Νυχτερινές "επισκέψεις"

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Sos - Φωνάζει το βράδυ

Γνωρίστηκα με τη γατούλα μου πριν από περίπου ένα μηνά.μου την έφερε μια κοπέλα που είχε ήδη άλλες 2..τα πηγαίνουμε καλά αν και δεν ήξερα από γατούλες.είναι ενός έτους.το πρόβλημα όμως είναι ότι η γατούλα μου τη νύχτα δεν κοιμάται..αρχικά την είχα στο δωμάτιο μου αλλά με ξυπνούσε κάθε 15' για να κοιμηθεί σε...κάποιο σημείο του σώματος μου.και μετά από λίγο σηκώνεται και κλαίει... άλλοτε πάει στο χολ και παίζει με τα αντικείμενα που ρίχνει.τις τελευταίες 2 μέρες τη βγάζω έξω από το δωμάτιο αλλά χαλάσει τον κόσμο από τα κλάματα..το πρόβλημα μου είναι οι...γείτονες.διακριτικά αλλά...παραπονιούνται...τι να κάνω?????? έχω απελπιστεί..α!!! για φωνή δεν γίνεται...το αγαπακι μου είναι κούφο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως απλά είναι γκρινιάρικο? Δεν έχει μάθει να την αφήνεις έξω, αλλά νομίζω πως θα το συνηθίσει. Κι εμένα ο Ρωμαίος έκλαιγε στην αρχή όταν αποφάσισα να μην τον αφήνω τη νύχτα στο δωμάτιο και τελικά ησύχασε. Ωστόσο το πρωι καταλαβαινει οτι ξυπνησα και μου νιαουρίζει να του ανοιξω. Ξερει να ανοιγει και την πορτα... ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fani t ,προφανώς η γατούλα σου είναι μικρούλα ακόμη με αποτέλεσμα να είναι πολύ ζωηρή.Νομίζω λίγο-πολύ οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε βιώσει παρόμοιες καταστάσεις.Και η δική μου η Μυρτούλα στην ηλικία 3-4 μηνών ήταν πολύ ζωηρή και έπαιζε μεσ'την νύχτα.Χοροπηδούσε διαρκώς πάνω στο κραβάτι μου και όταν την εκλείνα έξω από την κρεβατοκάμαρα, έκλαιγε.Θέλει λίγο υπομονή και θα συνηθίσει τα δικά σου ωράρια.Μια καλή συμβουλή είναι να παίζεις αρκετά μαζί της ειδικά το βραδάκι, οπότε θα είναι κουρασμένη και θα θέλει και η ίδια να κοιμηθεί την νύχτα.;)
Λίγο υπομονή χρειάζεται και θα περιοριστεί το πρόβλημα από μόνο του.:)
Καλώς ήρθες στην γατοπαρέα μας!:hello::D

προσπαθησε να την εχεις ξυπνια ολη μερα ωστε να κοιμαται το βραδυ. Αστην να μπαινει στο δωματιο, αλλα οταν νιαουριζει μη της δινεις καθολου σημασια. Επειδη δεν ακουει κιολας ειναι δυσκολα τα πραγματα. Μηπως την ενοχλει κατι; Δεν ξερω πως να σε βοηθησω. Ο δικος μου νιαουριζε αλλα το προβλημα ηταν οτι πεινουσε το βραδυ και τωρα που τον ταιζω αργα και του αφηνω επιπλεον τροφη στο πιατο δεν φωναζει. Δες μηπως παιζει κατι παρομοιο με την δικια σου.

fani, καλώς ήρθες.:)

Αντιμετώπισα κι εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με ένα κουφό γατούλη που φιλοξένησα για αρκετούς μήνες. Ήταν μια περίοδος (και όχι στην αρχή, δηλαδή είχε συνηθίσει το σπίτι) που φώναζε πολύ το βράδυ, οπότε καταλαβαίνω απόλυτα πώς είναι να μην κοιμάσαι καλά και να φοβάσαι για τους γείτονες.:/: Δυστυχώς, τα κουφά γατάκια δεν ελέγχουν καθόλου την ένταση της φωνής τους.:P

Τελικά κατέληξα ότι το έκανε από ανασφάλεια. Ίσως επειδή είναι κουφά, να αποπροσανατολίζονται πιο εύκολα: ξυπνούν μες στα σκοτάδια, δεν ξέρουν πού είναι και φοβούνται. Αλλά είδα ότι ο δικός μου ηρεμούσε αν σηκωνόμουν και τον ταχτάριζα λίγο (ναι, κοιμόμουνα χάλια εκείνη την περίοδο!) Δεν ξέρω αν βοήθησε μακροπρόθεσμα, αλλά τελικά το πρόβλημα υποχώρησε από μόνο του.

Επίσης να σου πω ότι αν χρειαστεί να τη μαλώσεις για κάτι, μπορείς να την κοιτάξεις έντονα γουρλώνοντας λίγο τα μάτια (είναι επιθετική κίνηση για τις γάτες) ή να κάνεις κάποια έντονη κίνηση του χεριού. Τα πιάνουν πολύ καλά αυτά τα μηνύματα.

Να τη χαίρεσαι!

μπορείς να την κοιτάξεις έντονα γουρλώνοντας λίγο τα μάτια
:lol::lol::lol::lol::lol: Σε καλό σου βρε Ρούλα...

:lol::lol::lol::lol::lol:

Έχεις δίκιο, είναι λίγο κωμική η συμβουλή μου.:P:P

:lol::lol::lol::lol::lol:

Έχεις δίκιο, είναι λίγο κωμική η συμβουλή μου.:P:P

Εγώ το εφαρμόζω και στην σκύλα.. και έχει αποτελέσματα μπορώ να πώ!:P:up: Ψιλοαποσυντονίζεται βέβαια... αλλά πιάνει.:lol:

αχ παιδια εχω ξεραθει στα γελια και γω με το γουρλωμα :lol::lol::lol:

καλημερα σας!! το δικο μου το γατι εχει αλλαξει δοντια και υπολογιζουμε οτι ειναι κοντα στους 6 μηνες, σωστα? λοιπον,ειανι αρσενικος κ εχει βαλθει να με τρελανει!!! κλαιει συνεχεια και ασταματητα παραπονιεται διαρκως για το φαγητο και γινεται αρκετα επιθετικος ενω δεν ηταν. τον εχω απο 1,5 μηνων και ηταν παρα [πολυ καλοβολο και ησυχο, μονο δαγκωνε χαδιαρικα.. τωρα μας εχει τρελανει και οι γειτονες εχουν αρχισει να διαμαρτυρονται.. μηπως ηρθε η ωρα για στειρωση??

ναι, μαλλον θελει στειρωση. δρομολογησε το :)

Βοήθεια νυστάζω!

Γεια χαρά σε όλους. Βοηθήστε με να κοιμηθώ το βράδυ! Η Αντζυ μου κοιμάται κάθε μέρα δέκα το πρωι με έφτά το απόγευμα καθώς είναι μόνη στο σπίτι. Μετά παίζουμε μαζί, τρώει, κάνει παρέα με έναν γατούλη της γειτονιάς στον κήπο μας και όσο κι αν προσπαθώ να την εξαντλώ για να κοιμάται το βράδυ, δύο τα ξημερώματα μα πέντε το πρωί είμαστε όρθιοι. Αν κάνω το λάθος και δεν σηκωθώ; Ξεσηκώνει τον κόσμο από τις φωνές, δαγκώνει, πέφτει πάνω σε πόρτες, χαμός. Σήμερα είναι 13 μηνών στειρωμένη και αυτή η συμπεριφορά παρατηρείται τον τελευταίο μήνα. :(

Μήπως η γάτα σου θέλει να βγει έξω; Απ'ό,τι κατάλαβα, την αφήνεις στον κήπο τα απογεύματα, οπότε μπορεί να θέλει να βγει και το βράδυ.

αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα μ ετον πρίνς. για πολύ καιρό με ξύπναγε το βράδυ να παίξουμε. μέχρι που μουλάρωσα και σταμάτησα να σηκώνομαι. μετά πήρα δεύτερη γάτα, τρίτη τέταρτη/. δεν μπορώ να πώ ότι το έκοψε. αλλά από την ημέρα που μουλάρωσα αρχισε να έρχεται πάνω στο κρεβάτι μου και να με σκουντάει και εγω να τον βουτάω αγκαλιά και να συνεχίζω τον ύπνο μου. και αυτό δεν το θέλει... οπότε φεύγει να ενοχλήσει κανέναν άλλο... :Ρ δοκίμασέ το

Αδύνατον να την αφήσω μόνη της έξω. Κυκλοφορούν σκυλιά και αυτή δεν είναι καθόλου εξοικειωμένη κάνει σπασμωδικές κινήσεις και μπορεί να τραυματιστεί.Όσο και να την αγνοώ αυτή συνεχίζει να ουρλιάζει, είναι πολύ πεισματάρα κι εγώ νυστάζω! Η πλάκα είναι ότι και στη βεράντα να βγει με θέλει μαζί της. Μακάρι να υπήρχε ένα ήπιο ηρεμιστικό τύπου βαλεριάνα για γατούλες.

να πάρεις ξηρή βαλεριάνα. έχω αγοράσει από κατάστημα με μπαχαρικά χύμα ξηρή βαλεριάνα την έχω χώσει σε μία βαμβακερή κάλτσα και την έχω δέσει κόμπο.... μιλάμε σνιφάρουν τα αρσενικά μου.

δες εδώ τα μωρά μου...

https://www.youtube.com/watch?v=dukgt4aDgFQ

τα θηλυκά δεν πολύ αρέσκονται. ή μάλλον δεν έχουν τις ίδιες αντιδράσεις. ηρεμούν αλλά δεν κάνουν το χαλάκι..

να πάρεις πάντως.

Το να την μάθεις να κοιμάται σε άλλο χώρο του σπιτιού, όπως μέσα στο μπάνιο σου για βράδυ δε γίνεται? Μπορείς να μεταφέρεις όλα της τα πράγματα, άμμο, νεράκι, πιατάκια και γατομαξιλάρι μέσα στο μπάνιο και το βράδυ να την βάζεις μέσα, κλείνεις την πόρτα και είστε όλοι μια χαρά.
Είναι θέμα συνήθειας βέβαια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσει σαν τιμωρία.

Η Πουπουλίνα όταν ήρθε σπίτι μου, γιατί είχε ένα πρόβλημα με το συκώτι της και έπρεπε να την έχουμε χώρια από τα υπόλοιπα ήταν μαθημένη να ζει στην αυλή μας,να παίζει μαζί με τα άλλα μας. (η αυλή εσωτερική είναι, όχι να βγαίνει στο δρόμο ή να φεύγει)
Όταν την έφερα λοιπόν για παρακολούθηση και θεραπεία, κατευθείαν της σύστησα το μπάνιο σαν τον χώρο της. Είχα και τον Κόφι (σκύλος) και με βόλεψε η μέθοδος να τους κρατάω χώρια το βράδυ, παρόλο που τα πάνε υπέροχα μεταξύ τους.

Αρχικά μετέφερε την "προίκα" της μέσα στο μπάνιο και ένα όμορφο άνετο αφράτο μαξιλάρι, ώστε να αρχίσει να εξοικιώνεται με τον χώρο. Μην την κλείνεις μέσα, απλώς εκεί να ταΐζεται, να πηγαίνει στην άμμο και να έχει και το μαξιλάρι. Όταν θα έχει εξοικιωθεί μπορείς να τη βάζεις μέσα πριν πέσεις στο κρεβάτι και να την ξαναβγάζεις πάλι το πρωί.
Γενικά δεν θεωρώ πολύ ωραίο να έχουμε τα ζώα μας με σκευάσματα, έστω και φυσικά, για όλη τους τη ζωή. (ίσως επειδή είμαι ενάντια των φαρμάκων, σκευασμάτων κλπ στους ανθρώπους, όταν τα παίρνουν για ψύλου πήδημα μου'χει περάσει γενικότερα σαν ιδέα αυτό... Εντελώς προσωπική άποψη.)

Εφόσον αυτό το πράγμα γίνεται μόνο για ένα μήνα, δεν θα πάρει πολύ καιρό να το διορθώσεις. Το καλύτερο είναι να την αγνοείς. Μην υποχωρείς στα πείσματα και τις φωνές της, γιατί έτσι το μόνο που πετυχαίνεις είναι να επιβραβεύεις αυτή την άσχημη συμπεριφορά. Ούτε, βέβαια, θα λυθεί το πρόβλημα ως δια μαγείας (εκτός κι αν στο μεταξύ συνηθίσεις να κοιμάσαι μόνο τρεις ώρες!):D

Από περιέργεια, άλλαξε κάτι στη ζωή της πριν ένα μήνα και έβγαλε αυτή τη συμπεριφορά;

Γενικά, πολλά γατάκια θυμούνται πόσο γατάκια είναι, το βράδυ :/::lol:
Κι εγώ το αντιμετώπισα με γατες μου, αλλά συνήθως μετά τον πρώτο χρόνο σταματούσαν μόνες τους. Ενδιάμεσα απλά τις αγνοούσα ή καμιά φορά ξεφώνιζα κανένα υστερικό "ΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ" Αλλες φορές σωπαιναν μετά, άλλες όχι. Καλή δυναμη :)

και εμενα ο γατος μου αρχιζει και φωναζει στις εξι για να βγει εξω αν δεν τον βγαλουμε ξυνει την πορτα και νιαουριζει ασταματητα μεχρι καποιος να υποκυψει και να τον βγαλει εξω:P:D

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back