Νέο γατί στο σπίτι. Θα μπορέσουν να συνυπάρξουν;

Απάντηση: Να κρατήσω το γατάκι ή θα σκοτωθούν;

Παιδιά sos!ο μεγάλος δεν μπαίνει σπίτι με τίποτα δεν τρώει k τίποτα...απλά πάει να μπει γιατί πεινάει k δεν τρώει gt καταλαβαίνει πως είναι το άλλο γατάκι μέσα...μετά απλά φεύγει πάλι έξω...προσπάθησα να τον κλείσω αλλα δεν τον πρόλαβα...τι να κάνω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπόν...ενώ το μεσημέρι φαινόταν πως θα τα πήγαιναν μια χαρά που πρωτοσυνάντησαν το ένα το άλλο και ενώ μέχρι και παίξανε μαζί..γυρίσαμε πάλι στα ίδια τώρα. Ο μεγάλος δεν μπαίνει μέσα και επιπλέον πήγε να μου χιμήξει k εμενα... τι να κάνω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σπύρο μου, είναι καλύτερα να κλείσεις μέσα στο σπίτι τον μεγάλο για να μην κινδυνεύει. Επιπλέον κράτα το νέο γατάκι σε ένα δωμάτιο περιορισμένο, ΜΗΝ τα φέρεις ακόμα σε επαφή, μην παροτρύνεις, αυτά δεν πιάνουν στις γάτες :/:
Δοκίμασε σταδιακά να τα φέρεις σε επαφή με την πάροδο των ημερών όπως σου έγραψε η Έφη. Αν δεν τα καταφέρεις τότε ανέβασε μια αγγελία για να υιοθετηθεί το μικρό

Ευτυχώς δεν κινδυνεύει...κυκλοφορεί στο κήπο και δεν βγαίνει στο δρόμο...το μεσημέρι φάνηκαν να τα πηγαίνουν καλά πάντως όσο κάθισαν παρέα. Το μικρό είναι κλεισμένο μέσα τώρα ναι...να τον πιάσω με το ζόρι τον μεγάλο δεν γίνεται...ίσως θυμάσαι τι πέρασα τότε που μου αγρίεψε με το σκουπάκι... :( θα δω πάντως...

Να ρωτήσω κάτι? μήπως τυχόν και μια στείρωση να μας έκανε καλο? Τουλάχιστον να μην ήταν τόσο άγριος...και ίσως να δεχόταν και το άλλο γατάκι. Συγγνώμη που ρωτάω συνεχεια αλλα πραγματικά έχω ανάγκη από τις συμβουλές σας. Ευχαριστώ! :)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Σπύρο μου, η στείρωση νομίζω ότι πρέπει να γίνει κάποια στιγμή για το καλό του ίδιου του γάτου (για να μην έχει την ανάγκη να περιπλανιέται και να κινδυνεύει καθώς και για να μην γεννηθούν κι άλλα αδέσποτα που πιθανόν να μην βρουν σπίτι και να πεθάνουν στους δρόμους)

Θα βοηθούσε όμως και στο να ανεχτεί έστω το μικρό? Αδέσποτα δεν θα επέτρεπα εγώ να έμεναν τα γατιά..η μονη θηλύκια στη γειτονιά τρώει από εμάς οποτε θα το καταλαβαίναμε αν συνέβαινε...αυτό το να τριγυρνάει είναι σημαντικό και να μην τσακώνεται επίσης...

Εφόσον Σπύρο μου ο γάτος σου μένει σπίτι σου μόνιμα και μπορείς να τον φροντίζεις και μετά την στείρωση σίγουρα είναι η καλύτερη λύση. Σταδιακά θα ηρεμήσει και θα αποφεύγονται καυγάδες και αναζητήσεις θηλυκών. Πόσο είναι τώρα ο μεγάλος σου?

10.5 μηνών είναι. Εννοείται πωςθα έχει τη φροντίδα που χρειάζεται!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Σε ρωτάω γιατί οι αρσενικοί είναι καλό να τρώνει ειδική τροφούλα μετά την στείρωση. Οπότε εφόσον είναι έτσι τα πράγματα θεωρώ ότι ναι, η καλύτερη λύση είναι να στειρωθεί. Και ίσως και αυτό να βοηθήσει -λίγο πιο μακροπρόθεσμα βέβαια- την σχέση του με το μικρό. Τους λόγους που συνηγορούν στην στείρωση του, θα μπορούσες να τους συζητήσεις και με τον κτηνίατρο του. Πιστεύω θα σε διαφωτίσει πολύ περισσότερο.Πάντως κατά την άποψη μου είναι η καλύτερη λύση για τον γατούλη σου.

Απάντηση: Δεύτερο γατί στο σπίτι. Θα μπορέσουν να συνυπάρξουν;

γεια σας,
θα ηθελα να σας πω για την αποπειρα να συγκατοικησουν τα δυο γατια. ειχαμε τον μικρο σε ενα δωματιο αρκετες μερες ωστε να μπορει να τον μυριζει ο λοκι. στη συνεχεια τους φερναμε σε επαφη για λιγο εχοντας τον μικρο αγκαλια. ο μεγαλος γριλιζε σε φυσιολογικα πλαισια θεωρω.σημερα αφησαμε κατω και τους δυο ο μεγαλος γριλιζε και μουγκριζε ο μικρος ειναι πολυ εξοικιωμενος με αλλα γατια και ουτε καν του εκανε αισθηση. ο λοκι κρατουσε πολυ αμυντικη σταση και φοβοταν,οταν ο πους τον πλησιασε και πηγε να πεσει πανω του(μαλλον για παιχνιδι ) εκεινος τρομαξε αρκετα. βεβαια ημουν και εγω συνεχεια απο πανω για να τους ηρεμω.
αυτο που δε γνωριζω ειναι ποιο ειναι το επομενο βημα; και ποτε θα ξερω οτι ειμαστε καλα;

Θα σου ελεγα Κωνσταντινα μου, να αφηνεις τον μικρουλη να βγαινει για λιγο καθε μερα και να αυξανεις το χρονικο διαστημα που μενει εξω απο λιγο καθε φορα. Επισης σαν αρχη, καλο θα ηταν να το κανεις αρχικα ωρα που ο μεγαλος ειναι καπου αλλου και κοιμαται ισως, ετσι για να αφησει ο μικρος μυρωδιες του στο υπολοιπο σπιτι. Ειναι μια διαδικασια που θα παρει καποιο χρονο, για να γινει σωστα. Και κυριως να φροντισεις εσυ εκεινη την ωρα να εισαι ηρεμη γιατι το αισθανονται αν εισαι ανησυχη και αντιδρουν αναλογα.

αυτο εχω σκοπο να κανω. το θεμα μου ειναι με τον μεγαλο που φοβαται και εχει επιθετικη σταση.:confused:

Θα συνηθισει, απλα θελει το χρονο του. Το κανω αυτη τη στιγμη με ενα γατουλη που φιλοξενω και τα δυο γατια μου. Θελει πρωτα απ' ολα ηρεμια απο σενα, για να μην νοιωθουν οτι κατι γινεται, να μοιαζουν τα πραγματα φυσιολογικα και καθε μερα απο λιγο και την επομενη λιγο περισσοτερο και ουτω καθ' εξης. Θα παρει χρονο παντως, να το ξερεις. Υπαρχουν βεβαια και περιπτωσεις που τα πραγματα δενουν απο την αρχη, εγω οσα γατια ειχα ετσι εγινε, χωρις καμμια ιδιαιτερη προσπαθεια απο μενα. Μη νομισεις και γω πρωτη φορα το κανω ετσι, παντως παει καλα.

και εγω εχω καλα δειγματα και βελτιωση απο οταν ξεκινησαμε. δεν εχω προβλημα ισα ισα ηρεμη ειμαι απλα θελω να ξερω ποια ειναι τα σωστα βηματα για να μην εχουμε αντιθετα αποτελεσματα και κυριως ατυχηματα(γρατζουνιες κλπ) αλλα απο οτι μου ειπε ο κτηνιατρος δεν φτανουν σε τετοια σημεια.

Θα δεις, τετοια μερα του χρονου, θα τα βλεπεις να παιζουν μαζι, να κοιμουνται μαζι, ισως και να τρωνε μαζι και θα λες, εκανα ποτε εγω προσπαθειες να τα φερω κοντα;

πω μακαρι.. το ιδανικο θα ηταν γιατι και τα δυο γατακια ειναι πολυ καλα και γλυκιες:inlove:

γεια σας!προσφατα βρηκα ενα αδεσποτακι εντελως αφυδατωμενο και υποσιτισμενο ,ομως πλεον, μετα και την πρωτη επισκεψη στο γιατρο,υγειες!θα ηθελα πολυ λοιπον να παρεχω σ αυτο το ταλαιπωρημενο πλασματακι μια οικογενεια, ομως ο γατος μου δε φαινεται να εχει την ιδια αποψη!επιπλεον, δυστυχως το σπιτι ειναι ενας ενιαιος χωρος ,γι αυτο αναγκαστηκα να διαμορφωσω και να εξοπλισω ειδικα εναν πολυ μικρο στεγασμενο χωρο στη βεραντα.παραλληλα ,τον εβαζα καθημερινα για λιγο μεσα αλλα ακομα κανενα αποτελεσμα!ο γατος μου ειτε μενει κοκαλωμενος σ ενα σημειο κ δεν κανει καμια κινηση ,ειτε τον πλησιαζει με απειλητικες διαθεσεις κανοντας συνεχως χχχχχχχ κ γρυλιζοντας δυνατα!νομιζω οτι εχει συνηθισει τη μυρωδια του γιατι τη μεταφερουμε συνεχως μεσα αλλα τιποτα...!αν εχει καποιος παρομοια εμπειρια ας βοηθησει παρακαλω γιατι θα αναγκαστω να δωσω το νεο γατουλη για υιοθεσια!

Θα σου ελεγα την επομενη φορα που θα γινει το ιδιο, δηλαδη το κχχχχχχχχχχχχχ, αστα για λιγο να δεις τι θα γινει. Να εισαι απο πανω για να επεμβεις ομως αν χρειαστει. Το ιδιο αντιμετωπισα κι εγω με τον Κοναν και τον White, αλλα επειδη δεν γινοταν να ειναι συνεχεια κλεισμενος ο γατουλης, τα αφησα να δω τι θα γινει. Λοιπον, μετα το κχχχχ, αλλαξανε γραμμη πλευσης και οι δυο, το κανουν ακομα καμμια φορα, αλλα οχι τοσο συχνα και δεν καταληγει σε καυγα.

μακαρι bessy μου(και παρεπιπτοντως μπραβο σου για τον white!)κυριως ο γατος μου γινεται εξαλλος οταν ο μικρος χρησιμοποιει το ονυχοδρομιο του η πηδαει επανω μου!

Δοκιμασε να τους βαλεις να φανε διπλα-διπλα και συγχρονως να τους χαιδευεις και τους δυο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back