Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Την τροφούλα την μους, αφού δεις πως δέχεται το γάλα και το πίνει, ξεκίνα να την βάζεις διαλυμένη μέσα στο γάλα και σιγά σιγά δίνε και σκέτη.
΄Ετσι έμαθα τα Στρουμφάκια μου να τρώνε.;)
Βασουλα μου εισαι θεα! Εκανα αυτο που μου ειπες και εβαλα τη μους στο γαλα διαλυμενη και εφαγε ο Μικυ ο μαυρουλης ετσι τον ονομασα και παρατηρησα οτι μετα σηκωθηκε παλι μονο του και ετρωγε,βεβαια παρηγγειλα και τις βιταμινες που μου ειπες.Λοιπον τυφλα να χουν οι γιατροι ,βλεπω οτι η πειρα μετραει πανω απο ολα!Εαν δεν εισασταν εσεις στο site να με συμβουλευσετε θα ειχα πελαγωσει. Ευχαριστω αλλη μια φορα!:)Τα τρια μωρακια που εμειναν στο Καλαμο ειναι μια χαρα τα ταιζει η αδελφη μου που εχει μεινει εκει ,η μαμα ευτυχως δεν αναζητησε τα γατακια που της πηρα, μου εφυγε ενα αγχος,ευτυχως ουτε αυτα κλαινε για τη μαμα τους ειναι πολυ ησυχα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Το μικράκι αυτό έφαγε κανονικά ξηρά τροφή που του έβαλα, αλλά όταν το παίρνω στα χέρια μου ψάχνει να θηλάσει. Τι ηλικία να έχει? Δεν μπορώ να προσδιορίσω και θέλω να ξέρω αν μπορεί να ουρήσει μόνο του ή θέλει βοήθεια. Αν και ανέβηκε στην λεκάνη από ότι είδα μόνο του, αλλά δεν κατάλαβα αν έκανε τσίσα.

Να το το μικρό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSCN0978.jpg
    DSCN0978.jpg
    1,8 MB · Εμφανίσεις: 29
  • DSCN0977.jpg
    DSCN0977.jpg
    2,1 MB · Εμφανίσεις: 23
[QUOTE pepper;4205456]Το μικράκι αυτό έφαγε κανονικά ξηρά τροφή που του έβαλα, αλλά όταν το παίρνω στα χέρια μου ψάχνει να θηλάσει. Τι ηλικία να έχει? Δεν μπορώ να προσδιορίσω και θέλω να ξέρω αν μπορεί να ουρήσει μόνο του ή θέλει βοήθεια. Αν και ανέβηκε στην λεκάνη από ότι είδα μόνο του, αλλά δεν κατάλαβα αν έκανε τσίσα.[/QUOTE]

Pepper αν και δεν έχω καταλάβει σε ποιο μικράκι αναφέρεσαι (έχω χάσει επεισόδια μάλλον :P), από τη στιγμή που έφαγε κανονικά ξηρά τροφή θα είναι τουλάχιστον εναμιση μήνα περ. Εφόσον κιόλας ανέβηκε στη λεκάνη θα είναι επίσης σε θέση να ουρήσει κανονικά, δε νομίζω να δυσκολεύεται, απλά προφανώς τόσο μικρό που είναι θα κάνει και ελάχιστες ποσότητες :PΠαρ΄όλα αυτά έχε το νου σου καλού κακού :)

Α! Τώρα το είδα στις φωτό...είναι κουκλάκι! Κι αν δεν είναι παραπλανητικές, το κόβω να είναι δύο μηνών σίγουρα και κοριτσάκι (λόγω χρώματος), δεν υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτεί πάντως πολύ με την άμμο ;)

Τελευταία επεξεργασία:
Λες να είναι 1.5 ε? Θα βγάλω καλύτερες αύριο, τώρα απλά δεν καθότανε. Έχω ξεμάθει από μωρά.

Ναι πρέπει να ναι τουλάχιστον ενάμιση, μπορεί και 2, όπως συμπλήρωσα προηγουμένως! Ωραία αναμένουμε κι επιπλέον φωτό :)
Λες να τη κρατήσεις να χει και παρέα ο ζουζούνος σου;;

Δεν μπορώ δυστυχώς, αν και ήθελα και ένα κοριτσάκι.

Κρίμα..Μπράβο σου πάντως που τη φροντίζεις σ΄αυτή την τρυφερή κι ευάλωτη όσο να ναι φάση, λόγω του μικρού της ηλικίας της και μακάρι να σταθεί τυχερή και μεγαλώνοντας!

Θα το φροντίσω, δεν θα βγεί στον δρόμο ξανά.

Καλημερα.δε ξερω αν είναι το σωστο μερος για να γραψω εδω.μπηκα απο κινητό.πηρα ενα αγριο γατάκι απο ρο δρόμο χτες τετοια ωρα.το εφερα σπιτι κ το ελευθερωσα προσφεροντας ρου ολα τα απαραίτητα.κρυφτικε αμεσως κατω απο το κρεβατι κ δε λεει να βγει.δεν εφαγε τιποτα ουτε καν νερακι δεν ήπιε.καθησε και το χαιδεψα πριν λιγο για 2 λεπτα ολοκληρα.ομως παλι δεν τρωει.ακουω τωρα να πίνει λιγι γαλατακι που του εβαλα σε μια απελπισμενη προσπαθεια να μην ειναι στεγνο.πιτε μου παρακαλω γιατι το κανει αυτο?εχω αλλες 5 γατες κ ενα γατο ομως ποτέ δεν αντιμετωπισα τετοιο πρόβλημα.ευχαριστώ

Καλημερα.δε ξερω αν είναι το σωστο μερος για να γραψω εδω.μπηκα απο κινητό.πηρα ενα αγριο γατάκι απο ρο δρόμο χτες τετοια ωρα.το εφερα σπιτι κ το ελευθερωσα προσφεροντας ρου ολα τα απαραίτητα.κρυφτικε αμεσως κατω απο το κρεβατι κ δε λεει να βγει.δεν εφαγε τιποτα ουτε καν νερακι δεν ήπιε.καθησε και το χαιδεψα πριν λιγο για 2 λεπτα ολοκληρα.ομως παλι δεν τρωει.ακουω τωρα να πίνει λιγι γαλατακι που του εβαλα σε μια απελπισμενη προσπαθεια να μην ειναι στεγνο.πιτε μου παρακαλω γιατι το κανει αυτο?εχω αλλες 5 γατες κ ενα γατο ομως ποτέ δεν αντιμετωπισα τετοιο πρόβλημα.ευχαριστώ
Kαλημέρα!! Μόλις 24 ωρες βρισκεται στο σπίτι σου! Δώσε του λίγο χρόνο να προσαρμοστεί! Ζούσε στον δρομο που εχει φασαρια,πολυκοσμία,αυτοκινητα και ξαφνικα αλλαξε το περιβαλλον του! Λίγη υπομονή να κάνεις και θα δεις οτι θα "μαλακωσει",ειναι νωρίς ακόμα! Το ότι σε άφησε να το χαϊδεψεις ειναι σαφώς θετικο! Αυτα απο μένα! :)

Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Φοβήθηκα μήπως πάθαινε κατι απο πεινα κ διψα ή απο στρες και με πιασε πανικός. ☺

Καλώς το δέχτηκες και να σου ζήσει:clapup:
Μπράβο σου που το περιμάζεψες κι έσωσες τη ζωή του και θα δεις πόσο θα σε αγαπήσει και πόσο αφοσιωμένο θα σου γίνει, όπως γίνοναι όλα τα τετράποδα που φροντίζουμε, ιδιαίτερα όσα σώζουμε από τους δρόμους! :)
Όπως είπε και ο προλαλήσας "ultraviolence" δώστου λίγο χρόνο και θα δεις εντυπωσιακές αλλαγές σε πολύ λίγες μέρες;)
Εδώ η και η δική μου που την πήρα από κοπέλα που τη φιλοξενούσε και με το που πάτησε το πόδι στο διαμέρισμα έτρεξε και σφήνωσε μεταξύ τοίχου και μεγάλης βιβλιοθήκης, δεν έβγαινε με τίποτα, εκεί να δεις πανικός.. Κι αυτό επαναλήφθηκε 3 φορές!
Τώρα τα θυμάμαι και γελάω, αλλά κι εγώ όπως εσύ είχα φοβηθεί αρκετά τότε..
Όλα καλά θα πάνε μην ανησυχείς, καλορίζικο το τσιτσίνι :D

Ευχαριστώ πολύ!! ☺ παίρνω κουράγιο με αυτα που μου λέτε!! Είναι μάλλον κοριτσάκι και ίσως να ναι 4 μηνών.. Τα άλλα που πήρα ήταν μωρουλακια και δεν είχα παρόμοιο θέμα.έτσι τρόμαξα και δεν κοιμηθικα ολη νύχτα για να βλέπω αν ειναι καλά.τωρα ξενοιασα κάπως.. Μου νιαουρίζει.. Δε μπορω να φανταστώ τι θέλει.. Πάντως αφου μου λέτε οτι θα ειναι καλά,μου φτάνει.Ευχαριστώ

Α!!! Τι ομορφη η Τέρψη!!!! ❤❤

Καλησπέρα. καταρχήν μπράβο κι από εμένα για τη ζωούλα που έσωσες. όπως είπαν και τα άλλα μέλη παραπάνω είναι νωρίς ακόμη. δώσε του χρόνο να σε συνηθίσει.
να το έχεις σε ξεχωριστό δωμάτιο από τα άλλα γατάκια σου, με μπωλάκια με τροφή και νερό και αμμολεκάνη, και άφηνέ το να σε πλησιάσει αυτό σιγά σιγά όσο θέλει. υπομονή κι αγάπη χρειάζεται μόνο και θα δει ότι μπορεί να σε εμπιστευτεί και θα σε αγαπήσει κι αυτό.
εγώ όταν μάζεψα το μικρό μου έκανε αρκετές μέρες μέχρι να με πλησιάζει οικειοθελώς, χωνόταν άκρη άκρη στο κουτάκι του. λογικό είναι. αλλά κι η μεγάλη μου που ήρθε 2μιση μηνών σπίτι από άλλο σπίτι που την είχαν με πολύ αγάπη, χρειάστηκε χρόνο να μας εμπιστευθεί.

όλα θα πάνε καλά. επίσης να το πας και μια βόλτα από κτηνίατρο, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, για εξετάσεις, επειδή έχεις κι άλλα ζώα στο σπίτι, πρέπει να αποπαρασιτωθεί κι ίσως και να εμβολιαστεί άμεσα.

να το χαίρεσαι!!

Ευχαριστώ!! Το εχω ξεχωριστά απο τα άλλα γατάκια και του εχω τα απαραιτητα. Εχει τωρα καμποση ωρα που με φωνάζει. Παω κοντα του σιγά σιγά και το χαιδευω και ηρεμει.μετα απο λιγο παλι με φωνάζει ξαναπαω και κλεινει τα ματακια του και ηρεμεί που το χαιδευω.. Ειναι διαφορετικο ζωακι..δεν θέλει να φάει ουτε να πιει νερο.μονο λιγο γαλατακι ήπιε μια φορά.πηγε ο γιος μου κοντα του οταν φωναζε πριν λιγο και με μεγαλη μου έκπληξη το ειδα να αποκοιμιεται ηρεμα. Η αληθεια είναι οτι το παιδι μου βρηκε το γατάκι και προσπάθησε πολυ για να το πιασει.κι αυτο δείχνει να το καταλαβαίνει.δεν το πηγα ακομα στη κτηνίατρο γιατι θελω να ηρεμήσει και να μας εμπιστευθεί.να μην αγχωθεί περισσότερο.

Ευχαριστώ πολύ!! ☺ παίρνω κουράγιο με αυτα που μου λέτε!! Είναι μάλλον κοριτσάκι και ίσως να ναι 4 μηνών.. Τα άλλα που πήρα ήταν μωρουλακια και δεν είχα παρόμοιο θέμα.έτσι τρόμαξα και δεν κοιμηθικα ολη νύχτα για να βλέπω αν ειναι καλά.τωρα ξενοιασα κάπως.. Μου νιαουρίζει.. Δε μπορω να φανταστώ τι θέλει.. Πάντως αφου μου λέτε οτι θα ειναι καλά,μου φτάνει.Ευχαριστώ

Α!!! Τι ομορφη η Τέρψη!!!! ❤❤

Τι οτι σταματά να νιαουρίζει και ηρεμεί οταν έρχεστε κοντά του, δείχνει οτι αποζητεί τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας "μαμάς" δίπλα του και τότε θ'αρχίσει να τρώει, να πίνει κανονικά και να κάνει τις ..ζουζουνιές του. :)
Κι έτσι με αγάπη γρήγορα θα μεγαλώσει και θα γίνει μια όμορφη γατούλα σαν την Τέρψη,:P... κι ακόμα ομορφότερη! :D

☺☺ είναι γλυκο ζωακι και το εχουμε αγαπήσει ήδη όπως και αυτο δειχνει να μας αγαπαει ❤❤ οταν θα καταφέρω θα βαλω μια φωτογραφια της.ειναι γρι με μαυρο.

Μόνο μια φωτογραφία? Θέλουμε πολλές!:vroum:
Διαλέξτε ένα όμορφο ονοματάκι που να της ταιριάζει κι έναν τίτλο, κι άνοιξε ένα ολόδικό της θέμα στις Γάτες μου , ώστε να μαθαίνουμε όσο πιο συχνά γίνεται τα νέα της και τη συμβίωση της μαζί με τα ήδη υπάρχοντα γατο-αδερφάκια της :happy:

Δεν ξερω αν καταφερα να στειλω εδω ή αλλού μνμ.. Πηγαμε στην κτηνιατρο χθες και ειναι αγορακι!!!

΄Εχω 5 ορφανά γατάκια! Παρακαλώ βοήθεια!!!

Καλησπερα!
Πριν 20 ημερες μου αφησαν στην πορτα μου 5 ορφανα γατακια.Δυστηχως το ενα ηταν πολυ αδυναμο απο την γεννα οπως μου ειπε και ο κτηνιατρος και τελικα εχθες μου πεθανε.
Τα αλλα 4 απ οτι τα βλεπω εγω ειναι πολυ καλα,ζωηρα,τρωνε πολυ καλα,και μεχρι εχθες το πρωι οταν ετρωγαν και τα εκενα με ενα μπαμπακι ενα ενα κατουρουσαν και εκαναν κακα τους κανονικα,και στο χρωμα και στο σχημα.Απο εχθες το πρωι ομως μου κανουν λιγο διαρροια.Το βλεπω στο πανακι που τους εχω μεσα στο κουτι.Το ενα σημερα το βραδυ εκανε πολυ διαρροια (ζουμι).
Μαλιστα μιλησα με εναν κτηνιατρο μου ειπε και αγορασα ενα σιροπι το ersefuril και να τους δινω 00,5 ml πρωι βραδυ.Τους εδωσα πρωτη φορα σημερα το απογευμα.Παρ ολα αυτα το ενα μου εκανε πολυ διαρροια οπως σας ειπα και παραπανω.
Εχω διαβασει πολλες και διαφορες γνωμες για ρυζονερο,ζουμι απο κοτοπουλο,και διαφορα αλλα,αλλα δεν θελω να κανω πειραματα γιατι η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.
Αν υπαρχει κανενας με εμπηρια σε μεγαλωμα νεωγενητων,η κτηνιατρος που μπορει να μου πει ορισμενες πληροφοριες για το πως θα μπορεσω να τα μεγαλωσω οσο πιο σωστα γινετε παρακαλω πολυ πειτε μου τι να κανω.
Ακομα τωρα που ειναι 4 εβδομαδων να τους ξακινησω γατοτροφη και τι,κονσερβα,η ξηρα τροφη σε γαλα?

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!!

Φιλικα
Στελιος

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back