Μύκητες

Εμένα δε μου έχει ξανατύχει.Παράξενο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημέρα σε όλους!!!! Ευτυχώς, έχω ευχάριστα νέα, ο Περσάκος μου έχει ήδη βρει τον παλιό καλό του εαυτό και έχει βγάλει και τριχούλες :D πιο πολλές στο λαιμό του και λίγες ακόμα στην πλατούλα του. Αλλά κατά τ'άλλα είναι όπως πρώτα και φαίνεται και στα ματάκια του ότι είναι καλά!!!! :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τέλεια!!! :D
Δώστου κι ένα φιλάκι απο μένα! :kiss:

:D Πολύ χαίρομαι!!! Τέλος καλό, όλα καλά!!!

Αχ Λίλιαν...

Μετα το πρωτο της εμβολιο η Λιλιαν (η γατουλα μου φυσικα!) παρουσιασε ενα προβλημα,τους μηκυτες.Ο κτηνιατρος μας εδωσε θεραπεια.Ακομα την ακολουθει.Ομως,τωρα τα μουστακια της "επεσαν".Εχουν μεινει κατι πολυ μικρα.Σα να της κοπηκαν τα υπολοιπα. :/: Τι φταιει? Εχει σχεση με τη θεραπεια?Μηπως μια φωτογραφια θα σας βοηθουσε να καταλαβετε καλυτερα τι εννοω?

Απο την θεραπεια επεσαν τα μουστακια της?

Κατα καποιο τροπο γι'αυτο ρωταω. ^^ ;;

Τι να σου πω,ο δικος μου εχει μυκητες 9 μηνες κανει θεραπεια αλλα τα μουστακια του δεν επεσαν

Αν είναι μικρούλα η γατούλα σου είναι κατά κάποιο τρόπο φυσιολογικό να της πέσουν ή να κοπούν τα μουστάκια της με τόσο παιχνίδι που θα ρίχνει! :) Μην ανησυχείς και πάλι θα βγουν και πιο δυνατά μάλιστα! Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τη θεραπεία που κάνει. Περαστικάαααα!!!! :up:

Αγαπητε Dazzle
καταρχας πρεπει να μου πεις τι θεραπεια ακολουθεις για τους μυκητες...αν και απο οσο ξερω ,αν και η θεραπεια εχει θεωρητικα και πρακτικα καποιες ανεπιθυμητες ενεργειες(αναλογα την ουσια που χρησιμοποιεις) δεν γνωριζω καποια τετοια ενεργεια που να κανει τα μουστακια να πεφτουν!!ειναι πιθανοτερο τα μουστακια να εχουν πεσει απο τους μυκητες τους ιδιους παρα απο την θεραπεια που δινεις...το καλο ειναι οτι οι τριχες ξαναβγαινουν αλλα η θεραπεια μπορει να κρατησει μερικες εβδομαδες εως 2 μηνες...πρεπει τελικα να προσεχεις και εσυ για να μην κολλησεις και τρεχεις μετα σε δερματολογο(ειναι μεταδοτικο σε ανθρωπο αλλα αυτοιαται σε λιγο καιρο,με καποιες αλοιφες επιταχυνεται η ιαση) αλλα και οι υπολοιπες γατες και σκυλοι που ζουν εκει κοντα ή μεσα στο σπιτι..πρεπει να χρησιμποποιεις σκουπα ηλεκτρικη για χαλια και επιπλα για να απομακρυνεις τις τριχες που εχουν πανω αρθροσπορια(μυκητιακα στοιχεια)...και αν μπορεις τις τριχες που μαζευψες απο τυχον κουρεμα της γατας στην πασχουσα περιοχη να τις καψεις..ακολουθησε την θεραπεια του κτηνιατρου σου και ολα θα πανε καλα...ετσι και αλλιως συνηθως ειναι αυτοπεριοριζομενο νοσημα αλλα εμεις απλωε επιταχυνουμε την ιαση με τα χαπια ή την τοπικη(πανω στις αλλοιωσεις θεραπεια)..ενημερωσε με για το πως παει η θεραπεια...
Νικος Crestfallen

ΥΓ=το εμβολιο δεν εχει σχεση με την δερματοφυτιαση,απλως ετυχε..αλλο το ενα αλλο το αλλο...

Ευχαριστω πολυ. ^^ Σχετικα με τη θεραπεια ειναι η εξης:
Μας εδωσε κατι χαπια.Τα Sporanox των 100mg ανα καψουλα.Μας ειπε να ανοιξουμε την μια καψουλα και να χωρισουμε το περιεχομενο της σε 10 ισα μερη (οσο γινεται βεβαια) και να της δινουμε 1 απο καθε μερα.Μετα απο 10 μερες θα σταματησουμε για ενα διαστημα 2 ημερων και υστερα θα κανουμε το ιδιο με δευτερη καψουλα.Επιπλεον μας εδωσε μια κρεμα την Lamisil την οποια μας ειπε να της τη βαζουμε στα σημεια που εχει χασει τριχωμα ή εχει γδαρει και να τη χρηιμοιποιησουμε και εμεις αν βγαπολυμε τυχον κοκκινιλες στο δερμα.

Εγω χρησιμοποιω και Betadine οταν ματωνει και βοηθαει,και μην ξεχνας την ηλεκτρικη σκουπα οπως ειπε ο Νικος, πραγματι χρειαζεται πρεπει να το κανεις οπωσδηποτε και καθημερινα. Εαν δεν δεις αποτελεσμα με τα χαπια τοτε να σου
πω τι χρησιμοποιω εγω και σχεδον του εχουν φυγει οι μυκητες.

Θελω μονο να προσεχεις να μην γλειφει την αλοιφη γιατι αν την γλειφει και την καταπιει μπορει να της κανει τιποτε πεπτικες διαταραχες...οταν βαζεις την αλοιφη να την προσεχεις για λιγο για να μην την γλειφει καθολου ...τις ξερεις τις γατες...και την ταση αυτοπεριποιηση τους...θελω να προσεχεις γιατι το Sporanox δεν κανει να το δωσεις σε εγκυο γατα γιατι μπορει να δημιουργησει προβληματα στα εμβρυα και να προσεξεις μην κανει η γατα τιποτε εμετους και διαρροιες...σπανιο αλλα καλο ειναι να το ξερεις για να εχει το νου σου..αν κανει ποτε τιποτα τετοιο απλως σπασε την ημερησια δοση σε 2-3 μικροτερες δοσεις..αν θες τιποτε αλλο ρωτησε με
Νικος Crestfallen

Το θέμα συγχωνεύτηκε με το ήδη υπάρχον για μήκυτες ώστε να τα έχουμε συγκεντρωμένα. Έτσι βοηθιέται περισσότερο κάποιος καινούριος. :)

To Betadine μπορει αν βοηθησει(2 φορες την ημερα με βαμβακι...οχι απλωμα πανω του απο το μπουκαλι!!) αλλα με μετρο για να μην εχουμε τιποτα τοξικωσεις και να προσεχεις και αυτο να μην το γλειφει!! γενικα προσεχουμε στις γατες ιδιαιτερα να μην φτανουν να γλυψουν την ουσια που βαζουμε πανω...γιατι ειναι φαρμακο και μπορει να κανει ευκολοτερα ανεπιθυμητες ενεργειες...Βαλτο μεχρι να ξαναβγει τριχωμα...
Νικος Crestfallen

Αρχική Δημοσίευση από crestfallen:
Θελω μονο να προσεχεις να μην γλειφει την αλοιφη γιατι αν την γλειφει και την καταπιει μπορει να της κανει τιποτε πεπτικες διαταραχες...οταν βαζεις την αλοιφη να την προσεχεις για λιγο για να μην την γλειφει καθολου ...τις ξερεις τις γατες...και την ταση αυτοπεριποιηση τους...θελω να προσεχεις γιατι το Sporanox δεν κανει να το δωσεις σε εγκυο γατα γιατι μπορει να δημιουργησει προβληματα στα εμβρυα και να προσεξεις μην κανει η γατα τιποτε εμετους και διαρροιες...σπανιο αλλα καλο ειναι να το ξερεις για να εχει το νου σου..αν κανει ποτε τιποτα τετοιο απλως σπασε την ημερησια δοση σε 2-3 μικροτερες δοσεις..αν θες τιποτε αλλο ρωτησε με
Νικος Crestfallen

Ποσο καιρο θα ταλαιπωρησουν οι μηκυτες τη γατουλα μου?Επιπλεον,θα'θελα να ρωτησω και κατι αλλο,η δοσολογια των χαπιων που της δινουμε ειναι αυτη που πρεπει?

Aκολουθα την δοσολογια που σου ειπε ο κτηνιατρος σου..σε οτι αφορα τον χρονο θεραπειας αυτος ποικιλει και εξαρταται απο εκταση αλλοιωσεων,ειδος δερματοφυτου που προκαλει τις αλλοιωσεις,αν το περιβαλλον ειναι μολυσμενο ωστε να ξανακολλησει,αν η θεραπεια γινεται συμφωνα με τις οδηγιες του κτηνιατρου κτλ...
Συνηθως αναλογα παντα με την γατα το τριχωμα αρχιζει κα ξαναβγαινει μετα απο μερικες εβδομαδες απο την εναρξη της θεραπειας..μην περιμενεις αποτελεσμα σε λιγες μερες...μπορει να περασει και μηνας για να δεις τριχες να ξαναβγαινουν απο την περιοχη των αλλοιωσεων(εξαρταται απο τους παραπανω παραγοντες)..ετσι και αλλιως και χωρις θεραπεια ξαναβγαινουν σε διαστημα απο 1-6 μηνες..απλως με την θεραπεια επιταχυνεται ο χρονος ιασης...ακολουθα τις οδηγιες του γιατρου σου και ολα θα πανε καλα...αν δεις κατι παραξενο ή οτι επεκτεινονται οι αλλοιωσεις ενημερωσε τον ...
Νικος Crestfallen

Κόλλησε μύκητες ο Αραγκορν (είχε και ένα από τα άλλα γατάκια της γέννας αλλα στον δικό μας παρουσιάστηκε 7-10 μέρες μετά που χωριστήκαν , φαντάζομαι θα έχει αργό ρυθμό εππώασης !). Είναι σε λίγα σημεία και σε μικρη έκταση. Η κτηνίατρος είπε τοπικά betadine και ένα spray (δεν ξέρω όνομα πήγε η γυναίκα μου στον κτηνίατρο).
Ελπίζω να μην κολλήσει και ο Γκάνταλφ.

Επιδημεία έπεσε :( ?

Aγαπητε Nightfall
καθαρισε με σκουπα κενου το σπιτι για αν απομακρυνεις τις μολυσμενες τριχες του αραγορν...ειναι πολυ πιθανο να κολλησει και ο μεγαλος μαις και ηταν συνεχεια μαζι...με την επαφη κολλανε πολυ ευκολα..ακολουθα τις οδηγιες του κτηνιατρου με το σπρευ και το βεταδινε...(πες μου μετα τι σπρευ σου ειπε βα ζεις...) ειναι αυτοπεριοριζομενο αλλα ειναι ταλαιπωρια...αν δεις οτι επεκτεινεται σε ολο το σωμα και ο γκαμταλφ κολλησει και γεμισει ολοκληρος τοτε θα χρειαστεις πιο δραστικα μετρα..αλλα μεχρι τοτε...κρατα τα χωριστα!!!!! ειναι δυσκολο αλλα πρεπει να μεινει ο μικρος ασθενης μονος και να καθαριζεις τακτικα τον χωρο του μικρου με σκουπα κενου=ηλεκτρικη...βεταδινε με βαμβακι και προσεχε ΜΗΝ το γλειφει.....πες μας μετα πως πηγε ..αν βελτιωθηκε και αν ξαναβγαινει μαλλι....
Νικος Crestfallen

εναλλακτικη θεραπεια

Εχοντας να ανιμετωπισω τους μυκητες που παρουσιασε η γατα μου , η οποια ειναι ενος ετους, συμβουλευτηκα ομοιοπαθητικο κτηνιατρο ο οποιος συστησε θεραπεια με ομοιοπαθητικο φαρμακο και με τοπικη χρηση ελαιου απο σπορους γκρειπφρουτ.Το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακο σε σχεση χρονου αποθεραπειας και στο θεμα της γενικοτερης ενισχυσης του ανοσοποιητικου συστηματος της γατας που τωρα ειναι υγιεστατη και φαινεται πως δεν προκειται να ξαναντιμετωπισει παρομοιο προβλημα. Για περισσοτερες πληροφοριες μπορω να δωσω λεπτομερειες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back