Ξαφνικά πονάει

Μαριάννα1

Νεοφερμένο μέλος

Η Μαριάννα1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
η γατα μου (1 ετους) ενω ηταν μια χαρα, ξαφνικα αρχισε να φωναζει απο πονο, και μεχρι να παει στην τουαλεττα της εκανε κακα της καθ οδον, χωρις να "καθησει".
Της εφυγαν. δεν ηταν διαρροια, ηταν κανονικα.
ΣΥνεχισε λιγο να φωναζει, πηγα να της δωσω γαλα με λαδι, και ειδα οτι η γλωσσα της ηταν μαυρη στο κεντρο, σαν να ειχε φαει κατι μαυρο. μετα της εδωσα και αλατονερο, αλλα αυτο δεν το καταπινε οπως το γαλα.
Στο μπαλκονι μου μπροστα μετα τα καγκελα εχει ενα περβαζι, οπου φυτρωνουν βρυα, στο μωσαικο. εχει τη συνηθεια να προσπαθει να καθαρισει το πατωμα απο τα βρυα, και το εχει καταφερει δηλαδη... επισης συνεχως τρωει μυγακια, ακριδες, οτι πεταει τελοσπαντων. Ειναι δυσκολο να την εχουν δηλητηριασει, κατ αρχην επειδη σημερα ηταν μονο στο μπαλκονι μας, δεν πηγε αλλου. (ειμαι στον 5ο οροφο)

Προχτες, επισης μπηκε ξαφνικα μεσα φωναζοντας απο πονο, προκλαβε και πηγε στην τουαλεττα, ετσι, τρεκλιζοντας καπως, και εκανε εμετο. οχι κακα της. Μετα συνηλθε.

Τι ειναι αυτο??? Ειναι αρρωστη, ειναι απο τα βρυαπου σφουγγαριζει????? Μηπως ξερετε τι μπορω να κανω?

Αυτη τη στιγμη ειναι κατω απο τον καναπε, σε θεση κανονικου υπνου, σχεδον κουλουριασμενη, το κεφαλι της ορθιο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως τρώει τα βρύα, αντί των χόρτων που κανονικά τρώνε όλες οι γάτες για να ξαλαφρώσουν απο ενδεχόμενες στομαχικές διαταραχές???

Στην θέση σου δεν θα την άφηνα να τρώει τα βρύα και θα φύτευα φακές ή τα ειδικά χόρτα για γάτες που πουλάνε τα πετ σοπ.

Την πιάνει κόψιμο...και κοιλόπονος... δεν είναι καλό... Αν μπορούσες να την πήγαινες και σε Κτηνίατρο να την έβλεπε να σιγουρευτείς ότι δεν είναι κατι άλλο πιο σοβαρό θα ήταν καλό.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επίσης τα γιατροσόφια.. γαλα με ξύδι κλπ κλπ να τα αποφεύγεις...σε περίπτωση δηλητηρίασης μπορεί να κάνουν ζημιά παρα καλό.

Καλύτερα ΑΝ είναι να την πας σε Κτηνίατρο ή να μάθεις να κάνεις ενέσεις και να έχεις παντα Ατροπίνη και Κωνάκιο πρόχειρο.;)

Πηρα τον κτηνιατρό μου στην Κρητη, και μου ειπε απλως (μεχρι αυριο που θα την παω εδω στον Κτηνιατρο) να της δωσω λιγο ντεπον σιροπι. Προσπαθησα αλλα δεν το δεχεται, κανει αφρους στο στομα της και το ξαναφτυνει. Πριν της το δωσω ειχε αρχισει να πλενεται, χωρις να φυγει απο κατω απο τον καναπε ομως.

Δεν ξέρω για το Ντεπον σιρόπι αν κάνει.:(.. Καλύτερα θα έλεγα αφού πλένετε να την αφήσεις ήσυχη, το πλύσιμο είναι καλό σημάδι...

Σ ευχαριστω Julia...
Το θεμα με τις ενεσεις το φοβαμαι, διοτι ας πουμε οπως τωρα φοβηθηκα και της εκανα ο τι μου περασε εκεινη την ωρα απο το μυαλο, μη σκεπτομενη ψυχραιμα, και νομιζοντας οτι ειναι δηλητηριαση, εαν ειχα την ενεση, θα της ειχα κανει δυο φορες μεσα σε τρεις μερες... Κι αυτο δεν μπορει να της κανει καλο ετσι δεν ειναι??
Εαν σκεπτομουν λογικα, ισως να περιμενα. Αλλα παλι εαν περιμενεις και οντως ειναι δηλητηριαση, μετα θα ειναι αργα.

Για τα χορτα που λες, εχω διαφορα στη βεραντα, αλλα δεν τους δινει σημασια, τουλαχιστον οχι μπροστα μου....

Διαπιστωσα παντως οτι με το (λιγο βεβαια) αλατονερο που της εδωσω, εμετο δεν εκανε. Εξαλλου εαν εκανε κακα, νομιζο το προβλημα ηταν ηδη στο εντερο ε?? Γενικα εχει αλλαξει συμπεριφορα τις τελευταιες μερες... Πχ δεν μου γλειφει τα χερια, ενω το εκανε ολη μερα σαν εργολαβία... Δεν ξερω, εαν βρω τη λυση θα σας πω...

Δεν ξέρω για το Ντεπον σιρόπι αν κάνει.:(.. Καλύτερα θα έλεγα αφού πλένετε να την αφήσεις ήσυχη, το πλύσιμο είναι καλό σημάδι...
Ναι, το ξερω, καθε φυσιολογικη συμπεριφορα ειναι καλο σημαδι... γι αυτο το ανεφερα.. Απλα δεν εχω ξαναδει ετσι να πονανε ξαφνικα χωρις λογο... λογος υπαρχει, αλλα εμεις δεν τον ξερουμε...

Κατάλαβα... απλα τα Βρύα, μαζεύουν όλη την βρωμιά και την σκόνη... μπορεί να έχεις πλύνει με απορρυπαντικό ή με Χλωρίνη το μπαλκόνι και να έχουν υπολείμματα...

Αυτό με την συμπεριφορά... μήπως έχει οίστρο?? Αν δεν είναι στειρωμένη είναι πολύ πιθανό.. και πολλές γάτες βγάζουν επιθετικότητα και νεύρα.

Αν είναι στειρωμενη, τοτε κάτι άλλο τρέχει... σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν, να την δει γιατρός το συντομότερο.

Η Μπου είναι η γατούλα σου; Καρδούλα μου!! Πες μας σε παρακαλώ τι θα σου πει ο γιατρός, είναι πολύ περίεργο και η μαύρη γλώσσα κάτι σημαίνει σίγουρα . Περαστικά της γρήγορα εύχομαι.

Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον παρα πολυ!!!

σημερα το πρωι κι ενω η γατα ετρωγε, κλπ, μολις ανοιξα την μπαλκονοπορτα βγηκε εξω κι αρχισε παλι να γλυφει το πατωμα. δεν μπορω να τη σταματησω οταν το κανει, μονο εαν τη βαλω μεσα. Τελοσπαντων παρατηρησα οτι η κορη του ενος ματιου δεν μικραινε στο φως, και δεν μου αρεσε καθουλου αυτο. την πηγα στην Κτηνιατρο, και ειδε αιματωμα πισω απο το ματι της. Ενω το γλυκο μου καθοταν και την τσιμπησε τοσες φορες, δεν μπορεσε να της παρει αιμα αρκετο για γενικες κλπ, αλλα μονο για τοξικολογικες κλπ, και θα ξαναπαμε αυριο. Το θεμα ειναι οτι με το τσιμπημα εσπασαν οι φλεβες πολυ ευκολα, και δεν ειναι καλο αυτο, επισης το αιμα που ηταν πολυ αραιό δεν επηξε, και διαχωριστηκε στο "νερο" και το αλλο το κοκκινο πολυ γρηγορα.

Η ποντικοφαρμακο ειναι, η καποια αρρωστια, ιογενης η ανεπαρκεια εκ γενετης. Παντως δεν ειναι καλα. Τωρα της εχουμε κανει το αντιδοτο, αντιφλεγμονωδες και αντιβιωση, να προλαβουμε τιποτε... και αυριο οταν βγουν τα τεστ θα ξερουμε, ισως.

Αυτη τη στιγμη καθεται κατω απο τον καναπε... δεν εχει ορεξη (που ομως εξηγειται και απο την ιδια την επισκεψη στο γιατρο), και το αιματωμα εχει μεγαλωσει μου φαινεται κι αλλο (την εβγαλα λιγο στο φως να δω). Εαν ειναι ποντικοφαρμακο, μου το ειπε οτι δεν θα βελτιωθει αμεσως, αλλα μαλλον λέει θα την πιασει, αφου το πρωι ετρωγε... Δεν ξερω τι θα γινει, το μονο που με νοιαζει αυτη τη στιγμη ειναι τουλαχιστον να μην ποναει...

Τοσες φορες την τσιμπησε με τη βελονα βρε παιδια, και καθοταν η γλυκια μου... Τι να πω...

ΥΓ:
Εαν ειναι ποντικοφαρμακο, δεν ξερω τι θα κανω με την πολυκατοικια. Ειναι τοσο βλακες, που δεν ξερουν οτι το ποντικοφαρμακο μονο ποντικια που δεν σκοτωνει??? Απλα τους κανει κατι σαν γενετικη επιλογή, μια και επιβιωνουν μονο τα εξυπνοτερα με την καλυτερη αισθηση της οσφρησης...

περαστικά της τής μπού μωρέ... :(

να μας λες την πορεία της :( η σκέψη μας είναι κοντά ητς

Γλυκό, καλό γατάκι, με τις επτά ψυχούλες βάλε τα δυνατά σου:kiss::kiss::cat:

Περαστικά στην γατούλα σου και περιμενουμε νέα της!!!!!

Περαστικά... :(
ΜΗΝ ψάχνεις λογική στους ανθρώπους..:mad:

Μήπως έφαγε κλοτσιά στην μούρη??? Ή την χτύπησαν στο μάτι??

Θα περιμένω και εγώ νέα της, και πάλι περαστικά εύχομαι.

...ευχαριστω παιδια!!!
τρωει, καλο σημαδι...
αντε να δουμε... παντως αληθεια, εαν βγουν οι τοξικολογικες και οντως ειναι ποντικοφαρμακο, θα δρασω...
δηλαδή, εαν δεν πεθανει, θα αναρτησω στο ασανσερ τι ΘΑ κανω εαν ξαναγινει τιποτε. Διοτι δεν ειναι δυνατον να μην το εκανε κανενας, στον 5ο οροφο μιας πολυκατοικιας... Ο Θεος δεν βρεχει ποντικοφαρμακα, απ οσο θυμαμαι.

Εαν τελικα δεν τη βγαλει, θα εκμεταλλευτω το νομο, και θα τους τρεχω για καταθεσεις, μια και μονο αυτο μπορω να κανω... Οχι τιποτε αλλα, αλλα "it is necessary only for the "good people" to do nothing for evil to triumph".

Καλό κουράγιο.

Πάντως να ξέρεις ότι μπορεί να ήταν και Κατσαριδοκτόνο. Μια μισοπεθαμένη κατσαρίδα, ή πεθαμένη έφτασε στο μπαλκόνι... την έφαγε η γάτα σου. Εξηγεί το μαύρο στην γλώσσα.

Επίσης, έγινε απολύμανση πρόσφατα??? Μήπως υπάρχει άλλο μπαλκόνι απο πάνω ή απο την πλάκα αν είσαι ρετιρέ.. έπεσε ή με την βροχή.. μεταφέρθηκαν χημικά ή άλλα υλικά στο μπαλκόνι σου??

Αλλο σενάριο... το μπάνιο σου είναι ασφαλές?? Το σκουπάκι για την τουαλέτα?? Η λεκάνη κλειστή??
Μπορεί να έφαγε κάτι ΜΕΣΑ στο σπίτι και να πήγε στο μπαλκόνι να φαει τα βρύα να κάνει εμετό...

(Εγώ την πάτησα με τον δικό μου.. δηλητηρίαση καραμπινάτη, μεσα στο σπίτι... ακόμα δεν ξέρω σίγουρα.. υποθέτω απο το νερό της λεκάνης....Εγώ έλλειπα ήταν με τον Μπαμπά της.)

Julia, το ξερω... ειδικα αυτο το topine το λατρευουν... Απλά επειδη ειχα κατι κρουσματα,του στυλ "φοβαμαι να βγω στο μπαλκονι μου και μονο που ξερω οτι εχεις γατα, και να μην ειναι στο μπαλκονι, κλπκλπκλπ...", "εαν δεν τη διωξεις, θα κανω και γω τα δεοντα" και επειδή ολο και καποια μωρα μαζευω καθε σεζον που τα χαριζω μολις βρω σπιτι, νομιζω οτι μια προειδοποιηση περι των νομιμων πραξεων στις οποιες μπορω να προβω ειναι απαραιτητη.
Ξερετε καποιοι το κανουν απλα και μονο επειδη μπορουν, επειδη νομιζουν οτι ειναι δικαιωμα τους.
Η εχουν στο μυαλο τους ΚΑΙ συτο, ως λυση.
Ε, να μην την εχουν. Εχω καταλαβει δυστυχως οτι μονο η τρελα πουλαει τελικα. Και οταν ειναι και απο το νομο επιτρεπομενη, γιατι οχι?? Με το να κατσω απλα να κλαιω, την επομενη φορα που θα βρω ενα μωρο, ή που δεν θα το μαζεψω καθολου και θα το αφησω στο δρομο, η που θα του κανουν τα ιδια, εαν οντως ειναι δουλεια ενοικου.
Εαν δεν το εχει κανει κανεις τους, και ειναι κατι αλλο, ε, απλα ας προειδοποιησω...
:-)

Julia, το ξερω... ειδικα αυτο το topine το λατρευουν... Απλά επειδη ειχα κατι κρουσματα,του στυλ "φοβαμαι να βγω στο μπαλκονι μου και μονο που ξερω οτι εχεις γατα, και να μην ειναι στο μπαλκονι, κλπκλπκλπ...", "εαν δεν τη διωξεις, θα κανω και γω τα δεοντα" και επειδή ολο και καποια μωρα μαζευω καθε σεζον που τα χαριζω μολις βρω σπιτι, νομιζω οτι μια προειδοποιηση περι των νομιμων πραξεων στις οποιες μπορω να προβω ειναι απαραιτητη.
Ξερετε καποιοι το κανουν απλα και μονο επειδη μπορουν, επειδη νομιζουν οτι ειναι δικαιωμα τους.
Η εχουν στο μυαλο τους ΚΑΙ συτο, ως λυση.
Ε, να μην την εχουν. Εχω καταλαβει δυστυχως οτι μονο η τρελα πουλαει τελικα. Και οταν ειναι και απο το νομο επιτρεπομενη, γιατι οχι?? Με το να κατσω απλα να κλαιω, την επομενη φορα που θα βρω ενα μωρο, ή που δεν θα το μαζεψω καθολου και θα το αφησω στο δρομο, η που θα του κανουν τα ιδια, εαν οντως ειναι δουλεια ενοικου.
Εαν δεν το εχει κανει κανεις τους, και ειναι κατι αλλο, ε, απλα ας προειδοποιησω...
:-)
Πολύ σωστά!! Οι θρασείς ποντάρουν στην ανεκτικότητα και την ευγένεια των άλλων για να περνάει το δικό τους. Όταν αντιληφθούν ότι δεν θα καλοπεράσουν αν συνεχίσουν τη θρασύτηα, μαζεύονται. Πολλώ μάλλον, αν απειλούνται σε βάρος τους κυρώσεις. Η ατιμωρησία φέρνει ασυδοσία. Στην προκείμενη περίπτωση και μόνο το ξεμπρόστιασμα του ενόχου, είναι τιμωρία και συγχρόνως προειδοποίηση για το μέλλον. Μόνο να γλυτώσει η ψυχούλα, η ταρταρουγίτσα :(

Καλημέρα Μαριάννα. Πως είναι σήμερα η γατούλα σου?
Ελπίζω και εύχομαι να πάνε όλα καλά.

αν ειναι ποντικοφαρμακο θελει απο το θυμαμαι καθε μερα ενεση μα το αντιδοτο.και ναι το ποντικοφαρμακο προκαλει αιματωματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back