Μύκητες

πάρε αυριο τον γιατρό που τον παρακολουθεί να τον ενημερώσεις και να του πεις αυτά...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό το σιρόπι και γενικά φάρμακα για γάτες και ζώα τα βρίσκουμε σε κανονικά φαρμακεία;;;
Αυτά είναι φάρμακα ειδικά για ζώα,μόνο σε φαρμακείο ζώων και στον κτηνίατρο μπορείς να τα βρείς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό το σιρόπι και γενικά φάρμακα για γάτες και ζώα τα βρίσκουμε σε κανονικά φαρμακεία;;;

Υπάρχουν και φαρμακεία ανθρώπων που φέρνουν και Κτηνιατρικά, ή μπορούν να σου παραγγείλουν ότι θές.:)

Καιημερινά βρίσκω επιπλέον περιοχές στο γατούλη μου χωρίς τρίχωμα. Να ανυσυχήσω;;; Έχει κάνει κανείς άλλος θεραπία με χάπι για 20 μέρες;;; Πότε άρχισαν να εξαφανίζονται και σταμάστησε να βγάζει νέες περιοχές χωρίσ τρίχωμα;;;
Καλημέρα
Η δικιά μου άρχισε να βγάζει δειλά-δειλά λίγες τριχούλες αφού έκανε θεραπεία περίπου 10 ημέρες. Η θεραπεία διήρκεσε 1 μήνα και όλο το τρίχωμα είχε αποκατασταθεί πολύ πριν τελειώσει. Της έδινα sporanox κάψουλες. αυτές έχουν μέσα κάτι μπιλάκια τα οποία έπρεπε να μοιράζω, να καταλάβεις τα 850 περίπου σε 12 δόσεις. Δεν είναι κτηνιατρικό φάρμακο, το βρίσκεις σε όλα τα φαρμακεία. Αν δεν υπάρχει στην Κύπρο, θα μπορούσα να στο στείλω, αφού βέβαια στο γράψει ο γιατρός. Πάντως πρέπει να είναι καλό φάρμακο, γιατί η γατούλα είναι μια χαρά, ενώ εγώ που μου έδωσε άλλα φάρμακα ο δερματολόγος...ακόμη παιδεύομαι. Η γνώμη μου όμως είναι να κάνεις υπομονή, είναι μάλλον νωρίς για να δεις αποτελέσματα. Φρόντισε μόνο να παίρνει το φάρμακό της σωστά.
Σου παραθέτω εδώ και το μήνυμα που είχα γράψει στις 27/8 :

(Έχω προσωπική εμπειρία από μύκητες. Η γατούλα μας χρειάστηκε να πάρει αρκετή αντιβίωση κάποια στιγμή και έτσι στο τέλος της θεραπείας είχαν αναπτυχθεί μύκητες, ξυνόταν και μάδαγε. Η κτηνίατρος της έδωσε sporanox , δόση ανάλογα με το βάρος της γατούλας, μία φορά την ημέρα με το φαγητό της, για ένα μήνα. Η γατούλα τώρα είναι μια χαρά, αλλά κόλλησα εγώ και επειδή άργησα να το καταλάβω, ακόμη παιδεύομαι με αλοιφές και χάπια. Το περίεργο είναι ότι ο άντρας μου δεν έπαθε τίποτα, παρ' όλο που της έκανε περισσότερες αγκαλίτσες.)

Ναι αλλά είναι φυσιολογικό να συνεχίζουν να βγαίνουν νέα σημεία με πρόβλημα;;;

Κανονικά αφού κάνει θεραπεία μια βδομάδα μάλλον δεν θα΄πρεπε να εξαπλώνετε..:hmm::hmm::hmm:

Μάλλον δεν θα έπρεπε, αλλά...δεν ξέρεις κιόλας...κάθε οργανισμός έχει τις δικές του αντιστάσεις και αντιδρά διαφορετικά. Τώρα δεν θέλω να σε ανησυχήσω περισσότερο αλλά η δική μου κτηνίατρος της έκανε και μια αμπούλα για ψώρα-για καλό και για κακό-γιατί τόσο χάλια που την είδε , φοβήθηκε μήπως...περίμενε λίγες μέρες ακόμη και συμβουλεύσου και άλλο γιατρό...αν μπορείς.

Το φάρμακο που χρησιμοποίησα εγώ είναι αυτό.Ρώτα το γιατρό σου αν μπορεί να το πάρει και το δικό σου.Η κονσέρβα δίπλα είναι για να καταλάβεις το μέγεθος...

Συνημμένα

• DSC00561.jpg
    DSC00561.jpg
    116,9 KB · Εμφανίσεις: 136
Το φάρμακο που χρησιμοποίησα εγώ είναι αυτό.Ρώτα το γιατρό σου αν μπορεί να το πάρει και το δικό σου.Η κονσέρβα δίπλα είναι για να καταλάβεις το μέγεθος...
Έκανα λάθος στη φωτο αυτή είναι η σωστή.

Συνημμένα

• DSC00562.jpg
    DSC00562.jpg
    128,6 KB · Εμφανίσεις: 85
το συγκεκριμενο φαρμακο ειναι για συγκεκριμενο ειδος μυκητα και αρκετα πιο ηπατοτοξικο σε συγκριση με το σπορανοξ η το φουνγκοραλ. Για αρκετο καιρο μετα την θεραπεια θα πεφτουν τριχες ειναι λογικο γιατι αυτες ηταν ηδη νεκρες πριν αρχισει η θεραππεια και πεφτουν σταδιακα

το συγκεκριμενο φαρμακο ειναι για συγκεκριμενο ειδος μυκητα και αρκετα πιο ηπατοτοξικο σε συγκριση με το σπορανοξ η το φουνγκοραλ. Για αρκετο καιρο μετα την θεραπεια θα πεφτουν τριχες ειναι λογικο γιατι αυτες ηταν ηδη νεκρες πριν αρχισει η θεραππεια και πεφτουν σταδιακα

Αυτό εξηγεί τότε γιατί ακόμη βρίσκω σημεία που πέφτουν τρίχες.
Ίσως ανυσυχώ υπερβολικά... Απλά θέλω να γίνει το συντομότερο καλά να το πάρω καμια αγγαλιτσα το γλυκό μου...!

Σας ευχαριστώ πολύ...

Τώρα τελευταία παρατήρισα ότι ο γατούλης μου είναι λίγο σαλιάρης;;; Μπορεί αυτό να προκαλείτε από το χάπι που πίνει καθημερινά ή είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε.
Ευχαριστώ.

Τώρα τελευταία παρατήρισα ότι ο γατούλης μου είναι λίγο σαλιάρης;;; Μπορεί αυτό να προκαλείτε από το χάπι που πίνει καθημερινά ή είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε.
Ευχαριστώ.
δεν έχω ιδέα...καλύτερα να κάνεις ένα τηλέφωνο στον κτηνίατρο!!!

Ευχαριστώ.

Μπορεί να αλλάζει δόντια.. κάνει ότι μασάει, αλλά δεν μασάει τίποτα?

Αν δεν είναι δόντια, μπορεί να είναι κάποια ουλίτιδα ή στοματίτιδα ή κάτι παρόμοιο...

Αν δεν έχει καμία όρεξη για παιχνίδι και πέφτει... είναι σοβαρό.:/:

Μπορεί να αλλάζει δόντια.. κάνει ότι μασάει, αλλά δεν μασάει τίποτα?

Αν δεν είναι δόντια, μπορεί να είναι κάποια ουλίτιδα ή στοματίτιδα ή κάτι παρόμοιο...

Αν δεν έχει καμία όρεξη για παιχνίδι και πέφτει... είναι σοβαρό.:/:
Όταν λες πέφτει τι εννοείς; Να ξαπλώνει όλη μέρα;;;

Όταν λες πέφτει τι εννοείς; Να ξαπλώνει όλη μέρα;;;

Να κοιτάμε ναι, αλλά να είναι άκεφος, να μην τρώει, να μην παίζει, να είναι άρρωστος. Τα μάτια του να είναι περίεργα, και γενικά να είναι ΠΟΛΥ διαφορετικός απο ότι νορμαλ....

Αν είναι έτσι, κάτι έχει φάει και τον έχει πειράξει, (απορρυπαντικό, χλωρίνη, εντομοκτόνο ή κάτι άλλο...)εχει πάθει δηλητηρίαση και πρέπει να ΤΡΕΞΕΙΣ.:/:

Γενικά αν κοιμάτε μόνο, τρώει πλένετε κλπ... δεν είναι δηλητηρίαση. Και τα δικά μου κοιμούνται ΠΟΛΥ αυτές τις μέρες, τα έχει επηρεάσει πολύ η υγρασία και η ζέστη...

Όχι δεν είναι κάτι τέτοιο. Εξάλου είναι πολύ καλύτερα τις τελευταίες μέρες. και που να βρει τη χλωρίνη στο μπαλκόνι που τον έχω...; εκτός αν τρώει τα φύλλα από τα φυτά μου...
ωχ Παναγία μου! αυτό δεν το σκέφτηκα. Τα είχα ψεκάσει πριν δυο βδομάδες... πριν τον πάρω καν σπίτι... λέτε να ενεργεί ακόμη το φάρμακο!;!

Ναι, αν δεν είχε ξεπλυθεί....:( και σίγουρα πολλές γάτες τρώνε τα φυτά στο μπαλκόνι...

Αν είναι καλύτερα, τρώει κλπ... θα έλεγα να μην ανησυχείς.

Θα το είχες καταλάβει, θα έκανε εμετούς.

Όχι δεν είναι κάτι τέτοιο. Εξάλου είναι πολύ καλύτερα τις τελευταίες μέρες. και που να βρει τη χλωρίνη στο μπαλκόνι που τον έχω...; εκτός αν τρώει τα φύλλα από τα φυτά μου...
ωχ Παναγία μου! αυτό δεν το σκέφτηκα. Τα είχα ψεκάσει πριν δυο βδομάδες... πριν τον πάρω καν σπίτι... λέτε να ενεργεί ακόμη το φάρμακο!;!
Να σου πω, εγώ φέτος παρ' όλο που τα φυτά μου είχαν πάλι ένα σωρό παράσιτα και ασθένειες, τα άφησα να τα βγάλουν πέρα μόνα τους, αφού έφερα γατάκι στο σπίτι και τελικά αποδείχτηκε σωστό γιατί όλη μέρα παίζει και δαγκώνει τα φύλλα. Να φανταστείς ούτε λίπασμα στο χώμα δεν βάζω γιατί πίνει και νερό από τα πιάτα στις γλάστρες, κι ας έχει δίπλα 2 μπωλ δικά της. Τα φυτοφάρμακα είναι εξαιρετικά τοξικά και η διάρκειά τους εξαρτάται από το είδος αλλά και από τις καιρικές συνθήκες (αέρας, βροχή)!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back