Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Κουκλάκι είναι μωλέ.:inlove:
Φυσικό είναι να κοιμάται, μωλάκι είναι εξάλλου και όλα τα μωλάκια κάνουν αρκετό νάνι.:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Περιπου ποσο το κοβετε? 2-3 μηνων?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το πολυ δυο λεω εγω!

Περιπου ποσο το κοβετε? 2-3 μηνων?
3 μηνών με τίποτε δεν είναι, εμένα μου φαίνεται κάπου ανάμεσα στον 1 μήνα με 2. Περισσότερο κλίνω προς τον 1 μήνα.:hmm:

Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι δλδ δεν εχει περασει η κρισιμη φαση .. Κοριτσια εχει σκονες πανω του, θελει καθαρισμα εντονο αλλα δεν παιζει να το βαλω σε νερο. Επισης εχει δυσκολια να περπαταει παει σα να μην ειναι σταθερα τα ποδαρακια του. Ειναι νορμαλ αυτο? Να πηγαινει ετσι? Επισης τι θα κανω με τη βρωμια? Αα του εδωσα και ψαρι οπως σας ειπα και τωρα μυριζει σαν ψαραγοριτης:(

Κουκλί ζωγραφιστό είναι και ξεπεταρούδι, να σου ζήσει!...:clapup:

Είχες την ατυχία να βιώσεις μια τραυματική εμπειρία στο παρελθόν, το καταλαβαίνω, αλλά εδώ δείχνει το μπεμπάκι να είναι μεγαλύτερο από νεογνό(που σημαίνει οτι έχει ξεπεράσει το ρίσκο που αντιμετωπίζουν τα νεογέννητα, αν αποκοπούν πολύ πρόωρα από τη βιολογική μαμά τους), οπότε μην ανησυχείς για τίποτα, πόσο μάλλον που όλες οι φυσικές του λειτουργίες είναι εντελώς νορμάλ:)
Επίσης το οτι κοιμάται αρκετές ώρες είναι φυσιολογικότατο, ιδιαίτερα για τα μωρά γατάκια.
Δες Οδηγίες για την πρώτη φορά που φέρνετε γατάκι στο σπίτι, αν και υποθέτω θα γνωρίζεις πολλά από αυτά;) Μέχρι αύριο που θα το πας στον κτηνίατρο να του κάνει μια κλινική εξέταση, να δει το βάρος του και να του κάνει την, απαραίτητη, αποπαρασίτωση. Να βεβαιώσει το φύλο του, που κατά πάσα πιθανότητα είναι αγοράκι (τα πορτοκαλάκια είναι αγοράκια συνήθως).
Κι αφού σε καθησυχάσει κι ο γιατρός, μπορείς να αρχίσεις να ψάχνεις για ονοματάκι. Πώς αλλιώς θα μας συστηθείτε επισήμως,
αν όχι ανοίγοντας ένα δικό του θέμα στις Γάτες μου ? ;) Εκεί είναι που θα γνωρίσουμε το μικρό σου καμάρι, τις συνηθειές του, τα κατορθώματά του την κοινή σας ζωή και φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να το θαυμάζουμε σε φωτογραφίες που θα ανεβάζεις :D
Καλή ζωή να έχει η ψυχούλα αυτή (που κάποιο αχαρακτήριστο ον έκλεισε σε ναϋλον σακκούλα, όμως η θεά τύχη, μερίμνησε ώστε να βρεθεί στα χέρια σου) και συ να το καμαρώνεις γερό και δυνατό για πολλά πολλά χρόνια.:)

:D
εισαι νεα γατομαμα και με το δικιο σου να αγχωνεσαι τοσο. Ολα καλα θα πανε, αφου περασε τις πρωτες βδομαδες κι επεζησε, τωρα με τη δικη σου φροντιδα θα τα καταφερνει μια χαρα. Τωρα ειναι ακομα σε ευαισθητη φαση, λογικο ειναι να "παραπαταει"-ειναι πολυ μωρο! Μπορεις να το πλυνεις πολυ προσεκτικα και με χλιαρο νερο (προσοχη μη το ζεματισεις) αλλα με ειδικο σαπουνι για ζωακια!! (τα ανθρωπινα μπορει να προκαλεσουν δερματιτιδες)
Αλλα και με υγρα μωρομαντηλα μια χαρα γινεται η δουλεια.
Τιπ απο προσωπικη πειρα: βρασε ενα μπρικακι χαμομηλι και οταν ερθει σε θερμοκρασια δωματιου περασε με χαρτακι απαλα ματια-μυτη-στομα. Ειναι εξαιρετικο αντισηπτικο! ;-)

να το χαιρεσαι ειναι πανεμορφο αρχικα... και πιστευω ειναι σε καλη ηλικια και εγω 1 μηνων πηρα γατακι και δεν πηρα ειδικο γαλα ημουν τελειως ασχετη απλα οταν τον πηγα κτηνιατρο μου εδωσε παστουλα για παρασιτα και μου ειπε να αρχισω σιγα σιγα κροκετες για μωρακια γατακια... λοιπον απο βδομαδα κοιταξε να το πας σε γιατρο να σου τα πει ολα αυτα και καλυτερα... επισης και το δικο μου οταν ηταν μικρο δεν πηγαιναν σταθερα τα ποδια του και γελουσαμε μας φαινοταν και αρκετα αστειο τον λεγαμε φοβιτσιαρη αλλα τωρα παιρνει εκδικηση τρεχοντας σε ολο το σπιτι μες την ενεργεια... και για την βρωμια με μια πετσετα λιγο βρεγμενη με νερακι να τον σκουπισεις θα βοηθησει... :clapup:

Κουκλί ζωγραφιστό είναι και ξεπεταρούδι, να σου ζήσει!...:clapup:

Είχες την ατυχία να βιώσεις μια τραυματική εμπειρία στο παρελθόν, το καταλαβαίνω, αλλά εδώ δείχνει το μπεμπάκι να είναι μεγαλύτερο από νεογνό(που σημαίνει οτι έχει ξεπεράσει το ρίσκο που αντιμετωπίζουν τα νεογέννητα, αν αποκοπούν πολύ πρόωρα από τη βιολογική μαμά τους), οπότε μην ανησυχείς για τίποτα, πόσο μάλλον που όλες οι φυσικές του λειτουργίες είναι εντελώς νορμάλ:)
Επίσης το οτι κοιμάται αρκετές ώρες είναι φυσιολογικότατο, ιδιαίτερα για τα μωρά γατάκια.
Δες Οδηγίες για την πρώτη φορά που φέρνετε γατάκι στο σπίτι, αν και υποθέτω θα γνωρίζεις πολλά από αυτά;) Μέχρι αύριο που θα το πας στον κτηνίατρο να του κάνει μια κλινική εξέταση, να δει το βάρος του και να του κάνει την, απαραίτητη, αποπαρασίτωση. Να βεβαιώσει το φύλο του, που κατά πάσα πιθανότητα είναι αγοράκι (τα πορτοκαλάκια είναι αγοράκια συνήθως).
Κι αφού σε καθησυχάσει κι ο γιατρός, μπορείς να αρχίσεις να ψάχνεις για ονοματάκι. Πώς αλλιώς θα μας συστηθείτε επισήμως,
αν όχι ανοίγοντας ένα δικό του θέμα στις Γάτες μου ? ;) Εκεί είναι που θα γνωρίσουμε το μικρό σου καμάρι, τις συνηθειές του, τα κατορθώματά του την κοινή σας ζωή και φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να το θαυμάζουμε σε φωτογραφίες που θα ανεβάζεις :D
Καλή ζωή να έχει η ψυχούλα αυτή (που κάποιο αχαρακτήριστο ον έκλεισε σε ναϋλον σακκούλα, όμως η θεά τύχη, μερίμνησε ώστε να βρεθεί στα χέρια σου) και συ να το καμαρώνεις γερό και δυνατό για πολλά πολλά χρόνια.:)

Αγαπαω τοσο αφανταστα τα ζωα, να φανταστειτε ειμαι χορτοφαγος δεν τρωω κανενα ζωο ουτε ψαρι. (Δεν ημουν παντα, εγινα) που το υπογραμμισμενο κομματι alcyone με βουρκωσε. Χαιρομαι που μπηκα στην παρεα σας :clapup:

Συγνωμη για τις απανωτες αποριες αλλα επειδη του εδωσα ψαρι κανε τωρα να του δωσω αυγο? Τωρα δε θελει το ψαρι μου κανει οτι του μυριζει:P και τραβιεται αλλα πειναει και δεν του ξαναδινω βρεφικο δεν το διακινδυνευω.Τι να φαει το μιμακι μεχρι αυριο

Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι δλδ δεν εχει περασει η κρισιμη φαση .. Κοριτσια εχει σκονες πανω του, θελει καθαρισμα εντονο αλλα δεν παιζει να το βαλω σε νερο. Επισης εχει δυσκολια να περπαταει παει σα να μην ειναι σταθερα τα ποδαρακια του. Ειναι νορμαλ αυτο? Να πηγαινει ετσι? Επισης τι θα κανω με τη βρωμια? Αα του εδωσα και ψαρι οπως σας ειπα και τωρα μυριζει σαν ψαραγοριτης:(

Θα έλεγα να αποφύγεις να το περάσεις από τη δοκιμασία (και το πιθανότατο σοκ) του νερού.
Κάνε αυτό που σου είπαν τα κορίτσια, με μια πετσετούλα με νεράκι ή χαμομήλι χλιαρό (κι όχι ζεστό).

Για το φαγητό, είναι και κροκέτες για μωρά γατάκια που έχουν βγάλει δοντάκια (αν και η φωτογραφίες δεν είναι αξιόπιστοι μάρτυρες της ηλικίας του, δείχνει να είναι 1,5-2 μηνών) και κονσέρβες σε μους, ό,τι πρέπει για την ηλικία του, που θα παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά του ψαριού, δίχως να αναγκάζεται να "παντρεύεται" και την μυρωδιά του ψαριού :P
Υπομονή μέχρι αύριο, που θα ανοίξουν τα μαγαζιά και θα οργανωθείτε καλύτερα :)

Σας ευχαριστω παρα πολυ παρα πολυ ομως να ειστε καλα!!! Θα τα λεμε συνεχεια , ηρεμησα αρκετα και πηρα κι αλλη δυναμη, θα κανω αυτο με το χαμομηλι τωρα :inlove:

Νατασα πολυ ομορφο το ξανθουλι γατουλινι σου! Να σου ζησει!:clapup:

Kαλησπερα κοριτσια ( σευχαριστω Φλωρα να σου ζησουν κι εσενα!!)
Γυρισαμε απο κτηνιατρο.. Ειναι κατι λιγοτερο απο 2 μηνων, 99% αγορι 0- δεν του επετρεπαν οι τριχες να δει ακριβως λεει-
καθαρισε αυτακια , παστα δεν μου εδωσε ακομα για σκουληκια γτ δεν εχει ενεργηθει ακομα (κακακια) και θελει να το κανει μια φορα, θα παω σε 2 μερες
royal kitten πηραμε και nourical kitten
με ρωτησε αν εχει φτερνιστει και οντως ειχε φτερνιστει καποιες φορες και μου ειπε οτι εχει μια αρρωστια που δεν θυμαμαι (ελεος ειμαι) :ermm: και καναμε ενεση η οποια θα επαναληφθει.. Αν δεν το προλαβαιναμε θα πεθαινε λεει:(:(

Οταν καναμε την ενεση δεν πονεσε καθολου, τωρα κλαιει ασταματητα φοβαμαι

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Kαλησπερα κοριτσια ( σευχαριστω Φλωρα να σου ζησουν κι εσενα!!)
Γυρισαμε απο κτηνιατρο.. Ειναι κατι λιγοτερο απο 2 μηνων, 99% αγορι 0- δεν του επετρεπαν οι τριχες να δει ακριβως λεει-
καθαρισε αυτακια , παστα δεν μου εδωσε ακομα για σκουληκια γτ δεν εχει ενεργηθει ακομα (κακακια) και θελει να το κανει μια φορα, θα παω σε 2 μερες
royal kitten πηραμε και nourical kitten
με ρωτησε αν εχει φτερνιστει και οντως ειχε φτερνιστει καποιες φορες και μου ειπε οτι εχει μια αρρωστια που δεν θυμαμαι (ελεος ειμαι) :ermm: και καναμε ενεση η οποια θα επαναληφθει.. Αν δεν το προλαβαιναμε θα πεθαινε λεει:(:(

Οταν καναμε την ενεση δεν πονεσε καθολου, τωρα κλαιει ασταματητα φοβαμαι
Δοκίμασε να πάρεις ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρο να τον ρωτήσεις γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Μπορεί απλά να πονάει και όταν περάσει να σταματήσει το κλάμα αλλά ποτέ δεν ξέρεις...:worry:

Δοκίμασε να πάρεις ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρο να τον ρωτήσεις γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Μπορεί απλά να πονάει και όταν περάσει να σταματήσει το κλάμα αλλά ποτέ δεν ξέρεις...:worry:

Μολυ ειπε να το παω απο εκει. Παω κ ερχομαι!!

Μολυ ειπε να το παω απο εκει. Παω κ ερχομαι!!
΄Αντε και όταν γυρίσεις να μας πεις τι σου είπε.:worry:

Τωρα ηρεμησε το μικρακι μου. Κοιμαται ησυχο ευτυχως..Φοβηθηκα παρα πολυ οτι θα το χασω
Πηγα ξανα και του εβαλε λιγη ωρα ορο για να διαλυσει λεει την αντιβιωση γιατι το ετσουζε. Και εκανε και μια αποτομη κινηση ο γιατρος και εβγαλε αιμα :mad: η πλατουλα του
και του εκανε και ενεση κορτιζονης. Το ταραξε το καημενο. Μετα ηταν σαν ζαβλακωμενο αλλα εκλαιγε συνεχεια, τωρα ομως ηρεμησε και αποκοιμηθηκε αφου καναμε χαμομηλο-κομπρεσες, φαγαμε κροκετακια kitten , ηπιαμε γαλατακι- το οποιο δε μας πολυαρεσει ,ηπιαμε μπολικο νερακι και καναμε μια ζεστη αγκαλια με μια ζεστη πετσετουλα.
Δεν εχει κανει ακομα κακα βεβαια αν και εχει φαει μπολικο - θα επρεπε να εχει κανει 3 φορες τουλαχιστον..
Σημερα το γνωρισα και εμ την αμμο και εσκαβε το καλο μου :inlove: αλλα παλι τιποτα. Τσισακια εκανε μονο του στην πανα

Καλή σας επιτυχία και περαστικά, εύχομαι να πάνε καλά όλα και να είναι γερό και δυνατό! Ζεστά να τον έχεις γιατί ακόμα κι αν δεν κάνει κρύο ακόμα, σ' αυτή την ηλικία είναι ευαίσθητα. Κουβερτούλες, μαξιλαράκια, χαλάκια, ακόμα και θερμοφόρα αν μπορείς, ειδικά αφού είναι άρρωστο. Θερμοφόρα του φτιάχνεις από πλαστικό μπουκάλι, το γεμίζεις με νερό ζεστό/βραστό (πρόσεξε μην καείτε) και τυλίγεις το μπουκάλι με πετσετούλα ή με μια παλιά σου μπλούζα ή κάτι τέτοιο, για να μην καεί το γατάκι αν ακουμπήσει απευθείας στο πλαστικό μπουκάλι. Περαστικά σας!

Αληθεια πρεπει να τον εχω τοσο ζεστα? Φοβαμαι οτι θα σκασει... Ευχαριστω πολυ για τα περαστικα <3

Αληθεια πρεπει να τον εχω τοσο ζεστα? Φοβαμαι οτι θα σκασει... Ευχαριστω πολυ για τα περαστικα <3
Σωστό είναι αυτό, ειδικά τώρα που είναι αρρωστούλι. Τα μωράκια δεν έχουν αναπτύξει ακόμα την ικανότητα της ομοιόστασης, να μπορούν δηλαδή να ρυθμίζουν την θερμοκρασία τους ανάλογα με το εξωτερικό περιβάλλον. Καλό θα του έκανε μια θερμοφόρα, ή μπουκαλάκι με ζεστό νεράκι.
΄Οσο για το ότι δεν έχει κάνει ακόμα κακάκια, το είπατε αυτό στον κτηνίατρο; ΄Ισως σας έδινε κάποιο φαρμακάκι να το βοηθήσει να κάνει. Αν δεν το είπατε, πάρτε τον ένα τηλέφωνο αύριο το πρωί, αλλιώς δώστε του λίγο dufalac σε ελάχιστη δόση, αυτό μου έδινε πάντα εμένα η κτηνίατρός μου για τα μωράκια που έχω μεγαλώσει.
΄Αντε και εύχομαι αύριο να είναι περδίκι και να έχει καταχέσει τον κόσμο. Από την καρδιά μου δηλαδή.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back