Κάνω υπομονή, τι να γίνει..
Την ξαναπήγα το βράδυ κοντά στο μπωλάκι (με την πόρτα κλειστή) και τελικά έφαγε. Της έβαλα και παραπάνω, κανονικά στο χώρο της, για να την 'επιβραβεύσω' που έφαγε εκεί. Πιο μετά ξαναδοκίμασα, αλλά δεν ξαναπήγε.
Εντωμεταξύ, η μικρή, παρά την κατάντια της, νομίζω ότι θέλει άντρα. Είναι τα μισά κιλά από ότι θα έπρεπε να είναι και έχει το κουράγιο και γκομενίζει, το άτιμο;
Και, δυστυχώς, πιστεύω ότι είναι πολύ αδύναμη ακόμη για να υποβληθεί σε επέμβαση. Θα ρωτήσω και το γιατρό, βέβαια, πότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νομίζω πως δεν είναι καλή ιδέα αυτή με το φαγητό. Γιατί έχει που έχει "ξεβολευτεί" και αγχωθεί, τώρα της γίνεται στρεσογόνα και η ώρα του φαγητού. Νομίζω νερό, φαγητό και αμμολεκάνη πρέπει να είναι σε σημεία που αισθάνονται και τα δύο ασφαλή. Η προσέγγιση πρέπει να γίνει με άλλον τρόπο, πχ παιχνίδι. Εγώ είχα δεμένη μια μεγάλη κορδέλα με παιχνιδάκια στις δύο άκρες της και την είχα περάσει κάτω από την πόρτα. Έπιανε μπορώ να πω και έπαιζαν με την ασφάλεια της πόρτας ανάμεσά τους! Θέλει πάντως υπομονή! Αλλά η επιβράβευση όταν τα δεις πρώτη φορά μετά από καιρό να κοιμούνται αγκαλίτσα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αυτό με την αγκαλίτσα, το περιμένω πώς και πώς.

Οπότε, εντάξει, το ξαναβάζω το φαγητό εκεί που ήταν και θα δοκιμάσω και αυτό με την κορδέλα.
Εντωμεταξύ, έχει αρχίσει να ξύνει τα τζάμια από τα παράθυρα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Προ ολίγου έγινε η πρώτη, κανονική συνάντηση.
Είχα την πόρτα του δωματίου ανοιχτή, το μικρό τη φώναζε, αυτή απλά κοιτούσε, μετά το μικρό άρχισε να την πλησιάζει, βγήκε από το δωμάτιο, πήγε δίπλα της χαλαρά, αυτή έκανε "κχχχχχχχχ", εμένα μου κόπηκαν τα πόδια, λέω "τώρα θα φοβηθεί αυτό και θα πάθει τίποτε, τώρα θα του χυμήξει η άλλη, να του βγάλει τα μάτια".. και τελικά, όπως το περίμενα, η μεγάλη όπου φύγει-φύγει. Το φοβάται.

Severous
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα,
αν και δεν πολυσυμμετέχω στο φόρουμ παρακολουθώ αρκετά τις συζητήσεις και είπα να ρωτήσω εδώ.
Λοιπόν έχουμε από τον Φεβρουάριο του 2013 τη Lily. Θα γίνει 2 τον Ιούλιο και είναι στειρωμένη. Γενικά θα την έλεγα αρκετά δραστήρια και κάπως άγρια. Ορμάει σε γυμνά χέρια πόδια, δαγκώνει και τα λοιπά και τα λοιπά. Είναι και λίγο φοβητσιάρα και ειδικά με ξένους που θα τους πλησιάσει με δυσκολία (αν και πλέον πιο εύκολα απ' 'οτι παλιότερα). Αλλά γενικά είναι και χαδιάρα και παιχνιαδιάρα και τα πάμε μια χαρά.
Τώρα όμως σκεφτόμαστε να πάρουμε μια δεύτερη γατούλα (και μάλιστα συγκεκριμένη) αλλά έχουμε κάποιους προβληματισμούς για το αν θα τα πάνε καλά δεδομένου του χαρακτήρα της δικιάς μας. Έχω διαβάσει πολλά πράγματα και εδώ και σε άλλες σελίδες και οι περισσότερες απόψεις υποστηρίζουν οτι στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμα και αν δεν "αγαπηθούν" μαθαίνουν να συμβιώνουν χωρίς πρόβλημα.
Με άλλη γάτα δεν έχει έρθει σε κοντινή επαφή από τότε που την έχουμε αλλά όταν είναι στο μπαλκόνι κοιτάει με μεγάλη περιέργεια αν περάσει καμία άλλη από κάτω. Μόνο με σκυλάκι έχει κάποιες επαφές το καλοκαίρι κυρίως οι οποίες κατά κύριο λόγο δεν πάνε πολύ καλά αφού το σκυλάκι θέλει να παίξει και τρέχει μόλις την δει κατά πάνω της κι αυτή φοβάται και ορμάει.
Ακούω απόψεις λοιπόν

Καλησπέρα!!
Αν η γάτα σου είναι αρκετά παιχνιδιάρα ίσως θα της ταίριαζε μια γατίσια παρέα!
Εγώ πήρα την απόφαση για δεύτερο, γιατί η μικρή μου ήταν πολύ ζωηρή και απαιτητική, διεκδικούσε πολύ από τον χρόνο μας κι έπαιζε κι εκείνη με τα χέρια μας κλπ, έτσι σκεφτήκαμε πως ένα δεύτερο γατάκι θα ήταν χαρά για αυτήν, να παίζουν μαζί και να μη μένει και μόνη όταν λείπουμε! Αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις! Κι επίσης έχε στον νου σου, πως δε θα συμφιλιωθούν από τη μια στιγμή στην άλλη, θέλει χρόνο και υπομονή... Καλή επιτυχία! 
Severous
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Έχω διαβάσει νομίζω τα πάντα για το πως να τις βοηθήσω να συνηθίσουν με ξεχωριστά δωμάτια κλπ κλπ και σίγουρα θα γίνει έτσι.
Η δικιά μας ναι είναι παιχνιδιάρα αλλά είναι όπως είπα και κάπως αγρια αλλά και φοβητσιάρα
οπότε κυρίως γιαυτό φοβάμαι.Να πω επίσης οτι η γάτα που σκεφτόμαστε είναι μια αδέσποτη η οποία μάλλον έχει φύγει από σπίτι. Έψαξα για αγγελίες μήπως την ψάχνε κανείς αλλά τίποτα. Έχει κολλάρο (χωρίς στοιχεία όμως) το οποίο όμως έχει κουρελιαστεί. φαίνεται πιο μικρή απτη Lily. Φαίνεται επίσης φιλική αφού έρχεται συνέχεια και τρίβεται και τη χαιδεύω και μετά δεν με αφήνει να φύγω

alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω κι εγώ 3 γατούλες μέσα στο σπίτι, 2 θηλυκές 6 και 3 ετών και έναν αρσενικό 1,5 έτους. Η συνύπαρξη των 2 θηλυκών είναι υπέροχη, είναι τρομερά αγαπημένες, κοιμούνται αγκαλιά κλπ. Σε αυτό -πέρα από τις συμβουλές που θα σου δώσω παρακάτω- θεωρώ ότι βοήθησε πολύ και ο χαρακτήρας της μεγάλης που είναι πολύ ήρεμη, δοτική και καθόλου ζηλιάρα. Βέβαια, όταν πρωτοήρθε η μικρή η μεγάλη είχε πέσει σε λίγη κατάθλιψη αλλά γρήγορα της πέρασε και σιγά σιγά έγινε πολύ πιο χαρούμενη.
Η συμβίωση του αρσενικού με τις άλλες δυο είναι περίεργη. Η μεγάλη τον ανέχεται χωρίς πρόβλημα και καμιά φορά είναι τρυφερή μαζί του αλλά χωρίς πολλά πολλά, ενώ η μικρή δεν τον θέλει καθόλου, του κάνει χου και γενικά δεν ακουμπιούνται. Όμως, νομίζω ότι απλά τον φοβάται γιατί αυτή είναι μικρόσωμη και αυτός ντερέκι. Κάποιες φορές όμως παίζουν αλλά από μακριά όσο γίνεται.
Νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσεις να πάρεις γατούλα του ιδίου φύλου με την πρώτη και στο πρώτο διάστημα να δείξεις έξτρα αγάπη στο μοναχοπαίδι που εκθρονίζεται. Επίσης, καλό θα ήταν για λίγες εβδομάδες να έχεις τη δεύτερη γατούλα απομονωμένη σε κάποιο δωμάτιο, για να τους δώσεις την ευκαιρία να εξοικειωθούν σιγά σιγά με τις μυρωδιές κάτω από την πόρτα. Γενικά παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, όμως νομίζω θα τα βρουν. Κι αν δεν τα βρουν να γίνουν φοβερά αγαπημένες, θα το πάρουν απόφαση (όπως και η δικιά μου η δεύτερη) και θα συμβιώσουν αρμονικά. Απλά δώσε σημασία στο να μη ζηλεύει η πρώτη σου για να μην συνδυάσει αρνητικά την άφιξη του νέου μέλους!
