Νεφρική ανεπάρκεια της γάτας

καλησπέρα σε όλους,
δυστυχώς και ο δικός μου γάτος εμφάνισε ξαφνική νεφρική ανεπάρκεια και η πρόγνωση είναι πολύ κακή, ουσιαστικά δεν μας δίνουν καμία ελπίδα καθώς δεν πέφτει η κρεατινίνη..
Λυπάμαι πάρα πολύ φίλη ΧΙΟΝΑΤΗ, έχω χάσει γατούλα από νεφρική ανεπάρκεια και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να γνωρίζεις πως δεν έχει ελπίδα το αγαπημένο σου πλασματάκι. ΄Οσο ακόμα είναι κοντά σας, κοιτάξτε να τον κακομάθετε και να του κάνετε όλα τα χατήρια.:(
Ενημέρωνέ μας πως τα πάει πάντως γιατί ποτέ δεν ξέρεις, υπάρχουν γατιά που έχουν διαψεύσει κτηνίατρους και κτηνίατρους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα καλη μου φιλη.Ποσο πολυ λυπαμαι...ποσο χρονων ειναι ο γατουλης σου;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

είναι 8 χρονών...

μας είπαν να του βάζουμε ορούς πρωι και βράδυ σπίτι αλλά οσο καιρο το κάνουμε δεν έχουμε δει κάποια βελτίωση και μας ειπαν οτι ειναι στα τελευταία του δυστυχώς. Διαβασα σε διάφορα φορουμ οτι δεν έχει και πολύ νόημα το ορος 2 φορές την ημέρα και ότι πρέπει να το πάς σε κάποια κλινικη να του κάνουν ολη μερα για κάποιο διάστημα.. δεν ξέρω τι να κάνω ειμαι σε απόγνωση

μας είπαν να του βάζουμε ορούς πρωι και βράδυ σπίτι αλλά οσο καιρο το κάνουμε δεν έχουμε δει κάποια βελτίωση και μας ειπαν οτι ειναι στα τελευταία του δυστυχώς. Διαβασα σε διάφορα φορουμ οτι δεν έχει και πολύ νόημα το ορος 2 φορές την ημέρα και ότι πρέπει να το πάς σε κάποια κλινικη να του κάνουν ολη μερα για κάποιο διάστημα.. δεν ξέρω τι να κάνω ειμαι σε απόγνωση
Μια και ο γατούλης σου, όπως είπαν οι γιατροί που τον παρακολουθούν, είναι στα τελευταία του, εγώ θα σου έλεγα να τον κρατήσεις σπίτι.
Την στιγμή που είναι σε τόσο τελικό στάδιο η ασθένειά του, το να μείνει στο κτηνιατρείο το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει, είναι να στρεσσάρει έναν γάτο ήδη άρρωστο σοβαρά. ΄Ασε που αν έρθει η ώρα του να φύγει κι αυτό γίνει στο κτηνιατρείο και όχι κοντά σας στο σπίτι του, θα έχεις τύψεις μετά. Στα λέω αυτά, γιατί τα έχω περάσει δυστυχώς.:(
Κράτα το πλασματάκι σου στο σπίτι που έζησε και νοιώθει οικεία και άνετα, κάνε ότι σου λένε οι γιατροί για να τον ανακουφίσεις και απλά αγάπα τον αυτό το διάστημα, λίγο παραπάνω.
΄Εχετε την συμπάθεια όλων μας και να ξέρετε πως συμπάσχουμε, να του κάνεις μια γλυκειά αγκαλίτσα από όλους εμάς.:hug:

Δυστυχως ειναι μικρος γμτ...καια υτο το κανει χειροτερο.
Θα σου πω την προσφατη εμπειρια μου,επειδη και εγω αυτο το διαστημα ετεεχα σε κτηνιατρους.Ηταν μια γατουλα με νφρικη ανεπαρκεια.Την ειχαν σε ορο.Ετσι ηθελε η ιδιοκτητρια της.Να ζησει δεν υπηρχε περιπτωση.Την εβλεπα..πιυ ψυχοραγουσε,τελικα επεσε σε κωμα.Κια η γιατρος μου καλεσε την ιδιοκτητρια της,για να ειναι κοντα της στην ευθανασια.
Απο εκει και περα,εσυ αποφασιζεις.Αλλα εμενα,δεν μου αρεσει να πεθαινουν οι ψυχουλες αμς σε ενα ψυχρο κτηνιατρειο.
Να εισαι δυνατη καρδια μου.Και εγω,την κυριακη που μας περασε,εχασα ρ=τη πολυαγαημενη μου πουπυ.Και ειμαι χαλια τωρα που σου γραφω /
Κουραγιο καλη μου.Μακαρι να γινει ενα θαυμα και να επανελθει,αλλα εγω δεν πιστευω στα θαυματα..δεν μου εχει συμβει και κανενα.

Ευχαριστώ για τις ευχές. Μέχρι την πρωτοχρονιά έπαιζε όλη μέρα και λίγες μέρες μετά μας είπαν ότι έχει νεφρική ανεπάρκεια και πεθαίνει. Στην αρχή ελπίζαμε για οξεία κατάσταση αλλά δυστυχώς η κρεατινίνη δεν πέφτει... Ακόμα μας είπαν πως δεν πονάει καθόλου αλλά σιγά σιγά θα αρχίσει να πέφτει

επίσης ήθελα να κάνω άλλη μια ερώτηση αν ξέρετε. Ο ιατρός μας είπε να του δίνουμε semintra ένα φάρμακο για γάτες όσο ζει, αυτό όμως βγαίνει πάνω από 200ε το μήνα και μου είναι απίθανο να το πληρώσω. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάτι άλλο?

Eύχομαι τα καλύτερα για τον γατούλη σου και να μείνει κοντα σας πολύ καιρό. Σίγουρα η αγάπη και το δέσιμο θα μείνουν για πάντα όπως σε όλους μας. Τηλειατρική δε μπορώ και δεν ξέρω να κάνω. Δε σε μέμφομαι που ρωτάς. Σε καταλαβαίνω. Και σε θαυμάζω που νοιάζεσαι τη μικρή ψυχούλα. Το ποσό ειναι δυσβάστακτο... ασήκωτο. Μακάρι κάποιος πιο έμπειρος να σε βοηθήσει κάπως. Μακάρι και η Μπουμπού[Vampce] που μας έγραφε το Νοέμβριο, να το παλεύει ακόμα. Και κυρίως να μη πονάνε. Ούτε και εσείς που τα αγαπάτε. Αυτά ένιωσα, αυτά έγραψα.

εντάξει μου απάντησε ο κτηνιατρος ότι υπάρχει και άλλο φάρμακο με την ίδια ουσία ανθρώπινο που δίνουν στα γατάκια. Συμφωνώ πως το βασικό είναι ναμην πονάνε. Για την ώρα ο δικός μου δεν φαίνεται να πονάει καθόλου αλλά μειώνεται ολοένα η ορεξή του για φαγητό. Όταν υιοθετούμε ένα ζωάκι τρέμουμε όλοι αυτή την στιγμή που θα το χάσουμε δυστυχώς όμως δεν μπορεί να γίνει τίποτα...

Χαίρομαι που βρέθηκε άλλο, πιο οικονομικό φάρμακο.
Όταν υιοθετούμε ένα ζωάκι τρέμουμε όλοι αυτή την στιγμή που θα το χάσουμε δυστυχώς όμως δεν μπορεί να γίνει τίποτα...
Δυστυχώς έτσι είναι, όταν έρθει η ώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να σταθούμε δυνατοί για χάρη του και να μείνουμε δίπλα του ως το τέλος.:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back