Απάντηση: Δεύτερο γατί στο σπίτι. Θα μπορέσουν να συνυπάρξουν;
Έχω κι εγώ 3 γατούλες μέσα στο σπίτι, 2 θηλυκές 6 και 3 ετών και έναν αρσενικό 1,5 έτους. Η συνύπαρξη των 2 θηλυκών είναι υπέροχη, είναι τρομερά αγαπημένες, κοιμούνται αγκαλιά κλπ. Σε αυτό -πέρα από τις συμβουλές που θα σου δώσω παρακάτω- θεωρώ ότι βοήθησε πολύ και ο χαρακτήρας της μεγάλης που είναι πολύ ήρεμη, δοτική και καθόλου ζηλιάρα. Βέβαια, όταν πρωτοήρθε η μικρή η μεγάλη είχε πέσει σε λίγη κατάθλιψη αλλά γρήγορα της πέρασε και σιγά σιγά έγινε πολύ πιο χαρούμενη.
Η συμβίωση του αρσενικού με τις άλλες δυο είναι περίεργη. Η μεγάλη τον ανέχεται χωρίς πρόβλημα και καμιά φορά είναι τρυφερή μαζί του αλλά χωρίς πολλά πολλά, ενώ η μικρή δεν τον θέλει καθόλου, του κάνει χου και γενικά δεν ακουμπιούνται. Όμως, νομίζω ότι απλά τον φοβάται γιατί αυτή είναι μικρόσωμη και αυτός ντερέκι. Κάποιες φορές όμως παίζουν αλλά από μακριά όσο γίνεται.
Νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσεις να πάρεις γατούλα του ιδίου φύλου με την πρώτη και στο πρώτο διάστημα να δείξεις έξτρα αγάπη στο μοναχοπαίδι που εκθρονίζεται. Επίσης, καλό θα ήταν για λίγες εβδομάδες να έχεις τη δεύτερη γατούλα απομονωμένη σε κάποιο δωμάτιο, για να τους δώσεις την ευκαιρία να εξοικειωθούν σιγά σιγά με τις μυρωδιές κάτω από την πόρτα. Γενικά παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, όμως νομίζω θα τα βρουν. Κι αν δεν τα βρουν να γίνουν φοβερά αγαπημένες, θα το πάρουν απόφαση (όπως και η δικιά μου η δεύτερη) και θα συμβιώσουν αρμονικά. Απλά δώσε σημασία στο να μη ζηλεύει η πρώτη σου για να μην συνδυάσει αρνητικά την άφιξη του νέου μέλους!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.