Μύκητες

Zoubi

Νεοφερμένο μέλος

Η Zoubi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 58 μηνύματα.
Πριν λίγες μέρες η γατούλα μου παρουσίασε αραίωση στις τρίχες στο κεφάλι της. Συγκεκριμένα, έκανε μία μικρή "τρυπούλα" (καραφλίτσα). Την πήγαμε στην κτηνίατρο, η οποία μας είπε ότι μπορεί να είναι μύκητες και της πήρε δείγμα από τρίχες στη γύρω περιοχή για να κάνει καλλιέργεια. Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα (χρειάζεται περίπου 1 εβδομάδα) μου συνέστησε να της βάζω τοπικά μία αλοιφή για μύκητες, η οποία είναι σχετικά ελαφριά και δε θα κάνει κακό σε περίπτωση που έχει κάτι άλλο η Λουκρητία. Προς το παρόν η τρυπούλα έχει μεγαλώσει λίγο (έχει γίνει σαν το νύχι μου) και περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα. Σήμερα μάλιστα είχε αφήσει στο πάτωμα κάτι μικρές τουφίτσες από τρίχες :( . Τι γνωρίζετε για τους μύκητες? Σας έχει τύχει κάτι σχετικό? Που μπορώ να βρω κάτι να διαβάσω? Οποιαδήποτε πληροφορία θα με βοηθούσε πολύ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα είχε πάθει ακριβώς το ίδιο ο Vector αλλά άργησα λίγο να τον πάω στον κτηνίατρο και έφυγε τελικά μόνο του! Απ'οτι μου είπε η κτηνίατρος μου όταν τη ρώτησα, δεν είναι κάτι σοβαρό και πολλές φορές οι γάτες ξύνονται εκεί αν τους ενοχλεί κάτι και παρουσιάζεται αυτό που σε λίγες μέρες φεύγει. Καμία γάτα απ'οσες είχα στο παρελθόν δεν είχε παρουσιάσει κάτι τέτοιο μιας και όλες ήταν μακρύτριχες (απόγονοι της Ζαν). Δεν το έχω ψάξει πάντως το θέμα προσωπικά, αν και θα το κάνω σύντομα.
Λογική πάντως μου φαίνεται και η εξήγηση του κτηνιάτρου σου. Παρεπιπτόντως, μήπως ξύνεται συχνά η Λουκρητία σε αυτό το σημείο;
Επίσης οι τρίχες που βρήκες στο πάτωμα είναι σίγουρα απο αυτό το σημείο; Οι γάτες γενικά μαδάνε και θα μπορούσε να ήταν απο οπουδήποτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κ εμενα ο ζηλιτο το εμφανισε αλλα μετα απο 2 βδομαδες ηταν ολα μια χαρα τα αυτια του εβγαλαν ξανα τριχες κ εγινε παλι κουκλος μην αγχωνεσαι

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβούλές σας!
Michelle: Οι τουφίτσες αυτές ήταν από την περιοχή με το πρόβλημα. Δεν ήταν όπως οι άλλες οι τρίχες που αφήνει παντού μέσα στο σπίτι. Ήταν σαν ξεριζωμένη τουφίτσα (δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα!!!). Πριν τις δω στο πάτωμα την είχα δει που με το πόδι της ξυνόταν στο σημείο που πριν της είχα βάλει την κρέμα και της είχα κάνει μασάζ..
Θα πάρω το απόγευμα την κτηνίατρο, να δω αν έχει κανένα νέο και να της πω ότι η τρυπίτσα στο κεφάλι έχει γίνει πλέον μία καράφλα πρώτης τάξεως!!!
Πάντως αν και στεναχωριέμαι που τη βλέπω με την καράφλα, μου φαίνεται και πάρα πολύ αστεία!!! Αντί για Λουκρητίτσα, τη φωνάζω καραφλίτσα :P

Την περασμένη Παρασκευή έκανα στον Πέρση το καθιερωμένο μπανάκι του, δεν μπορώ να πω το απόλαυσε, αλλά όταν τον σκούπισα είδα στον λαιμό του ότι σε ένα σημείο δεν είχε τρίχες και ήταν στρογγυλό. Ο γιατρός όταν τον πήρα τηλέφωνο μου είπε ότι μπορεί να είναι και δερματίτιδα γιατί του είχα αλλάξει το περιλαίμιο και από την αρχή που το έβαλε τον ενοχλούσε. Μου είπε να του βάλω Μπεταντίν για απολύμανση και μετά Φουσιντίν αλοιφή και να το παρακολουθώ. Πήγα και στο μαγαζί που αγοράζω την τροφή του και έχει φαρμακείο και μου είπαν να πάρω το Σουρολάν που είναι για δερματίτιδα και μύκητες. Για να μην πολυλογώ, εχτές το απόγευμα που του καθάριζα τα ματάκια, του έφυγαν τρίχες από την πλάτη και να σου ένα καραφλό τάληρο. Πήρα επειγόντως το γιατρό, μου είπε να συνεχίζω να του βάζω το Σουρολάν και σήμερα το απόγευμα θα τον πάω να τον δει. Επειδή ανυσηχώ και βλέπω και το γατούλι που όλο κρύβεται, σας παρακαλώ πείτε μου αν είχατε παρόμοια εμπειρία και πώς αντιμετωπίστηκε, ετσί για να γνωρίζω τί έχω να αντιμετωπίσω και γενικά να μην είμαι εντελώς ανίδεη :redface:

Είχα εγώ κάτι παρόμοιο πριν περίπου 2-3 εβδομάδες. Είχε κάνει μία καραφλίτσα στο κεφάλι της δίπλα στο αυτί. Η κτηνίατρος μου είπε ότι είναι μάλλον μύκητες και της πήρε δείγμα από τις τρίχες για καλλιέργεια. Εν τω μεταξύ και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας μου έδωσε μία αλοιφή να της βάζω τοπικά και να της τρίβω την καραφλίτσα. Αν η καλλιέργεια έβγαινε θετική θα μου έδινε πιο ισχυρή αγωγή, ενώ αν όχι, το φάρμακο που μου έδωσε δε θα έκανε κακό.
Ξεκίνησα την αλοιφή (δε θυμάμαι το όνομα, αλλά την πήρα από φαρμακείο. Θα δω και θα σου πω το απόγευμα). Τις πρώτες ημέρες η τρύπα μεγάλωνε αλλά σιγά-σιγά άρχισε να βγάζει τρίχες. Η καλλιέργεια δεν έδειξε τελικά κάτι, αλλά πάντως η Λουκρητία έβγαλε και πάλι κανονικά μαλλί :D By the way, χθες το απόγευμα είδα μία καινούρια καραφλίτσα κοντά στο άλλο της αυτί. Της ξεκίνησα πάλι την αλοιφή και θα την πάω στην κτηνίατρο να τη δει. Μην ανησυχείς πάντως!!! Αν είναι αυτό δεν είναι κάτι σοβαρό!!!

Τώρα που το θυμήθηκα... Επειδή είχα κι εγώ αγχωθεί στην αρχή, είχα ρωτήσει κι εγώ στο forum. Μπορείς να το συμβουλευτείς αν θες εδώ... ;)

Σ'ευχαριστώ πολύ zoubi, η αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθεί αρκετά, γιατί εντάξει στον λαιμό ξύνεται αλλά στην πλάτη που βγήκε η καράφλα δεν ξύνεται και φοβάμαι μην είναι κάτι ανησυχητικό. Ελπίζω να είναι καλά τα νέα από τον κτηνίατρο το απόγευμα. Θα σας γράψω αύριο νέα.:D

Η αλοιφή που έβαζα εγώ ήταν η Lamisil...

Τα 2 θέματα για μυκητες συγχωνεύτηκαν :)

Καλημέρα σε όλους! Ο γατούλης μου είναι άσχημα. Ο γιατρός αναγκάστηκε, αφού του έκανε χαλαρωτική ένεση, να τον ξυρίσει όλο, τον πέρασε με ειδικό αντιμικροβιακό και μετά με μπεταντίν, του έκανε αντιβιωτική ένεση (μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να έπαιρνε κανονική αντιβίωση και επί τη ευκαιρία του έκανε και το ντροντάλ σε ένεση). Του βάζω το σουρολάν και μου συνέστησε να συνεχίζω να το βάζω για 8-10 ημέρες, γιατί τόσο χρειάζεται για να κάνει τον κύκλο του το μικρόβιο. Μου είπε τα παιδιά βέβαια να μην τον πιάνουν αλλά κι εγώ απαραιτήτως να πλένω τα χέρια μου αμέσως μόλις τον έχω πιάσει. Ο καημένος δεν έφαγε τίποτα. Το βράδυ, προφανώς τον πείραξε η αντιβίωση, και δεν πρόλαβε να πάει στην τουαλέτα του και είχε κάνει όχι διάρροια ακριβώς αλλά είχε βγάλει ένα πράσινο υγρό. Δεν θέλει να φάει τίποτα, μυρίζει το φαγητό του αλλά δεν τολμά να δοκιμάσει. Τον βλέπω που είναι χάλια, δεν έχει διάθεση για τίποτα και κοντεύω να σκάσω. :( Ο γιατρός μου είπε να κάνω υπομονή, ότι ταλαιπωρείται γιατί ο μύκητας έχει πάρει αρκετή έκταση, (στην αρχή νόμιζα ότι είναι δερματίτιδα). Δεν αντέχω να το βλέπω να υποφέρει.:( :(

Θέε μου!! Πραγματικά τον λυπήθηκα τον καημενούλη... :/:
Περαστικά απο μένα... :/: :(

μαργαριτα μου ηρεμισε μην αγχωνεσαι ετσι αντιδρανε μετα την αντιβιςση κ την επισκεψη ατο γιατρο προσπαθησε να του δινεις οτ φαγητο του αρεσει κ το πρασινο υγρο ηταν μαλλον απο το ντρονταλ περαστικα βρε κ μην αγχωνεσαι το καταλαβαινει το γατι :kiss:
περαστικουλια κρατα μας ενημερους

Σ'ευχαριστώ Michelle!! Επικοινώνησα πάλι με το γιατρό γιατί από τη χαλαρωτική ένεση δεν καταλαβαίνει και τα αφήνει παντού. Μου είπε ότι το απόγευμα που θα είναι 24ωρο, ο γατούλης θα είναι καλύτερα, θα φάει και ίσως πάει και στην τουαλέτα του. Αλλά μπορεί επειδή νοιώθει γυμνός να το ψιλοκάνει και επίτηδες. Αν και ο χαρακτήρας του δεν είναι εκδικητικός. Θα δούμε μέχρι το απόγευμα! Ελπίζω να έχει βελτίωση.

Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση!!:) Αλλά τα'χω χαμένα.

αχ τον καημενο ! κουραγιο θα γινη καλα !

Περαστικά!!! Τον καημενούλη! Τουλάχιστον η διάθεσή του και η συμπεριφορά του θα αρχίσει να φτιάχνει από το απόγευμα... Ελπίζω να αναρρώσει γρήγορα! Πες μας το απόγευμα αν σιγά-σιγά συνέρχεται... Να δεις που όλα θα πάνε καλά και όταν όλα θα έχουν περάσει θα τον θυμάσαι ξυρισμένο και θα γελάς!;)

Είσαστε όλοι πολύ καλοί σας ευχαριστώ που μου δίνετε θάρρος, πραγματικά το χρειάζομαι! Πριν από λίγο επικοινώνησα με τη μαμά μου που είναι σπίτι και μου είπε ότι έφαγε λιγάκι, ευτυχώς!

ειδες που αγχωθηκες βρε αντε παει καλυτερα τωρα το μωρο σου:up:

Aχ, μωρέ, περαστικά στον γατουλίνο σου!
Eίναι άσχημο να το βλέπεις να βασανίζεται, αλλά είδες ότι ήδη έχει βελτίωση. Mπράβο!
Όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείς. Θα κάνει τον κύκλο του και θα περάσει...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back