Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλα με τη ζεστη του καλοκαιριου δεν ανησυχεις τοσο..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Και μια ερωτηση ακομη..!Τα εχω βαλει σε μια λεκανιτσα με μια πετσετουλα..μηπως δεν αρκει?μηπως χρειαζονται καμια κουβερτουλα??Στο πετ σοπ μου ειπαν να μην βαλω θερμοφορα...=/
χρειαζονται οπωσδηποτε και μπουκαλι με ζεστο νερο (που θα το ανανεωνεις συχνα) τυλιγμενο σε πετσετα οπως λενε και πιο πανω. δεν μπορουν να κρατησουν την θερμοκρασια τους μονα τους, οκ ειναι καλοκαιρι, αλλα και παλι πρεπει να το βαλεις, απλα να ειναι μεγαλη η λεκανη, ετσι ωστε αν ζεσταθουν να μπορουν να φυγουν απο το μπουκαλι. δες το δλδ κ ολας αν οταν το βαλεις πηγαινουν πανω του (ετσι κανουν συνηθως). γενικα μην ακους τα πετ σοπ, κτηνιατρο συμβουλεψου καλυτερα.
ειναι περιεργο να τα εχεις ταισει 4 φορες και να μην κατουρησαν καθολου. νταξει για κακα ειναι νωρις, αλλα κανονικα κατουρανε σε καθε γευμα. μηπως κατουρανε λιγο και δεν το καταλαβαινεις στην πετσετα? δοκιμασε με βαμβακι λιγο βρεγμενο ή με χαρτι, με κατι τελος παντων που μπορεις να καταλαβεις αν κατουρανε. τριβεις στο σωστο σημειο?
ειναι πολυ μικρα για να κατουρανε και μονα τους (γιατι μετα την πρωτη βδομαδα τα κανουν και λιγο μονα τους). προσοχη και στο ταισμα, παντα μπουμυτα και σιγα σιγα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Το πετ σοπ που πηγα είναι από αυτά που είναι και κτηνιατρεια μαζι..αλλα ο γιατρος ουτε που τα κοιταξε..το μονο που μου ειπε είναι για το ταισμα κάθε 4 ωρες..Αν και εχω ξαναμεγαλωσει γατακια από τοσο μωρα,αυτή τη φορα εχω αγχωθεί πολύ..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Καλημέρα και ευχαριστω για τις απαντησεις!Τους εβαλα τελικα ένα μπουκαλι με ζεστο νερο τυλιγμενο σε πετσετα και κοιμούνται κοντα του..!Επισης χτες τα ξημερώματα που τα ταισα εκαναν τσισα..ευτυχως!Τα ταιζω κάθε 4 ωρες και τους δινω από 3ml..τα 2 το πινουν πολύ ευκολα..το τριτο γκρινιαζει...να επιμενω μεχρι να πιει η να το αφήσω να πιει οσο θελει??=/
Το πετ σοπ που πηγα είναι από αυτά που είναι και κτηνιατρεια μαζι..αλλα ο γιατρος ουτε που τα κοιταξε..το μονο που μου ειπε είναι για το ταισμα κάθε 4 ωρες..Αν και εχω ξαναμεγαλωσει γατακια από τοσο μωρα,αυτή τη φορα εχω αγχωθεί πολύ..
μην αγχωνεσαι, ο,τι μπορεις κανεις, ειναι απο μονο του κουραστικη δουλεια, δεν χρειαζεται να φορτωνεις τον εαυτο σου και με αγχος. ακουγεται περιεργο αλλα και εγω οσες φορες ειχα νεογεννητα, οι κτηνιατροι παντα μου ελεγαν οτι δεν υπαρχει λογος να τα δουνε (εφοσον μπορουσα να υπολογισω ηλικια), η διαδικασια ειναι ψιλοστανταρ, απο εκει και περα ειναι και θεμα δικης σου προσοχης και φροντιδας. λενε καθε 4 ωρες συνηθως οι κτηνιατροι (και αν ειναι να ζησουν, θα ζησουν..), αλλα επειδη ειναι πολυ πολυ μωρα (ωρων??) εγω θα τα ταιζα πιο συχνα (και ας φανε λιγοτερη ποσοτητα καθε φορα) ειδικα στην αρχη, να παρουν τα πανω τους.
3 ml ειναι η συνιστωμενη ποσοτητα για τετοια ηλικια? εγω θα ελεγα να το πιεζεις λιγο να τα πιει (αν αυτη ειναι η ποσοτητα που πρεπει να πινει), να κανεις διαλείμματα, ο,τι θα το βοηθησει να πιει οσο πρεπει.
παραπανω εννοουσα παντα ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ, οχι ανασκελα ποτε! μπερδευτηκα, το διορθωσα

anna 21
Δραστήριο μέλος
Πρεπει να είναι μιας η δυο ημερων..!Χαχα ναι το ξερω αυτό για το μπρούμυτα και ετσι τα ταιζω παντα..Αυτό μου ειπε και εμενα ο γιατρος κάθε τετραωρο ταισμα και αν είναι να ζησουν θα ζησουν..ενταξει η αληθεια είναι ότι είναι πολύ μωρα για να μπορεσει ο γιατρος να κανει κατι παραπανω...Η κοπελα στο πετ σοπ,η βοηθος του γιατρου,μου ειπε για τα 3ml..σου φαινεται λιγο η πολύ???Παντως για την ωρα,μην το γκαντεμιασω κιολας,τα πανε μια χαρα!!Δεν εχουν ενεργηθεί βεβαια ακομη αλλα κατά τα αλλα τρωνε κανονικα..,εκτος από το ένα που με ζοριζει λιγο αλλα σιγα σιγα τρωει και αυτό,κατουρανε και είναι ζωηρα!Ελπιζω να τα καταφερουν..
πραγματικα αυτη ειναι η στανταρ απαντηση απο ολους του κτηνιατρους που εχει τυχει να ρωτησω!

ναι συμφωνω δεν μπορει να κανει κατι παραπανω ο κτηνιατρος.
δεν εχω ιδεα πραγματικα για τα ml, οταν μεγαλωσα εγω μωρα το ελεγε η συσκευασια του γαλακτος ποσα ml πρεπει να τρωνε αναλογα με τη βδομαδα. σε εσενα δε το λεει?
μια χαρα ολα, "αν ειναι να ζησουν, θα ζησουν", ισχυει
να τα ταιζεις και το βραδυ καλυτερα, ειναι πολυ μικρουλια για να αντεξουν τοσες ωρες...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Οι γάτες δεν γουργουρίζουν πάντα από ευχαρίστηση. Καμμιά φορά το γουργουρητό μπορεί να σημαίνει πως πονάει. Δεν λέω πως αυτό συμβαίνει στο γατάκι που λες, απλά πως συμβαίνει.Kαλημερα!Τα ταιζω ανα 2-3 ωρες..νομιζω είναι καλα..Το θεμα είναι ότι το ένα από τα τρια ενώ τρωει κανονικα με ορεξη και κατουραει (κακα δεν εχει κανει κανενα ακομη) μου φαινεται πως είναι καπως υποτονικο...δηλαδή εκει που το αφηνω εκει καθεται ενώ τα αλλα λυσσανε μεχρι να ξανακοιμηθουν...και ουτε πολυκλαιει!Παρολαυτα όταν το παιρνω στα χερια μου αρχιζει να γουργουραει και μου κανει πατουσακια και ψαχνει να θηλασει...υπαρχει κατι που μπορω να κανω??με ανησυχει που είναι τοσο ησυχο..από την άλλη αν ειχε κατι θα γουργουραγε???
Και επειδή τα μωρά είναι πολύ ευαίσθητα και μπορεί να πάθουν κάτι από την μια στιγμή στην άλλη, δοκίμασε να του δώσεις απόψε που είναι Κυριακή ζεστό ζαχαρόνερο με το μπιμπερώ και αύριο να το δει κτηνίατρος οπωσδήποτε. Αν έχει κάτι, εκείνος θα το καταλάβει.
rouli726
Δραστήριο μέλος
εύχομαι να τα πάνε καλά τα μωράκια και να είναι όλα καλά, αλλά όπως είπε κι η φίλη πριν, δε το πας καλού κακού να το δει ο γιατρός το ένα που το βλέπεις υποτονικό, μια κι έχεις εμπειρία όπως λες, καταλαβαίνεις τη διαφορά.
καλή τύχη πάντως!
Είναι τοσο ευαίσθητα..δυστυχως
μπράβο σου που φροντίζεις τα μωρούλια, συγκινούμαι όταν διαβάζω τέτοιες αντιδράσεις από ανθρώπους γύρω μας, ευτυχώς που υπάρχουν κι άνθρωποι σαςν εσάς που δεν αδιαφορούν.
εύχομαι να τα πάνε καλά τα μωράκια και να είναι όλα καλά, αλλά όπως είπε κι η φίλη πριν, δε το πας καλού κακού να το δει ο γιατρός το ένα που το βλέπεις υποτονικό, μια κι έχεις εμπειρία όπως λες, καταλαβαίνεις τη διαφορά.
καλή τύχη πάντως!
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια..μακαρι να πανε όλα καλα και να ζησουν τουλάχιστον τα αλλα δυο..!=/
Καλό ταξίδι ψυχάκι μου...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
δυστυχώς από όσα έχω ακούσει, γιατί προσωπική εμπειρία δεν έχω, όταν είναι χωρίς τη μαμά τους, μέχρι 12 εβδομάδες μετά τη γέννα, είναι πολύ ευαίσθητα.ό,τι μπορείς κάνεις, μη στενοχωριεσαι. μακαρι τα άλλα δυο να τα καταφέρουν.

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δεν υπάρχει λόγος να τα βάζεις με τον εαυτό σου. ΄Οπως σου είπα και χθες, τα μικρά είναι πάρα πολύ ευαίσθητα και πολλές φορές ότι και να κάνεις, δυστυχώς δεν σώζονται. Υπάρχουν άτομα με τεράστια πείρα στο να φροντίζουν μωρά γατάκια, υπάρχουν περιπτώσεις που τα τρέχουν αμέσως στον κτηνίατρο και πάλι φεύγουν τα μωράκια.Ευχαριστω πολύ για τις απαντησεις!Στο μωρακι εδωσα ζαχαρονερο χτες το βραδυ αλλα δυστυχως εφυγε σημερα το πρωι..δεν προλαβα να το παω στο γιατρο..είναι περιεργο παντως γιατι ετρωγε κανονικα και με ορεξη και εκανε και κανονικα την αναγκη του..ελπιζω μονο να μην ποναγε..αν και γουργουραγε μονο όταν το κραταγα στα χερια μου..τι να πω..δεν ξερω τι μπορει να το πειραξε..στεναχωρεθηκα πολύ που δεν προλαβα να το παω στο γιατρο..σκέφτομαι ότι ισως να ειχε μπορεσει να το βοηθησει καπως..Το απόγευμα θα παω τα αλλα 2 να τους ριξει μια ματια..
Είναι τοσο ευαίσθητα..δυστυχως

΄Εκανες το καλύτερο δυνατό που μπορούσες, να σκέφτεσαι πως το μωράκι έφυγε μέσα στην ζεστασιά, την φροντίδα και την αγάπη σου και όχι μόνο του στους δρόμους αβοήθητο. Υπάρχουν γατάκια που δεν έχουν την τύχη να γνωρίσουν ποτέ τέτοια φροντίδα.
Να είσαι σε επιφυλακή για τα υπόλοιπα και όταν κάτι σε ανησυχεί να παίρνεις αμέσως τηλέφωνο τον κτηνίατρο. Δουλειά του είναι στο κάτω κάτω.
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

Και μη διστασεις να ρωτησεις ο,τιδηποτε. Οπως ειπε και η κοπελα παραπανω, δουλεια του ειναι να εξυπηρετει.
niek
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι πολύ ήρεμο και έξυπνο.Τι μπορεί να έχει?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχω ένα μικρό γατάκι περίπου 3 μηνων και είναι πολυ μικρό και αδύνατο.Τρώει αρκετά και φουσκώνει η κοιλίτσα του αλλά δεν παχαίνει.Βήχει μερικές φορές και φοβάμαι μήπως αρρώστησε και το χάσωΕίναι πολύ ήρεμο και έξυπνο.Τι μπορεί να έχει?
Φίλη μου για να είναι φουσκωμένη η κοιλίτσα του ίσως πάσχει από ενδοπαράσιτα και χρειάζεται αγωγή (κάποιο χαπάκι ή αμπούλα) για να επανέλθει...Βέβαια αυτό είναι απλώς μια υπόθεση...και θα σου πρότεινα να το πας σ΄έναν κτηνίατρο να το δει για να σου πει επισταμένως
Είναι κρίμα να το χάσεις, αφού είναι ήδη τριών μηνών πιστεύω με την κατάλληλη θεραπεία θα το ξεπεράσει!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Πέρα από αυτά που σου είπαν κοριτσάκι μου, δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα άλλο.Καλησπερα!Το ένα από τα δυο μωράκια σημερα το απόγευμα,ξαφνικα,εγινε πολύ ατονο..ετρωγε..αλλα φαινοταν ότι ειχε ''πεσει'' πολύ..το πηγα στο γιατρο και μου ειπε ότι είναι τοσο μωρο που δεν μπορει να κανει κατι.Του εδωσα μισο ml ζαχαρονερο και πηρα τηλεφωνο σε διαφορους κτηνιατρους να τους ρωτησω μια αποψη..ο καθενας μου ειπε κατι διαφορετικο,μεχρι και ότι δεν κανει το ειδικο γαλα που του δινω και επρεπε να του δινω εβαπορέ...τελοσπαντων οι περισσοτεροι ειπαν να το ταιζω ανα 1,1/5 ωρα 1ml..ξεκινησα να το ταιζω ετσι λοιπον και του εδωσα και το ζαχαρονερο αλλα τιποτα..εν τω μεταξυ ανοιγει το στοματακι του καπως περιεργα και το κραταει ετσι για λιγα δευτερόλεπτα..ανησυχω πολύ..ξερω ότι είναι δυσκολο να γινει καλα..αλλα μηπως εχετε καμια συμβουλη??κατι που να μπορω να κανω????

Λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτό που περνάς. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τα καταφέρουν και τα δυό μικρουλάκια.
΄Οπως το περιγράφεις μάλλον έχει αναπνευστικό πρόβλημα και προσπάθησε να είσαι προετοιμασμένη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool