Libertus
Συντονιστής
Ο Libertus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.333 μηνύματα.
27-08-16
11:47
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα, μια γάτα που έχει περάσει τους πρώτους 6 μήνες σε άλλο σπίτι, με άλλον ιδιοκτήτη και γάτες, μπορεί να υιοθετηθεί και να προσαρμοστεί κατάλληλα στο νέο περιβάλλον και μαζί μου ή μπορεί να αναζητά το πρώτο της σπίτι; Απ' ό,τι κατάλαβα, έχει ήδη διαμορφώσει χαρακτήρα απλά. Δεν έχω κόλλημα με την ηλικία, απλώς αν υιοθετήσω τελικά θέλω να σιγουρέψω ότι θα τα πηγαίνουμε καλά. 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
Η έφη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βύρωνας (Αττική). Έχει γράψει 743 μηνύματα.
27-08-16
14:45
θεωρω πως ισως ειναι και καλυτερα μια γατουλα που εχει ζησει και με αλλα ζωακια, θα ειναι πιο κοινωνικοποιημενη σε περιπτωση που θες κι εσυ καποια στιγμη να παρεις κι αλλο ζωακι.
οπως και να χει οπως σου ειπα παντα θελουν ενα χρονικο διαστημα προσαρμογης, σε καθε περιπτωση.
αλλα για να μη σε ζαλιζω, ναι , νομιζω δεν θα εχει κανενα προβλημα να υιοθετηθει γατουλα που εχει ζησει λιγους μηνες σε αλλο σπιτι. εφοσον παιρνει απο το νεο κηδεμονα τη φροντιδα και την αγαπη που της αξιζει, θα προσαρμοστει.
οι γατες ειναι τα πιο απαιτητικα και ταυτοχρονα τα πιο καλοβολα πλασματα του κοσμου..
μπορεις να δοκιμασεις να φιλοξενησεις λιγο καιρο τη γατουλα αρχικα για να δεις στην πραξη πώς θα "δεσετε" μεταξυ σας, δεν ειναι κακο.
οπως και να χει οπως σου ειπα παντα θελουν ενα χρονικο διαστημα προσαρμογης, σε καθε περιπτωση.
αλλα για να μη σε ζαλιζω, ναι , νομιζω δεν θα εχει κανενα προβλημα να υιοθετηθει γατουλα που εχει ζησει λιγους μηνες σε αλλο σπιτι. εφοσον παιρνει απο το νεο κηδεμονα τη φροντιδα και την αγαπη που της αξιζει, θα προσαρμοστει.
οι γατες ειναι τα πιο απαιτητικα και ταυτοχρονα τα πιο καλοβολα πλασματα του κοσμου..

μπορεις να δοκιμασεις να φιλοξενησεις λιγο καιρο τη γατουλα αρχικα για να δεις στην πραξη πώς θα "δεσετε" μεταξυ σας, δεν ειναι κακο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
3lbereth
Νεοφερμένο μέλος
Η 3lbereth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 91 μηνύματα.
27-08-16
15:42
Βούτηξα το Σοράγι μου από το δρόμο αδέσποτο 8 μηνών, πήγε κατευθείαν κτηνίατρο για εξετάσεις και στείρωση και μετά μπήκε σπίτι. 10/11/14 την εντοπίσαμε, 19 στειρώθηκε, 21 έγινε κορώνα του σπιτιού μας!...εφοσον παιρνει απο το νεο κηδεμονα τη φροντιδα και την αγαπη που της αξιζει, θα προσαρμοστει.
οι γατες ειναι τα πιο απαιτητικα και ταυτοχρονα τα πιο καλοβολα πλασματα του κοσμου..![]()
Αυτή είναι η φωτό από την 1η της νύκτα κοντά μας:
Όπως βλέπεις, κανένα πρόβλημα προσαρμογής!

Τελευταία επεξεργασία:
rouli726
Δραστήριο μέλος
Η έφη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βύρωνας (Αττική). Έχει γράψει 743 μηνύματα.
28-08-16
23:47
πω πω μια κούκλααα!
αμ πώς να μην την βουτηξεις!
να τη χαίρεστε!
αμ πώς να μην την βουτηξεις!
να τη χαίρεστε!
CatGuard
Νεοφερμένο μέλος
Ο CatGuard αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
13-02-17
21:29
Απάντηση: Γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί
Καλησπερα σε ολη την παρεα σας..
Ταϊζω εδω και καιρο 8 γατες αδεσποτουλες στον ακαλυπτο μας δυο φορες την ημερα μια το πρωι λιγο μετα το ξημερωμα και μια πριν νυχτωσει (μια ασπρομαυρη με τα 4 μικρα της, μια χοντρουλα τριχρωμη, και δυο λιγο πριν την ενηλικιωση εναν πορτοκαλουκο και μια γκρι/λευκο).
Σε λιγους μηνες θα μετακομισω για επαγγελματικους λογους εκτος Αθηνας και σκεφτομαι να παρω στο σπιτι ειτε τον πορτοκαλι ειτε την γκρι γατουλα ειτε και τα 2 ωστοσο εχω πολλους προβληματισμους!
Δεν θα γεμισει τριχες το σπιτι?
Δεν θα γρατζουναει γυρω γυρω μιας και εχω ακουσει δεν δινουν σημασια στο ονυχοδρομιο?
Δεν θα με ξυπναει ειτε για να φαει νωρις ειτε για να παιξει ειτε επειδη θα θελει παρεα, χωρις να εχω κοιμηθει επαρκως με αποτελεσμα να πηγαινω σαν ζομπι στη δουλεια?
Τα επιπλα, τα ξυλινα γενικα μεσα στο σπιτι πραγματα γυρω γυρω, ή αν ξεχαστουν παπουτσια/ρουχα σε κοινη θεα δεν θα κινδυνευουν να γινουν ερμαιο στα νυχια της γατας?
Δεν ειχα στο παρελθον κατοικιδιο και επειδη ειμαι γενικα πολυ της ταξης και της τακτοποιησης εντος σπιτιου εχω αρκετες επιφυλαξεις και ανησυχιες ως προς τη συμβιωση μας..
Δεν με πειραζει να κανουν ζημιες οι οποιες διορθονωνται ή συμμαζευονται, ωστοσο οτι γδαρουν με τα νυχια ειναι τελειωμενο διχως επιστροφη...
Επισης ακομα περισσοτερο αν και off topic με προβληματιζει τι θα γινουν οι υπολοιπες γατουλες που ταϊζα τωρα που θα μετακομισω...
Ειχαν μαθει να τρωνε απο εμενα δυο φορες την ημερα, οταν μετακομισω δεν ξερω αν θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν ειδικα τα 4 μικρα ειχαν μαθει να τρωνε αποκλειστικα απο εμενα και δεν βγηκαν ποτε σε αναζητηση φαγητου...
Μιλαμε για 8 ψυχουλες συνολικα και γενικα ανησυχω τι θα γινουν σε λιγους μηνες γιατι και 1-2 να παρω εγω θα μεινουν 6-7 πισω..
Εσεις που εχετε εμπειρια και εχετε κανει πολλες συζητησεις τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις που μετακομιζει καποιος και μενουν πισω αδεσποτακια που ταϊζε?
Σορυ αν σας κουρασα με το μακροσκελες κειμενο, ελπιζω σε απαντησεις σας και πιθανες προτεινομενες λυσεις, ευχαριστω!
Καλησπερα σε ολη την παρεα σας..
Ταϊζω εδω και καιρο 8 γατες αδεσποτουλες στον ακαλυπτο μας δυο φορες την ημερα μια το πρωι λιγο μετα το ξημερωμα και μια πριν νυχτωσει (μια ασπρομαυρη με τα 4 μικρα της, μια χοντρουλα τριχρωμη, και δυο λιγο πριν την ενηλικιωση εναν πορτοκαλουκο και μια γκρι/λευκο).
Σε λιγους μηνες θα μετακομισω για επαγγελματικους λογους εκτος Αθηνας και σκεφτομαι να παρω στο σπιτι ειτε τον πορτοκαλι ειτε την γκρι γατουλα ειτε και τα 2 ωστοσο εχω πολλους προβληματισμους!
Δεν θα γεμισει τριχες το σπιτι?
Δεν θα γρατζουναει γυρω γυρω μιας και εχω ακουσει δεν δινουν σημασια στο ονυχοδρομιο?
Δεν θα με ξυπναει ειτε για να φαει νωρις ειτε για να παιξει ειτε επειδη θα θελει παρεα, χωρις να εχω κοιμηθει επαρκως με αποτελεσμα να πηγαινω σαν ζομπι στη δουλεια?
Τα επιπλα, τα ξυλινα γενικα μεσα στο σπιτι πραγματα γυρω γυρω, ή αν ξεχαστουν παπουτσια/ρουχα σε κοινη θεα δεν θα κινδυνευουν να γινουν ερμαιο στα νυχια της γατας?
Δεν ειχα στο παρελθον κατοικιδιο και επειδη ειμαι γενικα πολυ της ταξης και της τακτοποιησης εντος σπιτιου εχω αρκετες επιφυλαξεις και ανησυχιες ως προς τη συμβιωση μας..
Δεν με πειραζει να κανουν ζημιες οι οποιες διορθονωνται ή συμμαζευονται, ωστοσο οτι γδαρουν με τα νυχια ειναι τελειωμενο διχως επιστροφη...
Επισης ακομα περισσοτερο αν και off topic με προβληματιζει τι θα γινουν οι υπολοιπες γατουλες που ταϊζα τωρα που θα μετακομισω...
Ειχαν μαθει να τρωνε απο εμενα δυο φορες την ημερα, οταν μετακομισω δεν ξερω αν θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν ειδικα τα 4 μικρα ειχαν μαθει να τρωνε αποκλειστικα απο εμενα και δεν βγηκαν ποτε σε αναζητηση φαγητου...
Μιλαμε για 8 ψυχουλες συνολικα και γενικα ανησυχω τι θα γινουν σε λιγους μηνες γιατι και 1-2 να παρω εγω θα μεινουν 6-7 πισω..
Εσεις που εχετε εμπειρια και εχετε κανει πολλες συζητησεις τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις που μετακομιζει καποιος και μενουν πισω αδεσποτακια που ταϊζε?
Σορυ αν σας κουρασα με το μακροσκελες κειμενο, ελπιζω σε απαντησεις σας και πιθανες προτεινομενες λυσεις, ευχαριστω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tammy
Νεοφερμένο μέλος
Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 115 μηνύματα.
13-02-17
22:47
Καλησπέρα και μπράβο σου.Να ωραιοποιούμε την κατάσταση δεν έχει νόημα. Για τα υπόλοιπα αδεσποτάκια η ζωή θα είναι δύσκολη. Εύχομαι στη γειτονιά να υπάρχουν και άλλοι φιλόζωοι για να βρίσκουν λίγο φαγάκι. Αυτά που θα υιοθετήσεις [ μακάρι και τα δυο], δεν είναι λούτρινα. Θα κάνουν ζημιές. Θα σου δώσουν όμως απίστευτη αγάπη και συναισθήματα που δύσκολα περιγράφονται.... Θα σου πω για τη δικιά μου που την πήρα από το δρόμο. Πια δε κάνει ΚΑΜΜΙΑ ζημιά. Καταλαβαίνει. Στο ονυχοδρόμιο, με προσπάθεια, θα μαθούν. Και γω το απόγευμα έσπασα ένα ποτήρι... Μ΄ αυτό θέλω να πω ότι είναι ζωντανά πλασματάκια. Γίνονται ζημιές. Εσύ θα αποφασίσεις. Εγώ ψηφίζω γατουλίνια με όλη την καρδιά μου. [Μακάρι να τα πάρεις κι ας με βρίζεις μετά
].... Φίλε, εσύ θα αποφασίσεις... Άκου την καρδιά σου.
].... Φίλε, εσύ θα αποφασίσεις... Άκου την καρδιά σου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki