3stela3
Εκκολαπτόμενο μέλος
το περιβαλλον των γειτονων δεν ηταν καλο για την γατουλα.για τους ανθρωπους ηταν;εκανε καποιος καποια καταγγελια σε αρμοδιες αρχες;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
natalouko
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spitha2010
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις! τώρα βλέπουμε μία μικρή βελτίωση στο δέρμα της σπίθας. Δεν ξύνεται πλέον, τα ποδαράκια έχουν ηρεμήσει και έχουν βγει μικρές τριχούλες. Ο λαιμός ακόμα θέλει δουλειά. Σιρόπι της δίναμε αλλά δεν το έπινε όλο δυστυχώς, έβγαινε απ έξω, πασαλειβόταν.. Ενώ το χαπάκι το πίνει μία χαρά. Ακόμα θέλει 2 εβδομάδες θεραπεία και μετά θα δουμε και για αλλεργία εάν έχει στην γύρη. (τα αναφέρω όλα όσα μου λέτε).
Οσο για τους γείτονες, απ όσα γνωρίζω γιατι είμαι 8 μηνες σ αυτή τη γειτονία, έχει έρθει άπειρες φορές η αστυνομία, αλλά δεν τους ενδιαφέρει και πολύ. Οταν πεθανουν οι γονείς οι υπόλοιπες αδερφές θα την κλείσουν σε ίδρυμα, αυτό ειναι το σκεπτικό τους. Πάντως εγώ που την λυπαμαι την κοπέλα γιατι δεν φταίει, έτσι γεννήθηκε, της παίρνω γλυκά και τσιγάρα, ούτε μου φωνάζει ουτε τίποτα. Αντιδρά στον άσχημο τρόπο που της φέρονται.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Πω πω... τι γείτονες είναι αυτοί
Εύχομαι να πάνε όλα καλά με την γατούλα σου. Αν η γάτα έχει συνέλθει με την κορτιζόνη τότε ίσως το πρόβλημα να οφείλεται σε αλλεργία
Περαστικά!!!
spitha2010
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας! Η μαμά μου για να καλοπιάνει την Σπίθα μετά απο καθε χαπι, αλοιφή, μπάνιο της δίνει μια λιχουδίτσα. Τωρα μη σας πω ότι ζητάει τη θεραπεία της για να τρώει τα εξτρα της! χαχαχα..
Ceres Victoria έλαβες απάντηση μου? καπως έχει κολλησει αυτο και μου λέει για αναφορές παράδοσης.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ναι!
Έτσι κάνουν τα άτιμα.... όταν τους αρέσει κάτι το μαθαίνουν σε χρόνο dt!!! Ειδικά όταν σε κοιτάνε με γουρλωμένα μάτια δεν μπορείς να τους αντισταθείς με Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α!!!
spitha2010
Νεοφερμένο μέλος
ναι ναι! γουρλωμενα ματια οπως ο γατος στο SREK!χαχαχχαχαχαχαχ
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Συνηθως συνιστουν φουγκοραλ η ιντραφουγκολ χαπι η σιροπι με ντακταριν η φουγκοραλ αλοιφη η μπεταντιν και σαμπουαν φουνγκοραλ στη μυκητιαση. Αν εινι πανω απο το λαιμο εκει που εγινε το εμβολιο μπορει να ειναι δερμτοπαθεια οφειλομενη στο εμβολιο. Δεν μου εχουν πει καλα για τους γιατρους εκει μακαρι η δικη σου να ειναι η μονη καλη
spitha2010
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα. την πηγαμε χθες στην κτηνιατρο, το δερμα της απ τους μυκητες ειναι πολυ καλυτερα, δεν εχει και φαγουρα, αλλα στο γυμνο λαιμο της εκει που εχει μαδησει λιγο στο κατω μερος, εχει βγαλει κατι σαν σπυρακια ξεραμενα και μας ειπε οτι ειναι σταφυλοκκοκος απο το ξυσιμο με τα νυχια της. Propiogenta μας ειπε για αυτο. Τωρα της βαζουμε dactarin το πρωι σε ποδια και λαιμο για μυκητες, αντιβιωση lamisil, χαπακι πρωι βραδυ κορτιζονη (λιγο ακομα) για να μην ξυνεται, και το βραδυ propiogenta σε ποδια και λαιμο. Σαμπουαν antiforte καπως το λενε για τους μυκητες. Κυκλοφορει σαν πρεζακωμενο η καημενη..
frankie_thess
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σε ολους.Πριν μια βδομαδα παρατηρησα στο λαιμο της μικρης μου λιλης ενα ροζ σαν σπυρακι. Και που κ που το εξυνε.μετα απο μερικες μερες την πηγα στην κτηνιατρο και μου είπε πως ισως να ειναι μύκητες.μου εδωσε μια κρεμουλα να της βαλω για μια βδομαδα και μου ειπε πως αν δεν ηρεμησει θα κανουμε καλλιεργια για να δουμε αν ειναι μυκητες.Εν το μεταξυ της πεσαν μερικες τρυχουλες σε εκεινο το μερος.Αν μπορειτε δωστε μου πληροφοριες ... αν ειναι μυκητες θα γινει εντελως καλα το γατουλινι μου με την θεραπια η μπορει να το ξαναεμφανισει? Αν κολλησω και εγω πως θα το καταλαβω? Κ αν δεν ειναι μυκητες τι λλο μπορει να ειναι ?Ευχαριστω εκ των πρωτερον
Degen
Νεοφερμένο μέλος
λογικα οι τριχες πεσαν απο το ξυσιμο και οχι απο το σπυρακι.απι 'κει και περα ρωτα τον κτηνιατρο σου
endorama
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια φιλη μου μαζεψε μια αδεσποτούλα με μυκητες
η κτηνίατρος της είπε πως δεν μεταδιδονται στον άνθρωπο
με τη θεραπεία θα σου γινει καλά!
μπορεις να την κανακεύεις αφοβα
chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.mypetz.gr/προβλήματα-υγείας/κόλλησα-μύκητες-από-το-γατάκι-μου-60701/
Οπότε πρόσεχε !
Γεια σε ολους.Πριν μια βδομαδα παρατηρησα στο λαιμο της μικρης μου λιλης ενα ροζ σαν σπυρακι. Και που κ που το εξυνε.μετα απο μερικες μερες την πηγα στην κτηνιατρο και μου είπε πως ισως να ειναι μύκητες.μου εδωσε μια κρεμουλα να της βαλω για μια βδομαδα και μου ειπε πως αν δεν ηρεμησει θα κανουμε καλλιεργια για να δουμε αν ειναι μυκητες.Εν το μεταξυ της πεσαν μερικες τρυχουλες σε εκεινο το μερος.Αν μπορειτε δωστε μου πληροφοριες ... αν ειναι μυκητες θα γινει εντελως καλα το γατουλινι μου με την θεραπια η μπορει να το ξαναεμφανισει? Αν κολλησω και εγω πως θα το καταλαβω? Κ αν δεν ειναι μυκητες τι λλο μπορει να ειναι ?Ευχαριστω εκ των πρωτερον
https://www.mypetz.gr/προβλήματα-υγείας/κόλλησα-μύκητες-από-το-γατάκι-μου-60701/
Διάβασε το,ίσως σου λύθουν απορίες..
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
οι τριχες το πιο πιθανον αν επεσαν κυκλικα απο το σπιρακι ειναι μυκητες, και ειναι λογικο. αν ειναι μυκητας μπορει να πεσουν κ αλλες τριχες για να βγει υγιες τριχωμα. οι μυκητες κολλανε αλλα δεν ειναι τπτ το σοβαρο συνηθως με μια αλοιφη περναει.
frankie_thess
Νεοφερμένο μέλος
Αχ σας ευχαριστω πολυ.Τα αποτελεσματα απο την καλλιεργια θα βγουν την Τριτη μεχρι τοτε τις κανω μπανακι 2 φορες την εβδομαδα με ενα ειδικο σαμπουαν.Δεν εχουν πεσει πουθενα αλλου τριχουλες και οπως το βλεπει η κτηνιατρος μου ειπε πως μαλλον δεν ειναι μυκητες... αλλα θα δειξει

Αν και προσπαθω να μην την αγκαλιαζω δεν γινεται οταν μου γουργουριζει και θελει να ερθει να ξαπλωσει πανω μου δεν μπορω να αντισταθω ...
endorama
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αχ σας ευχαριστω πολυ.Τα αποτελεσματα απο την καλλιεργια θα βγουν την Τριτη μεχρι τοτε τις κανω μπανακι 2 φορες την εβδομαδα με ενα ειδικο σαμπουαν.Δεν εχουν πεσει πουθενα αλλου τριχουλες και οπως το βλεπει η κτηνιατρος μου ειπε πως μαλλον δεν ειναι μυκητες... αλλα θα δειξει
Αν και προσπαθω να μην την αγκαλιαζω δεν γινεται οταν μου γουργουριζει και θελει να ερθει να ξαπλωσει πανω μου δεν μπορω να αντισταθω ...
ο μεγαλος μου κάποτε ε'ιχε τριχόφυτο-τίποτα σοβαρό-
του έπεσαν οι τρίχεσ σ ενα σημείο, που είχε μέγεθος νομίσματος των 2 ευρώ
ο κτηνίατρος μου εδωσε fungoral και πέρασε
μου είπε να μην πλησιάζει ούτε εμένα ουτε την άλλη γάτα γιατί κολλάει, αλλά καμιά μας δεν κόλλησε
του πέρασε σε καμιά βδομάδα
VickyGi
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα,
Βρήκαμε τον Ozzy παγιδευμένο στο διάζωμα του δρόμου, να νιαουρίζει και να μην μπορεί φύγει..Τον πήραμε σπίτι, τον φροντίσαμε, τον πήγαμε στον γιατρό και μας είπε ότι ειναι περίπου 1,5 μηνών χώρις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας (του έκανε αποπαρασίτωση εσωτερικά και εξωτερικά). Σταδιακά όμως, παρατηρήσαμε μικρές περιοχές στο λαιμό, στα αυτάκια και στα ποδαράκια του κοντά στην κοιλιά που ήταν χωρίς τρίχωμα και ερεθισμένες..επιπλέον είχε και έντονη φαγούρα. Πηγαίνοντας τον ξανά στον γιατρό, μας είπε ότι είναι μύκητες, μάλλον το κλασσικό είδος και σε αρχικό στάδιο..μας έδωσε θεραπεία με σιρόπι intrafugal για 6 εβδομάδες, άλλα περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του γιατί είναι πολύ μικρούλης ακόμα.. Το θέμα είναι ότι μας είπε ότι πρέπει να απολυμάνουμε το περιβάλλον απο τον μύκητα, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες να ξανακολλήσει ο μικρός αλλά και εμείς, καθώς οι μύκητες είναι ανθεκτικοί μέχρι και 1 χρόνο (!). Ο κοινός καθαρισμός του σπιτιού (ηλεκτρική σκούπα, χλωρίνη κτλ) δεν τους σκοτώνει δυστυχώς...ψάχνωντας, διάβασα για ατμοκαθαριστές, που με τον ατμό απολυμαίνουν και απο τους μύκητες, και κάνοντας μια έρευνα βρήκα την εταιρία karcher σαν καλύτερη, αλλά αρκετά ακριβή...Θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να αγοράσω μια τέτοια συσκευή (για το πρόβλημα των μυκητών) και ποιοι άλλοι τρόποι υπάρχουν για την απολύμανση χώρου από μύκητες( καθαριστικά, συσκευές κτλ)..Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
Ξένια1
Νεοφερμένο μέλος
Γεια χαρά σε όλους, ήθελα να ρωτήσω αν οι μυκητιάσεις στις πατουσίτσες μιας γατούλες εμποδίζουν το περπάτημα. Απέκτησα το μικρότερο γατούλη μου πριν από ένα μήνα. Από τη δεύτερη μέρα στο σπίτι άρχισε να κουτσαίνει. Επειδή είναι ζωηρός σκέφτηκα ότι έπεσε από καποιο δέντρο και περίμενα να δω. Δεν το ξεπέρασε όμως και παρατήρησα ότι οι πατουσίτσες του ήταν μελανιασμένες ενώ σε κάποια σημεία στο εσωτερικό τους είχαν κάτι σαν συγκεντρωμένο χώμα. Ο γιατρός είπε ότι έχει μύκητες και μου έδωσε μια αλοιφή να του βάζω κάθε μέρα. Τον βλέπω ότι πονάει και κουτσαίνει ακόμα. Βρισκόμαστε στην τρίτη ημέρα θεραπείας. Τί λέτε;
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν έχω παρόμοια εμπειρία, αλλά συνεχίστε τη θεραπεία του γιατρού! Μπορείς να πάρεις και τη γνώμη κάποιου άλλου κτηνιάτρου σχετικά με τη θεραπεία!
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Να προσέχεις γιατί κολλάνε οι μύκητες αλλά και πάλι εξαρτάται και από τον κάθε οργανισμό. Θυμάμαι πάντως όταν ήμουν μικρή ότι είχα κολλήσει από ένα αδέσποτο γατάκι και μου είχε πάρει αρκετό καιρό η θεραπεία (μακάρι να έχω πάθει ανοσία lol). Πάντως απ΄ότι μας είπε και ο γιατρός πλέον έχει βγει και εμβόλιο για τους μύκητες αλλά καλό είναι πρώτα να κάνει την θεραπεία πριν του το κάνουμε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool