο;

ΥΓ.Μπραβο σου για αυτο που κανεις,μακαρι να ηταν ολοι τοσο ευαισθητοποιημενοι οσο εσυ.

Bigbong
Νεοφερμένο μέλος

Είναι 7 ημερών! Για το σπρέι η γιατρός είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι μπορεί να μπει από την πρώτη ημέρα. Επειδή είχαν τσιμπούρια τους έβαλε η ίδια σκόνη και είπε να τους βάλω και σπρέι, αλλά έτσι όπως έκανε η Βολντη δεν τους ξαναβάζω!
Και για το βραδινό τάισμα η ίδια μου είπε ότι αν τρώνε καλά την ημέρα να σηκώνομαι μια φορά για να τα ταΐσω, και να περιμένω να με ξυπνήσουν αυτά. Αλλά εγώ στις 6 ώρες σηκώνομαι να τους δώσω, νομίζω ότι επειδή τρώνε τόσο πολύ την ημέρα, μάλλον το βράδυ δεν πρέπει να πεινάνε πολύ, γιατί πάντα όταν πάω να τα ταΐσω κοιμουνται!

anna 21
Δραστήριο μέλος
. ολες οι εθελοντριες παντως που εχουν μεγαλωσει πολλα μωρακια με μπιμπερο ηταν καθετες- για μιας βδομαδας μωρα το βραδυ πρεπει να φανε στις 4 ωρες max. απ την αλλη και εγω στην εμπειριες που ειχα με μωρα που μεγαλωσαν με μαμα-γατα η αληθεια ειναι οτι η γατα ποτε δεν εφευγε για παραπανω απο μιση ωρα μεχρι να μεγαλωσουν λιγο. γιαυτο εγω προτιμησα να τα ταιζω στις 4 ωρες το βραδυ μεχρι να κλεισουν και τη 2η βδομαδα. καλα ταισματα! 
ΜΙΧΑΛΗΣ1998
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας παιδεια εχω ενα μεγαλο προβλημα....σημερα το μεσημερι στο σπιτι της θειας μου βρικαμε ενα νεογεννητο χτυπημενο γατακι...φενεται να το δαγκωσε καποια αλλη γατα και το παρατησε....το πηρα με ενα γαντι και το πηγα σε μια θεια μου που ξερει απο τετοια θεματα εχει σωσει 4 γατες και σκευτικα οτι θα μπορουσε να βοηθησει.... το πηρε το καθαρησε με λιγο βρεγμενο μπαμπακι ωστε να φυγουν τα αιματα... το πηραμε το τα'ι'σαμε με μια σιριγγα.... δεν ξερω αν θα ζησει για πολυ γιατι δεν ειναι μαζι με την μανα του να το θυλαζει καθε μερα.... σας παρακαλω πειτε μου τι να κανω ειναι κριμα να ψωφησει νεογεννητο ειναι!!!ευχαριστωω!!!...

Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σου Μιχάλη! Μπορείς να βάλεις αγγελία στο facebook κ θα την προωθήσουν σε όλες τις φιλόζωες σελίδες ότι ζητείται γατομαμά, σε σελίδες όπως οι Γάτες Φλοίσβου https://www.facebook.com/pages/Γατες-Φλοισβου/149328111774171?fref=ts, animal action greece https://www.facebook.com/AnimalAction?fref=ts κλπ.
Επίσης, πήγαινέ το αν μπορείς ή τηλεφώνησε κάποιον κτηνίατρο για οδηγίες, πάρε κ τηλέφωνο κ κάποια φιλοζωική μήπως μπορεί να αναλάβει το περιστατικό.
Λίστα κτηνιάτρων μπορείς να βρεις εδώ https://www.mypetz.gr/threads/Γράψτε-έναν-κτηνίατρο-εδώ.220641/, εφημερίες κτηνιάτρων μπορείς να δεις εδώ https://www.lovemypet.gr/efhmeries. Η θεία σου που γνωρίζει βέβαια τι να κάνει, θα βοηθήσει.
anna 21
Δραστήριο μέλος
και ο,τι απορια εχεις ρωτα μηπως μπορουμε να βοηθησουμε (εννοειται ο κτηνιατρος ειναι ο μονος αρμοδιος, αλλα πολλοι εχουμε μεγαλωσει μωρακια ορφανα και εχουμε καποια εμπειρια)
το καλυτερο ειναι να βρεθει μαμα- γατα
ΜΙΧΑΛΗΣ1998
Νεοφερμένο μέλος
μπορει να ζησει αν το φροντισετε καταλληλα. διαβασε εδω https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/
και ο,τι απορια εχεις ρωτα μηπως μπορουμε να βοηθησουμε (εννοειται ο κτηνιατρος ειναι ο μονος αρμοδιος, αλλα πολλοι εχουμε μεγαλωσει μωρακια ορφανα και εχουμε καποια εμπειρια)
το καλυτερο ειναι να βρεθει μαμα- γατα
ευχαριστω παρα πολλη!!! δεν νομιζω το γατακι να αντεξει πολλη γιατι ειναι νεογενιτο μαλλον εχθες γενηθηκε!!! δεν νομιζω το γαλα που του δινουμε να τον καληπτει για πολλη!!!! και με την συριγγα δεν το βοηθαει καθολου το μισω το βγαζει απο το στομα δεν ξερω πραγματικα !!!! δεν ξερω θα ψαξω ειναι κριμα να ψωφησει !!!!
anna 21
Δραστήριο μέλος
lili.
Δραστήριο μέλος
θελει μεγαλη υπομονη και θεληση απο πλευρας σου για να ζησει το γατακι. εννοειται πως στην αρχη θα το ψιλοφτυνει το γαλατακι. και καλυτερα μην δινεις με συριγγα διοτι μπορει καταλαθος να το πνιξεις. να δινεις με μπιμπερο και να πας να παρεις γαλα ειδικο απο πετ σοπ. η θερμοφορα ειναι απαραιτητη (εγω τους ειχα μεχρι που εγιναν 2 μηνων) και ενα ρολογακι κοντα στο μικρουλι ωστε να συγχεει τους χτυπους του ρολογιου με τους χτυπους της καρδιας της "μαμακας" του.
οπωσδηποτε καθε 2 ωρες στην αρχη ταισμα (για περιπου 1,5 εβδομαδα)
sofae
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα, να σας ρωτησω παλι κατι. Παλι εχω ενα νεογεννητο και του εχω βαλει θερμοφορα αλλα θα πρεπει να το αφηνω ετσι οταν πηγαινω για δουλεια, ειναι επικινδυνο λετε μη συμβει τπτ αν ειναι πολλες ωρες στην πριζα; Επισης δεν τρωει προφανως εκεινες τις ωρες, ουτε το βραδυ, μπορω πιστευετε ν'αναπληρωνω την ποσοτητα οταν ειμαι σπιτι; Μου φαινεται ωρες ωρες οτι τρωει πολυ, να το αφηνω ή μπορει να παθει τιποτα; Απο ενστικτο λογικα εχουν την αισθηση να σταματησουν, σωστα;
Πολλες ερωτησεις αλλα επειδη το πρωτο που μου ετυχε περσιδεν εζησε θελω να ειμα πιο προσεχτικη αυτη τη φορα!
Ευχαριστω!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool