Ismini
Διάσημο μέλος
Νομιζω οτι πολύ σωστά δεν το απάντησε με βεβαιότητα γιατί μπορεί να φταίει κάτι άλλο ή και κάτι άλλο.γιατί όταν το ανέφερα στην γιατρό που είχα τον τελευταίο καιρό, δε μου είπε και με μεγάλη βεβαιότητα οτι μπορεί να παίζει ρόλο η στείρωση.
Δηλαδή η γάτα μπορεί να είναι άρωστη ή να πονάει και να μην το δείχνει (συμβαίνει αυτό στις γάτες).
Διάβασα ακόμη ότι η ξαφνική επιθετικότητα μπορεί να αποτελεί συγκαλημένη κατάθλιψη.
Επίσης διάβασε κι εδώ¨https://www.ailouros.gr/Προβλήματα/Αγριάδα/Στουςανθρώπους/tabid/210/Default.aspx
Οσον αφορά το γεγονός ότι είναι αστειρώτη επί δύο χρόνια και δεν ζευγαρώνει, αυτό σαφώς την κάνει νευρική.
Επίσης τα μη στειρωμένα θηλυκά πονάνε και βασανίζονται και συχνά εμφανίζουν πυομήτρα, όταν δεν ζευγαρώνουν.
Γι αυτο κι εγω σε συμβουλεύω να τη στειρώσεις οπωσδήποτε, ανεξάρτητα εάν η επιθετικότητα της συνδέται ή οχι με αυτό
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Γενετικοι: δηλαδη μερικες ειναι πιο φοβισμενες απο αλλες,
Κακες εμπειρίες: ο φοβος και η επιθετικοτητα μπορει να ειναι μηχανισμοι επιβίωσης ακομα κι αν ειδε εφιαλτη ενα πρωην κακομεταχειρισμενο γατι.
Ελλειψη βίωσης ενός κρίσημου σταδιου για την κοινωνικοποιηση.Ειδικα αν ειναι γατα που πηρατε απ εξω σε ηλικία μετα τους 3 μηνες.
Δέν την έχετε στειρώσει: εκει με το δικο της υποφερει και σας επιτιθετε το λαθος ειναι καθαρα δικο σας! Η τη στειρωνουμε η την αφηνουμε μια φορα και μετα στειρωνουμε.. γαα αστειρωτη σε σπιτι ειναι με δικο σας κινδυνο γιατι υποφερει!
Αντίδραση σε απουσία: Μερικες επιτιθονται οταν γυρνατε επειδη ενιωσαν αγκαταλειψη η επειδη φερετε επανω σας νεες μυρωδιες και δε σας αναγνωρίζουν.
Χρειαζεται να δειτε γενικα πως φερεται η γατα και να εξετασετε ολα αυτα , εδω στο σαιτ απο οσο ειδα οι αστειρωτες επιτιθενται κυριως.
Κείρα
Δραστήριο μέλος
. Οταν είμαι με παντοφλες ή ξιπολητη δεν επιτιθεται ποτέ. Την πρώτη φορά πανικοβλήθηκα. Τωρα ξέρω οτι "ελεγχει" την επιθετικότητά της και ξέρω πως να την αντιμετωπισω: Με αδιαφορία. Ούτε τα μαλώματα
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Παρατηρω λοιπον, οτι οι διαθεσεις της, (Οι κακες κυριως) αυξανονται σε καποιες στιγμες: Οταν τελειωνει ο οιστρος της, οταν ειναι κοντα στο Φελιξ που εχει αυτος οιστρο(Ο αρσενικος μου γατος).
Εσυ απ οτι καταλαβα δεν εχεις αρσενικο, αλλα ειναι πολυ πιθανο να ποναει απο τους οιστρους που περναει και να τσατιζεται. Ισως παλι ζηλευει. Ισως και να πρεπει να την δει κτηνιατρος. Παντως να μην φοβηθεις, αυτο ειναι απλα καποιο σημα που σου στελνει.
Θα το βρεις...
ruko
Διάσημο μέλος
Γεια σου. Δεν κατάλαβα από το μήνυμά σου αν τον έχετε ακόμα το γάτο. Έχω διαβάσει ανάλογες περιπτώσεις σε ξένα φόρουμ, όπου γάτοι επιτίθενταν ξαφνικά με μένος στα αφεντικά τους. Ίσως αυτή η συμπεριφορά να είναι δείγμα σοβαρής ασθένειας. Οι κτηνίατροι τι σας είπαν;
Εδώ πρέπει να διευκρινίσω κάτι: Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο γάτος σου είναι/ήταν άρρωστος. Τι έγινε τελικά;
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Τελικά τον άφησα στον κήπο της πολυκατοικίας όπου έμεινε για κανά χρόνο (τον ταίζαμε όλοι στο μεταξύ) και μετά εξαφανίστηκε.

χριστινα
Διάσημο μέλος
Πρέπει να ειναι τρομακτική εμπειρία πάντως!!! Αυτό με τη στείρωση μου ακούγεται λογικό. Νομίζω το γατακι δεν το εχεις πλέον ε;
ruko
Διάσημο μέλος
Μάλλον δεν θα μάθεις ποτέ πού οφειλόταν η επιθετικότητά του, αλλά πάντως τέτοιες συμπεριφορές είναι μάλλον η εξαίρεση, παρά ο κανόνας.
Μην φοβηθείς να πάρεις άλλη γατούλα, αφού λες ότι τα αγαπάς.

catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
https://www.youtube.com/watch?v=s-UZ6EETp8Y&mode=related&search=
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημασια εχει να το χειριστεις εξυπνα. Καταρχην μην προσπαθησεις να της αλλαξεις χαρακτηρα. Αυτο δεν γινεται. Απλα αδιαφορησε λιγακι οταν κανει κακιουλες και με αγαπη και υπομονη βελτιωνεται.

Εγω συχνα αναρωτιεμαι εαν η Οπρα δεχτηκε βια πριν τη παρω...Μπορει να ειναι και θεμα χαρακτηρα απλα ρε παιδια
Μπορει καποια γατακια να ειναι πιο αγρια.
Ο Φελιξ στο δρομο ηταν χαλια και κακοποιημενος και δεν εχει νευρα.
mimikaki
Διάσημο μέλος
Μια γατα μπορει να ειναι επιθετικη για πολλους λογους Γιασμιν.
Σημασια εχει να το χειριστεις εξυπνα. Καταρχην μην προσπαθησεις να της αλλαξεις χαρακτηρα. Αυτο δεν γινεται. Απλα αδιαφορησε λιγακι οταν κανει κακιουλες και με αγαπη και υπομονη βελτιωνεται.
Εγω συχνα αναρωτιεμαι εαν η Οπρα δεχτηκε βια πριν τη παρω...Μπορει να ειναι και θεμα χαρακτηρα απλα ρε παιδια
Μπορει καποια γατακια να ειναι πιο αγρια.
Ο Φελιξ στο δρομο ηταν χαλια και κακοποιημενος και δεν εχει νευρα.
συμφωνω, και μενα ο φρου κακοποιημενος ηταν ο καημενος και ειναι το καλυτερο γατακι που ειχα ποτε... απλα επιφυλακτικος με τους ξενους...
ruko
Διάσημο μέλος
Όπως και να 'χει κάθε γατί θέλει το δικό του τρόπο αντιμετώπισης, ανάλογα με το χαρακτήρα του. Δε νομίζω να υπάρχει μια λύση που να έχει αποτελέσματα σε όλα.
Αλλά το βιντεάκι με έκανε να σκεφτώ πώς μπορεί να εκλαμβάνεται μια γάτα τα δικά μας "αθώα" πειράγματα. Και μόνο τη διαφορά μεγέθους να δεις, καταλαβαίνεις πόσο διαφορετική είναι η δυναμική από την οπτική γωνία της γάτας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool