Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Λυπάμαι πολύ... Τουλάχιστον έπαψε να ταλαιπωρείται και "έφυγε" πλήρης ημερών και αγάπης.Καλό ταξίδι στην ψυχούλα. ..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sarah πήρες τη σωστή απόφαση... Μη λυπάσαι, το μωράκι σου δεν υποφέρει πια... Είμαι σίγουρη πως η αγάπη σας δε θα χαθεί, ποτέ δε χάνεται... Θα τον θυμάσαι πάντα και θα ζει στην καρδιά σου. Καλή δύναμη κορίτσι μου...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ανάλογα πόσο πάνω από 13 χρονών είναι. Αν είναι 17 τότε ίσως και να είναι λόγω ηλικίας, παρ' όλο που δεν παθαίνουν όλα τα ηλικιωμένα γατιά νεφρική ανεπάρκεια.Η γατα μου πριν περιπου 3 μηνες ειχε μειωθει πολυ η ορεξη της και την πηγα και της εκανα αναλυσεις. Απ'οτι μου ειπε ο κτηνιατρος ηταν αρκετα καλες. Η ορεξη της ειχε επανελθει αλλα τωρα παλι τις τελευταιες μερες μειωθηκε. Να την ξαναπαω για αναλυσεις? Η κρεατινινη ηταν 15mg/dL. Απο οσα διαβασα στο αρχικο ποστ στο θεμα αυτο θεωρειται δηλαδη νεφρικη ανεπαρκεια σε αρχικο σταδιο? Η ειναι και αναλογα με την ηλικια που πανε αυτα? γιατι ειναι πανω απο 13 χρονων. Αν ξερει καποιος ας μου απαντησει
Αν όμως απλώς είναι ελαφρώς πάνω από 13, τότε δεν είναι καθόλου γριά η γατούλα σου και δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχει τέτοιο πρόβλημα.
΄Οπως και νά 'χει πιο σωστές απαντήσεις θα σου δώσει κάποιος καλός κτηνίατρος που θα δει τις εξετάσεις της και ίσως της κάνει και καινούργιες.

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Ανάλογα πόσο πάνω από 13 χρονών είναι. Αν είναι 17 τότε ίσως και να είναι λόγω ηλικίας, παρ' όλο που δεν παθαίνουν όλα τα ηλικιωμένα γατιά νεφρική ανεπάρκεια.
Αν όμως απλώς είναι ελαφρώς πάνω από 13, τότε δεν είναι καθόλου γριά η γατούλα σου και δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχει τέτοιο πρόβλημα.
΄Οπως και νά 'χει πιο σωστές απαντήσεις θα σου δώσει κάποιος καλός κτηνίατρος που θα δει τις εξετάσεις της και ίσως της κάνει και καινούργιες.![]()
Ακριβως ποσο ειναι δεν ξερω. Γείτονες μου λενε πως ειναι τουλαχιστον 13. Οταν θελει ομως μπορει και να τρέξει, οχι βεβαια τοσο γρήγορα. Τρωει δεν ειναι οτι δεν τρωει καθολου. Πιο πολυ πιστευω οτι κανει πείσματα και ιδιοτροπίες τις πιο πολλες φορες. Μπορει να της ανοίξω δυο κονσερβες να μην φαει την πρωτη και να φαει μισή απο τη δευτερη. Η να ηθελε κοτοπουλο συγκεκριμενα. Καθε βραδυ την παρακαλάω να φαει μπουκιά μπουκιά. Ψες που της εκανα κοτοπουλο αμέσως εφαγε. Θα την ξαναπάω σε αλλο κτηνιατρο αν και δεν θα της αρεσει καθολου
οσο δεν ακούγεται η φωνούλα της καθε μερα ακούγεται οταν μπει στο κλουβακι να παει. Μου ειπε την αλλη φορα ο κτηνιατρος για ανάλυση ούρων. Τωρα ενω μενει εξω πως να μάζεψω ουρά ομως. Πρεπει να την παω σπιτι και οποτε την παω κανει απεργεια πείνας.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ανάλυση ούρων γιατί θέλει να της κάνει; Συνήθως κάνουν εξέταση αίματος. Πρώτα να σου πω πως όλα τα γατιά δυσανασχετούν όταν τα βάζουμε στη γατοφόρο για να πάμε κτηνίατρο, παλιά το έκανε και ο Κόναν μου, χθές όμως δεν έβγαλε κιχ το πουλάκι μου.Ακριβως ποσο ειναι δεν ξερω. Γείτονες μου λενε πως ειναι τουλαχιστον 13. Οταν θελει ομως μπορει και να τρέξει, οχι βεβαια τοσο γρήγορα. Τρωει δεν ειναι οτι δεν τρωει καθολου. Πιο πολυ πιστευω οτι κανει πείσματα και ιδιοτροπίες τις πιο πολλες φορες. Μπορει να της ανοίξω δυο κονσερβες να μην φαει την πρωτη και να φαει μισή απο τη δευτερη. Η να ηθελε κοτοπουλο συγκεκριμενα. Καθε βραδυ την παρακαλάω να φαει μπουκιά μπουκιά. Ψες που της εκανα κοτοπουλο αμέσως εφαγε. Θα την ξαναπάω σε αλλο κτηνιατρο αν και δεν θα της αρεσει καθολουοσο δεν ακούγεται η φωνούλα της καθε μερα ακούγεται οταν μπει στο κλουβακι να παει. Μου ειπε την αλλη φορα ο κτηνιατρος για ανάλυση ούρων. Τωρα ενω μενει εξω πως να μάζεψω ουρά ομως. Πρεπει να την παω σπιτι και οποτε την παω κανει απεργεια πείνας.
Το συνηθισμένο είναι το εξής, την πας στον κτηνίατρο και αφού της κάνει μια εξέταση με ψηλάφιση, μέτρηση θερμοκρασίας, κοίταγμα των δοντιών και των αυτιών της, μετά πρέπει λογικά να προτείνει να της πάρει αίμα για να δει τις τιμές της για διάφορα θέματα.
Ακόμα και αν είναι αγρίμι η γατούλα υπάρχει τρόπος. Στα κτηνιατρεία έχουν ένα κλουβάκι που αφού μπει μέσα το γατί, το μικραίνουν μέχρι που δεν μπορεί να κινηθεί και τότε του κοτσάρουν μια αναισθητική ένεση. 13 χρονών δεν είναι τόσο μεγάλη για να την πειράξει η αναισθητική, έχω κάνει αναισθησία σε πολύ μεγαλύτερα γατιά.
Αφού λοιπόν την κοιμήσει, θα της πάρει αίμα και αφού την ξαναβάλετε στην γατοφόρο της και συνέλθει από την νάρκωση θα την πάρεις σπίτι.
Με αυτό τον τρόπο θα μάθεις ένα σωρό πράγματα, την κατάσταση των νεφρών της, του συκωτιού της αλλά και τιμές για σάκχαρο και διάφορα άλλα που δεν τα θυμάμαι απ' έξω.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Ανάλυση ούρων γιατί θέλει να της κάνει; Συνήθως κάνουν εξέταση αίματος. Πρώτα να σου πω πως όλα τα γατιά δυσανασχετούν όταν τα βάζουμε στη γατοφόρο για να πάμε κτηνίατρο, παλιά το έκανε και ο Κόναν μου, χθές όμως δεν έβγαλε κιχ το πουλάκι μου.
Το συνηθισμένο είναι το εξής, την πας στον κτηνίατρο και αφού της κάνει μια εξέταση με ψηλάφιση, μέτρηση θερμοκρασίας, κοίταγμα των δοντιών και των αυτιών της, μετά πρέπει λογικά να προτείνει να της πάρει αίμα για να δει τις τιμές της για διάφορα θέματα.
Ακόμα και αν είναι αγρίμι η γατούλα υπάρχει τρόπος. Στα κτηνιατρεία έχουν ένα κλουβάκι που αφού μπει μέσα το γατί, το μικραίνουν μέχρι που δεν μπορεί να κινηθεί και τότε του κοτσάρουν μια αναισθητική ένεση. 13 χρονών δεν είναι τόσο μεγάλη για να την πειράξει η αναισθητική, έχω κάνει αναισθησία σε πολύ μεγαλύτερα γατιά.
Αφού λοιπόν την κοιμήσει, θα της πάρει αίμα και αφού την ξαναβάλετε στην γατοφόρο της και συνέλθει από την νάρκωση θα την πάρεις σπίτι.
Με αυτό τον τρόπο θα μάθεις ένα σωρό πράγματα, την κατάσταση των νεφρών της, του συκωτιού της αλλά και τιμές για σάκχαρο και διάφορα άλλα που δεν τα θυμάμαι απ' έξω.
Μα αναλύσεις τις ειχε κανει την αλλη φορα πριν 3 μηνες περιπου. Δεν ειναι αγρίμι το μωρο μου. Εγω την κρατούσα και της πηρε αιμα. Πιο ήρεμη γατα δεν υπαρχει. Αυτο που εννοώ ειναι οτι στρεσαρεται πολυ οταν την βαζω στη γατοφορο.Σε σημειο που η καιμενη μπαινει μονη της μεσα μετα για να παει πισω
ς ΟΣο για αναιΣθηΣια εχει κανει αλλη φορα που της έβγαλε 2 δόντια και αΣε πως ηταν την μερα εκείνη, δεν καταλάβαινες αν αναπνέει μεχρι να συνέλθει. οι αναλύσεις τις ηταν καλές. Δεν θυμαμαι αλλα μου ειπε πως αν συνεχίσει να μην τρωει κανονικά θα χρειαζεται ανάλυση ούρων. Το ιδιο μ ειπε και ο κτηνιατρος του σάιτ. Τοτε που την ειχα παει το φαγητο της ειχε μειωθεί στο μισο αλλα μετα ειχε επανέλθει. Και τωρα δεν ειναι οτι δεν τρωει απλα πολλες φορες χρειαζεται να την πιέσω ή ισως να κανει πείσματα επειδη θελει κατι συγκεκριμένο να φαει. Για να καταλάβεις τρωει μεσα στο αυτοκινητο γιατι δεν μπορω να ταιζω και τα αδεσποτα ολα το ιδιο φαγητο. Αν παει κανενας αλλος γάτος να μπει μεσα της κακοφαίνεται και δεν τρωει στο τελος.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Πάντως αφού το είπε και ο γιατρός ο δικός μας εδώ, έτσι θα είναι. Εμείς ότι λέμε το λέμε από την εμπειρία μας που άλλοτε είναι μεγαλύτερη και άλλοτε μικρότερη. Δεν είμαστε όμως γιατροί, εκείνοι ξέρουν καλύτερα.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
kpps
Νεοφερμένο μέλος
παιδιά γειά σας,
Έχω έναν γατούλη που κάνει συνέχεια εμετό από το Δεκέμβριο. Τον έχω πάει σε γιατρό πάνω από δέκα φορές, και έχει μείνει δύο φορές για νοσηλεία μίας εβδομάδας.Οι γιατροί του έκαναν ορούς με Ζαντάκ, και εμείς τον ταίζουμε κοτόπουλο βραστό μόνο αλλά δεν βλέπω καμία βελτίωση. Ο γατούλης δεν μπορεί να φάει και είναι τρομερά αδύνατος. Δεν είναι στειρωμένος και είναι σε ημιελεύθερη κατάσταση. Ενώ πεινάει και θέλει να φάει (όταν έχουμε κρέας κάνει σαν τρελό) δεν μπορεί να βάλει τίποτε στο στόμα του. Ότι βάζει το βγάζει σε διάστημα μίας ώρας. Όταν κάνει εμετό είναι σε άθλια κατάσταση. Με τα Ζαντάκ γίνεται κάπως καλύτερα αλλά μάλλον η κατάσταση είναι μή αναστρέψιμη... Κάποιες εξετάσεις που του κάναμε έδειξαν νεφρική ανεπάρκεια. Κάναμε εξετάσεις και για AIDS αλλά ήταν αρνητικό. Επειδή τον αγαπάμε πολύ και είμαστε δεμένοι μαζί του για πάνω από πέντε χρόνια μήπως μπορείτε να μας δώσετε κάποια έστω εξήγηση τί μπορεί να έχει και πώς να το αντιμετωπίσουμε; Από τους γιατρούς δεν βγάζω άκρη.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Κι όμως, αυτό που χρειάζεστε είναι ένας καλός κτηνίατρος να σας δώσει ίσως μια ισόβεια θεραπεία. Δεν γίνεται να κάνει εμμετό συνέχεια ότι τρώει και να μην βρίσκουν τι έχει.
Τι λένε δηλαδή οι γιατροί που τον έχουν δει, τι υποθέτουν πως έχει;
Είχα παλιά έναν γατούλη που είχε ευαισθησία στο στομάχι για χρόνια και έπρεπε αναγκαστικά μαζί με το φαγητό του κάθε πρωί να του δίνω και χάπια για το στομάχι. ΄Ομως ο δικός μου δεν είχε πρόβλημα με το συκώτι επομένως δεν ξέρω αν κάνει να πίνει και ο δικός σας. Γι' αυτό σας λέω πως χρειάζεστε έναν καλό κτηνίατρο.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Αν θέλεις, ρίξε και μια ματιά εδώ.
Είναι κτηνίατροι που προτείνουν τα μέλη.
Εύχομαι σύντομα περαστικά στο ψυχουλάκι σου!
kpps
Νεοφερμένο μέλος
Είναι ο προτελευταίος μου (έχουν περάσει πάνω από 25) και δεν θα αντέξω την απώλειά του.
Οι γιατροί μου λένε ότι έχει γίνει κάποια μετακίνηση στο στομάχι του και δεν αντέχει. Υπάρχει περίπτωση να έχει δηλητηριαστεί όσο ήταν έξω; Ή να τον χτύπησε κάποιος;
Σας ευχαριστώ και πάλι!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δεν έχει τύχει να ξανακούσω άλλη φορά για μετακίνηση στομαχιού, οπότε και δεν ξέρω να σου πω από τι μπορεί να προέρχεται. Οι γιατροί τι λένε, από τι πιθανολογούν πως προήλθε αυτό;Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Είναι ο προτελευταίος μου (έχουν περάσει πάνω από 25) και δεν θα αντέξω την απώλειά του.
Οι γιατροί μου λένε ότι έχει γίνει κάποια μετακίνηση στο στομάχι του και δεν αντέχει. Υπάρχει περίπτωση να έχει δηλητηριαστεί όσο ήταν έξω; Ή να τον χτύπησε κάποιος;
Σας ευχαριστώ και πάλι!
Και κυρίως τι προτείνουν πως πρέπει να γίνει για να ζήσει καλά ο γατούλης;
Tsakoulinaki
Νεοφερμένο μέλος
Ακριβώς τα ίδια (εμετοί, απώλεια βάρους) είχε και ο γατουλης μας (13 ετών). Τον πήγαμε στον γιατρό και αμέσως υποψιάστηκε τη νεφρικη ανεπαρκεια που επιβεβαιώθηκε και εργαστηριακά. Όλα αυτά τον περασμένο Απρίλη. Αμέσως ξεκινήσαμε καθημερινά Zantac και primperan καθώς και υποδοριο ορό. Ταυτόχρονα αρχίσαμε διατροφή αποκλειστικά με renal κονσέρβες. Ο γατουλης όμως αρνούνταν πεισματικά να τις φάει και μετά απο σχετική έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι η πλειονοτητα των γατιών με νεφρική ανεπαρκεια τις συχαινονται με αποτέλεσμα να καταλήγουν απο ασιτία. Τότε αποφάσισα να του δίνω εξαιρετικής ποιότητας κονσέρβα και βλέπουμε. Άρχισε να τρώει δυο κουταλιές την ημέρα, σιγά σιγα λίγο παραπάνω και τώρα πια τρώει τρεις την ημέρα και ´εχει πάρει και βάρος. Μη ξέχασω να αναφέρω ότι κάθε 2 εβδομάδες επισκεπτομαστε την κτηνίατρο για παρακολούθηση και βέβαια συνεχίζουμε τον όρο κάθε δεύτερη ημέρα πια (250ml).
Ο αγώνας που κάνουμε δεν ειναι εύκολος, αλλά απο τη στιγμή που επιλέξαμε να ειναι μέλος της οικογένειας μας θα το παμε όσο χρειαστεί.
Να σημείωσω ότι πια αν κάποιος δεν πει δεν καταλαβάινεις ότι ειναι άρρωστος. Έχει βρει τον παλιό καλό εαυτο του.
Αύριο έχουμε την καθιερωμένη επίσκεψη στη κτηνίατρο...
Για οποία απορία στη διαθεση σου, ελπίζω να βοήθησα ...
kpps
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τη βοήθειά σας.
Προσπαθούμε να μη δίνουμε πολύ φαγητό στο γατούλη ακόμα και αν πεινάει και δύο φορές την ημέρα Primperan για τον εμετό.
Είναι κάπως καλύτερα τις τελευταίες μέρες και θέλει να ζήσει. Βέβαια μέχρι να γίνει πάλι ο γατούλης που ήταν μάλλον θα περάσει αρκετός καιρός.
Να είστε καλά.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν και σας έχω ανακαλύψει αρκετό καιρό , είναι πρώτη φορά που γράφω.
Έχω μια γατούλα 5 χρονών θηλύκια, η οποία εμφανίζει μερικά από τα συμπτώματα που περιγράφετε παραπάνω και εσείς , συχνοουρία και αιματουρία δηλαδή.
Ζει αποκλειστικά στο σπίτι , αν και μένουμε σε νησί , διότι το σπίτι είναι σε κεντρικό πολυσύχναστο δρόμο.
Όλα άρχισαν πέρυσι , μετά την αναστολή του κύκλου της με ορμόνες ( πολύ κακό , δεν το γνώριζα τότε όμως ), οπότε το σύνδεσα με το αναπαραγωγικό της σύστημα .
Μετά από θεραπεία με ενέσεις synulox το ξεπέρασε γρήγορα.
Φέτος , τα ίδια συν αιματουρία . Οπότε αποφάσισα να την πάω Αθήνα καθώς εδώ δεν υπάρχει δυνατότητα για πιο περίπλοκες αναλύσεις η επεμβάσεις.
Μετά από τις πολύτιμες συμβουλές που διάβασα εδώ για το πολύωρο ακτοπλοϊκό ταξίδι για το οποίο είχα αγχωθεί πολύ , τα καταφέραμε .
Έγινε η στείρωση και νόμιζα πως όλα θα πάνε καλά και πως ησυχάσαμε.
Ο γιατρός μου είπε πως είχε αρχές πυομήτρας και ενδομητρίωση αλλά αφού όλα αφαιρέθηκαν , δεν κινδυνεύει πια.
Για το αίμα στα ούρα μου έδωσε baytril και δεν έδωσε μεγάλη σημασία.
Τώρα που το σκέφτομαι θυμώνω πως ούτε ένα υπέρηχο δεν έκανε ενώ τον παρακάλεσα να κάνει ότι κρίνει απαραίτητο και ούτε για τα χρήματα ρώτησα…
Σκέφτομαι όμως πως αφού την άνοιξε είχε μια αμεσότερη πρόσβαση παντού και ίσως δεν χρειάζονταν.
Τέλος πάντων είμαι πολύ μπερδεμένη ..και στεναχωρημένη.
Γυρίσαμε σπίτι μας λοιπόν , αλλά η αιματουρία συνεχίζεται μετά από 2 εβδομάδες από την επέμβαση ….
Την ταγίζω με urinary s/o της royal canin εδώ και 2 μέρες αλλά τρώει τη μισή ποσότητα που αναγράφεται στην συσκευασία .
Δεν ξέρω τι να κάνω πια .
Αν της δώσω κοτόπουλο που τρελαίνεται θα είναι κακό ;;
Η να την αφήσω , μπας και το συνηθίσει ;
Την ημέρα κοιμάται πολύ αλλά το βράδυ παίζει και φαίνεται χαρούμενη. Το τρίχωμα της είναι γυαλιστερό , δεν φαίνεται άρρωστη αν και δεν ξέρω πια τι να πιστέψω.
Αν συνεχίζει έτσι δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Είναι 3, 8 κιλά περίπου , ενώ πριν την επέμβαση ήταν λίγο παχουλούλα ( 4, 6 κιλά )
Οποιαδήποτε συμβουλή σας θα ήταν πολύτιμη.
Έχω σκάσει από την στεναχώρια μου , όποτε πάει τουαλέτα τρέχω από πίσω της να δω αν κάνει αίμα …
Πολλά περαστικά εύχομαι και να μην είναι τίποτα... 
Φοβάμαι πως αν της δώσω κοτόπουλο δεν θα θέλει την urinary και ναι , το καλοκαίρι δεν τρώει όσο το χειμώνα αλλά στην συσκευασία αναγράφονται 50 γραμμάρια την ημέρα , ενώ η δική μου άντε να τρώει 25 -30 ...
Θα κάνω την ανάλυση ούρων , έχω σκεφτεί τρόπο να της πάρω ούρα , αλλά παίρνει baytril , θα δείξει κάτι ;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool