Νέο γατί στο σπίτι. Θα μπορέσουν να συνυπάρξουν;

Απάντηση: Δεύτερο γατί στο σπίτι. Θα μπορέσουν να συνυπάρξουν;

ο κυριος ζιπουν εχει φουντωσει ολοκληρος κ μονο να φαει δε νοιαζεται!αυριο θα του παρω την αγαπημενη του κονσερβα κ θα το δοκιμασω.αν κοιταξεις στο site του αιλουρου λεει καποια πραγματα που ισως σε βοηθησουν για την ενταξη του white(εγω δυσκολευομαι αρκετα γιατι δεν εχω αλλο δωματιο περα απο ενα μικρο μπανιο!)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βάσια μου, χρειάζεται υπομονή το πράγμα και σωστούς χειρισμούς. Δεν είναι όμως 100% σίγουρο ότι θα λειτουργήσει γι' αυτό να είσαι έτοιμη να δώσεις το μικρό για υιοθεσία αν προσπαθήσεις πολύ και αποτύχεις. Αλλά να σκέφτεσαι θετικά γιατί αυτό είναι το πρώτο. Να ξέρεις ότι οι γάτες σου αισθάνονται το στρες σου.
Το σπίτι σου πρέπει να προσαρμοστεί κατάλληλα στις ανάγκες δύο γάτων. Γράφεις ότι είναι ενιαίος ο χώρος του, αυτό δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα προς το παρόν, αν δεν έχουν αρκετά μέρη τα οποία η κάθε μια να μπορεί να θεωρεί δικά της. Γι' αυτό τον λόγο θα πρέπει να εκμεταλλευτείς όλες τις διαστάσεις του χώρου σου! Και πάνω απ' όλα: Το ύψος ;)
Μέρη για να ανεβαίνουν ψηλά όπου θα έχουν την ησυχία τους και χρόνο μόνοι τους πρέπει να παρέχονται απλόχερα, καθώς και κρυψώνες, κρεβάτια, περισσότερες από μια αμμολεκάνες, μπωλάκια νερού κτλ. Για να καταλάβεις, η ιδανική φόρμουλα είναι: ένα για κάθε γάτο συν ένα.
Να ταίζεις σε δύο διαφορετικά μέρη του σπιτιού για να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός. Να δίνεις συχνά μικρά γεύματα. Τα μπωλάκια του νερού να είναι τοποθετημένα σε διάφορα μέρη του σπιτιού (μακριά από την εξώπορτα ή την μπαλκονόπορτα ή μέρη όπου οι γάτες μπορεί να αισθανθούν εκτεθιμένες σε κίνδυνο).
Ονυχοδρόμια είναι καλύτερα να τοποθετηθούν κοντά σε πόρτες, κρεβάτια και μέρη όπου τρώνε οι γάτες. Κι αυτό γιατί οι γάτες θα ξύσουν τα νύχια τους τη στιγμή που θα αισθανθούν ανταγωνιστικά για να ενδυναμώσουν τη θέση τους στο σπίτι.
Οι γάτες έχουν την ανάγκη να ανεβαίνουν ψηλά, να παρατηρούν τη δραστηριότητα του σπιτιού και να δραπετεύουν από εντάσεις. Τέτοια μέρη τους παρέχουν ασφάλεια. Ράφια που μπορείς να στερεώσεις στον τοίχο, γατόδεντρα, ίσως καρέκλες τις οποίες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν, είναι αναγκαία.
Κρεβάτια ζεστά και κρυψώνες όπου οι γάτες σου θα αισθάνονται ασφαλείς όταν απειληθούν είναι επίσης σημαντικές.
Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι η επιλογή της αμμολεκάνης: Απόφυγε την κλειστή. Σε περιπτώσεις συμβίωσης γάτων όπου παρατηρούνται εντάσεις, η κλειστή αμμολεκάνη δεν ενδείκνυται. Γιατί μια γάτα αισθάνεται ανασφάλεια όταν ενόσω κάνει την ανάγκη της μπορεί να δεκτεί επίθεση και να μην έχει τρόπο διαφυγής. Προτίμησε δύο μεγάλες αμμολεκάνες, ανοικτές, με ψηλή ράχη.

Δώσε χρόνο. Γράψε μας πως πάει. :)
Καλή τύχη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δε γινεται να μην συνυπαρξουν γιατι πολυ απλα το γατακι αν δεν συνυπαρξουν δε θα επιβιωσει εκει εξω,στο δρομο ενοω,εγω επειδη δεν ειχα λυση αναγκαστικα συνυπηρχανε αχαχα,δλδ δε το θελετε το γατακι;,δε το θελετε το γατακι; βρε μουργολυκοι,βρε ακαματηδες,το εδερναν οσες φορες εφερα νεο γατακι οι ''παλιοι'',τους μαλωνα,τους εδινα μια στο αυτακι και το αφηναν,σου λενε τρελη ειναι αυτη,ας το παρουμε αποφαση θα συνυπαρξουμε με το γατακι και συνυπηρχαν.απο εσενα εξαρταται ειναι σαν να εχεις ενα παιδι και να κανεις δευτερο,στην αρχη ειναι δυσκολα για το πρωτο,αλλα ολα περνουν το δρομο τους στη πορεια,καλη τυχη κι ολα θα πανε καλα!!!!!!

σημερα απο τις τρεις ειναι μαζι στο σπιτι.ο μικρος εχει εγκληματιστει.παιζει,τρωει,γουργουριζει.το προβλημα ειναι ο μεγαλος,ο οποιος τοσες ωρες το μονο που κανει ειναι να τον ακολουθει κ να παρατηρει τις κινησεις του!δεν εχει φαει τιποτα...καποιες φορες τον πλησιαζει κ γρυλιζει η του κανει κχχχ.μετα ηρεμησε κ ενω πιστευα οτι κατι παει να γινει του επιτεθηκε!ευτυχως το προλαβα εγκαιρα κ δεν πληγωθηκε αλλα ειναι φοβισμενο..η αληθεια ειναι οτι ειναι καταπληκτικο γατακι,δε θελω να το δωσω αλλα ο χωρος ειναι μικρος,εγω ειμαι αρκετα στριμωγμενη οικονομικα κ αλλωστε η υιοθετηση ενος και μονο ζωου αντιβαινει στον τροπο ζωης μου γιατι απαιτει σταθεροτητα!ομως αν τα βρισκανε θα το κρατουσα δε θα μπορουσα να αντισταθω νομιζω παροτι γνωριζω τις
συνεπειες.δεν το βλεπω ωστοσο εφικτο γι αυτο εβαλα εδω αγγελια ,θα δημοισιευσω και αλλου αυριο και βλεπουμε...

ενοηται οτι αν βρεθει ο καταλληλος γατογονιος θα δωσεις το ζωακι,αλλα αν δε βρεθει θα ναι αδικο εφοσον το θες να μην το κρατησεις και να μεινει εκει εξω για τα τσαπια του μεγαλου γατου,θα κανουν παρεα μια μερα,απλα καθε ζωο θελει το χρονο του.

ναι εννοειται αν δε βρεθει καποιος εδω θα μεινει το γατακι κι ας χτυπιεται η μπουρζουαζια!!!

πφφφφφφ!:confused:
ασχημα τα πραγματα...εμπολεμη ζωνη εχει γινει το σπιτι..:worry::mad:

Ακόμη δε φίλιωσαν ε; Ο μεγάλος εξακολουθεί να επιτίθεται ή τώραπλέον και ο μικρός;

ο μεγαλος δε λεει με τιποτα να ηρεμησει!και το αλλο το κακομοιρο ολο κρυβεται...χθες τον τραβηξα τελευταια στιγμη απ τα νυχια του μοσχοαναθρεμενου μου και τις εφαγα εγω,μου σκισε τα χερια!

:( Πόσο είναι ο μεγάλος; Και τα δύο αρσενικά;

ναι αρσενικα!ο μεγαλος δεν ειναι και πολυ μεγαλος...7,5 μηνων!αλλα ειναι 6 κιλα ο ατιμος!

Άντε ρε 'συ... Είναι και μικρούλης... Αν δίνεις σε αυτόν περισσότερη σημασία απ' ότι στον μικρό; Μήπως θέλει καλοπιάσματα; Να μη νιώθει πως "σε χάνει"; Και να ασχολείσαι περισσότερο με τον μπέμπη όταν κοιμάται ο μεγάλος; Όταν φεύγεις/ κρύβεσαι τι κάνουν; (πχ όταν πας τουαλέτα). Μήπως είναι ανταγωνιστικός όταν είσαι κι εσύ μαζί; Προσπάθησε να τον ψυχολογήσεις! Eπίσης είναι στειρωμένος; Αν όχι, ίσως αφού στειρωθεί ηρεμήσει κιόλας.

Τελευταία επεξεργασία:

οντως με τη στειρωση ισως ηρεμουσε...αλλα αμεσα δεν εχω τη δυνατοτητα για κατι τετοιο.οταν φευγω νομιζω οτι η συμπεριφορα του ειναι παρομοια:χαμηλες "αγγελοπουλικες" κινησεις,φουντωμενη ουρα και αυτια που κοιτανε μονιμως προς τα πισω!:mad:ομως θα προσπαθησω να τους παρατηρησω ξανα..γενικα ο Ζιπουν(ο μεγαλος μικρος γατος μου!)ειναι αρκετα δυστροπος και εγωκεντρικος θα μπορουσα να πω γι αυτο δεν παραξενευομαι με τη σταση του..το πουλακι μου!!!:Pπαντως κι αυτος απ τη μερα που πατησαν τα πατουσακια του νεου γατουλη στο σπιτι δεν κοιμαται και δεν τρωει!θα προσπαθησω λιγες μερες ακομα και αν δεν ,θα επιχειρησω να μεταφερω το μικρουλι για φιλοξενια τουλαχιστον σε κανενε φιλικο σπιτι:/:

Σε καταλαβαίνω τα εχω περάσει και εγώ με διάφορα γατιά που εχω φιλοξενήσει κατά καιρούς, αυτό που κατάλαβα είναι πως χρειάζεται χρόνος, και στην περίπτωση του δικού μου τελικά καλύτερα το δεύτερο γατί να είναι αρσενικό και μικρο, όμως για σένα μάλλον το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι ο "μεγάλος" δεν είναι στειρωμένος και επίσης είναι μικρός άρα και πολύ δραστήριος... είναι φυσική η συμπεριφορά, προτείνω να πάρεις catnip, αν βρεις σπρει ψέκασε παντού, γενικά τα βοηθάει, εγώ όταν φιλοξενούσα θηλυκιά γατούλα που ήταν και έγκυος είχα δοκιμάσει και feliway και ανθιαμα για την καλή ψυχολογικη κατάσταση αλλα δεν ειχαν πιασει. Μαλλον υπομονή χρειάζεται. Καλή επιτυχία!

ευχαριστω για τις συμβουλες!θα επιμεινω και βλεπουμε..

καλημερα!ακομα πιο ασχημη η κατασταση...τις τελευταιες μερες δε βαζω συχνα το μικρο μεσα,μονο για καμια ωρα κι αυτο με πολυ αυστηρη επιτηρηση.εχθες ηταν ο μικρουλης στο σπιτι για μιση ωριτσα περιπου το μεσημερι και οταν επιστρεψαμε αργα το βραδυ ,επειδη νιαουριζε μονο του το καημενο,ο φιλος μου τον αφησε μεσα(και εφυγε κατευθειαν για να τακτοποιησει το σπιτακι του).Με το που τον αφησε λοιπον στη πορτα,χωρις δευτερη σκεψη του ορμησε κανονικα!οταν λειτουργησαν τα αντανακλαστικα μου προσπαθησα να σταματησω την επιθεση και να παρω στα χερια μου το μικρο.ο γατος μου οχι μονο δεν σταματησε αλλα επιτεθηκε σ εμενα,για σχεδον για ενα λεπτο δεν αφηνε τα δαχτυλα μου απ το στομα του οσο κι αν φωναζα μεχρι που ακουσε ο φιλος μου και ηρθε.να φανταστειτε τα χερια μου ειναι σε αθλια κατασταση γεματα πληγες..πρωτη φορα συμπεριφερεται ετσι.πριν το νεο γατακι δεν τον ειχα δει ποτε ουτε κχχχ να κανει..:confused:ευτυχως ομως ο μικρος ειναι σωος και αβλαβης!

Πω πω, κριμα ρε παιδι μου τετοια ασχημη αντιδραση.
Ειναι σε ηλικια στειρωσης. Γιατι δε το προγραμματιζεται μηπως αν στειρωθει ηρεμησει;
Ειμαι σιγουρος θα του κοπουν οι πολλες οι αγριαδες.
Μακαρι να πανε καλυτερα τα πραγματα.

οταν μπορεσω θα το κανω κι αυτο...ελπιζω μ αυτον που εμπλεξα καποια στιγμη να καταφερω να εχω και δευτερη γατουλα!

οταν μπορεσω θα το κανω κι αυτο...ελπιζω μ αυτον που εμπλεξα καποια στιγμη να καταφερω να εχω και δευτερη γατουλα!

:hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Βάσια καμία (θετική) εξέλιξη με τα γατόνια σου;:worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back