Νεογέννητο γατάκι

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Sandy90

Νεοφερμένο μέλος

Η Sandy90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Γεια σας..
Θελω να μου χαρισουν ενα νεογεννητο γατακι (εστω και λιγο μεγαλυτερο) να το εχω μεσα στο σπιτι.Βρισκομαι στη Λαρισα αν εχετε κατι υπ'οψιν σας για την περιοχη πειτε μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

νεογεννητο γατακι ειναι λιγο δυσκολο να βρεις και ποσο μαλλον να το μεγαλωσεις μονη σου γιατι πρεπει να το ταιζεις πολυ συχνα με μπιμπερο και υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να πεθανει. Η καλυτερη ηλικια για να παρεις γατακι ειναι απο 8 εβδομαδες και πανω (12 το ιδανικοτερο) αν δεν θελεις να εχει προβληματα συμπεριφορας :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτο ειναι που μου αρεσει...:D παντως και τοσο να ειναι δεν με πειραζει..Απλα το θελω απο μικρουλι!!!:)

κοιτα, το να παρεις ενα γατακι ημερων, δεν ειναι τοσο ευκολη υποθεση. Χρειαζεται την μαμα του και αν δεν την εχει να θηλαζει δεν θα παιρνει αντισσωματα, και φυσικα δεν θα εχει την καταλληλη φροντιδα και θα ειναι πολυ πιο επικινδυνο για την υγεια του. Δυστυχως εχουν χασει πολλα ατομα εδω νεογεννητα γατακια :( Τα γατακια 2 μηνων ειναι πολυ χαριτωμενα και δεν ειναι καθολου μεγαλα :D Παντως η συμβουλη μου ειναι να μην επιλεξεις γατακι μικροτερο των 2 μηνων γιατι θα εχει προβληματα συμπεριφορας (θα δαγκωνει, θα γρατζουναει).

Εχεις καποια προτιμηση με το χρωμα; Θα μπορεσεις να ταξιδεψεις αν χρειαστει;

Αυτη τη στιγμη στις αγγελιες τα περισσοτερα ειναι ενηλικα ή ανω των 3-4 μηνων. Σε λιγο καιρο θα γεμισει το site με αγγελιες απο γατακια... οποτε αν κανεις λιγη υπομονη θα βρεθει γατακι :P Βασικα μπορει να βρεις και νεογεννητο γατακι που πιθανοτατα το εχουν πεταξει στα σκουπιδια, οποτε θα μπορεσεις να το μεγαλωσεις μονη σου... αλλα σε προειδοποιω οτι δεν ειναι καθολου ευκολο :(

Το εχω ξανακανει μου αρεσει πολυ να ασχολουμαι...μεχρι 2 μηνων ειναι πολυ καλα..μεσα στο σπιτι εχω ακομη μια που δεν φερεται και με τον καλυτερο τροπο.την ειχα βρει στο δρομο αλλα ειναι πολυ επιθετικη.με εχει γρατσουνησει πολλες φορες και στο προσωπο.προσπαθω να ''πηγαινω με τα νερα της'' και να την χαιδευω μεχρι εκει που με παιρνει.μηπως εχεις να μου προτεινεις κατι που μπορω να κανω για να την πλησιασω περισσοτερο?

Παντως η συμβουλη μου ειναι να μην επιλεξεις γατακι μικροτερο των 2 μηνων γιατι θα εχει προβληματα συμπεριφορας (θα δαγκωνει, θα γρατζουναει).

Από προσωπική πείρα συμφωνώ απόλυτα! Όταν βρήκα τη Μπιζού μου στο δρόμο ήταν περίπου ενός μήνα. Δυσκολεύτηκε αρκετά να προσαρμοστεί μαζί μας, ήταν επιθετική και είναι ακόμα και τώρα επιθετική και στρυφνή και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι αποκόπηκε νωρίς από τη μητρική φροντίδα. Ένα ακόμα λάθος μου ήταν ότι θα ήταν καλύτερα για την ψυχολογία της αν έπαιρνα τότε ένα συνομήλικο γατάκι να μεγαλώνουν μαζί.

Το εχω ξανακανει μου αρεσει πολυ να ασχολουμαι...μεχρι 2 μηνων ειναι πολυ καλα..μεσα στο σπιτι εχω ακομη μια που δεν φερεται και με τον καλυτερο τροπο.την ειχα βρει στο δρομο αλλα ειναι πολυ επιθετικη.με εχει γρατσουνησει πολλες φορες και στο προσωπο.προσπαθω να ''πηγαινω με τα νερα της'' και να την χαιδευω μεχρι εκει που με παιρνει.μηπως εχεις να μου προτεινεις κατι που μπορω να κανω για να την πλησιασω περισσοτερο?

κοιτα, το οτι θα το παρεις πολυ μικρο, δεν σημαινει οτι θα σε μαθει και οτι θα ειναι ησυχο, το αντιθετο μαλιστα. Εγω τον δικο μου τον πηρα περιπου 8 εβδομαδων και το εχω μετανοιωσει που δεν τον πηρα αργοτερα γιατι οταν δαγκωνει δεν ξερει τα ορια του και κλεινει δυνατα το στομα του. Αν μεγαλωνε με αδερφακια θα του εδειχναν ποσο δυνατα να δαγκωνει.

Η γατουλα σου ειναι επιθετικη μαλλον επειδη μεγαλωσε εξω και ηταν σε ημιαγρια κατασταση. Θα πρεπει να κερδισεις την εμπιστοσυνη της.. με παιχνιδια, με λιχουδιες και με υπομονη. Μη την πιεζεις πολυ. Αν δεν θελει χαδια αστην και χαιδευε την οταν αυτη το ζηταει. Δινε της να τρωει απο το χερι σου και μιλα της γλυκα.

Σε λίγο θα γεννήσουν πολλές αδεσποτούλες, οπότε θα έχεις να διαλέξεις....:/:

Απλά είναι θέμα υπομονής, και σίγουρα σε λίγο καιρό κάποιο θα ακούσεις να κλαίει για βοήθεια και ένα ζεστό σπιτάκι!:(

Εδω ειναι η περιοχη που γραφει για τα γατακια που χαριζονται.Συνεχεια μπαινουν αγγελιες.Σιγουρα θα βρεθει καποιο που θα σου κλεψει την καρδια.:)

Σας ευχαριστω για τις συμβουλες..Πιστευετε πως αν παρω λιγο μεγαλυτερο θα ειναι καλυτερα για την Σαντυ?Πιστευα πως αν ειναι μωρακι δεν θα το πειραξει και θα ειναι πιο ευκολο να το συνηθησει..Οταν βρηκα τη Σαντυ ηταν 7 μηνων και τον Απριλιο κλεινει τα 2 χρονια..

Φυσικά θα είναι καλύτερο:D
Μετά της 8-12 εβδομάδες τα γατουλίνια είναι πιο κοινονικοποιημένα και μπορούν να συναναστρέφονται ευκολότερα με μεγαλύτερες γάτες και άλλα ζωα.:) Αλλά καλό θα ήταν η γνωριμία τους να γίνεται υπο την επίβλεψή σας για τυχόν απρόοπτα;)

Νόμίζω ότι δεν πρέπει να ανυσηχείς για την γάτα σου. Κάθε μια έχει άλλο χαρακτήρα. Η μεγάλη μου δεν θέλει χάδια, θέλει να κάθεται κοντά να με παρατηρεί αλλά θέλει το χώρο της. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ζηλεύω που βλέπω φωτό με την γάτα τα κοιμάται στα πόδια κάποιου αλλά τι να κάνουμε.

γεια σου!!!έχω σπίτι μου τρία γατάκια ορφανά..τα βρήκα δυστυχώς διπλα σε ένα κάδο..όλοι m λέγανε ότι δε πρόκειται να ζήσουν αλλα αυτή τι στιγμή είναι 15 ημερών k όλα βαίνουν καλώς..ψάχνω η βρω ανθρώπους να τα φροντίσουν καθώς για μένα είναι δύσκολο μιας k δεν έχω καθόλου χώρο στο σπίτι μου...το πρόβλημα όμως sandy είναι ότι εγώ μένω αθηνα...btw..είναι πανέμορφα μακάρι η μπορούσα η κρατήσω έστω ένααααα!!!

Συνημμένα

• CIMG0810.jpg
    CIMG0810.jpg
    432,8 KB · Εμφανίσεις: 144
  • CIMG0809.jpg
    CIMG0809.jpg
    298 KB · Εμφανίσεις: 178
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
μηπως εχεις να μου προτεινεις κατι που μπορω να κανω για να την πλησιασω περισσοτερο?

Δεν της δίνεις σημασία όταν κάνει κάτι που σε ενοχλεί και την επιβραβεύεις με χάδι ή λιχουδιά όταν κάνει κάτι καλό. Δεν φωνάζεις, δεν μαλώνεις, επιπλήτεις μόνο ("κακό αυτό!") και της εξηγείς σε πολύ απλά ελληνικά αυτό που θες. ΚΑι κυρίως, δεν την πιέζεις να κάνει κάτι που δεν θέλει (λχ λα την πλακώσεις στα χεάδια αν δεν θέλει). Με το χρόνο και υπομονή θα διορθωθεί η συμπεριφορά της....
ΌΣο για τον ερχομό νέου μέλους, η ηλικία δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Τώρα, αν τελικά υιοθετήσεις ένα μικρούλι, όταν το φέρεις στο σπίτι, λες στη δικιά σου ότι αυτός/ή είναι ο Τάδε και εσύ είσαι η μαμά του και θα το προσέχεις:)

Αν ψαχνεις ακομα για γατακι εχουν γεννεισει και οι 2 απο της γατες μου και εχω πολλα μωρακια πρεπει να περινμεσνεις ομος να γεινουν 1,5 2 μηνον . Μενω Λαρισα .

Τελευταία επεξεργασία:
Πεγκυ Π..αυτη η αγγελια ειναι σχεδον ενος χρονου,κια μαλλον εχει βρει γατακι η κοπελα.:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back