thomasGR9
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερα.Πριν 2,5 περιπου μηνες μια αδεσποτη τυχαια γατα γεννησε τρια γατακια στο μπαλκονι,τωρα εχουν περασει περιπου μιαμιση βδομαδα οπου τα αφησε.Τα γατακια τα ταιζουμε συνεχεια,αλλα δεν εχω ιδεα ποτε ειναι χορτατα και ποτε οχι.Τους πηραμε και μια ξηρη τροφη,ομως τρωνε πολλυ λιγο απο αυτην με αποτλεσμα να μην ξερω να χορτασαν η αν οχι.Τα γατακια μερικες φορες οταν παω εξω νιαουριζουν αρκετα,και δεν ξερω αν πεινανε ή αν θελουν να πεξουν την ιδια στιγμη που υπαρχει μπολικη ξηρη γατοτροφη.Μερικες φορες συμπληρωματικα τα δινω και λιγο κασερακι η λιγο απο το φαγητο ( αν εχουμε κατι που τρωνε) πχ πατατες κρεας κτλ.Τι πρεπει να κανω? Να αλλαξω γατοτροφη? Να τους ριχνω μαλακη γατοτροφη (κονσερβα) ? Ή τιποτα αλλο.?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Το καλύτερο είναι να τρώνε και ξηρά τροφή για γατάκια (αν έχει μικρή κροκέτα, τόσο το καλύτερο γιατί την τρώνε πιο εύκολα) και κονσέρβα για γατάκια επίσης. Για την ποσότητα, μπορούν να τρώνε όσο θέλουν σ΄αυτή την ηλικία. Μπορείς να τσεκάρεις στη συσκευασία της τροφής ποια ποσότητα προτείνεται να δεις αν τρώνε αρκετά.
Από το δικό σας φαγητό καλύτερα μην τους δίνεις. Ακόμα και αν είναι τροφές που τους αρέσουν, τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο κ.τ.λ. μπορεί να τα πειράξουν.
Αν θέλεις, ρίξε μια ματιά και σ΄αυτό: Τι να μην αφήσετε ποτέ τη γάτα σας να φάει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
καλημέρα.
καταρχήν μπράβο σας που φροντίζετε τα μικράκια.
όταν πήρα εγώ τη μικρή μου στο σπίτι, ήταν 2μισή μηνών, και μέχρι 4ων μηνών της έδινα την royal canin babycat, που είναι για γατάκια ως 4ων μηνών.
δεν ξέρω τα οικονομικά σας, τί τροφή "αντέχετε" να τους δίνετε, πάντως με αυτήν, η μικρή μας ήταν μια χαρά και την έτρωγε ευχάριστα.
αν πάρετε μεγάλη συσκευασία, σας έρχεται πιο οικονομικά.
υ.γ. η ίδια εταιρεία, σε κάποιους κωδικούς έχει προσφορά ειδική συσκευασία 800γρ(400+400 δώρο). τσέκαρέ το μήπως βρεις κάτι, δεν έχω δει σε ποιους κωδικούς το έχει.
loukas13
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα.Ειναι το πρωτο μου μηνυμα εδω και θα ηθελα την βοηθεια σας.Πριν καποιες μερες μια γατα γεννησε εδω στην γειτονια 4 γατακια.Γενικα ενδιαφερομαι αρκετα να δω αν ειναι καλα βαζω και αρκετο φαγητο στην μαμα και ολα κυλανε μια χαρα παρατηρησα ομως κατι εχτες σε ενα γατακι και με ανησυχησε μιας και δεν εχω εμπειρια απο γατακια.Αυτο που παρατηρησα ειναι φουσκωμα στην κοιλια αλλα οχι σε ολη.Σαν ενα μεγαλο σπυρι θα το παρομοιαζα σε ενα σημειο της κοιλιας χαμηλα.Τι μπορω να κανω?

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Μπράβο σου που φροντίζεις τη μανούλα με τα μωράκια!

Δε μπορώ να σε βοηθήσω στο τι μπορεί να είναι αυτό γιατί δε μου έχει τύχει. Θα έλεγα όμως, αν υπάρχει δυνατότητα, να το πας το μικράκι στον κτηνίατρο όσο πιο σύντομα να το δει.

Δεν αναφέρεις την ηλικία των μικρών. Αν είναι πολύ νεογέννητα, θα πρέπει, για να το μεταφέρεις, να το βάλεις σε ένα κουτί (π.χ. παπουτσιών) με τρύπες, με μπουκαλάκια γεμάτα ζεστό νερό και τυλιγμένα με κάτι για να μην καεί. Τα πολύ μωρά δε μπορούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία στα σωματάκια τους, παίρνουν τη ζέστη της μαμάς τους.
Εύχομαι να καταφέρεις να το πας στο γιατρό και να μην είναι τίποτα σοβαρό.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Εύχομαι να πάνε όλα καλά

cooperaki
Νεοφερμένο μέλος
θέλω να μάθω λίγο τα πρώτα ΄΄βήματα΄΄ στη ζωή ενός νεογέννητου.
1. στις πόσες μέρες ενός νεογέννητου, πέφτει ο λώρος;
2. στις πόσες μέρες ανοίγουν τα ματάκια;
3. στις πόσες μέρες αρχίζουν και τρώνε στερεά τροφή; μαζί με γάλα; δηλ. κάποιες φορές γάλα και κάποιες φαγάκι (μέσα στη μέρα)
4. πότε ένα γατάκι αρχίζει να τρώει και να πίνει μόνο του, από τα μπολάκια του.
5. αποπαρασίτωση γίνεται με χαπάκι ή κάποιο άλλο τρόπο στα μωρά και σε ποιά ηλικία;
6. πώς καθαρίζουν τα μωρά από τις ακαθαρσίες; (εγώ αναγκάστηκα να τα πλένω με λίγο ζεστό νερό στο πωπουδάκι γιατί ήταν πολύ λερωμένα). ΥΠάρχει περίπτωση να συγκαεί το δέρμα τους από τα τσίσα; Το ένα γατάκι το είδα λίγο ερεθισμένο στην περιοχή του πωπού και των πίσω ποδιών. Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης εκτός από το καλό καθάρισμα; Κάποια αλοιφή ίσως;
7. Υπάρχει κάποιο αντιισταμινικό που να μπορούσα να δώσω στη μεγάλη μου γάτα (ηλικίας 7 ετών). Η Τιτίκα μου έχει τροφική αλλεργία και ξύνεται συνέχεια. Έχει κάνει πληγές στα αυτάκια και στο κεφάλι της και είναι αλλεργικής φύσεως από ότι μου έχει πει η κτηνίατρος. Ξέχασα να τη ρωτήσω και τώρα λείπει σε διακοπές.Το γατί όμως ταλαιπωρείται και δεν ξέρω πως να το βοηθήσω.Κάποιες φορές της βάζω betadine αλλά δεν ξέρω κατά πόσο κάνει καλό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
1. Στις 3 μερες περιπου πέφτει ο ομφαλιος λωρος.
2. 7-15 μερες μετα που γεννιούνται ανοιγουν τα ματάκια τους. Συνηθως μεσα στη δευτερη βδομαδα.
3. Απο τη δικη μου εμπειρία..η γατουλα μπορει να τα θηλάζει μεχρι και τους 2 μηνες περιπου. Τωρα τα γατακια της ειναι σχεδον 2 μηνών και τρωνε πατε. Θα μπορούσες να ανακατεψεις ξηρη τροφη μεσα σε πατε ετσι ώστε να μαλακώνουν λιγο οι κροκέτες οι οποίες φυσικα πρεπει να ειναι για μικρα γατακια αφου ειναι πολυ πιο μικρές. Γαλα μπορεις να τους δινεις αλλα ειδικό γαλα και οχι απο αυτο που πίνουμε εμεις.
4. Αυτο νομίζω πως ειναι αναλόγως πως μάθει. Απο τους 2 μηνες και μετα.
5. Εξωτερική Αποπαρασιτωση σε μικρα γινεται με σπρέι αλλα και παλι οχι πολυ νωρις. Εσωτερική αποπαρασιτωση πρεπει να ειναι μεγαλύτερα απο 3 εβδομάδων και τοτε μπορεις να τους δωσεις ειδική πάστα.
6. Συνηθως τα καθαρίζει η μαμα τους αλλα δεν ξερω κιολας αν ειναι μαζι τους ή αν μιλάς για γατακια ορφανά που βρήκες και φροντίζεις.
Θα σου απαντήσουν καλυτερα αλλα μέλη που εχουν μεγαλύτερη εμπειρία με γατομωρα.
cooperaki
Νεοφερμένο μέλος
σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Είναι ορφανά τα γατάκια που τα βρήκα στα σκουπίδια και τα μάζεψα. Τα ταϊζω με μπιμπερό και γάλα για γατάκια, αλλά δεν ξέρω τα επόμενα βήματα.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπράβο σου..σιγά σιγά θα τα καταφέρεις και καποια πραγματα θα τα δεις και στην πορεία. Υπαρχει και σχετικό θεμα με περισσοτερες πληροφορίες εδω https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/
Anthi_io
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλη την παρέα του φόρουμ!!Χθες τα παιδάκια της γειτονίας φέρανε στην πυλωτή ένα γατάκι τοοοσο δα μικρό!!!Ψάξαμε στην γειτονιά μήπως βρουμε την μάνα αλλα δεν..!!Τι να κάνω και γω το πήρα και σήμερα πρωι πρωι κτηνίατρο!!!!Μας είπε είναι 20-25 ημερών ,τον ψέκασε και φάρμακο γιατι έχει ψίλλους,αλοιφή για τα μάτια και αντιβίωση γιατι δακρύζουν λιγο και φταρνίζετε!!Γενικά όλα καλά!
Τρώει με όρεξη και αρκετά,το μονο μου θέμα είναι ότι ενώ τον τρίβω τον ποπο και την κοιλίτσα με βαμβάκι και λαδάκι δεν κάνει πολλά τσίσα και δεν έχει κάνει καθόλου κακά 
Σας παρουσιάζω λοιπών το πορτοκαλί κουκλί που έκανε κατάληψη στο σάλονι μου!

Συνημμένα
kat-cats
Διάσημο μέλος
Κατ' αρχήν να χαίρεσαι τον πανέμορφο γατάκο σου!! είναι πορτοκαλής οπότε είναι δεδομένο ότι θα γίνει κούκλος!!!

Ισως δεν κάνει επειδή ήταν νηστικό....τώρα που θα τρώει κανονικά θα δεις γρήγορα διαφορά!! Πάντως μην αγχώνεσαι σιγά σιγά που θα φάει και πίνει και την αντιβίωση, θα φτιάξουν όλα, και τα ματάκια του και η διάθεσή του! Εσύ συνέχισε πάντως να τρίβεις την κοιλίτσα και ελπίζω γρήγορα να δεις κακάκια!!
Το μωράκι σου είναι στην ηλικία που σιγά σιγά θα θέλει να χρησιμοποιήσει άμμο από εδώ και πέρα.... Ισως να έβαζες ένα μικρό ταψάκι με άμμο και να του δειχνες (πάρε το ποδαράκι του και σκάψε μαζί του την άμμο υποβοηθώντας το...θα καταλάβει γρήγορα τι πρέπει να κάνει).
Πάντως για όλες σου τις απορίες μην διστάζεις να τηλ. στον κτηνίατρό σας!! θα ξέρει να σου πει επακριβώς τι πρέπει να κάνεις για την ηλικία του!! Εύχομαι όλα να είναι καλύτερα σε λίγες ημέρες, να μας βάλεις και φωτο να τον θαυμάσουμε!!
Τι γλυκάκι είναι αυτό!
Να το χαίρεστε! Τσισάκια εφόσον κάνει νομίζω πως είναι εντάξει. Κακάκια αν δεν κάνει για ένα 24ωρο μήπως να πάρεις τον κτηνίατρο τηλέφωνο; Του τρίβεις την κοιλίτσα μετά τα γεύματα, ε;
Anthi_io
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως είναι ορεξάτος ορεξάτος και κάνει συνέχεια χουρ χουρ..κατι μου λεει πως ήρθε για να μείνει..

Συνημμένα
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Οι ψύλλοι δύσκολα θα αφήσουν το ζώο για να πάνε στον άνθρωπο. Να τον τσεκάρεις πάντως το μικρούλη. Αν ήταν πολλοί και δεν απαλλάχτηκε με την πρώτη, ίσως χρειαστεί επαναληπτικό ψεκασμό.
Anthi_io
Νεοφερμένο μέλος
Ναι μου είπε ο γιατρός να τον ξαναπάω σε λίγες μέρες να τον ξαναδεί γιατί είναι γεμάτος

kat-cats
Διάσημο μέλος
Αχ είναι πολύ όμορφος γατούλης.....!!!!!
εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις το frontline το σπρέι και να βάλεις γαντάκια μιας χρήσης....να ψεκάσεις τα χέρια σου και να πασπατέψεις το μικρό παντού....Εγώ ετσι είχα κάνει σε μωράκια που βρήκα γεμάτα ψύλλους. Ακόμη είναι σχετικά μικρός και δεν θα γλύφεται....Να τον έχεις περιορισμένο μέχρι να είσαι βέβαιη ότι έχουν εξαλειφθεί όλοι! και φυσικά να τον έχεις καθαρό, βάλε μέσα στο κουτί όχι πανιά....αλλά πάνες μια χρήσεως για να μπορείς να τις πετάς και έχε τον περιορισμένο. Πιστεύω σε λίγες ημέρες θα έχουν εξαλειφθεί έτσι. Εσύ δεν θα κολλήσεις αλλά δεν θέλουμε να γεμίσει το σπίτι σου...καναπέδες, κρεβάτια κλπ.
Anthi_io
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας!!Πολύτιμη βοήθεια

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα και καλώς τον δέχτηκες!
Είναι αρκετά δύσκολο να κολλήσει το σπίτι ψύλλους τώρα (εσύ αποκλείεται, θα ανέβει ένας πάνω σου, θα σε τσιμπήσει, θα τον σκοτώσεις και τελείωσε) αφού ο γατούλης ψεκάστηκε. Αν ήταν γεμάτος ψύλλους και δεν είχε βάλει φάρμακο και τον είχες να κοιμάται στο κρεβάτι σου οκ θα υπήρχε ένας κίνδυνος, αλλά εφόσον ήδη τον ψεκάσατε για τους ψύλλους τότε είστε οκ. Θα πεθάνουν σχεδόν όλοι και όταν γίνει η επαναληπτική θεραπεία θα είναι 100% καθαρός.
Είναι όντως καλή η πρόταση της Κατερίνας για τις πάνες, αλλά είναι δυστυχώς ακριβές. Αν δεν είσαι πρόθυμη να πληρώνεις για πάνες, μπορείς να κρατήσεις τα πανιά και απλά να τα τινάζεις πολύ καλά, να τα πλένεις συχνά σε υψηλή θερμοκρασία και με απορρυπαντικό ρούχων και να τα ψεκάσεις κι αυτά με frontline. Μην τα παστώσεις στο frontline, ο γατούλης είναι πολύ μικρός και δε θα του κάνει καλό.
Τι τον ταΐζεις; Πρέπει σ' αυτή την ηλικία να αρχίσει να τρώει κανονικό φαΐ. Αν δυσκολεύεται, μπορείς να του δίνεις και λίγο γαλατάκι (ειδικό, για γατάκια) μαζί, μήπως δεν τρώει αρκετά και πεινάει. Αλλά πρέπει σιγά σιγά να αρχίσει να τρώει τροφούλα στερεή, είτε ξηρή είτε κονσέρβα. Μια τροφούλα που τρώνε εξακριβωμένα με τρομερή όρεξη και κάνει πολύ καλό σ' αυτή την ηλικία είναι αυτή
Εύχομαι να τον κρατήσεις στο σπίτι και να γίνει ο γατίνος σου που θα σε αγαπάει και θα ζείτε μαζί για πολλά πολλά χρόνια!
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Αν τα απλώσεις σε σημείο που χτυπάει ο ήλιος, οι ψύλλοι φεύγουν τρέχοντας! (Ή πηδώντας!
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool