Μύκητες

εγω σε μανα εβαζα το daktarin και μου περασαν μαεσος.ο γατουλης μου επαιρνε χαπακι και την ιδια κρεμα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μύκητες...

Το κουκλί του avatar ψώνισε μύκητες από τη γειτονιά. Ο γιατρός μου έδωσε ένα διάλυμα να τον ψεκάζω κάθε 4 μέρες αλλά με το "φσιτ" τα παίζει. Είναι γενικώς φοβιτσιάρης (έχω ζητήσει επανειλλημένως γατοψυχίατρο :P). Μήπως υπάρχει κάποια κρέμα αντίστοιχης δράσης; άλλο να τον χαιδέυω με την κρέμα στα χέρια κι άλλο να είμαι εμ το ψεκαστήρι στον κρόταφο :lol:
Επιλέον, το πρωι βρήκα τούφες στο πάτωμα και σύντομα διαπίστωσα ότι λείπει μια σειρά από τρίχωμα στην ουρά του. Τωρα αυτό είναι από τους μύκητες, ψυχολογικό ή τι άλλο;
Έχουμε και μια ευκοικιούλα. Αυτό συνδέεται;
Πολλά ρωτάω ε;:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ε, ναι πολλά, και δεν είμαστε και Κτηνίατροι....:redface:

Μύκητες και τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί και απο το άγχος, την αβιταμίνωση κλπ...

Υπάρχουν και κρέμες, αλλά και σιρόπι για θεραπεία, αλλά θα πρέπει να την δεί γιατρός να σου πεί και ποιό και την δόση, και σημαντικότερο την διάρκεια της θεραπείας. Γιατί αν δεν περάσουν σίγουρα τελείως θα ξαναπάθει...

Η διάρροια μπορεί να είναι πολλά απο μία απλά αλλαγή τροφής μέχρι σκουλικάκια μέχρι κάτι πιο σοβαρό, ανάλογα με όλη την κατάσταση της γάτας, και πάλι θα σου πεί γιατρός τί και πως...:)

Περαστικά σας εύχομαι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορεις αντι να το ψεκαζεις με το διαλυμα να βαζεις καποια ποσοτητα σε ενα μπολ και με ενα σφουγγαρακι να το απλωνεις πανω του.και εμεις παθαμε μυκητες και κανουμε θαραπεια με σιροπι και μπανια....ολα τα ειχαμε αυτο μας ελειπε...

μπορεις αντι να το ψεκαζεις με το διαλυμα να βαζεις καποια ποσοτητα σε ενα μπολ και με ενα σφουγγαρακι να το απλωνεις πανω του.και εμεις παθαμε μυκητες και κανουμε θαραπεια με σιροπι και μπανια....ολα τα ειχαμε αυτο μας ελειπε...

Έχεις δίκιο! Πώς δεν το είχα σκεφτεί! Να σαι καλα!

:D ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

Φαρμακο για μυκητες

Το φάρμακο για τους μύκητες είναι το GRISORAL DROPS πρέπει να το παίρνει για 10 μέρες τουλάχιστον.Μετά τις πρώτες 7 μέρες θα έχει ξαναβγεί το τρίχωμα του.Μου το έχει συστήσει ο καλύτερος κτηνίατρος στην Κέρκυρα.Έχει μέσα σύριγγα και πρέπει να παίρνει από το στόμα 0.25 ml ανα κιλό σωματικού βάρους κάθε μέρα.Καλή γιατρειά.

Το φάρμακο για τους μύκητες είναι το GRISORAL DROPS
Φάρμακα για τους μύκητες υπάρχουν πολλά και σε πολλές μορφές και υπάρχει λόγος γι' αυτό. Δεν είναι όλα κατάλληλα για όλες τις περιπτώσεις, γι' αυτό καλύτερα η αγωγή να διαμορφώνεται από κτηνίατρο, μετά από εξέταση του ζώου.
Παλιότερο σχετικό θέμα, εδώ.

Ευχαριστώ!
Αυτό το γατί με έχει ανησυχήσει πολύ... Οι μύκητες δείχνουν να υποχωρούν αλλά η διάρροια επιμένει. Σήμερα έχει ερεθισμό γύρω από το μάτι (δεν είναι η πρώτη φορά).
Μήπως να ζητήσω αιματολογικές από το γιατρό ή κάποιες ειδικότερες εξετάσεις;

Η μυκητίαση μπορεί να είναι ένδειξη πεσμένου ανοσοποιητικού συστήματος γενικότερα. Οπότε θα ήταν καλό να διερευνήσεις τα αίτια της πτώσης των αμυνών του, που μπορεί να εξηγεί και τα άλλα συμπτώματα (διάρροιες, ερεθισμοί στα μάτια κ.λπ.). Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια ρινοτραχείτιδα που ξαναφουντώνει περιστασιακά, μέχρι κάτι πιο σοβαρό.
Εξετάσεις για aids (FIV) και λευχαιμία (FeLV) έχετε κάνει; Επίσης, αν έχεις αποκλείσει τα διατροφικά αίτια για τη διάρροια και αν έχουν γίνει κανονικά όλες οι αποπαρασιτώσεις, ίσως θα ήταν σκόπιμο να γίνει και μια ανάλυση κοπράνων.

Σ' ευχαριστώ, αυτό μου δίνει μια σαφή κατεύθυνση.
Αποπαρασιτώσεις και εμβόλια τα κάνουμε κανονικά. Θα μιλήσω στο γιατρό τη Δευτέρα.
Ωστόσο, απόψε παρατήρησα ότι στα κόπρανά του (δεν πάει στην άμμο εδώ και μέρες - έχω καταλήξει ότι του φεύγουν) είδα λίγες σταγόνες αίμα καθώς κι ένα χορταράκι ατόφιο. Σημειώνω ότι εδώ και 3 μέρες τρώμε -παράλληλα με την ξηρά- "i/d", ειδική τροφή που μου σύστησε ο γιατρός του και ότι κάθε 4 μέρες τον πασαλείφω με κάποιο ειδικο υγρό που μου έδωσε για τους μύκητες (οι οποίοι δείχνουν να υποχωρουν)
Να ξεσηκώσω τον γιατρό Παρασκευή βράδυ;

ΥΓ: Γιατί όλα μου συμβαίνουν Παρασκευή;:/:

Ο γιατρός μου είπε ότι όσο το γατάκι μου έχει μύκητες καλο είναι να μην το κάνω μπάνιο γιατί στους μύκητες αρέσει η υγρασία. Επιπλέον μου είπε ότι οι μύκητες αυτοί είναι κολλητικοί. Εγώ το καημενούλη το έχω κλεισμένο μέσα στο μπάνιο εδώ και δύο μέρες γιατί είναι πολύ βρώμικο (και δεν καθαρίζεται μόνο του επειδή είναι άρρψστο ελπίζω και όχι επειδή τεμπελιάζει...) και επιπλέον φοβάμαι από τους μύκητες να μην κολλήσω κι εγώ τπτ...
η θεραπία για τους μύκητες θα αρχίσει την παρασκευή με χάπι και θα πάει 20 μέρες... Δεν μπορώ όμως να το κρατήσω περιορισμένο για τόσο διάστημα...

Έχετε καμιά εισήγηση;
Ευχαριστώ...

εχετε αλλες γατες? μηπως εννοουσε οτι ειναι κολλητικο σε αλλα ζωα? :hmm:
σε αλλα ζωα ειναι σιγουρα.
αλλα σε ανθρωπους δεν ειμαι σιγουρη, ας μας πει καποιος που ξερει πιο σιγουρα........

Καλησπέρα,
Έχω προσωπική εμπειρία από μύκητες. Η γατούλα μας χρειάστηκε να πάρει αρκετή αντιβίωση κάποια στιγμή και έτσι στο τέλος της θεραπείας είχαν αναπτυχθεί μύκητες, ξυνόταν και μάδαγε. Η κτηνίατρος της έδωσε sporanox , δόση ανάλογα με το βάρος της γατούλας, μία φορά την ημέρα με το φαγητό της, για ένα μήνα. Η γατούλα τώρα είναι μια χαρά, αλλά κόλλησα εγώ και επειδή άργησα να το καταλάβω, ακόμη παιδεύομαι με αλοιφές και χάπια. Το περίεργο είναι ότι ο άντρας μου δεν έπαθε τίποτα, παρ' όλο που της έκανε περισσότερες αγκαλίτσες.
Συμπέρασμα : Οι μύκητες βεβαίως και κολλάνε. Δεν υπάρχουν ανθρώπινοι και γατίσιοι, ίδιοι είναι. Για να κολλήσεις εξαρτάται πόσο ευάλωτος είναι ο οργανισμός σου. Και κάτι άλλο σημαντικό, αφού αρχίσει το γατάκι τη θεραπεία, να προσέχεις τις 3-4 πρώτες μέρες και μετά δεν υπάρχει κίνδυνος εφ' όσον παίρνει το φάρμακο ( αυτό επιβεβαίωσέ τον κτηνίατρό σου).
Να κάνεις ηλεκτρική σκούπα εκεί που βρίσκεται το γατάκι και να πλένετε τα χέρια σας καλά. Μην κοιμηθείτε μαζί του (εμείς αυτό κάναμε), και όχι αγκαλίτσες, αλλά κατά τα άλλα νομίζω ότι μπορείς να του δώσεις περισσότερο χώρο.
Αν χρειάζεσαι κι άλλες πληροφορίες, στη διάθεσή σου.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Μέχρι τώρα δεν του κάνω αγγαλίτσες και τέτοια γιατί είναι πολύ βρώμικο το χαζό μου!
Μόνο χαδάκια.
Μπάνιο να του κάνω ή να μην το διακινδυνέψω αφού έτσι είπε ο γιατρός.
Απλά αν δεν του κάνω μπάνιο δεν μπορώ να τον αφήσω ελεύθερο... :S Είναι λίγο βρωμιάρικο το χαζό μου.
Κάπου στο φόρουμ διάβασα οτι αν το αφήσεις ελεύθερο θα γεμίσει το τόπο μύκητες και μέτα ίσως να είναι πιο δύσκολο να τους ξεφορτωθεί και το ζωοο...
Επιπλέον αν καθαρίζω με χλωρίνη και Detol είναι αρκετό για να είμαι σίγουρη ότι δεν έμειναν μύκητες κάπου;;; Και με τη λεκάνη του; Δεν υπάρχει κίνδυνος να μείνουν μύκητες εκεί και έτσι να μην τους ξεφορτωθούμε.
Πολλές οι ερωτήσεις και ίσως λίγο χαζές αλλά μπορώ να πώ ότι τρομοκρατηθηκα λίγο με τους μύκητες... :S

Επιπλέον ακόμη μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει. Το ότι δεν καθαρίζεται που οφείλεται; Ίσως επειδή ήταν αρρωστούλη; Υπάρχει κάτι που να κάνω ώστε να αρχίσει να καθαρίζεται;;;

Όντως, για να κολλήσει κανείς μύκητες θα πρέπει να είναι σχετικά πεσμένες οι άμυνες του οργανισμού του (λόγω κούρασης, άγχους, κάποιας ασθένειας κ.λπ.). Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχει κάποια αμυχή στο δέρμα, έστω και πολύ μικρή, η οποία να έρθει σε άμεση επαφή με το γατάκι.
Αν είσαι υγιής και αρκετά επιμελής με την καθαριότητα (μη βάζεις τα χέρια σου σε στόμα, μύτη ή μάτια και να τα πλένεις καλά με απολυμαντικό σαπούνι αφού πιάσεις το γατάκι ), νομίζω ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.:)
Όσο για το σπίτι, θα πρέπει να ρωτήσεις τον κτηνίατρο αν οι μύκητες μπορούν να επιβιώσουν μακριά από τον ξενιστή τους και για πόσο. Αν δεν κάνω λάθος, δεν μπορούν, πράγμα που σημαίνει ότι το περιβάλλον του γατιού δεν μολύνεται. Επιβεβαίωσέ το όμως, γιατί δεν είμαι απόλυτα σίγουρη.:hmm:
Μπάνιο είναι καλύτερα να μην το κάνεις προς το παρόν. Εκτός από την υγρασία, που όντως ωφελεί τους μύκητες, το πεσμένο ανοσοποιητικό του το κάνει εξαιρετικά ευαίσθητο, καλύτερα θα είναι να μην το ταλαιπωρείς με μπάνια. Μπορείς να το καθαρίσεις όμως με μωρομάντηλα (εκτός κι αν του βάζεις και κάποιο τοπικό φάρμακο στους μύκητες, οπότε μάλλον δεν πρέπει να το καθαρίσεις καθόλου μέχρι να τελειώσει η θεραπεία γιατί θα αφαιρεθεί και το φάρμακο). Τα μωρομάντηλα θα το καθαρίσουν και θα του θυμίσουν και το γλύψιμο της μαμάς του, ενθαρρύνοντάς το ν' αρχίσει να πλένεται και μόνο του σιγά σιγά.
Περαστικά!:)

Ευχαριστώ aretha, τοπικό φάρμακο δεν του βάζω αλλά φοβομουν μην αρχίσει να καθαρίζεται μετά τα μωρομάντιλα και του κάνει κακό το φάρμακο που έχουν πάνω.

Για τα υπόλοιπα νομίζω πρέπει να ρωτήσω το γιατρό.

Έχω ακόμη μια ερώτηση (πρωτάρα παιδιά το ξέρω σας τρέλανα στις ερωτήσεις:S)
Χθές όπως καθάριζα τη λεκάνη του (προς το παρών ένα χάρτινο κιβώτιο μέχρι να βρω την κλειστη που θέλω...) είδα ένα πολύ μικρό άσπρο (αηδιαστικό) θα έλεγα ζωίφιο να τρέχει.
Μήπως είναι ψείρες, ψύλλοι ή κάτι συναφές;

Για εξωτερική αποπαρασίτωση ο γιατρός του έβαλε απλά λίγο σπρέι που είχε εκεί. Δεν μου είπε να κάνω κάτι άλλο. Μήπως όμως δεν είναι αρκετό; Τα φοβάμαι αυτα τα ζωίφια και δεν θέλω να τα βλέπω πουθενά:sick:! Τί να κάνω;

εσωτερικη αποπαρασιτωση του εχει κανει ο γιατρος? κανενα χαπακι, καμια παστουλα για τα σκουληκακια κ τα ενδοπαρασιτα ? αν οχι, θα επρεπε :):)

Ναι ναι εσωτερική του έκανε. του έδωσε ένα πράσινο χαπάκι!

Ναι ναι εσωτερική του έκανε. του έδωσε ένα πράσινο χαπάκι!

βρε μηπως το ζουζουνι ηταν απο την κουτα? αφου εκανε αποπαρασιτωση το γατουλι δεν εχει σκουληκακια;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back