καλησπέρα σας. την Παρασκευή έχασα τον γάτο μου ηλικίας κάτι λίγοτερο από 2 έτη, περσικό καθαρόαιμο μη στηρωμένο. Μου είπαν ότι είχε πολλές πέτρες που έφραξαν την ουρήθρα. Το ιστορικό έχει ως εξής: την Κυριακή 4/2 ο γάτος ήταν άκεφος και ανόρεχτος. Τη Δευτέρα είδα ότι είχε ουρήσει στη φωλιά του, πιθανό και λίγο αίμα. Έπινε νερό συνέχεια και ουρούσε συχνά, λίγι κάθε φορά. Τον πήγα στο γιατρό, μου είπε ότι έχει ουρολοίμωξη, του έκανε ένεση και μου έδωσε χάπια να του δίνω. Την Τρίτη συνεχιζόταν η ανορεξία ενώ την Τετάρτη παρατήρησα ότι δεν ουρούσε καθόλου. Τον πήγα πάλι στο γιατρό την Τετάρτη και του έκανε δύο ενέσεις, μία για την όρεξη και μία για να ουρήσει. Βλέποντας ότι σφιγκόταν για να ουρήσει τον πήγα σε άλλο κτηνίατρο την Τετάρτη ο οποίος αφού έλενξε την κύστη του μου συνέστησε να περιμένω και αν δεν ουρούσε να τον επισκεπτόμουν πάλι την επόμενη. Την Πέμπτη το πρωί έγινε ανεπιτυχής προσπάθεια να μπεί καθετήρας στο ζώο. Υποστηρίχθηκε ότι υπήρχαν πολλέσ πέτρες και είχαν φράξει την ουρήθρα. Ο γιατρός πάντως άδειασε την κύστη από τα ούρα. Την Παρασκευή το πρωί επαναλήφθη ανεπιτυχώς η προσπάθεια τοποθέτησης καθετήρα, ακολούθησε το απόγευμα εγχείρηση του ζώου η οποία ήταν χωρίς επιτυχία διότι η ουρήθρα ήταν εντελως φραγμένη. Το ζώο κατέληξε λίγες ώρες αφότου μισοσυνήλθε από τη νάρκωση. Το ζώο εμβολιαζόταν κανονικά, έτρωγε τροφές ξηρές και κονσέρβες τόσο επόνυμων εταιριών όσο και μαζικής παραγωγής (περισσότερο επόνυμες). Ήταν λίγο πιο βαρύ από το κανονικό, έπινε πολύ νερό και ζούσε κατα κύριο λόγω στο μπαλκόνι, όπου είχε και το σπιτάκι του. Θα ήθελα αν είναι δυνατό να μου πείτε ποιες ήταν οι αιτίες της αρρώστιας και αν η θεραπεία που ακολούθησαν οι κτηνίατροι ήταν η ενδεδειγμένη
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.