Να πάρω άμμο ή να μην πάρω;

marigo173

Δραστήριο μέλος

Η marigo173 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 456 μηνύματα.
Λίγο υπερβολική μάλλον η απορία μου αλλά εσείς είστε οι μόνοι που δε νομίζω να με παρεξηγήσετε:lol:
Αύριο θα πάμε με τη Λουκρητία στη Ρόδο με αεροπλάνο μέσω Αθηνών. Και έχουμε στο Βενιζέλος 5 ώρες αναμονή μέχρι την ανταπόκριση. Πιο συγκεκριμένα θα φύγουμε από το σπίτι για αεροδρόμιο γύρω στις 2:30 και θα φτάσουμε τελικά στο σπίτι στη Ρόδο καλές 11:30 τη νύχτα. Και τώρα ιδού η απορία: να κουβαλήσω αυτοσχέδιο κουτάκι με άμμο μπας και καταδεχτεί να το χρησιμοποιήσει στο Βενιζέλος ή να της στρώσω μια δυο πάνες για σκυλάκια στο κλουβί και να εναποθέσω τις ελπίδες μου στην αντοχή της κύστης της;;;;;
Σημειωτέον ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε "ατυχήματα" σε ταξίδι αλλά ποτέ δεν κράτησε και η διαδικασία τόσες ώρες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα σου πρότεινα να βάλεις πάνες και άμα την δεις εκνευρισμένη να έχεις μαζί σου το κουτάκι με άμμο και της το βάζεις :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ νομίζω πως αν της πάρεις το φαί κ το νερό λίγες ώρες πριν φύγετε για το ταξίδι δεν θα χρειαστεί ούτε άμμος ούτε τίποτα. Και σίγουρα δεν θα πάθει τίποτα αν μείνει λίγο παραπάνω νηστική.

Εμεις καθε φορα που παμε στη χιο κανουμε το εξης(το εφαρμοσαμε ακομα και με τα μωρα της):στο κλουβι εχουμε ενα μαξιλαρακι. Το βαζουμε σε μια πλαστικη σακουλα για να αδιαβροχοποιειται, και απο πανω κοβουμε σε λωριδες εφημεριδες.
Αν "γινει η ζημια" με ενα γαντι βγαζουμε τις λερωμενες λωριδες και βαζουμε καινουργιες.
Ετσι, ουτε γατα, ουτε ζημια.:P
Μονο οι υπολοιποι επιβατες κοιτανε λιγο περιργα και παμε στην τουαλετα συνηθως.

Εγώ πάντως όποτε έχω ταξιδέψει με γάτα (ακόμα και 13 ώρες Μυτιλήνη-Θεσ/νίκη) ποτέ δεν είχα ατύχημα.

Το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ που ταξιδεύω Μεγ.Πέμπτη. Θα φύγουμε γύρω στις 16:00 από το σπίτι και θα φτάσουμε μαζί με πλοίο και αυτοκίνητο περίπου στις 22:30, δηλαδή συνολικά 6,5 ώρες. Αν του πάρω φαγητό και νερό κατά τις 12:00 και του βάλω στη γατοφόρο πάνα λογικά θ'αντέξει. Με το αυτοκίνητο τόσες ώρες κλεισμένος στη γατοφόρο τι κάνουμε???:hmm: :hmm: :hmm:
Συνήθως δεν αντέχει τη λίγη ώρα μέχρι το γιατρό. Νιαουρίζει γκρινιάρικα και ανοίγει το στόμα με κρεμμασμένη έξω γλώσσα σα να μη μπορεί να αναπνέυσει...:(

Το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ που ταξιδεύω Μεγ.Πέμπτη. Θα φύγουμε γύρω στις 16:00 από το σπίτι και θα φτάσουμε μαζί με πλοίο και αυτοκίνητο περίπου στις 22:30, δηλαδή συνολικά 6,5 ώρες. Αν του πάρω φαγητό και νερό κατά τις 12:00 και του βάλω στη γατοφόρο πάνα λογικά θ'αντέξει. Με το αυτοκίνητο τόσες ώρες κλεισμένος στη γατοφόρο τι κάνουμε???:hmm: :hmm: :hmm:
Συνήθως δεν αντέχει τη λίγη ώρα μέχρι το γιατρό. Νιαουρίζει γκρινιάρικα και ανοίγει το στόμα με κρεμμασμένη έξω γλώσσα σα να μη μπορεί να αναπνέυσει...:(

Το καλοκαίρι που πήρα το Mύρτο Κεφαλλονιά μου κρέμασε τη γλώσσα έξω μετά από 3 ώρες στο αμάξι αλλά δεν έπαθε κάτι. Τώρα για 5 μέρες που θα ξαναπάω λέω να τον αφήσω εδώ (η μαμά μου μένει από κάτω ) γιατί δεν αξίζει τόσο ανχος για τόσο λίγο. Ήθελε και 2-3 μέρες να προσαρμοστεί εκεί. :/: Ίσως αν ζητήσεις από τον κτηνίατρο σου ένα ελαφρύ ηρεμιστικό για να να αντέξει το stress.:redface: :rolleyes:

Από το άγχος και το φόβο το παθαίνουν αυτό! Δυσκολεύονται να αναπνεύσουν και ανοίγουν το στόμα! Και ο Ισίδωρος το παθαίνει όταν τον πηγαίνω στη γιατρό! Και η απόσταση είναι 5 λεπτά με το αυτοκίνητο! Όταν του μιλάω και τον χαϊδεύω ηρεμεί λιγάκι! Προσπάθησε και εσύ να κάνεις το ίδιο με τον Χιόνι και μπορεί να ηρεμήσει! Α... επίσης ανοίγω λίγο το παράθυρο του αυτοκινήτου για να μπαίνει αέρας, πάω όσο πιο σιγά μπορώ και δεν βάζω μουσική!

Εμείς πάντως που θα φύγουμε για 4 μέρες θα τους αφήσουμε εδώ, κι ας μην μπορεί κάποιος να έρχεται. Τους πήρα αυτά τα μεγάλα "μπολ" για φαί και νερό που χωράνε 4 Lt και νομίζω θα φτάσουν. Θα αφήσω και έξτρα μπολάκια για καλό και για κακό. Αρχικά σκεφτόμουν να τα πάρω μαζί, αλλά πολύ ταλαιπωρία ...
Ασπασία όλοι θα φύγετε? Δεν μπορείς να τον αφήσεις και να τον προσέχει κάποιος άλλος?

Θα φύγουμε όλοι. Η αδελφή μου στο εξοχικό της και η μητέρα μου μαζί μου Κεφαλλονιά. Θα λείψουμε 10 μέρες και δε θέλω να τον αφήσω μόνο του τόσο πολύ. Αφήστε που φοβάμαι την αντίδρασή του στα βαρελότα ειδικά αν έχει μείνει μόνος του. Θέλω να κάνω και μια "πρόβα" για το καλοκαίριπου θα πάμε και θα καθήσουμε περισσότερο. Το κακό είναι ότι ενώ σκεφτόμουν να τον αφήνω στον κήπο, τελικά θα τον έχω κλεισμένο μέσα. Εκτός του ότι φοβάμαι μην το σκάσει, ο κηπουρός έχει ραντίσει τα δέντρα και δεν θέλω να πάθει καμιά δηλητηρίαση. Δεν ξέρω αν υπάρχει κτηνίατρος στο νησί, αλλά και να υπάρχει δεν 'έχω εμπιστοσύνη....:(

Αυτό με τα βαρελότα το είχα ξεχάσει....
Πωπω...ποιος ξέρει τι φρίκη θα πάθουν πάλι και τι θα βρω όταν γυρίσω....

Κατερινα, κλεισε καλα απο εκει που ακουγεται ο θορυβος...
Τουλαχιστον θα εχουν το ενα το αλλο, αλλα ο Χιονης θα ειναι μονος του τοσες μερες?Ακομα και να μπορουσε να τον αφησει απο αποψη αμμου-φαγητου τοσες μερες, θα μαραζωνε το καημενο μοναχουλη του!
Ασπασια, θα παθει μια ψιλοκαθλιψη τις πρωτες μερες, αλλα θα μαθει!Δοκιμασε να τον βγαλεις με λουρακι καμια βολτα...
Η δικια μου ολο το καλοκαιρι ηταν ελευθερη στη χιο, αλλα τα χριστουγεννα ηταν μονο μεσα.
Κοιμοταν αρκετες ωρες, και προσπαθουσα να ειμαι μαζι της οσο πιο πολυ μπορω, αλλα ενα σοκ το παθαινουν!:P

Κι οσο σκεφτομαι οτι περσυ το πασχα ηταν στο μπαλκονι με τα βαρελωτα νευριαζω(αμαν αυτοι οι γονεις!!!)!:mad: :(

Ασπασια, θα παθει μια ψιλοκαθλιψη τις πρωτες μερες, αλλα θα μαθει!Δοκιμασε να τον βγαλεις με λουρακι καμια βολτα...

Δοκίμασα προ ημερών να του βάλω το σαμαράκι που του είχα αγοράσει, αλλά μου έκανε ριγέ τα χέρια στην προσπάθεια να του το βάλω. Μετά είχε κάτσει στα πίσω πόδια και τον έσερνα με το λουράκι. Όταν του έβγαλα το λουράκι πήγε και χώθηκε κάτω από το κρεβάτι της μητέρας μου και δεν έβγαινε. Όταν τον έπησα με τα χίλια ζόρια να βγει μου ξανάκανε καινούργιες ρίγες στα χέρια στην προσπάθεια να του βγάλω το σαμαράκι. Το πήρα απόφαση ότι σαμαράκι δεν του ξαναφοράω...:down:

Έτσι μου έκανε και εμένα η Mici. Τελικά της το φόρεσα και ας με έκανε ριγέ! Την άφησα να κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι φορώντας μόνο το σαμαράκι για μια ώρα. Μετά της το έβγαλα. Την επομένη μέρα το ίδιο, μόνο που εκείνη την φορά με άφησε. Την τρίτη μέρα, δοκίμασα να την παω βόλτα με το λουράκι, νευρίασε αλλά από την έκτη μέρα έμαθε να δέχεται το λουράκι και την βόλτα δίπλα μου. Βέβαια έχω ΠΟΛΛΛΛΥΥΥΥΥ καιρό να της το ξαναβάλω και έχω την απορία πως θα αντιδράσει.

Ποιος ξέρει, ίσως να το κάνει και σε σένα. Περισσότερη επίμονη θέλει και να μην τον λυπάσαι καθόλου :)

Πριν από λίγο μίλησα με τον κ.Πάνο στον ΑΙΛΟΥΡΟ και μου είπε να αποφύγω την γατοφόρο. Να βάλω τον Χίονη σε μια μεγάλη κούτα, π.χ. από τηλεόραση, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Να στρώσω στον πάτο άμμο και να του βάλω κι ένα μπολάκι νερό.Να έχω μαζί μου σε θέρμος παγάκια γιατί το νερό θα πρέπει να είναι κρύο. Να τον έχω νηστικό από το προηγούμενο βράδυ. Δεν έχει πρόβλημα να μείνει νηστικός και 10-12 ώρες. Να ανοίξω τρύπες στην κούτα για να παίρνει αέρα και μια λίγο μεγαλύτερη για να βάζω το χέρι μου να τον ηρεμώ.
Σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση η γάτα δεν πρέπει να είναι ελεύθερη στο αυτοκίνητο για να μην προκληθεί ατύχημα αλλά και να μην χτυπήσει και το ζώο. Αν δέχεται το σαμαράκι, που δε το δέχεται, να τον αφήσω για λίγο δεμένο με το λουρί.
Όλα αυτά μου φαίνονται εύκολα. Το θέμα είναι ότι αμφιβάλω αν ο Χιόνης καθήσει μες στην κούτα. Το πιθανότερο είναι να την σκίσει. Έχω κακό προηγούμενο που έσκισε την πάνινη γατοφόρο. Από την άλλη θα είναι πιο άνετα στην κούτα και σκοτεινά που θα αισθάνεται ασφάλεια, παρά στην γατοφόρο.

Στο πλοίο με τίποτα δεν θα μπορείς να εμπιστευτείς το χαρτόκουτο ούτε και να τον αφήσεις μέσα στο αμάξι με τόσα καυσαέρια
Μια ασφαλής λύση είναι η γατοφορος καλυμμένη με άσπρη πετσέτα ( μου είπαν ότι το άσπρο τα ηρεμεί):rolleyes:

Αν ειναι καλυμενη δεν θα σκασει?
Απο που θα μπαινει αερας?:confused:
Παντως η δικια μου, τα εμαθε τα ταξιδια...
Οποτε βλεπει βαλιτσα, τρεχει να μπει στη γατοφορο της!:lol:
Και παντα σχεδον σε ολο το ταξιδι κοιμαται...

Παιδιά σας εγώ και η Λουκρητία σας χαιρετούμε από την δροσερή (για να μην πω χειμωνιάτικη) Ρόδο:hello:. Φυσιολογικός είναι ο καιρός για Πάσχα δηλαδή αλλά εκεί κάτω στην Κύπρο ήμασταν στα πρόθυρα του καλοκαιριού και μας φάνηκε η διαφορά.
Τελικά ατύχημα στο ταξίδι δεν είχαμε (δεν πήρα άμμο ) αλλά ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά. Κυρίως το Λουκρητάκι που ακόμη είναι φοβισμένη:(.
Φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στο check in πέσαμε πάνω σε ένα σχολείο που ήταν εκδρομή και γυρνούσε με την πτήση μας Ελλάδα (χαρά η Λουκρητία....:/:) και δεν έφτανε αυτό, ένας ηλίθιος Κύπριος έσπρωξε με την βαλίτσα του το κλουβί της που είχα πάνω στο καρότσι και το έριξε κάτω μαζί με την Λουκρητία:blink::blink:. Πανικός η Λούκρη, όλο το αεροδρόμιο την άκουσε. Ευτυχώς είχα ηρεμιστικό μαζί και της έδωσα 1/4 και έτσι στο αεροπλάνο ήταν ήσυχη. Εκεί βέβαια είχαμε την τύχη να καθόμαστε στην ίδια σειρά με την καθηγήτρια που συνόδευε το σχολείο, η οποία έκανε ολόκληρο θέμα που την έβαλαν να κάτσει στην ίδια σειρά "με το κλουβί:blink:"!! Τελοσπάντων στην πτήση για τη Ρόδο ήταν η αεροσυνοδός παράξενη και ήθελε ντε και καλά να χώσει το κλουβί κάτω από το κάθισμα ενώ δεν χωρούσε (και είχε δίπλα μας άδειο κάθισμα ειδικά γι αυτό το λόγο!!!). Έφτασε η κακομοίρα η Λουκρητία πολύ ταλαιπωρημένη στη Ρόδο. Της πήρε και λίγο καιρό να προσαρμοστεί στο σπίτι (αρκετά μεγάλο σε σύγκριση με το δικό μας) αλλά τώρα είναι το κέντρο της προσοχής των πάντων και έχει αρχίσει να απολαμβάνει διακοπές!
Ελπίζω τα δικά σας ταξίδια να πάνε καλύτερα από το δικό μας;)

πω πω τι τραβηξατε!! τι περιεργος κοσμος υπαρχει ρε παιδι μου!!:mad: τι τους ενοχλει το καημενο το ζωακι!!! αυτο πιο ησυχο απο αυτους ειναι!!!! και πιανει και λιγοτερο χωρο!!!

Εκεί βέβαια είχαμε την τύχη να καθόμαστε στην ίδια σειρά με την καθηγήτρια που συνόδευε το σχολείο, η οποία έκανε ολόκληρο θέμα που την έβαλαν να κάτσει στην ίδια σειρά "με το κλουβί:blink:"!!
Άκου κάτι προβλήματα που έχει ο κόσμος... :down: Τι να πω; Μη χειρότερα... Τουλάχιστον τώρα θα ξεκουραστείτε. Ελπίζω η επιστροφή να είναι πιο ανώδυνη!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back