Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
Δυστυχως το πακετο φοβου δεν χρειαζεται να πανε σχολειο για να το δοκιμασουν, ξεκιναει απο το ιδιο το σπιτι οταν ακους μαμαδες να λενε στα παιδια να ειναι καλα μη θυμωσει μαζι τους ο Θεουλης και αλλα παιδαγωγικα.Η δικη σου πιστη δεν θα ενισχυθει, αλλα σκεψου στα αλλα τα παιδακια να εχει περασει απο το μυαλο τους για λιγο η σκεψη να σταματησουν να πιστευουν σε κατι. Ολο αυτο το πακετο (προσευχη, θρησκευτικα, εικονες) "ποτιζει" το μυαλο των παιδιων και των εφηβων. Με το να ακους συνεχεια για τιμωρια αν διαπραξεις αμαρτημα σου δημιουργουν ενα κλιμα φοβου. Η εικονα δεν ξερω τι σκοπο αντιπροσωπευει, αλλα θα μπορουσε να ανηκει στο πακετο "φοβος". Σαν να σε παρακολουθει ο μεγαλος αδερφος μηπως ξεφυγεις απο τον δρομο του θεου. Ακομα και αν υπηρχε θεος, δε νομιζω οτι στοχος του ειναι να τρομαζει τους πιστους και δε νομιζω να τους ξεχωριζει σε απιστους (θα καουν στην κολαση) και πιστους (θα παιζουν ταβλι με τον αγιο πετρο). Στα αλλα θα συμφωνησω μαζι σου. Θα διαφωνησω ομως στο οτι μπορεις να απεχεις απο θρησκευτικα και προσευχη. Πρεπει πρωτα να δωσεις λογο γιατι απεχεις και κατα δευτερον γινεσαι δαχτυλοδεικτουμενος. Δε νομιζω οτι κατι τετοιο ειναι υπερ στην ψυχολογια ενος παιδιου/εφηβου (αν αναλογιστεις και το συχνο bullying). Επισης το βρισκω λαθος να διδασκεται οποιαδηποτε θρησκεια στα σχολεια. Αν θελει καποιος να μαθει μπορει να ψαξει και μονος του σε εγκυκλοπαιδειες, εκκλησιες κτλ.
Παντως εχεις δικιο στο κομματι για το ποια αντιμετωπιση θα εχει ενας μαθητης αν απεχει απο το μαθημα ή την πρωινη προσευχη. Εχοντας υπαρξει θυμα bullying σε ολη τη διαρκεια του δημοτικου-αν και για αλλους λογους- οχι απλα δεν θα ειναι υπερ της ψυχολογιας του αλλα μαλλον θα του αφησει θεματα να εχει να λυνει για χρονια.
Παντως αν στο λυκειο ή ακομη και στο γυμνασιο διδασκονταν μαθημα θρησκειολογιας, που θα μιλουσε για ολες τις γνωστες θρησκειες, αναφεροντας τα πιστευω, τις τελετουργιες κλπ της καθε μιας δεν θα μου φαινοταν ασχημο, προσωπικα μου ειχε φανει ενδιαφερον μαθημα θυμαμαι οταν συζητουσαμε για τον ινδουισμο. Αρκει να αντιμετωπιζονταν σαν μαθημα οπου δινει πληροφοριες για κατι που απασχολει χιλιαδες κοσμου ανεξαρτητως εθνικοτητας και θρησκευματος.
Παντως σχετικα με τα σχολεια, γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να αλλαξουν τα παντα μεσα σε αυτα, απο το διδαχτικο προσωπικο και τον τροπο που προσλαμβανετε μεχρι οι κτιριακες υποδομες, οχι μονο οι εικονες. Παντως ουτε του Δαρβινου ουτε κανενος αλλου την εικονα δε θα ηθελα μεσα στα μουτρα μου. Και σιγουρα οχι ρολοι...δεν θα κοιτουσαν τιποτε αλλο μεχρι να τελειωσει η ωρα

undertow αν και εντελως ασχετο το θεμα των αμβλωσεων, θεωρω πως δεν εχει να κανει μονο με τη θρησκεια αλλα και με τα προσωπικα πιστευω του καθενος περι αξιας ανθρωπινης ζωης και ποτε αυτη θεωρειται υπολογισιμη ή οχι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aporw
Διακεκριμένο μέλος

Σαν αλλοθρησκη παντα ειχα να αντιμετωπισω την κλασσικη ''χαζη'' κατ' εμε ερωτηση..''μα πως γινεται να εισαι ελληνιδα και να μην εισαι χριστιανη??

'' ή εκφρασεις του τυπου ''μα αφου δεν εισαι χριστιανη αρα δεν μπορεις να εισαι ελληνιδα'' και αλλα πολλα..ενα θα πω..ΕΛΕΟΣ!! δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχει το ενα με το αλλο..και μολις τους ελεγα..''και πως υπαρχουν χριστιανοι στο εξωτερικο '' μου ελεγαν ετυχε!
οι χριστινοι ειναι στην ελλαδα'' καλα..

Για μενα δεν απαραδεκτο να διδασκονται θρησκευτικα στο σχολειο..οχι γιατι εγω δεν ειμαι χριστιανη..αλλα γιατι ειμαστε η μονη χωρα σε ολο το κοσμο που το σχολειο ακομα συνδεεται με την εκκλησια..για ποιο λογο?? και πως μπορεις να θεωρεις θρησκευτικη παιδεια οταν δεν ενημερωνεις τα παιδια για ολες τις θρησκειες αλλα μονο για τον χριστιανισμο..? Φυσικα εγω δεν παρακολουθουσα το μαθημα..αλλα πραγματικα εβρισκα ανωφελο να το παρακολουθουν οι αλλοι.. Οσον αφορα τις εικονες..τις σεβομαι καθως αποτελουν κομματι μιας αλλης θρησκειας..απλα και παλι δεν θεωρω σωστο να βρισκονται σε οοολους τους δημοσιους χωρους..και αυτο το υποστηριζω φυσικα και για οποια θρησκεια ήταν η ''κυριαρχη''..καλα για τις ταυτοτητες ουτε λογος!

Τελος να πω οτι πιστευω στην θρησκεια μου..οχι βεβαια φανατικα..δεν ακολουθω τις αντιστοιχες νηστιες πχ.. δεν θεωρω οτι αυτο δειχνει αν πιστευεις λιγοτερο η περισσοτερο..η θρησκεια και η πιστη του καθενως ειναι μεσα μας..εχω ακουσει πολλους θρησκοληπτους να κανουν πολυ ασχημα πραγματα..βεβαια τα εξιλεωναν ολα με την νηστεια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bastet_13
Πολύ δραστήριο μέλος
την αποψη μου στο θεμα την ειπα και ειναι..οτι δεν συμφωνω και εγω με τις εικοες σε σχολεια και γενικα μεσα σε κτηρια που δεν ειναι ναοι/εκκλησιες...
μην κανετε φατσουλες τυποθ...ωχ τι ακουω γιατι δεν διαβασατε προφανως αυτα που εγραψα,η δεν το καταλαβτε...δεν εχουμε αντιθετες αποψεις...η τουλαχιστον οχι τοσο αντιθετες...
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Αυτό επιβεβαιώνει όσα είπα στο πρώτο μήνυμά μου σ' αυτό το thread... Αυτά τα λένε ανιστόρητοι και προκατειλημμένοι, για τους οποίους η Ελλάδα πρέπει να είναι ένα περιφραγμένο μαντρί με αποκλειστικό περιεχόμενο Έλληνες ΧΟ. Είναι οι ίδιοι που χρόνια ολόκληρα αποκαλούσαν περιφρονητικά τους Μουσουλμάνους της Θράκης "Τούρκους", ενώ αντικειμενικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν, είναι και θα είναι Έλληνες πολίτες. Είναι οι ίδιοι που νιώθουν να απειλούνται από οποιονδήποτε αλλόθρησκο ή/και αλλοεθνή. Επίσης, είναι οι ίδιοι που ποτέ δεν διάβασαν την ιστορία του κράτους στο οποίο ζουν.''μα πως γινεται να εισαι ελληνιδα και να μην εισαι χριστιανη??''
Και πάλι θα το πω. Το κατέβασμα των εικόνων, όχι ότι δεν θα 'πρεπε να γίνει, αλλά για μένα είναι η κορυφή του παγόβουνου. Χρειάζονται εδώ πολύ δραστικότερες αλλαγές και σε πολλά επίπεδα.
tzoutzou
Διάσημο μέλος

Αpropo,προσωπικα εχω ακουσει πολλα και εχω ζησει ακομα περισσοτερα στον Παιδικο Σταθμο που δουλευω...μεχρι και παρατηρηση απο προισταμενη εχω δεχτει γιατι δεν κανω πρωινη προσευχη στα 4χρονα!!!!!Δεν κανω πια,το θεωρω ανουσιο και χαζο να μιλας για θρησκειες και θεους σε αυτην την ηλικια,δεν εχω εικονα στην ταξη μου και φυσικα εχω παιδια πολλων εθνικοτητων και θρησκειων εδω και χρονια.Ποτε και κανενας γονιος δεν μου εχει πει απολυτως τιποτα για το θεμα...Αλλα το πως ποτιζουν τα μυαλα των παιδιων τους με αηδιες,δε λεγεται!!!!!Και οχι μονο οι ορθοδοξοι...
undertow
Δραστήριο μέλος
Συμφωνώ μαζί σου και για μένα προσωπικά δεν έχει να κάνει καθόλου με τη θρησκεία..Η αναφορά σε αυτό το θέμα έγινε για να σας παραθέσω ένα θέμα που είχε τεθεί σε μάθημα θρησκευτικών και ο μόνος σκοπός ήταν να περαστεί το θέμα της αμαρτίας και όχι η αξία της ανθρώπινης ζωής..
Συγγνώμη για το off..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
undertow αν και εντελως ασχετο το θεμα των αμβλωσεων, θεωρω πως δεν εχει να κανει μονο με τη θρησκεια αλλα και με τα προσωπικα πιστευω του καθενος περι αξιας ανθρωπινης ζωης και ποτε αυτη θεωρειται υπολογισιμη ή οχι.
Συμφωνώ μαζί σου και για μένα προσωπικά δεν έχει να κάνει καθόλου με τη θρησκεία..Η αναφορά σε αυτό το θέμα έγινε για να σας παραθέσω ένα θέμα που είχε τεθεί σε μάθημα θρησκευτικών και ο μόνος σκοπός ήταν να περαστεί το θέμα της αμαρτίας και όχι η αξία της ανθρώπινης ζωής..
Συγγνώμη για το off..[/QUOTE]δεν ειναι μονο στο μαθημα των θρησκευτικων...και σε εκπομπες αν δεις παπαδες...τα ιδια λενε...εδω τα γραφουν και στους τοιχους...το ξεχασατε το συνθημα..."αμβλωση=φονος";..τι λεμε τωρα....

undertow
Δραστήριο μέλος
[/quote]Το συγκεκριμένο σύνθημα το είχα δει και στο πανεπιστήμιο..Για μένα η εκκλησία είναι η πιο επικερδής επιχείρηση που έχει στηθεί ποτέ και μάλιστα βασισμένη στο αίσθημα του φόβου..Ρίξε λεφτά στο παγκάρι να εξαγοράσεις μια θέση στον παράδεισο...Ζήσε με συγκεκριμένο τρόπο ζωής όχι γιατί έτσι αισθάνεσαι αλλά γιατί οτιδήποτε διαφορετικό είναι αμαρτία..Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν και οι εικόνες και το μάθημα των θρησκευτικών..Νιώθω ότι λειτουργούν σαν μια μόνιμη υπενθύμηση του ''σωστού''..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum