Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ε τοτε μαλλον θα πρεπει να χαλαρωσεις και εσυ! Δεν πρεπει να μυριζεται τον φοβο σου,σε κανει οτι θελει τοτε. Αλλαξε εντελως σταση απεναντι του (αδιαφορησε στις επιθεσεις) και θα χτισετε απο την αρχη μια πιο φιλικη και ομορφη σχεση!Η αλήθεια είναι πως ο συγκάτοικος είναι πολύ πιο χαλαρός με το γατί και τον κανακεύει περισσότερο από ότι εγώ. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μόνο σε εμένα...Είναι ανεξήγητο. Μέχρι και κάτι συνάδελφοι ήρθαν από τη δουλειά στο σπίτι και σε κανέναν δεν τα έκανε αυτά...Ούτε το κλασσικό "χχχχχ" δεν τους έκανε...Και εμένα όσες φορές μου όρμησε ήμασταν οι δυο μας....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό σκέφτομαι κι εγώ αλλά από την άλλη ξέρεις ψιλοαισθάνομαι ανασφαλής γιατί το σπίτι έχει και μικρούς χώρους γενικά και αν σου επιτεθεί την έκατσες...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να προφυλασσεσαι εννοειται(ειδικα το προσωπο και τα ματια σου) αλλα μην του κανεις την χαρη και καθε φορα σε σηκωνει απο την θεση σου. Εχει βρει και τα κανει ο μπαγασας μου φαινεται! χαχαχα!Αυτό σκέφτομαι κι εγώ αλλά από την άλλη ξέρεις ψιλοαισθάνομαι ανασφαλής γιατί το σπίτι έχει και μικρούς χώρους γενικά και αν σου επιτεθεί την έκατσες...

Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Χαχαχαχα! Μπορεί να μην έχεις και άδικο αλλα΄αγχώνομαι μωρέ παρά ότι τον λατρεύω! Γι αυτό και ψάχνομαι να βρω τρόπο να το λύσουμε το θέμα ανώδυνα!

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Καταρχήν, το να επιδείξει επιθετικότητα ένα γατί, είναι φυσιολογικό από την άποψη ότι πηγάζει από το ένστικτο επιβίωσης που διαθέτει. Υπάρχουν κάποιες συνηθισμένες αιτίες πίσω από αυτή τη συμπεριφορά. Μια λάθος διάγνωση και αντιμετώπιση όμως, μπορεί να αποβεί μοιραία για τη σχέση σου με το γατί.
Τα μικρά γατάκια παλεύουν το ένα με το άλλο. Οι μάχες τους αυτές διακόπτονται αν γίνουν πολύ βίαιες όταν ένα από τα γατιά αποχωρήσει ή δαγκώσει κι εκείνο το πρώτο το ίδιο βίαια. Αυτό τους επιτρέπει να ελέγχουν τον τρόπο που επιτήθενται. Δυστηχώς, όταν ένας άνθρωπος χρησιμοποιήσει τον ίδιο τρόπο για να παίξει με ένα γατάκι, χρησιμοποιήσει δηλαδή τα γυμνά του χέρια, στην ουσία το ενθαρρύνει να μεγαλώσει δαγκώνντας και γδέρνοντας στο όνομα του παιγνιδιού ακόμα και αν αυτό προκαλεί πληγές.
( Μια πληγή από δάγκωμα γάτου συνήθως δεν αιμορραγεί ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για μια βαθιά λεπτή τρύπα που εύκολα επουλώνεται. Όμως, όλα τα βακτήρια από το στόμα του γάτου έχουν ήδη εισχωρήσει στον ιστό που βρίσκεται κάτω από το δέρμα μας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προϋπόθεση για μόλυνση. Γι' αυτό πρέπει να είσαι προσεκτικός)
Ένα άλλο μάθημα που είναι επάναγκες να διδαχθεί ένα μικρό γατάκι είναι τον τρόπο αντιμετώπισης στρεσογόνων καταστάσεων. Αν λοιπόν το γατάκι σου έχασε την ευκαιρία αυτή μεγαλώνοντας, μπορεί να στραφεί στην επιθετική συμπεριφορά όταν κάτι δεν γίνεται όπως το επιθυμεί. (Δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις γατιών όπου επιτήθενται στον ιδιοκτήτη τους επειδή άργησε να τα ταϊσει)
Η επιθετικότητα εκφράζεται είτε για άμυνα είτε για επίθεση. Πολλά γατιά που δεν μεγάλωσαν από μικρά με ανθρώπους παραμένουν τρομαγμένα στην παρουσία τους και κάποιες φορές γίνονται επιθετικά. Δεν γνωρίζω ποια είναι η προιστορία του μικρού σας, έτσι έγραψα πρώτα όλα αυτά τα γενικά. Πάμε παρακάτω τώρα, στο περιστατικό με τη σκούπα.
Ίσως η περίπτωσή σου να εμπίπτει στην κατηγορία της λεγόμενης re-directed aggression. Ανακατευθυνόμενης δηλαδή επίθεσης. Ο γάτος τρομάζει από την ηλεκτρική σκούπα, απελευθερώνεται αδρεναλίνη στο κορμάκι του, οι μύες του γεμίζουν αίμα, προετοιμάζοντας το κορμί του για κίνδυνο. Μόνο που η επίθεση έγινε προς εσένα, γιατί ίσως η ηλεκτρική σκούπα ήταν πολύ δυνατός αντίπαλος κι εσύ βρισκόσουν σε λάθος μέρος την λάθος στιγμή! Αυτή η συναισθηματική αντίδραση είναι τόσο καινούρια για τη γάτα σου και τόσο παράξενη που η κάθε επαφή μαζί σου από εκείνο το σημείο και μετά μπορεί να προκαλέσει την ίδια κατάσταση μέσα στο μυαλό του. Εσύ από την άλλη έχεις αρχίσει να φοβάσαι και να μην εμπιστεύεσαι τον γάτο, κάτι που γίνεται αντιληπτό από εκείνον και εντείνει το πρόβλημα. Σύντομα όλη η αίσθηση εμπιστοσύνης έχει χαθεί από τη σχέση!
Πως σου φαίνεται αυτό σαν εξήγηση;

Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Νομίζω πως ακριβώς αυτό έχει συμβεί με την περίπτωση μας! Αλλά και πάλι δεν μπορώ να εξηγήσω ένα πράγμα. Γιατί μου επιτίθεται όταν είμαστε μόνοι στο σπίτι και όχι όταν είναι ο συνγκάτοικος; Επειδή με φοβάται αλλά όταν είναι ο άλλος "μπαμπάς" του νιώθει ασφαλής ότι θα τον γλυτώσει; Και τελικά άντε και ηρέμισα εγώ και μένω σπίτι και δεν του δίνω σημασία και συνεχίζω την προσπάθεια "επανασύνδεσης"...Τι κάνω αν μου ξαναεπιτεθεί όταν είμαι απόλυτα ήρεμος π.χ. στον καναπέ μου βλέποντας τηλεόραση;
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Ε σορυ μαζι του ηθελα να πω...
Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Ναι οταν είναι μαζί και το παλικάρι μέχρι που μου τρίβεται...Διστακτικά από ότι καταλαβαίνω αλλά το κάνει...Επίσης...Από τα χέρια μου πλέον δεν τρώει..Δηλαδή αν με δει να του βάζω εγ'ω φαγητό, δεν θα το ακουμπήσει...
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Αν αντιληφθεις ότι επέρχεται επίθεση απομακρύσου, φύγε, πήγαινε σε άλλο δωμάτιο. Συνήθως σε περιπτώσεις re directed aggresion ο χρόνος επιλύει το πρόβλημα. Θα μπορούσες νομίζεις να το δοκιμάσεις αυτό προς το παρόν;
Δοκίμασε το για 2 μέρες και γράψε πως πήγε.
Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Τι να κάνω; Θα το δοκιμάσω...Πάντως δωμάτιο δεν είναι εύκολο να αλλάζω γιατί είναι μικροί οι χώροι και αν βρεθεί μπροστά μου έτοιμος για επίθεση δεν έχω από που να φύγω χωρίς να πάω προς το μέρος του γατιού...Αλλιώς τα υπόλοιπα ας πούμε πως μπορώ να τα κάνω...
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Έχω κλιματιστικό..ΟΚ θα φοράω μακριά ρούχα καμιά φούτερ κάνει και τζην που είναι πιο πρόχειρα; Επίσης για το πρόσωπο τι κάνω;
Νομίζω πως περιμένει τη στιγμή που θα μείνετε οι δυό σας. Έχει πάρει το πάνω χέρι παίζει μαζί σου. Την επόμενη φορά που θα μείνετε μόνοι και σε κοιτάξει στα μάτια εγώ σε συμβουλεύω να μη πάρεις το βλέμα σου απο πάνω τους. Μπορεί να είναι πρόκληση αλλά υποταγή δείχνει όποιος κοιτάει αλλού πρώτος. Ακόμα θα ήθελα να σε ρωτήσω αν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα της ημέρας που γίνεται επιθετικός. Ο δικός μου "αγριεύει" το βράδυ...
catlin
Δραστήριο μέλος
Μη ξαναβαλεις ηλεκτρικη σκουπα!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Έχω κλιματιστικό..ΟΚ θα φοράω μακριά ρούχα καμιά φούτερ κάνει και τζην που είναι πιο πρόχειρα; Επίσης για το πρόσωπο τι κάνω;
Έχε κανένα μαξιλάρι κοντά αλλά ήρεμες κινήσεις
Νομίζω πως περιμένει τη στιγμή που θα μείνετε οι δυό σας. Έχει πάρει το πάνω χέρι παίζει μαζί σου. Την επόμενη φορά που θα μείνετε μόνοι και σε κοιτάξει στα μάτια εγώ σε συμβουλεύω να μη πάρεις το βλέμα σου απο πάνω τους. Μπορεί να είναι πρόκληση αλλά υποταγή δείχνει όποιος κοιτάει αλλού πρώτος. Ακόμα θα ήθελα να σε ρωτήσω αν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα της ημέρας που γίνεται επιθετικός. Ο δικός μου "αγριεύει" το βράδυ...
Ηλία μου,μάλλον δεν πρόκειται για παιγνίδι σε αυτή την περίπτωση και οι γάτες αγριεύουν όταν τις κοιτάξεις στα μάτια, στις περιπτώσεις που θα αισθανθούν ότι απειλούνται. Μόνο ο σκύλος θα δείξει υποταγή,η γάτα ποτέ
Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Βασικά μεσημέρια γινόταν αυτό που έφευγε ο συγκάτοικός μου. Αλλιώς επειδή είναι το βράδυ σπίτι δεν με ενοχλεί. Επίσης, αυτό με τα μάτια το έχω κάνει με αποτέλεσμα να πηδήξει και πιο ψηλά για να φτάσει το πρόσωπο μου...
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Μη ξαναβαλεις ηλεκτρικη σκουπα!
Αυτό ας το κάνει πλέον ο συγκάτοικος! Εννοείται πως δεν ξαναβάζω εγώ!

Κράνος. Φόρα κράνος.
Ή σβέρκωσέ τον και δείξ'του πως δεν τον φοβάσαι - Αν δεν τον φοβάσαι ! - Που δεν πρέπει να τον φοβάσαι !
- ποιός κάνει κουμάντο.
Θα φύγει με την ουρά στα σκέλια αλλά θα καταλάβει πως πρέπει να σε σέβεται.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Αν μπλεκτεί σε καβγά με τη γάτα θα διαλύσει την σχέση τους εντελώς
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool