fani t
Νεοφερμένο μέλος
Γνωρίστηκα με τη γατούλα μου πριν από περίπου ένα μηνά.μου την έφερε μια κοπέλα που είχε ήδη άλλες 2..τα πηγαίνουμε καλά αν και δεν ήξερα από γατούλες.είναι ενός έτους.το πρόβλημα όμως είναι ότι η γατούλα μου τη νύχτα δεν κοιμάται..αρχικά την είχα στο δωμάτιο μου αλλά με ξυπνούσε κάθε 15' για να κοιμηθεί σε...κάποιο σημείο του σώματος μου.και μετά από λίγο σηκώνεται και κλαίει... άλλοτε πάει στο χολ και παίζει με τα αντικείμενα που ρίχνει.τις τελευταίες 2 μέρες τη βγάζω έξω από το δωμάτιο αλλά χαλάσει τον κόσμο από τα κλάματα..το πρόβλημα μου είναι οι...γείτονες.διακριτικά αλλά...παραπονιούνται...τι να κάνω?????? έχω απελπιστεί..α!!! για φωνή δεν γίνεται...το αγαπακι μου είναι κούφο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Shakespeare
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Λίγο υπομονή χρειάζεται και θα περιοριστεί το πρόβλημα από μόνο του.

Καλώς ήρθες στην γατοπαρέα μας!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος

Αντιμετώπισα κι εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με ένα κουφό γατούλη που φιλοξένησα για αρκετούς μήνες. Ήταν μια περίοδος (και όχι στην αρχή, δηλαδή είχε συνηθίσει το σπίτι) που φώναζε πολύ το βράδυ, οπότε καταλαβαίνω απόλυτα πώς είναι να μην κοιμάσαι καλά και να φοβάσαι για τους γείτονες.
Δυστυχώς, τα κουφά γατάκια δεν ελέγχουν καθόλου την ένταση της φωνής τους.
Τελικά κατέληξα ότι το έκανε από ανασφάλεια. Ίσως επειδή είναι κουφά, να αποπροσανατολίζονται πιο εύκολα: ξυπνούν μες στα σκοτάδια, δεν ξέρουν πού είναι και φοβούνται. Αλλά είδα ότι ο δικός μου ηρεμούσε αν σηκωνόμουν και τον ταχτάριζα λίγο (ναι, κοιμόμουνα χάλια εκείνη την περίοδο!) Δεν ξέρω αν βοήθησε μακροπρόθεσμα, αλλά τελικά το πρόβλημα υποχώρησε από μόνο του.
Επίσης να σου πω ότι αν χρειαστεί να τη μαλώσεις για κάτι, μπορείς να την κοιτάξεις έντονα γουρλώνοντας λίγο τα μάτια (είναι επιθετική κίνηση για τις γάτες) ή να κάνεις κάποια έντονη κίνηση του χεριού. Τα πιάνουν πολύ καλά αυτά τα μηνύματα.
Να τη χαίρεσαι!
Desdemona
Διάσημο μέλος
μπορείς να την κοιτάξεις έντονα γουρλώνοντας λίγο τα μάτια

Σε καλό σου βρε Ρούλα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Έχεις δίκιο, είναι λίγο κωμική η συμβουλή μου.

julia
Διακεκριμένο μέλος
Έχεις δίκιο, είναι λίγο κωμική η συμβουλή μου.![]()
Εγώ το εφαρμόζω και στην σκύλα.. και έχει αποτελέσματα μπορώ να πώ!

Ψιλοαποσυντονίζεται βέβαια... αλλά πιάνει.
ιβανα
Επιφανές μέλος

mata_n
Νεοφερμένο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος

Ξένια1
Νεοφερμένο μέλος
Γεια χαρά σε όλους. Βοηθήστε με να κοιμηθώ το βράδυ! Η Αντζυ μου κοιμάται κάθε μέρα δέκα το πρωι με έφτά το απόγευμα καθώς είναι μόνη στο σπίτι. Μετά παίζουμε μαζί, τρώει, κάνει παρέα με έναν γατούλη της γειτονιάς στον κήπο μας και όσο κι αν προσπαθώ να την εξαντλώ για να κοιμάται το βράδυ, δύο τα ξημερώματα μα πέντε το πρωί είμαστε όρθιοι. Αν κάνω το λάθος και δεν σηκωθώ; Ξεσηκώνει τον κόσμο από τις φωνές, δαγκώνει, πέφτει πάνω σε πόρτες, χαμός. Σήμερα είναι 13 μηνών στειρωμένη και αυτή η συμπεριφορά παρατηρείται τον τελευταίο μήνα.

Melini
Διάσημο μέλος
prince
Διάσημο μέλος
Ξένια1
Νεοφερμένο μέλος
prince
Διάσημο μέλος
δες εδώ τα μωρά μου...
https://www.youtube.com/watch?v=dukgt4aDgFQ
τα θηλυκά δεν πολύ αρέσκονται. ή μάλλον δεν έχουν τις ίδιες αντιδράσεις. ηρεμούν αλλά δεν κάνουν το χαλάκι..
να πάρεις πάντως.
kyveli
Νεοφερμένο μέλος
Είναι θέμα συνήθειας βέβαια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσει σαν τιμωρία.
Η Πουπουλίνα όταν ήρθε σπίτι μου, γιατί είχε ένα πρόβλημα με το συκώτι της και έπρεπε να την έχουμε χώρια από τα υπόλοιπα ήταν μαθημένη να ζει στην αυλή μας,να παίζει μαζί με τα άλλα μας. (η αυλή εσωτερική είναι, όχι να βγαίνει στο δρόμο ή να φεύγει)
Όταν την έφερα λοιπόν για παρακολούθηση και θεραπεία, κατευθείαν της σύστησα το μπάνιο σαν τον χώρο της. Είχα και τον Κόφι (σκύλος) και με βόλεψε η μέθοδος να τους κρατάω χώρια το βράδυ, παρόλο που τα πάνε υπέροχα μεταξύ τους.
Αρχικά μετέφερε την "προίκα" της μέσα στο μπάνιο και ένα όμορφο άνετο αφράτο μαξιλάρι, ώστε να αρχίσει να εξοικιώνεται με τον χώρο. Μην την κλείνεις μέσα, απλώς εκεί να ταΐζεται, να πηγαίνει στην άμμο και να έχει και το μαξιλάρι. Όταν θα έχει εξοικιωθεί μπορείς να τη βάζεις μέσα πριν πέσεις στο κρεβάτι και να την ξαναβγάζεις πάλι το πρωί.
Γενικά δεν θεωρώ πολύ ωραίο να έχουμε τα ζώα μας με σκευάσματα, έστω και φυσικά, για όλη τους τη ζωή. (ίσως επειδή είμαι ενάντια των φαρμάκων, σκευασμάτων κλπ στους ανθρώπους, όταν τα παίρνουν για ψύλου πήδημα μου'χει περάσει γενικότερα σαν ιδέα αυτό... Εντελώς προσωπική άποψη.)
ruko
Διάσημο μέλος

Από περιέργεια, άλλαξε κάτι στη ζωή της πριν ένα μήνα και έβγαλε αυτή τη συμπεριφορά;
χριστινα
Διάσημο μέλος

Κι εγώ το αντιμετώπισα με γατες μου, αλλά συνήθως μετά τον πρώτο χρόνο σταματούσαν μόνες τους. Ενδιάμεσα απλά τις αγνοούσα ή καμιά φορά ξεφώνιζα κανένα υστερικό "ΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ" Αλλες φορές σωπαιναν μετά, άλλες όχι. Καλή δυναμη

temperans
Νεοφερμένο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool