Νεογέννητα

πωπω..ρε τη μαμά...πολύ σουξε!!!το έχει όμως το μητρικό έστω και λίγο μέσα της..αφού δεν απαρνήθηκε τα μωρά της για τους γάτους:P.χμ...φοβάμαι όμως με αυτά που λές μην έχεις παλι γεννητούρια..:hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

.. και εγώ αυτό σκέφτηκα....:(
Ισως μόλις αρχίσουν να τρώνε τα μικρά μόνα τους να την βουτήξεις και να την πας στον γιατρό.... σε κάνα μήνα δηλαδή.. περίπου.. :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

.. και εγώ αυτό σκέφτηκα....:(
Ισως μόλις αρχίσουν να τρώνε τα μικρά μόνα τους να την βουτήξεις και να την πας στον γιατρό.... σε κάνα μήνα δηλαδή.. περίπου.. :hmm:

τώρα δε γίνεται να την πάει λογικά γιατί τα θηλάζει ακόμα ε?:hmm:γιατί προβλέπω μέσα σε ένα μήνα να έχει γίνει "η δουλεια" έτσι όπως το πάει η μαμά με τους γάτους..

Οχι.. δεν κάνει νομίζω είναι θεμα ορμονών.. θα της κοπεί το γάλα νομίζω.. και ειναι κρίμα για την μαμά να ταλαιπωρηθει.. και θα έχει και ράμματα...... :hmm:.. που θα θηλάζουν τα μωρα.. ΟΧΙ...

Να σας κάνω μια ερώτηση; Θα φύγω σε λίγο, να βγάλω την γάτα στον κήπο με τα μικρά ελπίζοντας να μείνει μαζί τους ή να χωρίσω για κανά δίωρο την γατο οικογένεια...
Έχει πλάκα πάντως που σηκώνεται και φεύγει από το κουτί της και μόλις αυτά κλαίνε τρέχει πάλι πίσω σε αυτά...

Καλύτερα βάλτααμέσα... ειναι πολύ ανοιχτά..
Αν δεν γίνετε να βαλεις και την μανα μεσα... εστω για λίγο...

Μέσα τα έχω... Θα βγάλω την μαμά να έξω να σουρτουκεύσει για κανα δίωρο και μετά όταν γυρίσω θα την βάλω πάλι μέσα... Ευχαριστώ...;)

Aν επιστρεψει η γατουλα σου δεν με παιρνεις ενα τηλεφωνο?Χθες βραδι βρηκα ενα γατακι νεογεννητο στα σκουπιδια!!!ημαρτον ε??Το πηρα σπιτι μου τουλαχιστον αν ειναι να πεθανει να φυγει ησυχα..Πρεπει να ειναι 4-5 ημερων.το ταιζω γαλα ειδικο.. εχω ομως αλλες 2 γατουλες και ζω σε ενα σπιτι 40 τετραγωνικα.Ας γινει καλα και μετα θα το δωσω καπου..Αν η γατα σου επιστρεψει θα εχει εναν λογο επιβιωσης παραπανω. το τηλ μου ειναι:6977284716 Ελπιζω κατι να γινει

Aν επιστρεψει η γατουλα σου δεν με παιρνεις ενα τηλεφωνο?Χθες βραδι βρηκα ενα γατακι νεογεννητο στα σκουπιδια!!!ημαρτον ε??Το πηρα σπιτι μου τουλαχιστον αν ειναι να πεθανει να φυγει ησυχα..Πρεπει να ειναι 4-5 ημερων.το ταιζω γαλα ειδικο.. εχω ομως αλλες 2 γατουλες και ζω σε ενα σπιτι 40 τετραγωνικα.Ας γινει καλα και μετα θα το δωσω καπου..Αν η γατα σου επιστρεψει θα εχει εναν λογο επιβιωσης παραπανω. το τηλ μου ειναι:6977284716 Ελπιζω κατι να γινει
Tα τελευταία χρόνια σχεδών κάθε χρονιά βρίσκω νεογγένητα γατάκια παρατημένα.Ευτυχώς μέχρι τώρα έχουν ζήσει όλα.Κατέληξα στο συμπέρασμα πως ένα μπιμπέρο γιά γάτες πρέπει πάντα να μου βρίσκεται.Το να μεγαλώνεις γατάκια είναι φοβερή εμπειρία άσε δε που μόλις ξετσουμίσουν λίγο έχουν φοβερή πλάκα.Μπράβω καί στους δυό σας !

Η μαμά γάτα μετά από 6 μέρες επέστρεψε σπίτι πεινασμένη και αδυνατισμένη και άρχισε πάλι να ασχολείται με τα μωρά της... Όσες μέρες έλειψε τάιζα να μωράκια με το ειδικό γάλα, τα καθάριζα και περνάγαμε μια χαρά... Τα ματάκια τους τα άνοιξαν και είχαν αρχίσει να περπατάνε μέσα στο κουτί και να παίζουν... Γενικά η μαμά τους είχε βολευτεί με εμένα και κανά δυο φορές ακόμα μου τα άφησε χωρίς να εμφανιστεί καθόλου για δύο με τρεις μέρες. Στην γειτονιά μου, ένας "γείτονας" δηλητηρίασε 5 γάτες και φοβήθηκα πάρα πολύ για την μαμά τους. Πήρα την απόφαση να πάρω την γατοοικογένεια και να την πάω σε ένα κτήμα που έχουμε και είναι περιφραγμένο για να είναι και οι 4 τους πιο ασφαλείς! Στο κτήμα τα γατάκια βρήκαν την υγειά τους!!! Τρέχουν, παίζουν και εγώ πηγαίνω και τα βλέπω μία με δύο φορές την ημέρα... Για το ένα κιόλας του βρήκα οικογένεια και θα τους δώσω σε 15 περίπου μέρες!!! Ακόμα θηλάζουν, είναι 50 ημερών, αλλά δοκιμάζουν και την τροφή της μαμάς τους!!! Το πρόβλημα είναι όμως ότι τα δύο από τα τρία έχουν τσίμπλες... Η μαμά τους δεν τα πολυκαθαρίζει και κάθε φορά που πήγαινα να τα δω τους καθάριζα τα ματάκια τους... Σήμερα όμως τρόμαξα... Τα μάτια τους ήταν τελείως κλειστά και πρησμένα... Τα καθάρισα και τα μικρά μου τα άνοιξαν αλλά πολύ λίγο... Από μέσα έτρεχε πύον, είχε πρηστεί η σκαρδαμυκτική τους μεμβράνη, και δεν διακρίνεται η κόρη του ματιού... Αύριο το πρωί θα τα πάρω και θα τα πάω στον κτηνίατρο... Το θέμα είναι ότι έχω φοβηθεί πάρα πολύ! Προφανώς είναι μόλυνση αλλά διατρέχουν κίνδυνο να μείνουν τυφλά; Αύριο θα μάθω στον γιατρό αλλά ανησυχώ πάρα πολύ... Αν κάποιος είχε ανάλογη εμπειρία ας μου πει τι μπορεί να είναι...

Αν κάποιος είχε ανάλογη εμπειρία ας μου πει τι μπορεί να είναι...
Αυτά τα συμπτώματα προκαλούνται από δύο ιούς πολύ διαδεδομένους δυστυχώς στις γάτες, τον ερπητοϊό και τον καλυκοϊό. Οι ιοί αυτοί "χτυπάνε" συνήθως το ανώτερο αναπνευστικό και τα μάτια (περισσότερα και εδώ). Το πόσο θα επηρεάσουν τα συγκεκριμένα γατάκια εξαρτάται από το αν αυτά προσβλήθηκαν όσο ήταν ακόμη έμβρυα ή αν τον κόλλησαν αργότερα, οπότε είχαν προλάβει να πάρουν κάποια αντισώματα και να δυναμώσουν λίγο. Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει τοπική αγωγή για τα μάτια και κάποιες φορές αντιβίωση, ωστόσο τα γατάκια θα παραμείνουν για πάντα φορείς του ιού, εκδηλώνοντας συμπτώματα όταν "πέφτουν" για οποιονδήποτε λόγο οι άμυνές τους.
Πάντως, αν το πρόβλημα είναι περιορισμένο στα ματάκια και αντιμετωπιστεί σύντομα, νομίζω ότι δεν θα έχουν πρόβλημα. Δες εδώ σε τι κατάσταση ήταν ο γατούλης που βρήκα πέρσι το καλοκαίρι, μολυσμένος από καλυκοϊό. Τα ματάκια του είναι τώρα πια πεντακάθαρα, μόνο λίγο θολά. Πάντως βλέπει, αν όχι τέλεια, σίγουρα όσο χρειάζεται για να αυτοεξυπηρετείται. Δες τον και στην υπογραφή μου!

Τι κάνουν τα γατούλια;Τελικά τι έγινε με τα ματάκια τους;Τους βρήκες σπιτάκια ή τα έχεις ακομα εσυ;

Τελικά με τα συγκεκριμένα γατάκια όλα πήγαν μια χαρά... Τα δυο από τα τρία βρήκαν σπίτι και τα ματάκια τους είναι πλέον μια χαρά. Το τρίτο γατάκι, και το πιο χαριτωμένο, το κράτησα και κάνει παρέα στη μαμά του!!! Το τρίτο αυτό γατάκι έχει ένα μικρό πρόβλημα στραβισμού... μάλλον κατάλοιπο της ασθένειας. Δεν φαίνεται να το πτοεί καθόλου αφού είναι ... ιδιαίτερα ζωηρό. Περιττό να σας πω ότι είναι και πιο χαριτωμένο με αυτό το μικρό προβληματάκι... Κάθε φορά που με κοιτάει όλο παράπονο, θέλω να βάλω τα γέλια!!!
Βέβαια, φιλοξενούσα και άλλη μία γατούλα η οποία πριν κανά μήνα μου έφερε και αυτή τα τρία μικρα της... Αυτά ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση από την ίδια ασθένεια, σκελετωμένα και σχεδόν τυφλά... Πάλι καλά ήμουν "εκπαιδευμένος" και πλέον είναι μια χαρά και αυτά! Βρήκα κιόλας σπίτι για τα γατούλια... Είναι 3 μικρά καφέ αγοράκια και πολύ πολύ ζωηρά...
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και για τις συμβουλές σας γιατί αυτήν την άνοιξη έμαθα πολλά για τα γατιά και πως να τα φροντίζω... Τελικά δεν είναι και κάτι το φοβερό, η πρώτη φουρνιά με αδέσποτα γατιά είναι δύσκολη, μετά μαθαίνεις...

Μακάρι να μη χρειαζόταν να "μαθαίνουμε" με αυτό τον τρόπο...Πολύ χαίρομαι που όλα πήγαν καλά!Καλό θα ήταν να στειρώσεις τις μανούλες για να μην μεταδίδουν τον ιό στα μικρούλια.Το μωράκι ακούγεται πολύ χαριτωμένο,να σου ζήσει!Βάλε μας και καμιά φωτό όταν μπορέσεις να το θαυμάσουμε κι εμείς!:)

Χθές μιά γάτα που έρχεται συνέχεια στο σπίτι μου και την ταίζω χθές το βράδυ (νομίζω) γέννησε κατί πανέμορφα γατάκια!!:P.Τα οποία έχει πάρει και έχει κρύψει πίσω απο κάτι σίδερα.Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:Γιατί τα γατάκια όταν τα θηλάζει η μαμά τους και πάει κάποιος και τα κοιτάει σταματάνε να πήνουν γάλα και κάθονται και σε κοιτάνε:hmm:και δεύτερο γιατί απο 120 τ.μ σπίτι που έχω η γάτα πήγε και έκρυψε τα μωρά της πίσω απο κάτι σίδερα μέσα στη βρομιά;:hmm:
Σας ευχαριστώ!:)

Χθές μιά γάτα που έρχεται συνέχεια στο σπίτι μου και την ταίζω χθές το βράδυ (νομίζω) γέννησε κατί πανέμορφα γατάκια!!:P.Τα οποία έχει πάρει και έχει κρύψει πίσω απο κάτι σίδερα.Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:Γιατί τα γατάκια όταν τα θηλάζει η μαμά τους και πάει κάποιος και τα κοιτάει σταματάνε να πήνουν γάλα και κάθονται και σε κοιτάνε:hmm:και δεύτερο γιατί απο 120 τ.μ σπίτι που έχω η γάτα πήγε και έκρυψε τα μωρά της πίσω απο κάτι σίδερα μέσα στη βρομιά;:hmm:
Σας ευχαριστώ!:)
Μάλλον επειδή τη γάτα δεν την ενδιαφέρουν τα 120 τετραγωνικά,αλλά ένα σκοτεινό και προφυλαγμένο μέρος για να γεννησει τα μικρά της και να ειναι προστατευμένα.Τα μικρά δεν βλέπουν ακόμα,οποτε δε γινεται να σε κοιτάνε(αν γέννησε χτες δεν εχουν ανοιξει τα ματια τους καν,πως να σε κοιτανε; )Έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις με τα μικρά;Ποσα ειναι;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back