Ξαφνική επιθετικότητα!

Απάντηση: Ο γάτος μου επιτίθεται ξαφνικά!

Αστειευομαι!ισως ευθυνεται το γεγονος οτι θελει να ζευγαρωσει ή καποια ασθενεια..σιγουρα πρεπει να επικοινωνησεις με εναν εμπιστο κτηνιατρο,εστω και τηλεφωνικα.παντως λαχταριστες λιχουδιες ισως εχουν καποιο αποτελεσμα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάνω απ' όλα προσπάθησε να αποβάλεις την πίκρα και το στρες που σου προκάλεσε αυτή η κατάσταση. Δες το λιγάκι σαν περιπέτεια αν μπορείς, ξέρω είναι δύσκολο. Αλλά σκέψου πόσο συναρπαστικά πλάσματα είναι οι γάτες, ακόμα και οι γρατσουνιές τους είναί συναρπαστικές.. θα κάνω ότι μπορώ για να σε βοηθήσω, θα διαβάσω λίγο μες τα βιβλία που έχω, γραμμένα από behavior counsellors, εσύ προς το παρόν αγνόα τον, απόβαλε το στρες, μην ξεχνάς ότι η οποιαδήποτε αντίδρασή σου είναι επιβράβευση γι' αυτόν. Κάτι που θέτει τον φαύλο κύκλο ξανά σε εφαρμογή. Και ότι οι γάτες πάντα διαισθάνονται αυτά που αισθανόμαστε
Θα πάρω κάνα ηρεμιστικό να έρθω σε καταστολή ή θα πιω το Βόσπορο να μην καταλαβαίνω :P :P:P . Θα προσπαθήσω αυτές τις δύο μέρες που θα λείπει ο συγκάτοικος να εφαρμόσω αυτά που μου είπες και θα γράψω από Δευτέρα τι έγινε! Ελπίζω να ηρεμίσει γιατί ειδικά η πίκρα όπως είπες είναι μεγάλη και η στεναχώρια μου επίσης για το μικρό μου...Αφού κοιτάζω το βίντεο που τον τράβηξα έτσι όπως είναι άγριος και κοιτάω και τις φωτογραφίες του και άλλα βιντεάκια που τον έχω που παίζουμε ή θυμάμαι μια μέρα που αντί για νιάου ακούσαμε να κάνει "όι οι οι" και γελούσαμε και αναρωτιέμαι αν θα τα ξανακάνουμε ποτέ όλα αυτά....Σε υπέρ ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σου!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ριάνα η εμπειρία μου στα σκυλιά με κάνει και γράφω τα παραπάνω. Οι αρχές νομίζω ισχύουν παντού. Το φόβο μας τον καταλαβαίνουν και το εκμεταλεύονται.

Δεν έχω σκοπό να σε προσβάλλω φίλε, καλοπροαίρετα στα γράφω. Εγώ σκύλο είχα και ο Daffy είναι η πρώτη μου γάτα ( γάτος ). Έχω καταλάβα πως με νιώθει σα το νούμερο 1 στο σπίτι αν και είμαστε τέσσερις. Με δύο μικρά παιδιά δε θα τον άφηνα ούτε στιγμή να νομίσει πως μπορεί να κάνει τέτοιες ιστορίες. Αλλά πίστεψε με και μόνος να ήμουν έτσι θα έκανα.

Ακριβώς Ηλία μου, μην αφήνεις την εμπειρία σου με τα σκυλιά να σ' επηρεάζει. Είναι πολύ διαφορετικές οι γάτες!!

Ριάνα η εμπειρία μου στα σκυλιά με κάνει και γράφω τα παραπάνω. Οι αρχές νομίζω ισχύουν παντού. Το φόβο μας τον καταλαβαίνουν και το εκμεταλεύονται.

Δεν έχω σκοπό να σε προσβάλλω φίλε, καλοπροαίρετα στα γράφω. Εγώ σκύλο είχα και ο Daffy είναι η πρώτη μου γάτα ( γάτος ). Έχω καταλάβα πως με νιώθει σα το νούμερο 1 στο σπίτι αν και είμαστε τέσσερις. Με δύο μικρά παιδιά δε θα τον άφηνα ούτε στιγμή να νομίσει πως μπορεί να κάνει τέτοιες ιστορίες. Αλλά πίστεψε με και μόνος να ήμουν έτσι θα έκανα.
Προς θεού φίλε μου...Δεν με προσβάλλεις...Απλά όντως οι γάτες δεν είναι σκύλοι και δεν μαθαίνουν με τον ίδιο τρόπο. Και αυτή η συμπεριφορά ακόμα και για μένα που έχω μεγαλώσει πάρα πολλές γάτες στο πατρικό μου είναι πρωτόγνωρη και ίσως ο φόβος μου κατ'αρχήν να προέρχεται από εκεί...Αν ήταν κάτι που είχα συναντήσει θα ήξερα να το αντιμετωπίσω αλλά τώρα....δεν ξέρω...Θα κάνω ότι μπορώ όμως για το γατί μου!

Έχω κλιματιστικό..ΟΚ θα φοράω μακριά ρούχα καμιά φούτερ κάνει και τζην που είναι πιο πρόχειρα; Επίσης για το πρόσωπο τι κάνω;
φουλ φεις και μασκα του σκι! Αντε επειδη κοστιζουν,καμια μασκα για την θαλασσα η πιο ευκολα γυαλια !

Αφού κοιτάζω το βίντεο που τον τράβηξα έτσι όπως είναι άγριος και κοιτάω και τις φωτογραφίες του και άλλα βιντεάκια που τον έχω που παίζουμε ή θυμάμαι μια μέρα που αντί για νιάου ακούσαμε να κάνει "όι οι οι" και γελούσαμε και αναρωτιέμαι αν θα τα ξανακάνουμε ποτέ όλα αυτά....

Φίλε Artevelde, μην χάνεις το κουράγιο σου και μην απελπίζεσαι! :)
Απλώς θέλει υπομονή και σωστή επιμονή από τη δική σου πλευρά... ;)

Oι γατες μπορει να γινουν επιθετικες οταν υποφερουν για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα ή πασχουν απο καποια ΑΣΘΕΝΕΙΑ πχ.κυστιτιδα η αλλη ουρολογικη αρρωστια.επισης η ξαφνικες επιθεσεις μπορει να οφειλονται στο γεγονος οτι εγινες αντικειμενο λανθασμενης κατευθυνσης της επιθετικοτητας του!δλδ μπηκες στο στοχο του!αυτο συμβαινει οταν το αντικειμενο της επιθετικοτητας εξαφανιζεται κ η γατα αλλαζει κατευθυνση του θυμου της.οι οδηγιες ενος ειδικου δυστυχως ειναι απαραιτητες για το καλο κ των δυο σας!

Παντως σημερα ,αν και ειμαι με πανoπλια δεν μου εχει αγριεψει...μην το ματιασω κιολας..σορυ για τα greeklish αλλα ειμαι απο κινητο..

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

μηπως σε ζηλευει???? οταν ο δικος μας ηταν μωρο παρατηρησαμε πως καθε φορα που καθομουν αγκαλια με τον φιλο μου ερχοταν αναμεσα! ρωτησαμε στον κτηνιατρο και ειπε οτι μιας και με θεωρει μαμα του ζηλευει και μεγαλωνοντας καποιον θα δαγκωνει και θα διωχνει! (βεβαια επειδη ο φιλος μου ειναι πολυ ψηλος τον φοβαται και δεν του ορμαει) μηπως λοιπον ειναι ζηλια???? μηπως διεκδικει τον συγκατοικο για τον εαυτο του και μονο και παει να σε διωξει???? (το κανει η γατα της μαμας μου στο νησι στα ιδια της τα παιδια!) βεβαια οσο ακραιο και αν ακουγεται και μια ξυλια στον ποπο να φαει αν σου ορμησει θα το παρει το μυνημα και θα το κοψει... κι εμας δαγκωνε αλλα του λεγαμε μηηηηηηηηηηηηηηηηη και σταματαγε και μας εγλυφε κιολας...!βεβαια οταν το συνεχιζε ετρωγε τη σφαλιαριτσα του και ηρεμουσε... γενικα κι αυτα τα πλασματακια εχουν καλα και κακα με ζηλιες κακιες και θυμωματα... οπως επισης σαν τα παιδια βρισκουν σε ποιον θα κανουν και τι! σταματα να δειχνεις φοβο λοιπον και προσπαθησε απο την πλευρα σου και θα δεις οι ισσοροπιες θα αποκατασταθουν...

Artevelde όταν λές σου αγριεύει τι ακριβώς εννοείς; σου κάνει επίθεση όπως μαλώνουν οι αρσενικοί γάτοι μεταξύ τους ή κάτι λιγότερο; σε ρωτάω γιατί έχουμε και εμείς 1 θέμα με τον γάτο μας, τώρα ζεί με την αδερφή μου, τον Δία. βέβαια οι επιθέσεις του ήταν πολύ βίαιες, γατζονώταν πάνω σου και σου έσκιζε τα πόδια ουρλιάζοντας, και γιαυτό τον λόγο έκανε ομοιοπαθητική ( μήν φανταστείς καμία ραγδαία βελτίωση στην συμπεριφορά του) κάθε φορά που το βλέμα του χανόταν. έχω ρωτήσει πάρα πολλούς κτηνιάτρους και δεν ξέρουν γιατί του συμβαίνει. εγώ απλά πιστεύω οτι η αφορμή πάντα υπάρχει, όπως στην δική σου περίπτωση με την σκούπα, αλλά απο εκεί και πέρα πιστεύω οτι οι γάτες ως τα μοναδικά αιλουροειδή που κυνηγούν για το κυνήγη και όχι γιατί πινάνε, έχουν ανάγκη την εκτόνωση, για όσες ζούν στο σπίτι το παιχνίδι είναι απαραίτητο!!!!!!! στο λέω γιατί ο Δίας απο τότε που πήγε στην αδερφή μου έχει μεγαλύτερα διαστήματα ηρεμίας, μάλλον οφείλεται στο γεγονός οτι το σπίτι είναι μεγαλύτερο και τις επιθέσεις που έκανε πρώτα κυρίως σε εμένα, τώρα τις κάνει εικονικά στις γάτες που έχει η αδερφή μου στην αυλή. το εικονικά σημαίνει οτι ο Δίας είναι εντός σπιτιού, μέσα απο τις σίτες των παραθύρων, και οι άλλες στην αυλή!
ελπίζω να μήν είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση και να πάνε όλα καλά! για τους κτηνιάτρους που ασχολούνται με την συμπεριφορά- ψυχολογία των ζώων έχω ακούσει τα χειρότερα απο τους ίδιους τους συναδέλφους τους!!!! άρα δεν νομίζω οτι αποτελεί σωστή επιλογή η επίσκεψη σε τέτοιους γιατρούς.

Τα ποδια μου ειναι χαλια απο τις γρατζουνιες του.ναι επιθεση κανονικη εκανε αλλα μονο σε εμενα.χτες ευτυχως ειχαμε ηρεμια αν κ το κλιμα ηταν φορτισμενο.σημερα το ιδιο.βεβαια χτες σαν να εκανε το γατι μονο του προσπαθεια προσεγγισης ηρθε μια δυο φορες κοντα μου απο μονο του κ εκανε πως τριβεται αλλα καταλαωαινα πως ηταν πολυ διστακτικος....

Άστον να σε προσεγγίσει μόνος του κι όταν το κάνει, χάϊδευε τον, παίζε κανένα παιχνίδι μαζί του και μίλα του ήρεμα.
Είναι θετικό το ότι σε προσέγγισε. ;)

#και ο Δίας δεν ήταν συνεχώς επιθετικός, αλλά περιστασιακά και κατά τη διάρκεια της ημέρας, για 10-15 μέρες 2-3 φορές τον χρόνο. επιθέσεις έκανε πάντα στους πιο ¨αδύναμους¨ που δεν μπορούσαν να του επιβληθούν όταν αγρίευε. εκείνη την ώρα, του κουνάς το δάκτυλο, τον φωνάζεις με το όνομά του και του λές μή ως διαταγή, χωρίς να φοβάσαι και χωρίς να κάνεις βήμα πίσω γιατί το βλέπει ως υποταγή σου.... πρέπει να καταλάβει οτι το ¨αφεντικό¨είσαι εσύ! όσο περέργο και να ακούγεται η συμπεριφορά των επιθετικών γατιών μοιάζει με αυτή των σκυλιών και απο την εμπειρία μου και τα 11 χρόνια ζωής με τον Δία αυτό έμαθα ότι ποτέ δεν πρέπει να κάνει πίσω και να δείχνεις φόβο! απο την άλλη βέβαια ο δικός σας είναι πάρα πολύ μικρός .... δεν έχω ξανακούσει τόσο επιθετική σμπεριφορά απο τόσο μικρό γατάκι! σίγουρα θα χρειαστείς πάρα πολύ υπομονή... αλλά όταν το αγαπάς όλα είναι δυνατά, μαθαίνεις να ζείς με αυτό και να συμπεριφέρεσαι κατάλληλα!

Θα δουμε!παντως σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις

... αλλά όταν το αγαπάς όλα είναι δυνατά

Αυτό τα συνοψίζει όλα. Μα ΟΛΑ :)
Σου υπόσχομαι ότι τα πράγματα θα φτιάξουν με τον αγαπημένο σου γάτο, ακριβώς επειδή τον αγαπάς.

Μονο που τον ματιασα...σημερα πηγε να μου κανει παλι επιθεση την ωρα που εφευγα απο το σπιτι...κ χωρις να του εχω δοσει σημασια....

Καλε μου φιλε.Επειδη ειδα σε αλλο θεμα οτι ο γατος δεν ειναι στειρωμενος,και ειν αι 8 μηνων,επανω στα ντουζενια του δηλαδη..:hehe:,οτι αρχιζει και εχει ορεξεις κλπ,πρεπει να σκεφτεις και το ενδεχομενο ν ατα κανει ολα αυτα επειδη θελει να ζευγαρωσει.

Καλησπέρα, σήμερα αντμετώπισα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα από τη μία γατούλα μου. η ιστορία έχει ως εξής: η άλλη μου γατούλα, κι ενώ έχουμε περιφράξει το μπαλκόνι, δεν έχω καταλάβει πως αλλά βρέθηκε κάτω στον ακάλυπτο (ευτυχως είμαστε ημιόροφο) να παλεύει με έναν αδέσποτο γάτο (ο οποίος δεν είναι της γειτονιας). ευτυχώς τον έδιωξε η μία απ΄τις 3 αδέσποτες που έχω μόνιμα κάτω. απ΄την στιγμή όμως που την μάζεψα από κάτω,
μας επιτίθεται ή άλλη γατούλα μου όταν την πλησιάζουμε ή τύχει να περνάει από κοντά μας. υποψιάζομαι ότι μυρίζει τον άλλο γάτο πάνω μας και γι αυτό αντιδρά έτσι. έκανα αμέσως μπάνιο και καθάρισα όσο μπόρεσα και την γατούλα που δέχτηκε την επίθεση αλλά τίποτα ακόμα. για καλό και για κακό θα κοιμηθούμε χώρια με κλειστή την πόρτα για σήμερα και αύριο βλέπουμε. ψυχολογικά είμαι ράκος. θα προσπαθήσω να μην της δώσω σημασία μέχρι να καλμάρει. ελπίζω σύντομα γιατί με πληγώνει αφάνταστα. artevelde στέλνω την συμπαράστασή μου κι ελπίζω όλα να πάνε καλά και για τους δυο μας.

Τι εγινε με τον γατουλη?Ηρεμησε καθολου?Αυτες τις μερες εχει βγει επιθετικοτητα και στον δικο μου.Δυο πιθανα σεναρια υπαρχουν. Η επειδη ζευγαρωνουν οι γατες εδω αυτη την εποχη,τις μυριζεται τις ακουει και ενω ειναι στειρωμενος εχει αναστατωθει ή εχει σκασει απο την ζηλια του με τον σκυλο γιατι ενω ολο το καλοκαιρι ειχαμε τον σκυλο στο περιβολι,τωρα που χαλαει ο καιρος αρχιζουμε να τον ξαναβαζουμε μεσα και ισως ο μαγκας ξεχασε την υπαρξη ενος ακομη τετραποδου σε αυτο το σπιτι!
Οπου καθομαστε ερχεται και μας τραβαει κατι δαγκωνιες το κακομαθημενο μας!Θα μας κοψει κομματι σε λιγο!λολ!
Καλα γενικα δαγκωνει,ποτε δεν το εκοψε αυτο το κακο κουσουρι αλλα αυτες τις μερες εχει ξεφυγει ! Δεν πειραζει και ας ειναι ζαβουλιακας γατος εμεις τον αγαπαμε και οταν τον πετυχουμε στα ψιλοκαλα του, του σκαμε φιλουμπες,χουφτωματα και ζυμωματα!:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back