Καλησπέρα παιδιά, ένα δίλλημα μου προέκυψε και θα ήθελα την βοήθεια σας.
Εχω τον ολόδικο μου γατούλη το Νόα ο οποίος τώρα είναι αισίως 8 μηνών και στειρωμένος.
Είμαι φοιτήτρια στο τελευταίο έτος, και για κακή μου μάλλον τύχη, στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στη Πελοπόννησο..
Το Νόα τον βρήκα στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη και έδειχνε να θέλει απεγνωσμένα να υιοθετηθεί και να ζει σ' ένα ζεστό σπιτικό. Κι έτσι χωρίς πολλά πολλά τον υιοθέτησα.
Του έκανα τ απαραίτητα και ταξίδεψε μαζί μου στη Σπάρτη με αεροπλάνο και κτελ (φυσικά πάντα στην καμπίνα μαζί μου) έκλαιγε αρκετά στο αεροπλάνο αλλά μετά σε αστικό και κτέλ ήταν αρνάκι. κοιμόταν σε όλο το ταξίδι.
Όταν όμως χρειάστηκε να ανέβω ξανά Θεσσαλονίκη για το Πάσχα αντιμετώπισα τα χίλια μύρια...
Αρχικά όταν πήγα να κλείσω εισιτήριο στο κτελ μου είπαν με περίσσεια ξινίλα στη μούρη ότι δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια. Και μετά από προσπάθεια η μητέρα μου τους έπεισε να ταξιδέψω με το γατούλη μου κανονικά στο κλουβάκι του στην καμπίνα μαζί μου.
Όμως όταν έφτασε η μέρα να ταξιδέψω όλοι με κοιτούσαν με μισό μάτι και αναρωτιόντουσαν με τις παρέες τους αν το γατί θα μπει στην καμπίνα και οτι θα νιαουρίζει συνέχεια. Το ίδιο με ρώτησαν και ο οδηγός και ο κύριος που καθόταν δίπλα μου με αποτέλεσμα να αγχωθώ και να αισθανθώ ήδη ότι ενοχλώ.
Ο νόα έκατσε μόνο για κανένα τέταρτο ήσυχος και μετά άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα ώσπου κάποια στιγμή ο κύριος δίπλα μου διαμαρτυρήθηκε ότι ''αμάν αυτό χέστηκε κιόλας και μυρίζει!!'' Και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα συνειδητοποιώ κι εγώ ότι όντως κάτι μυρίζει και κοιτάζοντας προσεκτικά μέσα στο κλουβάκι ο Νόα όντως τα είχε κάνει...
Επικράτησε πανικός. οι επιβάτες που καθόντουσαν κοντά άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα και να απαιτούν το γατί να μπει στις αποσκευές. Πανικοβλήθηκα φυσικά και δεν ήξερα τι να κάνω. Πήρα τηλέφωνο τη μαμά μου και ούτε αυτή ήξερε τι να κάνει για να με βοηθήσει.
Ο οδηγός σταμάτησε σ' ένα σημείο και με ρωτούσε τι θα γίνει. Με τα πολλά μου εξήγησε ότι ή το γατί θα μπει σε ''ειδικό χώρο΄΄ ή θα με κατεβάσει στην Τρίπολη και θα καλέσει την αστυνομία. Δεν ήξερα τι άλλο έπρεπε να κάνω.. Με βαριά καρδιά και έτοιμη να πεθάνω στη θέση μου συμφώνησα να βάλω το κλουβάκι στο ''ειδικό σημείο'' που μου έδειξε ο οδηγός και να πεθάνω στο άγχος μου κατά το υπόλοιπο ταξίδι, άφου πρώτα τον καθάρισα όπως όπως απο τις ακαθαρσίες.
Το υπόλοιπο ταξίδι συνεχίστηκε μέσα στο άγχος και τον πανικό και το τρέξιμο καθώς είχαμε ήδη καθυστερήσει στη στάση που έκανε ο οδηγός μέχρι να βρεθεί λύση.
Έφτασα σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη κομμάτια και κυρίως απογοητευμένη και καταστεναχωρημένη για την ταλαιπωρία στην οποία έβαλα το Νόα... Τον έκανα μπάνιο διότι είχε σκατωθεί πολύ και δεν μπορούσε να καθαριστεί μόνος του. Φυσικά εκείνος δεν μου κράτησε καμία κακία και άρχισε να τρίβεται και να κουτουλάει και το βράδυ κοιμήθηκε όπως πάντα μαζί μου.
Τώρα το πρόβλημα είναι το εξής: Τον αγαπώ πολύ και είναι κι εκείνος πολύ δεμένος μαζί μου, αλλά μετά απ' αυτό το ταξίδι σκέφτηκα πολύ σοβαρά να τον αφήσω εδώ στο σπίτι των γονιών μου για τους δύο μήνες που απομένουν μέχρι να γυρίσω. Να σημειώσω ότι όταν γυρίσω θα γυρίσω με το αυτοκίνητο του πατέρα μου και τον πατέρα μου φυσικά όποτε θα είμαστε πιο άνετα και γι αυτό δεν είναι αυτό το ταξίδι που με ανησυχεί, αλλά το ταξίδι του γυρισμού στη Σπάρτη. Δεν θέλω να ταλαιπωρηθεί ξανά έτσι αλλά δεν μπορώ να φανταστώ και τη ζωή μου αυτούς τους δύο μήνες χωρίς να κοιμάμαι μαζί του το βράδυ και νομίζω κι εκείνος το ίδιο. Τα βράδια αν δε γυρίσω από έξω πχ δεν πάει στο δωμάτιο να κοιμηθεί κάθεται και με περιμένει..
Ο κτηνίατρος μου είπε ότι μπορώ να δοκιμάσω το ηρεμιστικό. Για μία φορά είπε δεν είναι κακό και θα κάνει το ταξίδι πιο εύκολο για κείνον και για μένα.
Αλλά η δράση του ηρεμιστικού δεν κρατάει όσο το ταξίδι και φοβάμαι και μην έχω καμία αντίδραση που δε θα περιμένω ή παρενέργειες απο το ηρεμιστικό.
Έχω ακούσει ότι οι γατούλες κατουριόνται πάνω τους ή ότι μόλις τελειώσει η δράση του ηρεμιστικού μπορεί ν αρχίσει να τρελαίνεται, ή ότι το ηρεμιστικό μπορεί να λειτουργήσει ανάποδα και η γάτα να γίνει νευρική ή επιθετική και άλλα τέτοια...
Βοήθεια όσο ποιο πολλές γνώμες και εμπειρίες θα βοηθήσουν
Έχω γράψει λίγο πολύ το ίδιο κείμενο και σε άλλο αντίστοιχο φόρουμ και προσπαθώ να μαζέψω όσο το δυνατόν περισσότερες γνώμες ανθρώπων με αντίστοιχες εμπειρίες για να καταλήξω σε μια καλή απόφαση