Να πάρω γάτα;

Ναι και μια κοπέλα που πήρα για αγγελία (το γατάκι είχε δοθεί αλλά πιάσαμε κουβέντα :P ) αυτό μου είπε, να της πάρω από τώρα κλειστή γιατί η μυρωδιά είναι έντονη και να βγάλω το πορτάκι για να τη συνηθίσει.
Αφού κάθονται άλατα θα της πάρω ανοξείδωτο. Θα κοιτάξω και το θέμα που έστειλες με τις λεκάνες να δω ποια θα της πάρω!
Προσωπικά θα σε συμβούλευα τώρα στην αρχή που θα είναι μικράκι και όλο διαολιά, να χρησιμοποιούσες πήλινο που είναι πιο βαρύ. Εκτός αν το μεταλλικό είναι σε βάση και είναι δύσκολο να το αναποδογυρίσει.
Τα δικά μου όταν ήταν μικρά πάντα έχυναν το νερό τους μέχρι που τους έβαλα πήλινο που δεν μπορούσαν να το κάνουν ζάφτι. ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχει δίκιο η Βάσω μας πιο πάνω, το βάρος είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην επιλογή σου, με την έννοια οτι δεν θα μετακινείται εύκολα και δεν θα αναποδογυρίζει.
Οπότε για αρχή, πήλινο (κι αργότερα μπορείς να πάρεις ανοξείδωτο με λαστιχένια βάση για σταθερότητα;)).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα έλεγα ούτε ανοξείδωτο ούτε πήλινο, αλλά κεραμικό. Είναι οικονομικά, βαριά για να μην αναποδογυρίζουν και καθαρίζουν εύκολα απ' τα άλατα (αν και όποτε μαζέψουν) με λίγο ξίδι. Πχ https://www.pet4u.gr/trixie-bowl-cat.html

Τα πήλινα μούχλιαζαν όταν τα χρησιμοποιούσα για νερό :hmm: Το κεραμικό μπαίνει και στα μικροκύματα αν της ζεστάνεις λίγο κοτοπουλάκι ή κάτι, ενώ το ανοξείδωτο όχι.

Επίσης, παρόλο που τα μπολάκια στα πετ σοπ είναι πιο γουστόζικα, είναι και πιο ακριβά. Εμείς τελευταία κόψαμε τα γατίσια μπολάκια και χρησιμοποιούμε ανθρώπινα μπολάκια απ' το ικέα (αυτό για το νερό https://www.ikea.gr/eidi-servirismatos/eidi-servirismatos-gia-deipno/bol/mpol-36212/37343/ και αυτό για την ξηρή τροφή https://www.ikea.gr/eidi-servirismatos/eidi-servirismatos-gia-deipno/bol/mpol-51746/76876/ - επειδή είναι οικονομικά της έχουμε πάρει 2 απ' το καθένα και τα πλένουμε/αλλάζουμε συχνά)

Βασικά πάρε ό,τι σε βολεύει εσένα :) Όντως τα πιο βαριούτσικα είναι καλύτερα ειδικά για την αρχή, αλλά από κει και πέρα διάλεξε ό,τι προτιμάς.

Πήγα ρώτησα και στον κτηνίατρο,
μου είπε για επίσκεψη και εσωτερική-εξωτερική αποπαρασίτωση 20€. Πολύ καλή τιμή μου φαίνεται, εσείς τι λέτε?
Αν τρώνε ένα κιλό το μήνα τότε ντάξει, είναι πολύ λιγότερα τα έξοδα της τροφής από ότι υπολόγιζα :)
Μπολάκια προτείνετε πήλινα ή ανοξείδωτα? Φοβάμαι μην το σπάσει το πήλινο...
Επίσης από τις κλειστές τουαλέτες ποια να πάρω? Όλες ίδιες μου φαίνονται, κάτι μικροδιαφορές έχουν που δεν καταλαβαίνω τι σημασία έχουν στην πράξη.
Για την τουαλέτα δεν θέλω να τσιγγουνευτώ τα χρήματα γιατί θα είναι μέσα στο σπίτι και δεν θέλω να μυρίζει.
Μια χαρά μου φαίνονται τα 20 ευρω.. Με την τροφή θυμάμαι όταν είχα πάρει την Ήρα που ήταν ακόμη μόνη της της είχα πάρει ROyal Canin kitten τα 4 κιλά και μας είχε βγάλει σίγουρα όλο το καλοκαίρι! Για τα μπωλ οσο περάξενο και εάν σου ακούγεται έχουν τις δικές τους προτιμήσεις!!! Εμένα για παράδειγμα νερό θα πιούν ή από γυάλινο μπολάκι ή από ανοιχτή βρύση... Φαγητό ο μικρός τρώει από παντού :P και τα αλλα δυο ζιζάνια από ανοξείδωτο ... Τώρα για την τουαλέτα να σου πω εμεις από την αρχή είχαμε ανοιχτη στο μπαλκόνι , αλλά από γνωστές που ξέρω τις έχει εξυπηρετησει η κλειστή! Πάντως προτείνω για την άμμο να δώσεις λίγα παραπάνω ωστε να ειναι καλης ποιότητας!

Θα έλεγα ούτε ανοξείδωτο ούτε πήλινο,
αλλά κεραμικό. Είναι οικονομικά, βαριά για να μην αναποδογυρίζουν και καθαρίζουν εύκολα απ' τα άλατα (αν και όποτε μαζέψουν) με λίγο ξίδι. Πχ https://www.pet4u.gr/trixie-bowl-cat.html

Τα πήλινα μούχλιαζαν όταν τα χρησιμοποιούσα για νερό :hmm: Το κεραμικό μπαίνει και στα μικροκύματα αν της ζεστάνεις λίγο κοτοπουλάκι ή κάτι, ενώ το ανοξείδωτο όχι.

Επίσης, παρόλο που τα μπολάκια στα πετ σοπ είναι πιο γουστόζικα, είναι και πιο ακριβά. Εμείς τελευταία κόψαμε τα γατίσια μπολάκια και χρησιμοποιούμε ανθρώπινα μπολάκια απ' το ικέα (αυτό για το νερό https://www.ikea.gr/eidi-servirismatos/eidi-servirismatos-gia-deipno/bol/mpol-36212/37343/ και αυτό για την ξηρή τροφή https://www.ikea.gr/eidi-servirismatos/eidi-servirismatos-gia-deipno/bol/mpol-51746/76876/ - επειδή είναι οικονομικά της έχουμε πάρει 2 απ' το καθένα και τα πλένουμε/αλλάζουμε συχνά)

Βασικά πάρε ό,τι σε βολεύει εσένα :) Όντως τα πιο βαριούτσικα είναι καλύτερα ειδικά για την αρχή, αλλά από κει και πέρα διάλεξε ό,τι προτιμάς
.

Κ εμείς πέρα από τα βασικά της ξηράς τα υπόλοιπα είναι της δικής μας "φατρίας" .. Μπολάκι για νερό γυάλινο μεγάλο , αντε και κανά δυο μικρά έτσι για την ποικιλία & τέλος για τις λιχουδιές τύπου κοτόπουλο κλπ πιάτα κανονικά-πλαστικά μεν σε πορτοκαλί χρώμα - αλλά σαν τα δικά μας!!:P:P

Καλησπέρα και πάλι! Αύριο θα συναντηθώ με την κοπέλα για να πάρω το γατάκι!
Βρήκα αυτό το κατάστημα μέσω σκρουτζ https://www.petshop88.gr/ .
Έχει ψωνίσει κανείς από αυτό? Έχει πολύ καλές τιμές και καθόλου μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 25€, αν και δεν έχει μεγάλη ποικιλία σε κάποια πράγματα.
Απλά σκεφτόμουν να το δοκιμάσω γιατί θα παίρνω τις τροφές από το internet και δεν θέλω να πληρώνω μεταφορικά για μικρές παραγγελίες. Με προβληματίζει μόνο ότι είναι πολύ καινούριο μαγαζί, φέτος άνοιξε, και έχει τόσο χαμηλές τιμές, το έχει δοκιμάσει κανείς?

Μπραβο ,καλως να το δεχτεις!!:clapup:Εγω μενω Αθηνα,αυτο νομιζω ειναι στη Θεσσαλονικη αν δεν κανω λαθος,το εχω δει αλλα δεν εχω παραγγειλει ποτε απο αυτο,εγω ψωνιζω απο το pet4you.:)

Καλησπέρα και πάλι! Αύριο θα συναντηθώ με την κοπέλα για να πάρω το γατάκι!
Βρήκα αυτό το κατάστημα μέσω σκρουτζ https://www.petshop88.gr/ .
Έχει ψωνίσει κανείς από αυτό? Έχει πολύ καλές τιμές και καθόλου μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 25€, αν και δεν έχει μεγάλη ποικιλία σε κάποια πράγματα.
Απλά σκεφτόμουν να το δοκιμάσω γιατί θα παίρνω τις τροφές από το internet και δεν θέλω να πληρώνω μεταφορικά για μικρές παραγγελίες. Με προβληματίζει μόνο ότι είναι πολύ καινούριο μαγαζί, φέτος άνοιξε, και έχει τόσο χαμηλές τιμές, το έχει δοκιμάσει κανείς?

Παραγγείλαμε από κει τώρα το καλοκαίρι για τα γατιά μας στη Σάμο. Πήραμε 5 δίκιλα σακούλια τροφής (Pronature Holistic) και 6-7 άμμους (Cat Leader, πολύ καλή άμμος). Όλα αυτά ήρθαν πάρα πολύ γρήγορα και τα μεταφορικά ήταν μονάχα πέντε ευρώ που για τόσα κιλά και αποστολή σε νησί είναι εξωφρενικά καλή τιμή. Για ηπειρωτική Ελλάδα αν θυμάμαι καλά δε χρεώνουν μεταφορικά. Οι κούριερ μας πήραν τηλέφωνο, ζήτησαν οδηγίες για τη διεύθυνση και μας τα έφεραν μέχρι την πόρτα μας. Όπως είπες κι εσύ πολύ καλές τιμές και καλή εξυπηρέτηση, ένα λάθος που έγινε στην παραγγελία (από υπαιτιότητα -αν κατάλαβα καλά- όχι του καταστήματος αλλά του εισαγωγέα της τροφής) διορθώθηκε άμεσα και εύκολα χωρίς κανένα κόστος για εμάς. Ψώνισε άφοβα. Δοκίμασε και την cat leader πλάκα πλάκα γιατί αν θυμάμαι καλά όπως μου τα έλεγε η αδερφή μου, είναι μισή τιμή από everclean και το ίδιο καλή.

Κι εγώ από pet4u έλεγα αλλά τα στέλνουν με μεταφορική και κοστίζει 3-5€ το κάθε δέμα (με το ένα δέμα να είναι μέχρι 20kg)
Από άμμο έλεγα να πάρω την van cat αλλά μπορεί να δοκιμάσω και την cat leader, εσύ παίρνεις την απλή ή την wild?
Από τροφές μου τα χαλάει λίγο. Εγώ έλεγα να πάρω την equilibrio αλλά έχει μόνο 7κιλη συσκευασία και αν δεν της αρέσει θα πάει χαμένη...
Μου είπε μια κοπέλα που ασχολείται με τις γάτες ότι σε αυτή την ηλικία είναι πολύ ευαίσθητα και μπορεί να πεθάνουν πολύ εύκολα. Ανέφερε κάτι για μύκητες κτλ. Εσείς πιστεύετε ότι είναι τόσο ευαίσθητα σε αυτή την ηλικία? Τι πρέπει να προσέξω?
Ο πατέρας μου μεγάλωσε ένα γατούλη από ημερών όταν τον βρήκε στα σκουπίδια, χωρίς κτηνιάτρο (μιλάμε για 30 χρόνια πίσω) και με ανθρώπινο γάλα και μια χαρά μεγάλωσε, πιστεύετε ότι εγώ θα έχω πρόβλημα?

1μιση μηνών δεν νομίζω πως κινδυνεύει πια, εφόσον φυσικά το φροντίζεις. απλώς καλού κακού όπως ειπώθηκε παραπάνω μόλις το πάρεις κάνε εκείνη την επίσκεψη στον κτηνίατρο που σου είπε και πολύ καλή τιμή.

άμμος κι η cat leader καλή είναι αλλά η van cat νομίζω είναι καλύτερη.

πολλοί μεγάλωσαν υγιή ζωάκια όπως όπως παλιά, γιατί δεν ήξεραν. πολλά πράγματα δεν ξέραμε μέχρι λίγα χρόνια πριν. αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορείς να δίνεις άφοβα γάλα σε οποιαδήποτε γάτα. όπως καταλαβαίνεις άλλο το στομάχι της γάτας άλλο το δικό μας. οι περισσότερες γάτες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
επίσης το χωρίς κτηνίατρο έχει να κάνει και με το πόση αξία δίνει ο καθένας στο κατοικίδιό του, και δεν το λέω για κακό. παλιότερα στην επαρχία τις περισσότερες γάτες τις είχαν πχ απλώς για να γλιτώνουν από ποντίκια φίδια κλπ..
οι σημερινοί ιδιοκτήτες περισσότερο έχουμε τα κατοικίδια σαν συντρόφους στη ζωή μας-παρέα-φιλαράκια-οικογένεια..!
κανείς δεν λέει να κάνεις κολλητάρι τον κτηνίατρο αλλά μια αποπαρασίτωση θα την κάνεις να μην το φάνε το ζωντανό τα σκουλήκια κι οι ψύλλοι. ένα εμβόλιο να μην κολλήσει κάτι. μια στείρωση(για πολλούς λόγους).
μόνο έτσι η γάτα σου θα φτάσει το μάξιμουμ του προσδόκιμου όρου ζωής, γιατί όπως ξέρουμε οι αδέσποτες φτάνουν μάξιμουμ τα 3-5 χρόνια ενώ οι οικόσιτες μέχρι και 20.

Ναι ρε συ εννοείται, δεν έγραψα το παράδειγμα του πατέρα μου για να δείξω ότι και γω θα κάνω το ίδιο. Σε κτηνίατρο θα την πάω όσες φορές χρειαστεί, δεν το συζητώ αυτό. Απλά μου φάνηκε λίγο κουφό γιατί εδώ άλλα γατάκια επιβιώνουν σε πολύ πιο δυσμενείς συνθήκες, δεν νομίζω να πάθει τίποτα εμένα που θα είναι 1.5 μηνών και με πολύ καλή φροντίδα :)
Ένας άλλος κτηνίατρος (αυτός που την πηγαίνει τώρα η κοπέλα που την φιλοξενεί) μου είπε τιμή με εμβόλιο και αποπαρασίτωση maximum 30€ (υπάρχει περίπτωση να μην μπορούμε να κάνουμε το εμβόλιο γι αυτό μου είπε maximum). Αυτός έχει και το πλεονέκτημα ότι ξέρει την γατούλα. Η τιμή του μου φαίνεται καλύτερη, εσάς πόσο σας παίρνει για αποπαρασίτωση και εμβόλιο? έχω διαβάσει για 30€ σκέτο εμβόλιο..
Επίσης σε τι ηλικία κάνατε το πρώτο εμβόλιο?
Έλεγα να την πάω κατευθείαν μόλις την πάρω στον κτηνίατρο αλλά θα δω

Αν σε βολεύει ο γιατρός που ήδη παρακολουθεί το γατάκι μια χαρά τιμή είναι(αρκεί να μην της είπε αυτός να του δίνει γάλα για ανθρώπους χαχα).
Γενικά τις αποπαρασιτώσεις μετά την πρώτη φορά θα μπορείς να τις κάνεις και μόνος σου, οπότε οι τιμές των γιατρών ποικίλλουν. εγώ έχει τύχει να κάνω 1 εμβόλιο με 30 ευρώ σε ένα γιατρό ή 2 εμβόλια με 45 ευρώ σε άλλον, κι οι δυο εξίσου καλοί γιατροί. το θέμα είναι να τον εμπιστεύεσαι και να προσέχει όντως το γατάκι, να μην κοιτάει να τα αρπάξει και να σε ξεφορτωθεί. να απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις σου με ευγένεια και προθυμία και να μπορείς να τον βρεις ανα πάσα στιγμή.

υ.γ.σου ξαναλέω δεν το είπα για κακό για το μπαμπά σου. εδώ και λίγα χρόνια πριν δεν ξέραμε καν τα οφέλη της στείρωσης..αυτά αλλάζουν όσο περνούν τα χρόνια απλώς.
υ.γ.2. να μην καθυστερήσεις να το πας σε γιατρό, έστω και για γενικές πληροφορίες και οδηγίες. η κοπέλα ξέρεις αν το έχει αποπαρασιτώσει πχ καθόλου? έστω για τέτοια απλά να είσαι οκ.

Όχι δεν το έχει αποπαρασιτώσει καθόλου. Όταν το πήγε στον κτηνίατρο της είπε ότι είναι πολύ μικρό για αποπαρασίτωση και να το ξαναπάει τέλος του μήνα.

Να σου πω την αλήθεια, δε βλέπω το λόγο να κάνεις την αποπαρασίτωση στο κτηνιατρείο. Ζήτα του οδηγίες και πάρε την παστούλα και το σπρέι (σίγουρα θα σου δώσει παστούλα - για το σπρέι δεν ξέρω αλλά υποθέτω οι αμπούλες απαγορεύονται στα μωρά) και κάντα μόνος σου, κι εμείς εδώ είμαστε, και ο κτηνίατρος οδηγίες θα σου δώσει και τα σκευάσματα οδηγίες έχουν πάνω. Εμας όσες φορές πήγαμε μωρά γατιά, ποτέ δε μας τα αποπαρασίτωσαν οι ίδιοι, μόνοι μας τα κάναμε απλά μας έλεγαν πώς. Πάντως αν αυτός ο κτηνίατρος θέλει 30 και για εμβόλιο και για αποπαρασίτωση και, εικάζω, ότι εννοεί ότι θα της κάνει και κλινική εξέταση, είναι πολύ καλή τιμή. Μπορείς να το κάνεις όντως έτσι τώρα αν θες να δεις μια φορά πώς γίνεται και στη συνέχεια αποπαρασιτώνεις μόνος σου.

Για εμβόλιο μόνο έχω δώσει τριαντάρι. Και για ένα απλό ζύγισμα μια φορά μου ζήτησε πάλι λεφτά, δε θυμάμαι πόσο, νομίζω πάλι τριαντάρι. Ε μετά μας εκνεύρισε και με διάφορα άλλα και αλλάξαμε κτηνίατρο και είδαμε το φως το αληθινό.

Το εμβόλιο το πρώτο το κάναμε στους 2 μήνες, αλλά όπως είπε και η ρουλί παραπάνω είναι καλή ιδέα να την πας τη γατούλα με τη μία κτηνίατρο, να τη δει. Θα τη ζυγίσει, θα την ακροαστεί, θα δει δοντάκια, ματάκια, αυτάκια, θα σου πει σίγουρα το φύλο και την ηλικία. Θα σου δώσει πληροφορίες για εμβόλια και αποπαρασιτώσεις. Είναι καλό να την πας. Σκέψου ότι τα κτηνιατρικά έξοδα στις γάτες είναι λίγο μαζεμένα (πρώτα εμβόλια και στείρωση) αλλά μετά δεν έχουν τίποτα οι κακόμοιρες, το επαναληπτικό εμβόλιο μόνο κάθε χρόνο, που κι αυτό πάλι με επιφύλαξη καθώς αν ζει μέσα στο σπίτι και μόνο, νεότερα δεδομένα λένε ότι τα εμβόλια προσφέρουν ανοσοποίηση για 2-3 χρόνια και δεν υπάρχει λόγος να γίνονται κάθε χρόνο. Αυτά θα τα πούμε εν καιρώ, υπάρχει πολλή συζήτηση και σκέψη και ο καθένας διαλέγει αυτό που προτιμάει και του ταιριάζει καλύτερα.

Σόρι ξέχασα να απαντήσω για την άμμο. Την wild παίρνουμε (την μπλε) γιατί είναι clumping ενώ η κλασική (πράσινη) δεν είναι. Πολύ καλή άμμος. Τη Van Cat δεν την έχω δει ποτέ σε χρήση, δεν ξέρω. Αν δεν κάνω λάθος η αδερφή μου την έκραζε (ή την Biokats έκραζε, δε θυμάμαι) γιατί λέει βρωμούσε ο τόπος, μέχρι και οι γατονταντάδες της ζήτησαν να μην την αγοράσει ξανά γιατί βρωμούσε πολύ. Την Cat Leader την έχουμε έξω από υπνοδωμάτιο και είναι μια χαρά.

Τελευταία επεξεργασία:
Η Biokats βρωμαει παρα πολυ,την ειχα χρησιμοποιησει ενα διαστημα και δεν μπορουσες να σταθεις απο τη βρωμα,καθολου απορροφητικη και λερωνει πολυ γρηγορα.

Η δική μου εμπειρία στην άμμο (που τις έχω δοκιμάσει όλες) είναι πως η van cat μυρίζει άσχημα απο τις πρώτες μέρες και λασπώνει. Το μόνο καλό είναι πως έχει χοντρούς κόκους και δεν σκορπίζει στο σπίτι. Για μένα η καλύτερη άμμος είναι η Vadigran. Μπορεί να είναι πιο ακριβή αλλά κρατάει πάρα πολύ καιρό και δε μυρίζει ποτέ. Απλά έχει μικρούς κόκους και πάνε παντού.

Εχεις δικιο Κωνσταντινα ,η Vadigran ειναι φοβερη αμμος .Αυτη παιρνω και γω και ειμαι πολυ ευχαριστημενη.Ειναι ακριβουτσικη αλλα αξιζει τα λεφτα της.Ειναι σαν να μην εχεις αμμο μεσα στο σπιτι.Το προβλημα λιγο ειναι οι μικροι κοκκοι, οντως πανε παντου.

Mέγεθος σπιτιού

Γεια σας,προσφατα εγινα μελος της κοινοτητας γιατι ενδιαφερομαι να παρω ενα γατι για παρεα και προσπαθω να ενημερωθω οσο πιο πολυ γινεται.Εχω διαβασει αρκετα αρθρα τοσο για την περιποιηση οσο και για την διεπαφη με το μικρο ελουροειδες.Προφανως εχω να μαθω ακομα πολλα και για την συμβιωση μαζι αλλα ειμαι διαθετιμενος να το κανω μιας και λατρευω τις γατες.
Ο λογος που γραφω εδω ειναι για να μπορεσω να καταλαβω αν ειμαι σε θεση να παρω μια γατα χωρις να ταλαιπωρησω το ζωακι!
Δυο ειναι τα πραγματα που με προβληματιζουν:πρωτον επειδη ειμαι φοιτητης νοικιαζω ενα μικρο διαμερισμα των 35 τετραγωνικων,χωρισμενο σε υπνοδωματιο-κουζινα,σαλονι-μπανιο και δεν ξερω αν ειναι αρκετος ο χωρος για μια γατα.
Δευτερον σαν φοιτητης και παλι, σε διακοπες-γιορτες γυρναω πισω στους δικους μου.Οι ανθρωποι δεν εχουν προβλημα με τα ζωα μια και παλιοτερα ειχαμε και σκυλο,αλλα δεν ξερω αν η γατα θα ειναι διαθετημενη να αλλαξει περιβαλλον.Εχω διαβασει οτι πιο ευκολα αλλαζουν την παρεα τους παρα τον χωρο τους...!

ps.μιας και προσφατα εχω αρχισει να μαθαινω για τις γατες οποιαδηποτε συμβουλη,παραπομπη σε καποιο αρθρο ειναι κατι περισσοτερο απο ευπροσδεκτη.

Απάντηση: Mέγεθος σπιτιού

Καλησπέρα flywalker και καλωσώρισες στη συντροφιά μας :flowers:

Η γάτα αγαπάει το σπίτι και η γάτα προσαρμόζεται στο σπίτι, ακόμα κι αν είναι γκαρσονιέρα λίγων τετραγωνικών. Ασφαλώς όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερα, αλλά, πίστεψέ με από προσωπική εμπειρία, όσο περισσότερο χώρο τους δίνεις, τόσο ζητούν κι άλλο, γιατί είναι και ζώα που τους αρέσει η εξερεύνηση. Κοντολογίς δεν έχει σημασία πόσο μικρό είναι το σπίτι, αρκεί η αγάπη σου να είναι μεγάλη :)
Όσο για το δεύτερο ζήτημα που σε απασχολεί, μπορείς είτε να αφήνεις το γατί μόνο του αν είναι να λείψεις για 2-3 μέρες (αφού βέβαια θα έχεις εξασφαλίσει το φαγητό και το νερό του και θα έχεις ασφαλίσει τα σημεία που θα μπορούσε να φύγει (πόρτες/παράθυρα), είτε να ταξιδεύει μαζί σου αν πρόκειται να λείψεις για πολλές μέρες. Θα σου συνιστούσα όμως τον πρώτο καιρό και μέχρι να οικειοποιηθεί εντελώς το σπίτι, να αποφύγεις να το μετακινήσεις.
Δες στο παρόν θέμα κάποια γενικά πράγματα με ερωτήματα κάποιων μελών μας σχετικά με τι συμβίωση/συμπεριφορά της γάτας καθώς και τι αξεσουάρ θα χρειαστείς για την πρώτη μέρα που θα φέρεις γατάκι στο σπίτι, εδώ.

Τέλος, στο χώρο των αγγελιών μας θα δεις γατάκια που χαρίζονται για υιοθεσία, και -πού ξέρεις;- μπορεί ανάμεσά τους να βρεις εκείνο που θα "μιλήσει" στην καρδιά σου και που θα του προσφέρεις σε λίγα τετραγωνικά, αμέτρητη ευτυχία.

Καλή αρχή λοιπόν και για ό,τι άλλη απορία έχεις εδώ είμαστε όλα τα μέλη πρόθυμα με χαρά να σου απαντήσουμε:)

Τελευταία επεξεργασία:
Καλημερα και ευχαριστω πολυ για το καλοσωρισμα :) !Μετα απο αρκετο ψαξιμο και κουβεντα με εναν φιλο μου που εχει εναν γατο εδω και εναν χρονο αποφασισα οτι πραγματικα θελω ενα γατακι!Ειδα οτι ολα τα θεματα που μπορουν να παρουσιαστουν(χαρακτηρας,ζημιες,μυρωδιες κτλ) μπορουν να ληθουν με υπομονη και καταλληλες αγορες.Το μονο θεμα μου ειναι οτι οταν πρεπει να λειπω αυτο θα ειναι απο 10 μερες στις μεγαλες γιορτες εως εναν μηνα το καλοκαιρι.Και το χειροτερο ειναι οτι τα ταξιδια διαρκουν 8-10 ωρες πρεπει να αλλαζω 3 λεωφορεια!Στις γιορτες εχω ατομο που μπορει να περναει να βλεπει πως ειναι και να το ταιζει αλλα το καλοκαιρι το πιθανοτερο ειναι να μην υπαρχει αυτη η δυνατοτητα.Οποτε αυτο που θελω να ρωτησω κατα ποσο θα μπορεσει μια γατα να αντεξει ενα τετοιο ταξιδι!:worry:

Η αλήθεια είναι πως 8-10 ώρες είναι πολλές. Κάτι να συμβεί στο ταξίδι δεν θα μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή ε?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back