lili.
Δραστήριο μέλος
δεν θα πρεπει να μενει νηστικο για παραπανω απο 2-3 ωρες..εγω προσωπικα δεν θα το διακινδυνευα! η τροφη πρεπει να δινεται στα χρονικα πλαισια που οριζει η μικρη του ηλικια..οσο και αν του δωσεις μετα, δεν αναπληρωνεται!..ισα ισα κακο θα κανει, θα παραφουσκωσει, θα στουμπωσει, δεν ξερω και εγω τι..οσον αφορα την θερμοφορα, δεν νομιζω πως υπαρχει θεμα..και εγω την ειχα στην πριζα ολη μερα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sofae
Νεοφερμένο μέλος
Πραγματικα δεν μπορω να κανω κατι αλλο, γνωριζετε αν θα μπορουσα να το δωσω σε καποιον το γατακι για φιλοξενια;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Πραγματικα δεν μπορω να κανω κατι αλλο, γνωριζετε αν θα μπορουσα να το δωσω σε καποιον το γατακι για φιλοξενια;
εχει ανοιξει τα ματια του?
με τη θερμοφορα δεν παθαινουν κατι κι εγω παντα μεχρι τις 25 μερες την εχω συνεχεια ανοιχτη! επισης εφοσων δεν μπορεις να τα ταιζεις το 8ωρο που θα σαι στη δουλεια θα πρεπει να ξυπνας το βραδυ ..ξερω οτι ειναι κουραστικο και δυσκολο αλλα ειναι 10 μερες μονο μετα τα γευματα αραιωνουν

sofae
Νεοφερμένο μέλος
Ναι βασικα αυτο σκεφτηκα να κανω κι εγω. Δεν τα ανοιξε ακομη τα ματια, δεν ξερω αν προλαβε να θηλασει καθολου. Μετα απο ποσες μερες τ'ανοιγουν;
Hlianna
Διάσημο μέλος
Ναι βασικα αυτο σκεφτηκα να κανω κι εγω. Δεν τα ανοιξε ακομη τα ματια, δεν ξερω αν προλαβε να θηλασει καθολου. Μετα απο ποσες μερες τ'ανοιγουν;
τα μωρα ανοιγουν τα ματια τους περιπου 8 ημερων μπορει και πιο μετα..οποτε καταλαβαινεις οτι ειναι πολυ μικρακι

θα σου ελεγα να το ταιζεις ανα 2ωρο οταν εισαι σπιτι και ανα 3ωρο το βραδυ! ηδη το 8ωρο που λειπεις ειναι πολυ! βαλε μεσα κι ενα αναλογικο ρολοι και τυλιξε το στη κουβερτα θα νομιζει οτι ειναι ο χτυπος της καρδιας της μαμας του και θα το ηρεμει! βαλε ανακοινωση σε καποια φιλοζωικη σελιδα στο facebook μπας και βρεθει μαμα να το θηλασει..καλη τυχη ευχομαι

lili.
Δραστήριο μέλος
ναι ειναι πολυ μωρο! σε ποια περιοχη εισαι αν επιτρεπεται?
Hlianna
Διάσημο μέλος
ναι ειναι πολυ μωρο! σε ποια περιοχη εισαι αν επιτρεπεται?
θα το επαιρνα εγω αλλα πριν 2 ωρες μου εφεραν 4 μωρα με κλειστα ματια και μου ειναι πολυ δυσκολο να παρω κι αλλο! μακαρι κατι να γινει ή να βρεθει καποια μαμα να θηλαζει!
lili.
Δραστήριο μέλος
παιδια ειναι η εποχη που γεννανε τωρα και δυστυχως υπαρχουν παρα πολλα μωρακια απροστατευτα!
για αυτο ρωτησα που μενει μπας και μπορεσω να το παρω το μικρο!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
και το βραδυ φυσικα θελει συχνο ταισμα. μηπως θα μπορουσε καποια φιλη-ος να σε βοηθησει? να το ταιζει δλδ οταν λειπεις μια φορα εστω? ναι πες μας και περιοχη αν εισαι θεσσαλονικη ισως μπορεσω να βοηθησω.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sofae
Νεοφερμένο μέλος
αθηνα μενω, αγιο δημητριο με αλιμο. δεν εχω κανενα δυστυχως...
Hlianna
Διάσημο μέλος
ευχαριστω! Δεν ξερω αν πηγαινουν καλα τα πραγματα, το πρωτοβραδυ δε νιαουριζε εχτες ενω το ταϊζα μετα απο μια ωρα νιαουριζε παλι, δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο και απο χτες το απογευμα κανει διαρροια, οχι ολη την ωρα ομως και δε βγαζει πολυ. Θα παρω και την κτηνιατρο να ρωτησω μηπως πρεπει να δωσω ρυζονερο οπως μου ειχε πει την προηγουμενη φορα...
στο γαλα αντι για νερο θα βαλεις ρυζονερο
ισως ξυπνησε επειδη εκλαιγε! κι εγω ταισα 7.30 και ειχα βαλει ξυπνητηρι 11 και αρχισαν απο τις 10 το νιαουριτο! βεβαια τα δικα μου ειναι ενα τσακ πιο μεγαλα γι αυτο το βραδυ ταιζω καθε 4 ωρες 
sofae
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα και παλι! Η κτηνιατρος ειπε, χωρις να παρουμε το χειροτερο σεναριο, ισως τρωει πολυ. Αλλα πραγματικα αν το αφηνα να φαει οσο θελει το καημενο θα μπορουσε να φαει πανω απο 5ml στην καθισια! Το ταϊσα πριν μιση ωρα και ακομη ψαχνει να θηλασει.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Καλησπερα και παλι! Η κτηνιατρος ειπε, χωρις να παρουμε το χειροτερο σεναριο, ισως τρωει πολυ. Αλλα πραγματικα αν το αφηνα να φαει οσο θελει το καημενο θα μπορουσε να φαει πανω απο 5ml στην καθισια! Το ταϊσα πριν μιση ωρα και ακομη ψαχνει να θηλασει.
το οτι ψαχνει να θηλασει δεν σημαινει απαραιτητα οτι πειναει μπορει απλα να ψαχνει τη μαμα του..βαλε ενα αρκουδακι και απο πισω ενα αναλογικο ρολοι και θα ειναι πιο ησυχο γιατι θα πηγαινει και θα κουρνιαζει..
sofae
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα, θα μπορουσε τελικα καποιος να φιλοξενησει το γατακι; Γιατι ενταξει και αυριο δε δουλευω, αλλα απο Τριτη παλι θα λειπω τα πρωινα.
sofae
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα και παλι. Ηθελα να ρωτησω κατι. Το γατακι εχει να ενεργηθει απο το Σαββατο στις 6 περιπου το πρωι ενω κανω μαλαξεις για κανενα μισαωρο καθε φορα που το ταϊζω. Σημερα ειναι κλειστα στον κτηνιατρο και αυριο λογω δουλειας θα μπορεσω να το παω απογευμα. Ποσες μερες περιθωριο υπαρχει που να μην ενεργηθει ωστε να μην υπαρχει αμεσος κινδυνος, γνωριζετε; Επισης να το ταϊζω κανονικα οπως εκανα μεχρι τωρα; Ειναι πρησμενη η κοιλιτσα του, αρκετα μου φαινεται. Λετε να δοκιμασω το κλυσμα με τον ορο που ανεφερθηκε πιο πανω; Αν θεωρειτε οτι κινδυνευει αμεσα, γιατι φοβαμαι λιγο, αλλα αν ειναι αναγκη θα το κανω.
Ευχαριστω!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Νομιζω πως απο το Σαββατο που λες ειναι ηδη πολυ το διαστημα. Σε ποια περιοχη εισαι;
Αν εισαι Αττικη, υπαρχουν 24ωρες κλινικες που μπορεις να το πας, σιγουρα θα υπαρχουν και στην Θεσσαλονικη και σε καποιες αλλες πολεις.
Το κλυσμα σου εχουν δειξει πως να το κανεις; Εγω θα φοβομουν να το κανω μονη μου.

Δες εδω, εχει και τις 24ωρες κλινικες. https://www.mypetz.gr/threads/Λίστα-κτηνιάτρων.221742/
sofae
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστω! Εκανε τελικα λιγα. Μου ειπε η κτηνιατρος με μπατονετα και λαδακι να το τριψω και πετυχε προς το παρον. Ευχαριστω για τις κλινικεσ, πολυ χρησιμο!
μου έχει τυχει αρκετές φορές να έρθουν στην αυλή μου γατάκια άρρωστα και προσπάθησα να τα βοηθήσω. Δεν τα κατάφερα μέχρι τώρα όμως. Τα έβρισκα αργότερα νεκρά. Στεναχωριέμαι γιατί νοιώθω πως τίποτα δεν μπορώ να τους προσφέρω. Αυτή τη φορά είχα μια άλλη παρόμοια εμπειρία. Γέννησε μια γάτα στην αυλή μου. Το ένα της όμως το μωράκι φαίνεται θα ήταν άρρωστο και γι' αυτό δεν το φρόντιζε. Το πήρα τότε εγώ και του έδωσα αγελαδινό γάλα. Είναι Καθαρά Δευτέρα και όλα ήταν κλειστά για να πάρω ένα πιο κατάλληλο γάλα. Το γατάκι ήταν και παγωμένο. Το έβαλα στον ήλιο τυλιγμένο σε μια κουβερτούλα. Το άφρισα εκεί αφού το τάισα με σύριγγα αλλά έπρεπε να λείψω για καμιά ώρα. Όταν ήρθα δεν ήταν στη ζωή δυστυχώς. Σε τέτοιες περιπτώσεις τί θα έπρεπε να κάνω;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αν σκεφτεις πως η κανονικη θερμοκρασια της γατας ειναι 38,5 περιπου, καταλαβαινεις πως ο ηλιος μια τοσο κρυα μερα σαν την σημερινη δεν αρκει για να ζεστανει ενα τοσο μωρο γατακι. Το γαλα δεν πιστευω πως φταιει, γενικα οι γατες εχουν δυσανεξια στο αγελαδινο γαλα, αλλα οχι ολες. Εγω την πρωτη μου γατουλα που κι εκεινην την ειχε πεταξει η μανα της, με αγελαδινο την μεγαλωσα, την ειχα ομως μεσα, με θερμοφορα και με ολα τα κομφορ.
Αν σου ξανατυχει, το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να παρεις το γατακι μεσα, για να ειναι ζεστα και να μιλησεις με κτηνιατρο, αλλιως δεν νομιζω να καταφερεις και πολλα.
anna 21
Δραστήριο μέλος
θα μπορουσες να βοηθησεις σε πρωτη φαση τη μαμα που θηλαζει γιατι αν η γατα νιωσει κινδυνο ή δεν μπορει να βρει τροφη ειναι πιθανο να παρατησει τα μικρα της. οποτε καλη τροφη στη μαμα ειναι μια πρωτη κινηση (σε περιπτωση που δεν το εκανες) και μια φωλια (πχ ενα χαρτινο κουτι με κουβερτα σε ασφαλες σημειο)
αν ομως η μαμα δεν φροντιζει ενα γατακι γιατι ξερει οτι ειναι αρρωστο δεν μπορεις να κανεις και πολλα για να το φροντισει. αν ετσι λοιπον ηταν τα πραγματα και ησουν σιγουρη οτι η μαμα δεν το φροντιζει, θα μπορουσες να υποκαταστησεις εσυ τη μαμα του. αυτο δεν ειναι καθολου ευκολο. το μωρο θα χρειαζεται συχνο ταισμα με ειδικο γαλα βοηθεια για τις αναγκες του και μια ζεστη φωλια. οποτε το γατακι σου εκανες λαθος που το αφησες εξω σε μια κουβερτα μονο του. χρειαζονται θερμοφορα (ή μπουκαλι με ζεστο νερο τυλιγμενο σε πετσετα) για να εχουν καλη θερμοκρασια απ τη στιγμη που δεν εχουν τη μαμα τους. αλλα το γατακι αυτο αν τελικα ηταν αρρωστο μπορει ετσι κι αλλιως να πεθαινε χωρις βοηθεια κτηνιατρου

ως προς το αγελαδινο γαλα εχω διαβασει οτι τα πειραζει (μπορει να προκαλεσει και διαρροιες που σε τετοια ηλικια πρεπει να αποφευχθει οπωσδηποτε) αλλα αν δεν υπαρχει τιποτα αλλο εβαπορε αραιωμενο με νερο ειναι μια προσωρινη λυση. επισης η συριγγα θελει πολλη προσοχη μην πνιγει το μικρο. περισσοτερα δες εδω https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool