Πόσο καιρό έχεις που πήρες το μικρό γατάκι; Τους έχεις όλη μέρα μαζί; Στα δικά μου καμιά βδομάδα κράτησε ο πόλεμος, μετά ήταν όλα μέλι-γάλα. Μήπως χρειάζεται να τα απομονώνεις κάποιες ώρες της ημέρας να ηρεμούν;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
valiamuk
Νεοφερμένο μέλος
το γατακι το πηρα χθες. Δεν μπορω να τα απομονωσω γιατι κλαινε ειδικα το μικρο αμα μεινει μονο του..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Xεχεχε, κλασσική συμπεριφορά, υπομονή θα κάνεις, από τις πολύ μικρές εμπειρίες που έχω καλύτερα να τα αφήνεται λίγο μαζί, και ας τσακωθούν λιγάκι, να έχουν διαφορετικά πιατάκια και διαφορετικούς γενικά χώρους ύπνου και τουαλέτας, έτσι ώστε το κάθε ένα να βρει το χώρο του, φυσικά θα συνεχίσουν να διεκδικούν. Συγκεκριμένα εγώ έχω ένα γατουλη τώρα σχεδόν 5 χρονών και έχω φιλοξενήσει δυο μικρά γατάκια και μια λίγο μεγαλύτερη για περίπου ένα μήνα. Με τη μεγαλύτερη δεν υπήρχε καμία φιλική διάθεση από την αρχή έως που έφυγε για το μόνιμο σπιτάκι της αλλά με το μικρο που είχα πρόσφατα όλα πήγαν πολύ καλά, στο τέλος κοιμόντουσαν μαζί. Λίγη υπομονή και πάνω απ' όλα να ηρεμήσετε και να μην μεταδίδετε το άγχος σας! Να πω εδώ μια σημαντική λεπτομέρεια, στην περίπτωση με τη γάτα τα είχα πάντα σε χωριστά δωμάτια, ενώ με το μικρο γατάκι τα είχα αναγκαστικά μαζί σε πολύ μικρο χώρο, νομίζω πως απλά έπρεπε να συνυπάρξουν αλλιώς δεν γινόταν.
valiamuk
Νεοφερμένο μέλος
νιωθω οτι με μισει μου κανει χχου και με γρατζουναει δεν με αφηνει να την ακουμπησω.. ειχες δει αλλαγη συμπεριφορας προς εσενα?
Εμένα προσωπικά δε μου έτυχε αλλαγή συμπεριφοράς της γατούλας μου προς εμένα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μένουν και λίγο μόνες τους. Ηρεμούν, ενώ αν είναι συνέχεια μαζί είναι συνέχεια στην τσίτα και τα νεύρα τους τεντωμένα, ίσως για αυτό είναι νευρική και απέναντι σε εσένα. Δοκίμασε να τα βάλεις σε χωριστά δωμάτια με μια κορδέλα κάτω από την πόρτα που στις δυο άκρες της έχεις δέσει πχ 2 ποντικάκια, θα παίζουν το ένα από τη μία μεριά της πόρτας και το άλλο από την άλλη και θα τα βοηθήσει να χαλαρώσουν.
ChazyChaz95
Εκκολαπτόμενο μέλος
ιωαννα.ρουσσου
Νεοφερμένο μέλος
Χτες πηραμε στο σπιτι μια γατουλα 1μιση μηνος, την Αφροδιτη, για να κανει παρεα στον Αρη, που ειναι 1 ετος και στειρωμενος. Το προβλημα ειναι οτι ο Αρης σαν "μοναχοπαιδι" δν ξερει πως να συμπεριφερθει,και θελει να της επιτεθει και βγαζει διαφορες καυγες οταν την πλησιαζει...Πηραμε την νεα γατουλα για να μην ειναι μονος του ο Αρης το καλοκαιρι, αλλα δν την δεχεται .. Η Αφροδιτη δν εχει κανενα προβλημα μαζι του, γενικα τρωει, παιζει, και δν του δινει σημασια.. Αυτος ομως δν σταματα να την παρακολουθει και να την παιρνει απο πισω.. Ειναι φυσικο αυτο που συμβαινει ? Ο Αρης πρεπει να επιβληθει με το ξυλο ? Να γυρισω την γατουλα πισω ??
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
ΧΑ ΧΑ μου θυμίζεις εμένα όταν πήρα τον Ρωμαίο μου,έκανε 4 μέρες να τα βρει με την Σύλβι που την είχα ήδη(ο χαζός την φοβόταν-χωρίς λόγο-η μικρή τον δέχτηκε πολύ όμορφα1ήθελα να τον δώσω πίσω,ευτυχώς ο άντρας μου ήταν πιο ψύχραιμος,κάνε υπομονή θα τα βρούνε,αλλά γατούνια κάνουν μήνες να τα βρουν μεταξύ τους

ιωαννα.ρουσσου
Νεοφερμένο μέλος
καποια στιγμη θα τα βρουν το ξερω, αλλα πρεπει να της επιτεθει πρωτα ? η να της δειξει"ποιοσ ειναι το αφεντικο στο σπιτι?"
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
εεεε να της δείξει ποιος κάνει κουμάντο εκεί μέσα!

ιωαννα.ρουσσου
Νεοφερμένο μέλος
μα ειναι μικρη η αφροδιτη κ αυτος ειναι τεραστιοσ κ φοβμαι μην την χτυπησει πολυ
Εγώ την πρώτη μέρα τα είχα χώρια τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Πρέπει να είσαι πάντα παρούσα όταν είναι μαζί τα δυο τους, γιατί πράγματι το 2ο είναι μικράκι και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Γενικά πάντως οι καβγάδες κι η επιθετικότητα είναι απόλυτα φυσιολογικά κι αναμενόμενα. Δώσε λίγο χρόνο, τουλάχιστον μια εβδομάδα θα έλεγα, πριν σκεφτείς να το δώσεις πίσω. Εκτός πια αν σκοτώνονται!
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
θα καταλάβεις πότε θα τα βρουν απλά για κάποιο διάστημα θα πρέπει να είσαι πάνταπαρών σε περίπτωση που ο μεγάλος σου όντως θα θέλει να της κάνει κακό.
Καλύτερα να σου απαντήσει και κανένας πιο έμπειρος από μένα,γιατί εμείς ήμασταν σχετικά τυχεροί στο χρόνο και τον τρόπο που τα βρήκαν τα δικά μας

Nobodys_Wife
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα και πάλι παιδιά,
Για τους γνώστες της ιστορίας μας ο Thor (το νέο αρσενικούλι μέλος της οικογένειας) είναι πια υγιέστατος και έχει μεγαλώσει.. Τον έχουμε ήδη 4 μήνες στο σπίτι και μπορεί να μην τα πηγαίνανε τέλεια με τη Georgie αλλά δεν είχαμε τα χαρακτηριστικά Χχχχχι όλη την ώρα και δεν τον έδερνε..
Πληροφοριακά η George είναι 7 ετών και από δικό μου μάλλον λάθος είναι πάρα πολύ δεμένη μαζί μου (αλλά πάαααααααααρα πολύ), τρομερά εκπαιδευμένη, καταλαβαίνει τα πάντα και από ότι φαίνεται τραγικά ζηλιάρα..
Μόλις πριν από λίγο λοιπόν και ενώ μένουμε ήδη μαζί 4 μήνες, η Georgie αφού τη μάλωσα για άσχετο λόγο και την έστειλα στο μέσα δωμάτιο (με φωνή μόνο.. ακούει πολύ) γυρίζει πίσω και κάνει μια τρομερή επίθεση στον Thor. Πήγαινε για να σκοτώσει, όχι αστεία..
Έβαλα τα χέρια μου, δόξα το Θεό ο Thor βγήκε δίχως γρατσουνιά.. Εγώ από την άλλη είμαι ξεσκισμένη και μάλιστα από δαγκωνιές..
Τον κλείσαμε λοιπόν στο άλλο δωμάτιο για να ηρεμήσει, υποθέσαμε ότι απλά η George τα πήρε στο κρανίο..
Σε κάποια φάση πάμε να βγάλουμε στην αγκαλιά τον Thor από την τουαλέτα για να τους βάλουμε σε χωριστά δωμάτια.. Η Georgie όρμησε στον καλό μου που τον είχε αγκαλιά και τον ξέσκισε στην προσπάθεια να φτάσει τον Thor. Τους έκλεισα και τους δύο στο δωμάτιο γιατί ξέρω ότι εμένα με ακούει .. Η Georgie με έβαλε σε μια γωνία και μου έκανε απανωτά attack.. Το σπίτι ειναι όλο κ όλο 2 δωμάτια κ με είχε στριμώξει..
Κατάφερα μετά κόπων και βασάνων να την κλείσω για λίγο στο μπαλκόνι και να φυγαδέψω κυριολεκτικά τον Thor και τον καλό μου .. Toν πήγαμε προσωρινά στο σπίτι των πεθερικών μου.. Μαζεύω αίματα από παντού και εννοείται ότι την φοβάμαι πλέον πάρα πολύ!!
Φυσικά είμαι στα χαμένα.. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο και ξέρω ότι δεν μπορώ να ξαναφέρω τον μικρό σπίτι.. Αλλά τι θα κάνω;;; Δλδ εάν κάνω παιδιά τι θα γίνει;;; Θα τα σκοτώσει;;;
Να την πάω σε κτηνίατρο;;; Και τι να μου πεί και ο άνθρωπος;;; Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;;;
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
θα καταλάβεις πότε θα τα βρουν απλά για κάποιο διάστημα θα πρέπει να είσαι πάνταπαρών σε περίπτωση που ο μεγάλος σου όντως θα θέλει να της κάνει κακό.
Καλύτερα να σου απαντήσει και κανένας πιο έμπειρος από μένα,γιατί εμείς ήμασταν σχετικά τυχεροί στο χρόνο και τον τρόπο που τα βρήκαν τα δικά μας![]()
κοινώς συμφωνώ με την abaφυσικά γράφω αργά όπως καταλάβατε το καθυστερημένο
και δεν είδα την απάντηση της
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ποσο μηνων ειναι ο Thor; Μηπως ξεκιναει να μπαινει σε αναπαραγωγικη ηλικια και αυτο την ενοχλει; Καποια γατακια ξεκινανε νωρις.

Nobodys_Wife
Νεοφερμένο μέλος
O Thor ειναι 8 μηνων αλλα ειναι ηδη στειρωμενος..
Δεν την ενοχλησε καθολου.. Εγω τη μαλωσα για ασχετο λογο κ γυρισε κ του επιτεθηκε..
Δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο!! Απο τα νευρα της μας δαγκωνε κ κατουριοταν ταυτοχρονα κ τις δυο φορες!!!
Θεωρω οτι οι γατες ειναι πανεξυπνα πλασματα...Μηπως επειδη τη μαλωσες,το εκανε επιτηδες για να σε εκνευρισει?
Αυτα φοβαμαι κι εγω γμτ,γι αυτο κ δε ξερω αν θα πρεπει να παρω κ δευτερο γατι στο μελλον.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θα σε συμβουλευα να την πατε αμεσα σε κτηνιατρο, επιθετικοτητα συν η ακρατεια που παρουσιασε δεν μου αρεσει καθολου μα καθολου. Υποψιαζομαι προβλημα με τον θυρεοειδη της.O Thor ειναι 8 μηνων αλλα ειναι ηδη στειρωμενος..
Δεν την ενοχλησε καθολου.. Εγω τη μαλωσα για ασχετο λογο κ γυρισε κ του επιτεθηκε..
Δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο!! Απο τα νευρα της μας δαγκωνε κ κατουριοταν ταυτοχρονα κ τις δυο φορες!!!
Hlianna
Διάσημο μέλος
Μην αγχωνεσαι δεν προκειται να της κανει τιποτα. Ειναι η κλασικη αντιδραση οταν ερχεται καποιο καινουριο στο σπιτι.
Τις πρωτες μερες βγαζε τη με δικια σου επιτηρηση, χωρις ομως να επεμβαινεις και μετα αστην ελευθερη στο σπιτι να τα βρουν μονα τους. Ειναι πολυ μικρη και αυτο κανει πιο ευκολη τη προσαρμογη..σε λιγες μερες θα ειναι οκ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool