Eddard Stark
Νεοφερμένο μέλος
α/https://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5101:metafora-zooy-me-treno-kai-ktel-ti-isxyei&catid=97:symboules-gia-ta-katikoidia&Itemid=70
και β/https://mycat.e-steki.gr/showpost.php?p=2926076&postcount=66
Κατά δεύτερον, αν και εσύ και το γατούλης καταλήξετε πίσω στη θεσσαλονίκη σε 2 μήνες, καλύτερα να τον αφήσεις εκεί που είναι. Δεν αξίζει να τον ταλαιπώρησεις για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Σε δυο μήνες θα είστε πάλι στο ίδιο σπίτι και θα σε αγαπάει το ίδιο. Και μια χαρά θα κοιμάσαι εσύ χωρίς αυτόν κι αυτός χωρίς εσένα. Αν θες τη γνώμη μου, κακώς τον πήρες μαζί σου τώρα για τις διακοπές in the first place. Στη θέση σου, θα έκανα την παραμονή μου στη θεσσαλονίκη όσο γίνεται πιο σύντομη και θα έβρισκα κάποιον να τον προσέχει στη Σπάρτη όσο θα έλειπα. Έτσι η μόνη μετακίνηση που θα έκανε θα ήταν άπαξ και με το δικό σας αυτοκίνητο, όσο γίνεται πιο ανώδυνα δηλαδή.
Ο κύριος που είπε ότι χέστηκε και βρωμάει το γατί -που μόνο κύριο δεν τον λες-, τι έκανε όταν το παιδί του ήταν μωρό και χεζόταν σε λεωφορείο; Κατέβαινε στο δρόμο και δεχόταν ψυχολογική βία από οδηγό και επιβάτες; Ή μήπως τα δικά του δε βρωμάνε;
Επίσης -και μην το πάρεις στραβά- δεν υπάρχει λόγος να παίρνεις τηλ τη μαμά σου για να διευθετήσεις τα του γάτου. Πάρε τις ευθύνες σου και δείχνε αποφασιστικότητα. Η υιοθεσία ζώου είναι είναι πολύ σημαντική απόφαση, περισσότερο σημαντική ακόμα κι από την απόκτηση παιδιού, καθώς το παιδί κάποια στιγμή θα μεγαλώσει και θα σε έχει γραμμένη, ενώ το ζωάκι θα εξαρτάται αποκλειστικά απο σένα για όλη του τη ζωή. Πρέπει να μπορείς να είσαι από πάνω του ανά πάσα στιγμή και να υπολογίζεις/προβλέπεις τα πάντα γιατί αυτό το καημένο δε μιλάει την ίδια γλώσσα με σένα για να σου πει πού ακριβώς πονάει, πότε δυσφορεί, τι έχει, τι νιώθει, αν το ενοχλεί κάτι κτλ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elina_Noa
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήνΚαταρχήν
α/https://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5101:metafora-zooy-me-treno-kai-ktel-ti-isxyei&catid=97:symboules-gia-ta-katikoidia&Itemid=70
και β/https://mycat.e-steki.gr/showpost.php?p=2926076&postcount=66
Κατά δεύτερον, αν και εσύ και το γατούλης καταλήξετε πίσω στη θεσσαλονίκη σε 2 μήνες, καλύτερα να τον αφήσεις εκεί που είναι. Δεν αξίζει να τον ταλαιπώρησεις για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Σε δυο μήνες θα είστε πάλι στο ίδιο σπίτι και θα σε αγαπάει το ίδιο. Και μια χαρά θα κοιμάσαι εσύ χωρίς αυτόν κι αυτός χωρίς εσένα. Αν θες τη γνώμη μου, κακώς τον πήρες μαζί σου τώρα για τις διακοπές in the first place. Στη θέση σου, θα έκανα την παραμονή μου στη θεσσαλονίκη όσο γίνεται πιο σύντομη και θα έβρισκα κάποιον να τον προσέχει στη Σπάρτη όσο θα έλειπα. Έτσι η μόνη μετακίνηση που θα έκανε θα ήταν άπαξ και με το δικό σας αυτοκίνητο, όσο γίνεται πιο ανώδυνα δηλαδή.
Ο κύριος που είπε ότι χέστηκε και βρωμάει το γατί -που μόνο κύριο δεν τον λες-, τι έκανε όταν το παιδί του ήταν μωρό και χεζόταν σε λεωφορείο; Κατέβαινε στο δρόμο και δεχόταν ψυχολογική βία από οδηγό και επιβάτες; Ή μήπως τα δικά του δε βρωμάνε;
Επίσης -και μην το πάρεις στραβά- δεν υπάρχει λόγος να παίρνεις τηλ τη μαμά σου για να διευθετήσεις τα του γάτου. Πάρε τις ευθύνες σου και δείχνε αποφασιστικότητα. Η υιοθεσία ζώου είναι είναι πολύ σημαντική απόφαση, περισσότερο σημαντική ακόμα κι από την απόκτηση παιδιού, καθώς το παιδί κάποια στιγμή θα μεγαλώσει και θα σε έχει γραμμένη, ενώ το ζωάκι θα εξαρτάται αποκλειστικά απο σένα για όλη του τη ζωή. Πρέπει να μπορείς να είσαι από πάνω του ανά πάσα στιγμή και να υπολογίζεις/προβλέπεις τα πάντα γιατί αυτό το καημένο δε μιλάει την ίδια γλώσσα με σένα για να σου πει πού ακριβώς πονάει, πότε δυσφορεί, τι έχει, τι νιώθει, αν το ενοχλεί κάτι κτλ.
Το δεύτερο λινκ που μου έβαλες δε μπορώ να το ανοίξω
Πάντως για τη νομοθεσία είμαι πλήρως ενημερωμένη, απλά στο ΚΤΕΛ Λακωνίας έχουν τα δικά τους... Μίλησα με τον πρόεδρο των κτελ και επέμενε οτι το 30% του 10 είναι το 1 οπότε καταλαβαίνεις τι συζήτηση μπορεί να γίνει με τον εν λόγω κύριο..
Τέλος πάντων. Δυστυχώς στη Σπάρτη δεν έχω κανέναν που να μένει εκεί στις γιορτές (καθώς όλοι οι γνωστοί μου είναι φοιτητές) ή που να εμπιστεύομαι ας πούμε να του ''φορτώσω'' το Νόα ο οποίος είναι και αρκετά φοβικός και επιφυλακτικός με τους ξένους και απεριόριστα δεμένος μαζί μου καθώς είμαι ο πρώτος άνθρωπος που εμπιστεύτηκε μετά απο (υποθέτουμε) κακοποίηση που υπέστει απο προηγούμενο ιδιοκτήτη που τον παράτησε ή απο απλούς ανθρώπους που συνάντησε. Έτσι λοιπόν η επιλογή του να τον αφήσω πίσω ήταν μάλλον απαγορευτική δεδομένου και ότι είχα και κλεισμένα αεροπορικά απο πριν τον υιοθετήσω

Όπως και να έχει φαίνεται πως ο Νόα πρέπει να μείνει πίσω στη Θεσσαλονίκη για τους δύο αυτούς μήνες όσο ψυχοφθόρο κι αν είναι αυτό και για τους δυό μας

σημ. Τη μητέρα μου την πήρα διότι συστυχώς αν δείχνεις 16 όπως έχω (είμαι 21) κανένας δε λέει να σε πάρει στα σοβαρά και σου φαίρονται σα να σαι παιδάκι. Εν ολίγης σε κάνουν ότι θέλουν..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ στη θέση σου θα τον έπαιρνα πίσω μαζί μου τον γατούλη, νομίζω θα ναι καλύτερα και για κεινον, αν εξαιρέσεις βέβαια την ταλαιπωρία του ταξιδιού... Θα σου λεγα να του δώσεις ένα ηρεμηστικό και να τον βάλεις παράλληλα και στον "ειδικό χώρο", ώστε να μην έχει κανείς να πει τπτ, δεν είναι και τόσο τραγικό! Νομίζω είναι προτιμότερο γιατί αν τον αφήσεις πίσω θα είναι μεγαλύτερο το σοκ αφού θα αλλάξει και περιβάλλον αλλά και αφεντικό..Βέβαια αυτό θα έκανα εγώ! Από την άλλη αν τον αφήσεις στη Θεσ/νικη γι΄αυτό το διάστημα δε νομίζω ότι είναι και τόσο μεγάλο θέμα, μια χαρά θα τα καταφέρει από τη στιγμή που θα χει την κατάλληλη φροντίδα!
Eddard Stark
Νεοφερμένο μέλος
Αυτή είναι η ενδεδειγμένη στάση. Τυπωμένος νόμος στο χέρι, άκαμπτη στάση, αποφασιστικότητα, επιμονή και στην ανάγκη τσακωμός και απειλή για νομικές κυρώσεις. Δεν έχει σημασία αν φαίνεσαι 16 ή 12 ή 10! Η δικιά σου στάση θα καθορίσει πως θα σε αντιμετωπίσει ο άλλος. Θα εκπλαγείς με τη στάση του κάθε νταή καράβλαχου, όταν επιχειρήσεις να τον βάλεις στη θέση του με θάρρος και καλώς εννοούμενο θράσος, όπως της φίλης στο quote. Έχεις την ταυτότητά σου, το βιβλιάριο του ζώου και το νόμο στο χέρι και τους γράφεις όλους εκεί που πρέπει με πρώτο και καλύτερο τον το-1-ειναι-το-ενα-τριτο-του-δεκα. Πίστεψέ με, δεν είναι μόνο στο ΚΤΕΛ Λακωνίας το πρόβλημα, τα περισσότερα είναι έτσι και χειρότερα. Στα ΚΤΕΛ της Κρήτης, ξέρω περιπτώσεις που το γατί δεν ταξίδεψε ή μπήκε όντως στις αποσκευές, επειδή ο κάτοχος δεν επέμενε αρκετά και κράτησε παθητική στάση. Κράτα αυτά, σε περίπτωση που μελλοντικά ξαναχρειαστεί!Λοιπόν εγώ τελικά ταξίδεψα με το κτέλ από Ηράκλειο στα Χάνια. Πρώτα πήρα ώμος και ρώτησα ποιες ώρες επιτρέπονται κατοικίδια στο λεωφορείο. Μου τα μάσαγαν αλλά τελικά πήρα όλες τις πληροφορίες που ήθελα. Πήγα με τον νόμο στην τσάντα μ και χωρίς να ρωτήσω κανέναν μπήκα στο λεωφορείο. Ο οδηγός με βλέπει και μου κάνει με επιτακτικό ύφος αυτό μπαίνει αποσκευές.Με το ίδιο ύφος απάντησα ότι αυτό έρχεται μαζί μου. Πριν προλάβει να πει τίποτα του ανέφερα τον νόμο που είχα στα χέρια μου και προχώρησα με θράσος χωρίς να ακούσω τίποτα. Πήρα το αίμα μου πίσω για όλα εκείνα τα βασανιστικά ταξίδια που έχω κάνει με τα λεωφορεία μινωικών και ανέκ που έπρεπε να τσακώνομαι και να παρακαλάω αυτούς τους &*^*%#@ για να πάρω την Μόλυ μαζί μου!!
Επίσης ακόμα κι αν δεν έχεις γνωστούς που εμπιστεύεσαι, μπορείς μέσω κτηνιάτρου εμπιστοσύνης να βρεις κάποιον που προσέχει ζώα με κάποια μικρή αμοιβή σε μόνιμη βάση, σαν "επάγγελμα". Τώρα οκ, δεν το χρειάζεσαι πια αυτό στο άμεσο μέλλον, αλλά αργότερα μπορεί να μένεις ξανά πάλι μόνη σου με τον γατούλη και να χρειαστεί να λείψεις για κάποιες μέρες. Και η δικιά μου γάτα είναι απίστευτα φοβική και ιδιότροπη και όταν μπαίνει ξένος στο σπίτι απλά κρύβεται μέχρι να φύγει, αλλά δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις. Ειδικά αν το άτομο που έρχεται να φροντίσει το ζώο έχει μια σχετική εμπειρία. Πολύ περισσότερο στρεσσάρομαι και αγχώνομαι εγώ ο ίδιος που τη σκέφτομαι μόνη της, παρά η ίδια.
Μην ανησυχείς για το γατούλη τώρα. Θα στεναχωρηθεί λίγο μόλις φύγεις, μετά θα του περάσει και θα χαρεί διπλά μόλις κάνετε reunion. Εσύ θα στεναχωρηθείς πολύ περισσότερο, αλλά σκέψου πόσο τυχερός είναι που θα σε έχει σε όλη του τη ζωή να τον φροντίζεις και να τον αγαπάς. Δυο μήνες δεν είναι τίποτα.
Eddard Stark
Νεοφερμένο μέλος
Γενικά το θέμα γάτα και μετακίνηση είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο και, όπως και σε άλλα θέματα, δεν υπάρχει σωστό και λάθος ούτε κάποια στάνταρ συνταγή.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Φαντάζομαι αντιστρόφως δε θα ήθελα να ταξιδέψει στην μπαγκαζιέρα το χειμώνα, που θα παγώσει.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Elina_Noa
Νεοφερμένο μέλος
χαίρομαι πολύ που βρέθηκε μια λύση ώστε να μη μείνει πίσω ο Νόα μ και να μην ταλαιπωρηθεί κιόλας
) ευχαριστώ πολύ όλους για τις απόψεις και εμπειρίες σας 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Με το ίδιο ύφος απάντησα ότι αυτό έρχεται μαζί μου. Πριν προλάβει να πει τίποτα του ανέφερα τον νόμο που είχα στα χέρια μου και προχώρησα με θράσος χωρίς να ακούσω τίποτα. Πήρα το αίμα μου πίσω για όλα εκείνα τα βασανιστικά ταξίδια που έχω κάνει με τα λεωφορεία μινωικών και ανέκ που έπρεπε να τσακώνομαι και να παρακαλάω αυτούς τους &*^*%#@ για να πάρω την Μόλυ μαζί μου!!