Severous
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Αν τελικά πάρω θα είναι έτσι κιαλλιώς ίδιου φύλλου αφού όπως είπα είναι σταμπαρισμένη η καινούργια!
Severous
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια ακόμη ερώτηση που αφορά το άλλο γατί (ίσως είμαι σε λάθος θέμα βέβαια)
Λοιπόν η γάτα που θέλω να πάρω εμφανίστηκε μια μέρα ξαφνικά στο πανεπιστήμιο.Νιαούριζε πολύ έντονα για φαγητό και χάδια.Είναι αρκετά βρώμικη αλλά κατα τ' άλλα φαίνεται καλά! Έχει κολάρο το οποιό όμως είναι καταξεσκισμένο και πλέον έχει μείνει μόνο το μεταλικό δαχτυλίδι και λίγο ύφασμα που κρέμεται. Έμενα μου φαίνεται ότι έφυγε απο κάπου, ΄ίσως από κάποιον που πέθανε ή κατι τέτοιο. Έχει σχεδόν 3 βδομαδες που είναι εκεί αλλά την βλέπω κυρίως πρωι. Έχω δοκιμάσει να την βρω μεσημεράκι απογευμα αλλά δεν. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε μήπως είναι κάποιου που την αφήνει ελεύθερη το πρωί και γυρνάει μετά αλλά δεν μου φαίνεται πολύ λογική ιδέα. Κυρίως λόγω του κολάρου αλλά και του οτι είναι πολύ βρώμικη και πεινασμένη. Έχω ψάξει όπου μπορούσα μήπως την έχει χάσει κάποιος αλλά αγγελία πουθενά. Αν την πάρουμε πρέπει να γίνει σύντομα (μέχρι την παρασκευή) και αν γίνει εννοείται οτι θα τσεκάρω για τσιπάκι αλλά μετά από κει μπορώ να κάνω κάτι άλλο? Απ' τη μια φοβάμαι μήπως είναι κάποιου και την πάρω ,αλλά απτην άλλη μου φαίνεται τραβηγμένη ιδέα. Απλά είναι παράξενο που είναι εκεί μόνο πρωι (αν και δεν βλέπω για άλλες ώρες καθημερινά οπότε μπορεί απλά να τυχαίνει).
Τι λέτε?
Eφόσον έψαξες όπως λες και δε βρήκες κάποιον να την ψάχνει και διαπιστώσεις πως δεν έχει και microchip, είσαι καλυμμένος. Στη συνέχεια την τσιπάρεις στο δικό σου όνομα! Η μικρή φροντίδα χρειάζεται... Τώρα γιατί τριγυρνά εκεί μόνο το πρωί, αυτό δεν το ξέρω.

Severous
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι αν την πάρω εννοείται μικροτσίπ και λουράκι! Ευχαριστώ και πάλι!
Θα σας ενημερώσω!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Severous
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χαίρετε και πάλι από μένα!
Λοιπόν έχουμε την καινούργια γατούλα (Arya) σχεδόν 3 βδομάδες πλέον. Με την παλιά (Lily) μένουν ακόμα σε ξεχωριστά δωμάτια κυρίως γιατί η Arya χρειάστηκε να εγχειρηστεί την προηγούμενη βδομάδα αλλά και επειδή είναι σχετικά νωρίς ακόμα πιστεύω για να μοιράζονται το ίδιο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πάντως έρχονται αρκετά σε επαφή. Η Lily είναι πολύ περίεργη και μόλις δει την άλλη κάθεται και μπορεί να την κοιτάει για ώρες. Η Arya δεν δείχνει να ενδιαφέρεται και ιδιαίτερα. Γενικά μπορούν να κάτσουν αρκετά κοντά χωρίς πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα κάθομαι στο κρεββάτι και με τις 2 μαζί και τίποτα. Όταν όμως πλησιάσουν αρκετά η μια την άλλη (σε απόσταση να μπορεί να φτάσει η μια την άλλη ας πούμε) αγριεύουν κάπως τα πράγματα, από την Arya κυρίως αλλά μερικές φορές και από την Lily. Όχι τραγικά πράγματα, τα συνηθισμένα χχχχχχχχ και άντε καμία φορά να απλωθεί και κανένα ποδαράκι. Συνήθως όταν γίνεται αυτό, η Lily φεύγει αλλά επιστρέφει σχεδόν αμέσως και κάθεται ίσως λίγο πιο μακριά. Εγώ αυτό το βλέπω σαν σχετικά θετικό αφού και νωρίς είναι ακόμα αλλά και η Lily φαίνεται να ενδιαφέρεται αρκετά αφού συνήθως είναι ντροπαλή και φοβιτσιάρα με άλλους ανθρώπους ή ζώα.
Τι λέτε εσείς; Πηγαίνουμε όντως καλά όπως πιστεύω;
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Καλώς τη δέχτηκες και τη νεοφερμένη και να τις χαίρεσαι και τις δυο!!

Είναι πολύ νωρίς ακόμη και βρίσκονται σε φάση "αναγνώρισης". Πάντως τα σημάδια δείχνουν πολύ ενθαρρυντικά
Δώσ'τους λίγο χρόνο και πιστεύω θα γίνουν αχώριστες!!

Η Μαύρη Γάτα
Νεοφερμένο μέλος
Γειά σας.. Είμαι φοιτήτρια και μένω σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Πριν από περίπου έναν χρόνο δεν άντεξα την μοναξιά και απέκτησα έναν γατούλη τον Jimi! Ήταν 3 μηνών και ζούσε σε ένα οικόπεδο με καμιά 25 άλλες γάτες και γάτους με συνέπεια από μικρός να είναι... σκληρό αντράκι. Δεν θέλει χάδια, δεν γουργουρίζει σχεδόν ποτέ και τα μόνα σημάδια τρυφερότητας που μου δείχνει είναι το ότι καταδέχεται να κοιμηθεί στην αγκαλιά μου όταν διαβάζω ή στο κρεβάτι δίπλα μου όταν κοιμάμαι!! Το ίδιο και με τον συγκάτοικό μου!! Από άλλα άτομα δεν δέχεται ούτε άγγιγμα!! Το μόνο που θα κάνει είναι να παίξει λίγο μαζί τους με ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια αλλά μετά από 10 λεπτά τους έχει βαρεθεί!
Επίσης είναι λίγο στριμμένος και σνομπ με άλλες γάτες.. Το καλοκαίρι και στις διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα πηγαίνουμε στους γονείς μου για κανα δυό εβδομάδες και καθώς η μητέρα μου έχει 3 αρσενικούς γάτους ( 2, 4 και 5 ετών ο καθένας) μέσα στο σπίτι γίνεται ένας πανικός!! Όταν ήταν μικρός ο δικός μου δεν ήθελε να έχει καμία επαφή με τους μεγάλους, αλλά στην τελευταία μας επίσκεψη πραγματικά το σπίτι είχε γίνει μέτωπο πολέμου! Έπρεπε μονίμως ο Jimi να είναι υπό επιτήρηση καθώς με την πρώτη ευκαιρία έκανε φοβερές επιθέσεις στους άλλους γάτους και μερικές από αυτές κατέληξαν με γρατζουνιές στο πρόσωπο του Jimi και στα δικά μου χέρια που προσπαθούσα να τους χωρίσω!
Αυτό όμως που μου κίνησε το ενδιαφέρον ήταν η αντίδραση του με 2 γατάκια (ένα αρσενικό και ένα θηλυκό ) 3 εβδομάδων που γέννησε η γάτα μας. Αφοσιώθηκε σ'αύτα και για πάνω από 1 εβδομάδα έκανε baby-sitting! Καθόταν δίπλα τους, κοιμόταν αγκαλιά με αυτά, τα καθάριζε, έπαιζε μαζί τους και δεν έτρωγε μπουκιά αν δεν τελείωναν αυτά με το φαγητό ή το γάλα τους!! Είχα εντυπωσιαστεί πλήρως από την αλλαγή αυτή στον χαρακτήρα του ιδιόρρυθμου γάτου μου!
Αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να επιστρέψουμε στην Αθήνα και ο Jimi αποχαιρέτησε τα μικρά του φιλαράκια με την υπόσχεση να τα δει ξανά το καλοκαίρι! Αλλά δεν ήταν τόσο απλό όσο νόμιζα.. Τις πρώτες 2 μέρες τις πέρασε στην ντουλάπα και βγήκε μόνο 2-3 φορές για να φάει και να πάει τουαλέτα.. Και από εχθές το βράδυ δεν τρώει και με το ζόρι πίνει νερό!! Προσπάθησα να του κινήσω το ενδιαφέρον με κάποιο παιχνίδι ή κάποια λιχουδιά αλλά μάταια.. απλά με κοιτάει για λίγο αδιάφορος και μετά συνεχίζει τον ύπνο του!! Αύριο θα τον πάω στον κτηνίατρο για να μάθω αν όντως είναι θλιμμένος και στρεσαρισμένος ή είναι κάτι σωματικό!
Απλά όλη αυτή η ιστορία με έχει βάλει σε σκέψεις!! Μήπως ο γάτος μου δεν είναι ευτυχισμένος μόνος του με ανθρώπους, όπως νόμιζα? Μήπως χρειάζεται συντροφιά από άλλη γάτα?? Αν ναι τότε τι πρέπει να κάνω?? Ένα μικρό γατάκι θα μπορεί να συμβιώσει μαζί του ή αυτό ήταν ένα τυχαίο περιστατικό?? Και το γατάκι πρέπει να είναι θηλυκό ή αρσενικό! Αν είναι αρσενικό μήπως όταν μεγαλώσει τσακώνονται όπως τσακώνεται τώρα ο Jimi με τους γάτους της μητέρας μου? Χώρος στο διαμέρισμα υπάρχει αλλά το πρόβλημά μου είναι η μετακίνηση!! Πώς θα μπορώ να μεταφέρω 2 γάτες με ΚΤΕΛ σε ξεχωριστά κλουβιά??
Έχω πολύ στρεσαριστεί με αυτό το θέμα και πραγματικά θα εκτιμούσα πολύ κάποια γνώμη από ανθρώπους που αγαπούν και ασχολούνται με τις γάτες!!
Ευχαριστώ!
Είναι πολύ πιθανόν να του αρέσει μια δεύτερη γατίσια παρουσία μες στο σπίτι. Θα έλεγα πως δεν είναι ενδεικτική η (κακή) συμπεριφορά του στα ταξίδια σας, γιατί οι γάτες ούτως ή άλλως στρεσάρονται εξαιρετικά με τις αλλαγές περιβάλλοντος. Οπότε από τη μία το νέο περιβάλλον, από την άλλη κάποιοι ξένοι γάτοι, οδήγησαν το άγχος του στα ύψη! Με τα μικρά ίσως ήταν τόσο τρυφερός και καλός επειδή νιώθει πως δεν "απειλείται".
Προσωπικά θα πρότεινα να το δοκιμάσεις, με κάποιο από τα μικρά γατάκια που ήδη αγάπησε. Ναι οι μεταφορές θα είναι πιο δύσκολες, αλλά ίσως τελικά να μη χρειάζεται να τα παίρνεις μαζί σου και να τα υποβάλεις σε αυτή τη δοκιμασία κάθε φορά που φεύγεις, μπορούν να μείνουν αρκετές μέρες μόνα τους.
Όσο για τους καυγάδες μεταξύ των αρσενικών, υπάρχει λύση που είναι και η ενδεδειγμένη και για ένα σωρό άλλους λόγους: η στείρωση!

Καλή τύχη σε ό,τι κι αν αποφασίσετε!
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημερα του λειπουν τα φιλαρακια του Συμφωνω με την aba για στειρωση στα γατια και γιατι ηρεμουν λογω των ορμονων αλλα και γενικα ηρεμουν καθως και γιατι οχι παρε ενα απο τα γατακια που συμπαθησε αλλα τωρα οχι σε κανα 2 μηνες γιατι μεχρι τοτε θα τοχει ξεχασει τελειως
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
καλησπερα,συμφωνω με τα κοριτσια απο πανω
φυσικα και να εχει και παρεακι,και φυσικα στειρωση!
και αφου ηδη αγαπησε τα 2 μικρα,παρε ενα απο εκεινα(αν και γω θα ημουν της γνωμης να τα παρεις και τα δυο
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ρε παιδιά, εδώ και λίγο καιρό, η μεγάλη μου γάτα έχει αρχίσει να ξύνει μανιωδώς πόρτες (ακόμη και όταν κανένας δεν είναι στο δωμάτιο ή ακόμη και πόρτες ντουλάπας). Λέτε να φταίει το δεύτερο γατάκι; Τι να της κάνω; Ακόμη δεν το θέλει ή/και το φοβάται.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Οι γάτες με το ξύσιμο των νυχιών σημαδεύουν και το χώρο τους απ΄όσο ξέρω. Οπότε, ίσως η γατούλα σου θέλει να δηλώσει στο "νέο αίμα" πως είναι εκείνη κυρίαρχος του χώρου, ξύνοντας τα νύχια της παντού!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool