Ξέμεινε, και τώρα;

menia

Δραστήριο μέλος

Η menia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 451 μηνύματα.
Σκέφτηκα ένα θέμα που ίσως κατά καιρούς να έχει απασχολήσει πολλούς... Αρκετοί από εμάς μόνο περιθάλπτουμε γατάκια, τα οποία είτε τα βρίσκουμε σε αθλία κατάσταση, είτε χτυπημένα, είτε σε επικίνδυνο μέρος, με σκοπό να γιάνουν και να δοθούν για υιοθεσία. Πάντα έχουμε σαν σκοπό το καλύτερο γ' αυτά τα πλασματάκια. Τι γίνεται όμως αν κάποιο ή κάποια από αυτά μας "ξεμείνουν"? Δηλαδή να έχουμε βάλει παντού αγγελίες αλλά να μην βρίσκεται κανένας ενδιαφερόμενος? Φυσικά είναι δύσκολο (για να μην πω αδύνατο) να κρατάμε κάθε αδέσποτο που βρίσκουμε. Τι γίεται όμως σ' αυτήν την περίπτωση? Κι ειδικά όταν υπάρχει δυσκολία στο να κρατήσεις παραπάνω ζωάκια απ' όσο αντέχεις? Ποιο είναι το μέλλον του αδέσποτου που δεν το θέλησε κανένας?
Εχετε ζήσει κάτι ανάλογο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευτυχώς προς το παρόν δεν μου έτυχε κάτι ανάλογο, αλλά φαντάζομαι θα κάνω το αμέσως επόμενο καλύτερο για την γατούλα που "ξέμεινε" ένα σπίτι με κήπο και στοιχειώδη φροντίδα ας πούμε...αν και με λίγη επιμονή κάτι γίνεται μπορεί να αργήσει λίγο αλλά κάτι κάθεται στο τέλος..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φυσικά και μου'χει τύχει!!! Δεν είχα ποτε γάτα στη ζωή μου, για την ακρίβεια δεν τις συμπαθούσα και ιδιαίτερα μέχρι που βρήκα τον Χιόνη! Λόγω ηλικίας (ήταν περίπου 10 μηνών) δεν τον ήθελε κανείς κι ας είχα βάλει αγγελίες ΠΑΝΤΟΥ!!!! Βέβαια το ότι δεν τον ήθελε κανείς σε καλό μας βγήκε γιατί τον έχουμε λατρέψει οικογενειακώς, για να μην πω για τον έρωτα που έχω πάθει μαζί του! Μιλάμε για αρρώστια!!!:inlove::inlove::inlove: Το 2ο γατάκι, τον Πίπη, όταν τον βρήκαμε το πήρα αμέσως απόφαση να τον κρατήσω, αν και στους υπόλοιπους είχα πει ότι είχα βάλει αγγελία για να τον δώσω και δεν τον ζήτησε κανείς...;):rolleyes::rolleyes:
Μετά βρήκα τον μικρούλη Νοά, ο οποίος ήταν άτυχος και πέθανε την Τετάρτη, αλλά εκεί πια το είχα πει ότι τελείωσε, δεν κρατάω άλλο! Ο καθένας έχει τα όριά του, εμένα είναι τα 2 γατούλια!

και εγω με τον γατουλη,σε τετοια κατασταση βρισκομαι..ηδη τον εχω 3 μηνες και τιποτα...και ακομα να την βρει με την αλλη γατα στο σπιτι..

Ευτυχώς σ'αυτό το θέμα είμαι τυχερή, έχω μια κυρία δίπλα μου που ζει σε μονοκατοικία και κάθε φορά που βλέπω αδεσποτάκι το πηγαίνουμε σε κτηνίατρο και μετά το κρατάει αυτή στην αυλή της,τα φροντίζει όλα με άψογο τρόπο και τα έχει ημιάγρια

και εγω με τον γατουλη,σε τετοια κατασταση βρισκομαι..ηδη τον εχω 3 μηνες και τιποτα...και ακομα να την βρει με την αλλη γατα στο σπιτι..

Πέρασαν 3 μήνες κι ακόμα να τα βρουν? Ωχ, ζόρικη περίπτωση... Κι άμα τελικά δεν τα βρίσκουν με τίποτα τι γίνεται??

Πέρασαν 3 μήνες κι ακόμα να τα βρουν? Ωχ, ζόρικη περίπτωση... Κι άμα τελικά δεν τα βρίσκουν με τίποτα τι γίνεται??
τι να σου πω,,πιστευω οτι η αλλη θα ηρεμησει μετα την στειρωση και εξαιτιας απο αυτο ειναι στην τσιτα,,παντως δεν μπορω να τον βγαλω στο δρομο..τωρα ζουν σε ξεχωριστα δωματια[αυτος σοφιτα και αυτη στο υπολοιπο σπιτι] με καποιες ωρες μονο μαζι οπου φαγωνονται:/: και συγνωμη εκανα λαθος πριν 2 μηνες τον εχω απο 28-7:redface:

Έμεινα με ένα γάτο συνειδητά. Ότι αδέσποτα ταίζονται, ταίζονται γύρω από το σπίτι του πατέρα μου. Αποφεύγω να έρθω σε περισσότερη επαφή μαζί τους, γιατί επειδή έχει τύχει να έχω ξεφύγει και να μην μπορώ να διαχειριστώ τη κατάσταση, αποφάσισα ότι μπορώ να φροντίσω μόνο ένα γάτο και να "πληρώνω" σε τροφές ή συνδρομές , στειρώσεις κ.λ.π. σωματεία και ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να το κάνουν. Δεν μπορώ να φροντίσω παραπάνω από ένα γατί και έχουμε αποφασίσει, εάν πάρουμε δεύτερο ζώο στο σπίτι, να είναι σκυλί, απλά ακόμα δεν έχουμε βρει αυτό που θα είναι ο σκύλος που είναι για μας. Το καλοκαίρι παρά τρίχα να βρεθούμε με δύο αδέσποτα, αλλά δεν μας άφηναν να τα πλησιάσουμε. Έρχονταν, έτρωγαν και έφευγαν. Από την άλλη ξέρω ότι όταν έρθει η ώρα του θα μας βρει αυτό, είτε αδέσποτο είτε ράτσας.:)

Απλά θέλω να μάθω εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν το ζητάει κανένας και δεν γίνεται με τίποτα να το κρατήσεις...

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ εγώ είναι κάποιο ημίμετρο όπως είπε η Μία, να πάει σε κάποιον κήπο ή ακάλυπτο... Αλλά άντε να το κάνεις αυτόσε γατάκι που μεγάλωσες απο μικρό....
Το πρόβλημα μετην περίπτωσή σου ειναι οτι η γάτα σου ειναι και μεγάλη σε ηλικία και δύσκολα θα το αποδεχτεί. Μπορείς να κάνεις ίσως κάποιες κινήσεις γνωριμίας, δες εδώ:
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=23249

Οπότε να εξομαλυνθεί τουλάχιστον, αν γίνεται, η κατάσταση στο σπίτι μέχρι να δώσεις τη μικρή.

Απλά θέλω να μάθω εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν το ζητάει κανένας και δεν γίνεται με τίποτα να το κρατήσεις...
Αν δεν έχει μάθει να ζει στο διαμέρισμα το αφήνεις σε κάποιο κήπο που να το θέλουν.
Κι εμένα αυτός είναι ο εφιάλτης μου...:/:

Αντε και καταφέρνεις κάτι άμα ζεις σε περιοχή με σπίτια με κήπο, εγώ που ζω κέντρο (πιο κέντρο δεν γίνεται) όλο πολυκατοικίες χωρίς κήπους και άπειρα αμάξια τι γίνεται??

Και εμένα μου έτυχε με τη Σακίρα τη μαυρούλα μου. Επεστράφη... ευτυχώς τότε γιατί εκλαιγα όταν την έδωσα. Μου τη ζήτησαν αργότερα αλλά δεν μπορούσα. Ετσι έμεινα με το 3ο μου γατί :/: . Δύσκολο πάντως να διώξεις αυτο που κράτησες στο σπίτι σου έστω και για λίγο. Πονάει... Ευτυχώς δεν μου έχει τύχει ακριβώς.

Πιστεύω ότι κανένας μας δεν πρόκειται ν' αφήσει αδέσποτο εκεί όπου το βρήκε επειδή του "ξέμεινε". Εγώ αν το κάνω αυτό το σίγουρο είναι ότι η μαυρούλα ή από αμάξι θα πάει ή από μπάζα. Κι όντως Ολγα, υπάρχει φοβερό δέσιμο κάθε φορά... Μα πώς να μην τρελαθείς με τα τσαλιμάκια τους???:D Το κάθε ένα αδεσποτάκι έχει και τη δικιά του χάρη!

Ε, ναι, έτσι ειναι! Μας ρίχνουν με τα νάζια που κάνουν τα άτιμα! Και ο Ραουλ στην ουσία έτσι με υιοθέτησε, ήμουν αποφασισμένη να μην πάρω γάτα σε εκείνη τη φάση, αλλά τον άκουσα να κλαίει και κατέβηκα να δω τι συμβαίνει και με ακολούθησε κλαψουρίζοντας.
Και μου έμεινε γιατί οι μόνες προτάσεις που είχα για υιοθεσία ήταν σε κήπο που θα το είχαν σαν αδέσποτο και αν... Όχι οτι το κηνύγησα και πολύ βέβαια, παρόλο που υπήρχαν αντιρρήσεις και προβλήματα στο σπίτι. ;)

Ευτυχώς με δεύτερο δεν μου έχει τύχει ή αν έτυχε κάπως τα βόλεψα και δεν χρειάστηκε να το φέρω σπίτι. Αλλά τρέμω να μην μου συμβεί κάτι τέτοιο γιατί με το Ραούλ ουτε λογος να το φέρω σπίτι.

Υπομονή βρε Μένια προς το παρον, ας ελπίσουμε οτι η κατάσταση θα έχει αίσιο τέλος για όλους.

Κι εμένα η Μένια μου με βρήκε, δεν τη βρήκα! Ημουν στο νεκροταφείο και πενθούσα και ξαφνικά από το πουθενά βλέπω ένα τριχομπαλάκι να έρχεται κατά πάνω μου τσιρίζοντας και να σκαρφαλώνει πάνω στο πόδι μου! Ε αυτό ήταν! Ελειπαν και οι γονεις μου στο χωριο, οπότε ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να την υιοθετήσω!
https://www.mypetz.gr/gallery/showimage.php?i=2968&c=3

Κάπως έτσι έγινε και με την Ψιψι,με είχε βρει στη γειτονιά μου,έπαιζα με τους φίλους μου στο δρόμο κλασσικά και κάποια στιγμή κάθησα σε ένα πεζούλι και ήρθε αυτή και χαϊδευόταν πάνω μου. Σκεφτόμουν να την πάρω - να μην την πάρω,και τελικά αφού πήρα την απόφαση και συμφώνισαν και οι γονείς μου,πήγα να την πάρω και δεν την βρήκα :(. Αλλά για καλή μου τύχη την είχε πάρει η γειτόνισσά μου αλλά είχε σκύλο και δεν μπορούσε να την κρατήσει,έτσι μας ήρθε στο σπίτι και είμαστε όλοι καλά :):cool:

Εγω οτι αδεσποτο βγω, πολυ σπανια(μην πω ποτε) εχω βαλει αγγελια για υιοθεσια...Το κραταω κατω στον κηπο οπου εχουμε και αλλες γατες. Στην γειτονια μας δεν ειχαμε ποτε φολες και ο δρομος μπροστα απο το σπιτι δεν ειναι πολυσυχναστος...
Το εχω πει, το ξαναλεω, οτι οποιος εχει γατακι και δεν βρισκει καποιο σπιτι να το δωσει, μπορω να το παρω στον κηπο μου...
Γενικα, ειναι πολλοι γειτονες που τα ταιζουν και ολα ειναι καλοφαγαδες!:)

Το εχω πει, το ξαναλεω, οτι οποιος εχει γατακι και δεν βρισκει καποιο σπιτι να το δωσει, μπορω να το παρω στον κηπο μου...
Γενικα, ειναι πολλοι γειτονες που τα ταιζουν και ολα ειναι καλοφαγαδες!:)

Sardela η προσφορά σου είναι πραγματικά πολύτιμη:up:... Ελπίζω τελικά να υιοθετηθεί η μικρούλα μου ώστε να μη φτάσω στο σημείο να χρειαστώ τον κήπο σου... Πάντως μπράβο σου, είσαι 18 ετών και αρκετά συνειδητοποιημένη...:D

Ναι, η Σαρδέλα ειναι καταπληκτική κι εγώ το πιστεύω... :up:
Ελπίζω βέβαια με την προσφορά σου αυτή να μην μαζέψεις γατοκοπάδι στον κήπο σου!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back