Νευρική ανορεξία

vicki v.

Δραστήριο μέλος

Η vicki v. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 735 μηνύματα.
Έπρεπε να τη μοιραστώ αυτή την εικόνα...
Τι να πω...Μετά αναρωτιέμαι γιατί 12χρονο ξαδερφάκι μου έχασε 10 κιλά και έτρεχε στους ψυχολόγους επειδή ένα άλλο κοριτσάκι την φώναζε χοντρή. Και ήταν κανονική έτσι; Μία κουκλίτσα.
:mad:
Θαυμάστε ένα μοντέλο...!
r1556750300.jpg

A model presents a creation for French fashion house Guy Laroche as
part of their Spring/Summer 2007 ready-to-wear fashion collection in
Paris October 7, 2006. REUTERS/Charles Platiau (FRANCE)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χμμμ....Τον βγάζει δεν τον βγάζει το χειμώνα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μηπως να σταματησω την διαιτα που κξανω εδβω κ 2 μηνες?

Ειπαμε λιγη διαιτα και εγω κανω και εχασα μερικα κιλα ποθ θελω αλλα 5 και θα ειμαι οκ γιατι ειχα λιγα παραπανο.:)
Οχι ομως να καταντησουμε και σαν αυτη το πετσι βασταει τα κοκαλα και ακτι χειροτερο σα τα παιδακια τησ αιθιοπιας ειναι που δεν εχουν να φανε.Οπως ειπε και ο θανασης το βγαζει δε το βγαζει το χειμωνα.

τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχω ξεκινήσει δίαιτα καμια δεκαριά φορές. Γύρω στην πέμπτη μέρα σπάω ψυχολογικά και αρχίζω τις ψιλοαλλαγούλες (έλα μωρέ ένα προφιτερολάκι τι ψυχή εχει, αντί να χάσω 1 κιλό αυτή τη βδομάδα θα χασώ μισό, και τι έγινε?)
Μόλις περάσει το δεκαήμερο οι μικοαλλαγές έχουν πλέον γίνει τόσες πολλές που καμία σχέση δεν έχουν πια αυτά που τρώω με δίαιτα!!!!:redface:
Δεν πειράζει όμως, Τα πάχη μου τα κάλη μου, οι γυναίκες πρέπει να έχουν πιασίματα κλπ κλπ!!!:)

Εγώ για να γίνω έτσι θα πρέπει να μείνω νηστική κανένα εξάμηνο :redface: και τότε ναι θα μπορώ να γίνω μοντέλο (το ύψος το'χω). Τι να γίνει έχω κι εγώ τις αδυναμίες μου (γλυκά).
Αν είναι δυνατόν, προσέλαβε άνθρωπος αυτό το μοντέλο για την επίδειξή του; Δεν καταλαβαίνουν ότι προβάλουν πρότυπα (στους εφήβους κυρίως) που τους θέτουν σε κίνδυνο. Ένα πολύ καλό βήμα θεωρώ αυτό που έγινε στην Ισπανία. Θέσπισαν ένα νέο νόμο που θέτει κάτω όριο για το βάρος στα μοντέλα (υποθέτω ανάλογα με το ύψος τους).

Είχα φτάσει στα 16 μου στα πρόθυρα νευρικής ανορεξίας και απο τότε δεν κάνω ΚΑΜΙΑ δίαιτα, ΠΟΤΕ! Απλά αν δω οτι πάχυνα κάνω λίγο κράτει μέχρι να τα χάσω στο τελείως χαλαρό και μόνο αν έχω πραγματικά παχύνει αρκετά. Μπορεί να είμαι 12 κιλά παραπάνω απο τότε, αλλά είμαι πολύ πιο υγιής και ευτυχισμένη.

Αχ Αυτες οι διαιτες ! Τελικα ειναι μονο προσεγμενη διατροφη και να τρως απο ολα Και στις διαιτες δεν πρεπει να υπαρχει το οχι.Ξερω μια πολυ καλη διατροφη που περιεχει απλα χαμηλα λιπαρα αλλα αν την γραψω θα ειναι μεγαλη Βασικα ειναι απο τον Γ. Μουλινο ειδικο γιατρο διατροφολογο που ομως ειναι τοσο προσεγμενη με ολες τις ομαδες τροφιμων και με καποιες επι μερους συνμβουλες που βοηθαν πολυ. Εγω πηγα και στα τεστ εν νταιτ μα στο μονο που εχασα ηταν στο πορτοφολι.Ενω μεσα σε 6 μηνες με αυτην την διαιτα αργα πολυ αλλα σταθερα εχω χασει 11 κιλα και δεν στερουμε καλυπτομαι ακομα και σε γλυκο αφου δεν υπαρχει απαγορευση με κανει να αισθανομαι πιο καλα για να την ακολουθησω:)Αυτη η πρακτικη να ειναι ωραιες μονο οι αδυνατες, και ολοι οι αλλοι για πεταμα ειναι το λιγοτερο αισχρη στο ονομα των βιομηχανιων της διαιτας και του κερδους.ακομα και στα μαγαζια βρισκεις ρουχα μονο για αδυνατες εαν εχεις εστω και λιγα κιλα παραπανω σου ρχεται να κοψεις φλεβες Πως να χωρεσεις σε κεινα τα ρουχα που ειναι φτιαγμενα για κουκλες Μπαρμπυ και οχι για φυσιολογικους ανθρωπους? Πως να δωσεις στα παιδια και πιο πολυ στους εφηβους να καταλαβουν οτι η αξια της ζωης δεν μετριεται με τα κιλα αλλα με τον εσωτερικο σου κοσμο? Ολα στην κοινωνια μας δινουν το προτυπα της ισχνης γυναικας (κακιασμενης για μενα αφου στερειτε τοσο για να ναι ετσι)και ακολουθουν μαγαζια περιοδικα τηλεορασεις για να περασουν αυτο το προτυπο . Οι υπερβαροι και μιλαμε για ανθρωπους που εχουν πολλα κιλα πανω απο 90 και 100 ειναι αρρωστοι και κει χρειαζεται ιατρικη φροντιδα και αντιμετωπιση και οχι ινστιτουτο αδυνατισματος Στα πιο λιγα κιλα ειναι τροπος ζωης και το τι επιλεγης να τρως Τα ινστιτουτα και τρελες διαιτες δεν θα κανουν ποτε τιποτα

Και εγω ειμαι πανω απο το ιδανικο σωματικο μου βαρος. Ειχα χασει καποια κιλα, αλλα με τις πανελληνιες τα ξαναπηρα.
Απο βδομαδα αρχιζω διαιτα, με την βοηθεια διαιτολογου.
Ποτε δεν ημουν αδυνατη, και ουτε θελω να γινω. Θελω να ειμαι κανονικη προς το γεματη. Και εμενα στο δημοτικο χοντρη με φωναζαν. Αλλα δεν τους εδινα σημασια. Ημουν καλα με τον εαυτο μου και το σωμα μου, και ας ελεγαν οτι ηθελαν.
Ουτε οι αδυνατοι αντρες μου αρεσουν. Ο φιλος μου ειναι αν και γυμνασμενος(παιζει ποδοσφαιρο)εχει μερικα κιλα παραπανω.
Τα μοντελα, που φτανουν σε αυτη την κατασταση θελουν βοηθεια απο ψυχολογο αν θελουν να ζησουν. Μα ειναι δυνατον να ζησεις τρωγοντας μαρουλι(στην καλυτερη περιπτωση) και πινοντας νερο?

ναι βρε Γιώτα ανέβασε την αν μπορείς τη δίαιτα, ή στειλτη με mail. Αφού δεν απαγορεύει και τα γλυκά ... μπορεί και να τα καταφέρω!!!

Εγώ πάλι στις πανελλήνιες είχα αδυνατίσει αρκετά. Ήθελα συνέχεια να κοιμάμαι και δεν πολυπεινούσα. Βέβαια μετά όσο άγχος δεν πέρασα με τις πανελλήνιες (ήμουν στον κόσμο μου απορώ που πέρασα τελικά) το πέρασα στη σχολή και πάχυνα πάλι. Τώρα έχει σταθεροποιηθεί η κατάστασή μου. Έχω ανακαλύψει ότι για να μην τρώω δεν πρέπει να είμαι στο σπίτι πολλές ώρες.

Το κακο ειναι οτι περιπου μετα τα 30 αλλαζει ο μεταβολισμος και ειναι πολυ πιο δυσκολο να χασεις κιλα...
Εγω ειχα χασει πολλα με τον υπερθυροειδισμο αλλα ημουν πολυ χαλια...

Κι εγώ θυμάμαι ότι μέχρι τα 30 έτρωγα ό,τι ήθελα, βοοειδώς θα έλεγα, κ δεν πάχαινα. Μετά όμως πήρα την άνω…φόρα έχουν προστεθεί από τότε 8 κιλά, τα οποία αδυνατώ να χάσω. Όχι ότι προσπαθώ κ τρομερά βέβαια…;)

Δεν καταλαβαίνουν ότι προβάλουν πρότυπα (στους εφήβους κυρίως) που τους θέτουν σε κίνδυνο. Ένα πολύ καλό βήμα θεωρώ αυτό που έγινε στην Ισπανία. Θέσπισαν ένα νέο νόμο που θέτει κάτω όριο για το βάρος στα μοντέλα (υποθέτω ανάλογα με το ύψος τους).

Πολύ σωστά - Στην Ισπανία απαγορεύεται σε μοντέλο να ανέβει στην πασαρέλα αν έχει δείκτη μάζας σώματος κάτω του 18. Μακάρι να εφαρμοστεί και αλλού. Προσωπικά είμαι ενάντια στις δίαιτες και γενικά στην υστερία (που μας προκαλεί ουσιαστικά η κοινωνική πίεση) αν έχουμε πιασίματα ή μερικά κιλά παραπάνω.
Βομβαρδιζόμαστε από τόσα 'πρότυπα ομορφιάς' και τόσα στερεότυπα για το πως πρέπει να είναι μία γυναίκα που ακόμη και να μην το συνειδητοποιούμε, αισθανόμαστε άσχημα με το σώμα μας γιατί σκεφτόμαστε πως μας βλέπουν οι άλλοι.
Είναι καλό να έχουμε μία ισορροπημένη διατροφή, που θα μας προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας ώστε να έχουμε καλή υγεία και να αισθανόμαστε καλά. Μόνο έτσι το καταλαβαίνω. Πρέπει να αισθανόμαστε άνετα με το σώμα μας.

:cool:

Γιώτα κι εγώ τη θέλω αυτή τη δίαιτα!
Κι εγώ έκανα Gilli Diet και πραγματικά αδυνάτισα... ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ.:(

ενταξει παιδια θα την γραψω λιγη λιγη δινοντας καθε μερα τις επιλογες και τις γενικες συμβουλες Παντως να ξερετε οτι ειναι αργη διαιτα δεν χανεις θεαματικα βαρος αλλα τα χανεις αργα και σταθερα. Εχει απο ολες τις τροφες μεσα και την εχει δειξει και στο Mega απο τον Γ. Μουλινο Μολις βρω χρονο θα τη γραψω Α ! και μην ξεχνατε οι διαιτες αρχιζουν παντα απο Δευτερα για να μπορουμε να τρωμε το Σαββατοκυριακο

Η μεγάλη η κόρη μου είναι αυτό που λέμε δεμένο παιδί. Ο παδίατρος της λέει ότι σε όλη της τη ζωή έτσι θα είναι, δεν χρειάζεται ειδική διατροφή απλά προσεγμένη και άσκηση. Στα παλιό της σχολείο τα 6 απο τα 9 κορίτσια απο είχε στο τμήμα της ήταν αδύνατα, πολύ όμως αδύνατα και ξανθά, ενώ η Νερίνα θρεμμένο και μαύρο. Σε πρώτη φάση περάσαμε το σύνδρομο "γιατί εγώ μαμά είμαι μαύρη;" με το γνωστό δεν έχει σημασία το χρώμα όλοι είμαστε όμορφοι γιατί είμαστε μοναδικοί δεν υπάρχει κανένας άλλος όμοιος με εμάς, της αρέσουν οι επιστημονικές εξηγήσεις και έπιασε (μέχρι DNA φτάσαμε για να την πείσουμε) . Σε δεύτερη φάση κινδυνεύσαμε στα 7-8. Η Νερίνα απο μικρή κάθε Σεπτέμβρη δεν τρώει, έτσι θέλει έτσι κάνει και λόγος δεν μας πέφτει. Πέρσυ λοιπόν τον Σεπτέμβρη η Νερίνα έκοψε το φαί, το θεωρήσαμε φυσιολογικό και το αγνοήσαμε. Αυτό που δεν πήρα είδηση επειδή αντιμετώπιζα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του κολλητού μου και το θανατό του, είναι ότι είχε φτάσει Νοέμβρης και η Νερίνα συνέχιζε να μην τρώει. Έτσι ένα βράδυ που είχα γυρίσει σπίτι η Νερίνα έτρωγε μπιφτέκια και ο Τάσος μου λέει ότι η Νερίνα συνεχίζει να μην τρώει. Μα του λέω τρώει μπιφτέκια. Ναι μου απαντάει δες πως τα τρώει συν του ότι είναι νηστική 2 μέρες τώρα. Η Νερίνα έτρωγε τα μπιφτέκια με το στόμα σαν σκυλί ατάιστο κανά μήνα. Την επόμενη και για δύο μέρες δεν ξανάφαγε και την τρίτη ημέρα πάλι το ίδιο. Εκεί τα έπαιξα. Η Νερίνα είχε πρόβλημα. Αδυνάτιζε συνέχεια καμάρωνε το σώμα της και ήθελε και άλλο. Ξεκίνησα απο την αρχή. Το σχολείο. Ενημέρωσα τη δασκάλα για το πρόβλημα (η οποία στην αρχή με θεώρησε υστέρω μάνα) και της ζήτησα να μιλήσει στη τάξη για τη διατροφή και για τη μοναδικότητα του καθενός μας και την ομορφιά. Για να μου κάνει το χατήρι το έκανε. Την επόμενη με κάλεσε στο σχολείο και αφού μου ζήτησε συγνώμη μου περιέγραψε τη σκηνή. Ξεκίνησε να μιλάει για τα παραπάνω και ξαφνικά η Νερίνα σηκώθηκε απο το θρανίο της και έμεινε όρθια ένα χαμόγελο ολόκληρη απο ότι μου είπε η ίδια η δασκάλα. Απο εκείνη την ημέρα η Νερίνα ξεκίνησε πάλι να είναι διατροφικά ένα φυσιολογικό παιδί. Η δασκάλα πέρασε μια κρίση αφού μόνο μαγειρευτό φαί δεν έφερνε στο σχολείο για να την ταίζει και την κυνηγούσε σε κάθε διάλειμμα για να φάει κάτι. Ξέρω όμως ότι το πρόβλημα δεν έχει τελειώσει. Μέσα της όταν βλέπει τη μικρή ή τις ξαδέλφες της ή κάθε φορά που το τζίν που θέλει να αγοράσει δεν της κάνει ξαναβλέπω στο βλέμμα της την αδυναμία να αντιμετωπίσει το σώμα της. Όμως πια προσέχει μόνη της και όταν τα πράγματα στριμώχνονται μέσα της προσπαθεί να μιλήσει για αυτό και αυτό είναι κάτι. Όμως καμιά φορά όταν βλέπει μοντέλα ή αδύνατες γυναίκες στη τηλεόραση ρωτάει "τι κάνουν αυτές μαμά και είναι έτσι;". Το καλό είναι ότι ακόμα μοιάζει να δέχεται τις απαντήσεις μου και να λειτουργούν συν του ότι πια συνειδητοποιεί τις δυνατότητες που τις δίνει το μυαλό της και δεν τις έχουν οι άλλοι, κάτι που παλιά το απέρριπτε και αυτό για την ώρα την ισορροπεί. Για αργότερα δεν ξέρω. Δεν τράβηξα ποτέ ζόρι με το σώμα είτε 54 είτε 84 κιλά που έχω υπάρξει. Περνάω καλά μαζί του και με το δεδομένο ότι η γυμναστική δεν είναι το φόρτε μου δεν με έχει εμποδίσει μέχρι τώρα σε τίποτα. Αυτό όμως είναι αποτέλεσμα χρόνων και εμπειριών, τα παιδιά όμως είναι τελειώς αθωράκιστα σε αυτό τον βομβαρδισμό "τελειότητας" που υπάρχει γύρω τους.:confused:

Περιεγραψες ολο το προβλημα παιδιων και εφηβων που αντιμετωπισαμε η αντιμεπωζουμε η θα αντιμετωπισουμε στα παιδια μας.Κι εγω υπηρξα μεχρι τα 38 μεχρι 56 κιλα μετα την εξωσωματικη που εκανα για τα διδυμα και μετα την γεννα εφτασα στα 90.Τον πρωτο καιρο εμοιαζε αλλοπροσαλο το σωμα μου μετα το αποδεχτηκα Αρχισα καποιες προσπαθειες να χασω κιλα οταν πια σκεφτηκα οτι απο καθαρα θεμα υγειας πρεπει να βρω κατι να χασω κιλα. Μετα την εξωσωματικη προεκυψε σοβαρο ορμονικο προβλημα που οτι κι αν εκανα εμενα εκει. Τελικα αποδεχτηκα οτι θα ειμαι χοντρη και οτι ποτε δεν θα φτασω αυτον τον αριθμο κιλων με τον οποιο εζησα 38 χρονια.Ωστοσο με βοηθησε πολυ μια προσεγμενη διατροφη με τις παρασπονδιες μου βεβαια και εχασα τωρα τελευταια τα 11 κιλα κι αυτο για καθαρα θεμα υγειας . Τα παιδια μας ομως ειναι αλλιως και κινδυνευουν απο αυτην την επιθεση του αδυνατου

Μπράβο σου που έπιασες τη δασκάλα...Ελπίζω να είναι καλά το κοριτσάκι σας και μία κούκλα. Πολύ σημαντικό να μπορεί να μιλάει σε μαμά ή μπαμπά για τέτοιες ανασφάλειες!

Νερινα, και οι τρεις αδελφες, ειμαστε παχουλες. Η μικρη ειδικα, εχει μεγαλη κοιλιτσα. Οταν μια μερα μια φιλη μου(επισης παχουλη) της ειπε:"Βρε Γεωργια, εχεις μεγαλη κοιλια", η μικρη της ειπε"Ε, και τι να κανουμε?"...
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν αγαπαμε το σωμα μας οτι και να πει ο αλλος δεν μας νοιαζει, ουτε μας επηρεαζει.
Και ειμαι ιδιαιτερα χαρουμενη που εγω και οι αδελφες μου το εχουμε καταφερει αυτο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back