Eκτός απο τις ειδικές τροφές εχετε υπόψην οτι καλό ειναι να αλλάζετε τις συνθήκες ζωής του γατιού σας α θελετε αοτελέσματα. Πχ ενας παχυς γατουλης μόνος που επαθε αυτό το νόσημα καλό ειναι να αποκτά παρέα και να κανει γυμναστική τρέχοντας και παίζοντας. Ειναι πολλοι οι παραγοντες που προκαλούν την ασθενεια αλλα ο γιατρος μας λεει οτι ποτε δεν την ειδε σε γατο που ζει εξω τρέχει και τρέφεται πιό φυσικά εστω κι αν ειναι στειρωμένος. Ειναι οπως οι ανθρωποι.. αν ενας καρδιακος μετα απο ενχείρηση συνεχισει τα ανθυγειινα και το καθησιο θα εχει ξανά κρίση.
Η συμβουλή μου ειναι μετα απο οσα ειδα στο γατουλη μου τον βουλίτσο να προσπαθήσετε παραλληλα με την ιατρική να αλλαξετε την ζωή του. Παίξτε ή παρτε του ενα γατακι να τον βαζει να παιζει.
Εμένα ο βουλιτσος απο τοτε που τον αναγκασα να φυγει απο κατω απο το κρεββατι οπου ηταν φοβισμένος και παχουλοςειναι και τον βαζω με τα αλλα στο μπαλκόνι μπορει να παραπονιεται, αλλα επειδη παίζει πιο πολύ δεν ξαναπαθε τίποτε κι εχασε και κανα κιλό. Εξίσου τελευταια παραλληλα με την τροφη την ειδική του ψιλοκόβω στο μούλτι διαφορα χορταρακια απ εξω και τα αναμυγνυω με κονσερβα.Ολα εχουν καλυτερο τρίχωμα απο τότε που τα τρώνε αυτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.