Ξηρά τροφή - μαγειρευτό φαγάκι

antzella

Νεοφερμένο μέλος

Η antzella αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 60 ετών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Καλημερα σε ολους!!
διαβασα προσεκτικα,οτι εχει να κανει με την διατροφη.
οφειλω να ομολογεισω,οτι εχω μεινει εκπληκτη!:confused:
και να σας εξηγησω γιατι..
ο αρης μου :) τρωει ξηρα τροφη,και ποτε ο καημενουλης μου δεν εχει δυσανασχετησει.
εγω ομως νιωθω πολυ ασχημα,βλεποντας τον να τρεχει και να με κοιταει επιμονα στα ματια,καθε φορα
που πηγαινα να φαω κατι (και γλειφοταν κιολας...ξερετε..) στο τελος..αφηνα το πιατο μου...
απο εμπειρια και απο γιατρους,γνωριζω οτι το καλυτερο για αυτα,ειναι η ξηρα τροφη.
μπηκα ομως στον πειρασμο,και του πηρα μια μικρουλα,αλλα πολυ καλη κονσερβα,με κοτοπουλο.
επι μια ωρα μετα,ακομα γλειφοταν και γελουσαν..τα μουστακια του.!!
οι κτηνιατροι ομως,και οι τρεις που εχω,μου ειπαν οτι να την αποφευγω (1 την βδομαδα) γιατι δεν θα τρωει την ξηρα τροφη.
οταν τους ρωτησα ολους (και εδω ειναι το ζητουμενο) αν μπορω να του δινω,ετσι..μια φορα την βδομαδα μονο,λιγο βραστο
κοτοπουλακι,η μεγαλο ψαρι βραστο,η μοσχαρακι βραστο..ακουσα ενα κατηγορηματικο ΟΧΙ απο ολους!!

και εδω ειναι οι αποριες μου.
εσεις εδω λετε οτι κανει να τρωει (με το ζουμακι του,για ταυρινη)
οι γιατροι λενε οχι.τι πρεπει να κανω τελικα..
ποιοι οι κινδυνοι,αν τρωει μια φορα κοτοπουλο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ξηρα τροφη-μαγειρευτο φαγακι

Εγώ δίνω στην δική μου 1 φορά την εβδομάδα κονσέρβα και 1 φορά την εβδομάδα ένα μεριδάκι βραστό κοτόπουλο (χωρίς καρυκεύματα) και τις υπόλοιπες ημέρες τρώει την ξηρά τροφή της χωρίς κανένα πρόβλημα.
Πιστεύω ότι μια μικρή ποικιλία θα τους κάνει καλό και δεν θα τις κάνει να βαριούνται την διατροφή τους.
Από εκεί και πέρα, δεν έχω ακούσει από κάποιο γιατρό να λέει να αποφεύγουμε τη μετρημένη χορήγηση κονσέρβας ή λίγου βραστού κοτόπουλου που και που.
Από την άλλη, εάν της δώσεις επί μια εβδομάδα συνεχόμενα κονσέρβα, είναι πιθανόν να δυσανασχετήσει μετά με την ξηρά τροφή.
Τι να πω, πιστεύω ότι όλα χρειάζονται με μέτρο.
Αυτή όμως είναι η προσωπική μου άποψη, δεν θα ήθελα να επηρεάσω κάποιον.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ξηρά τροφή-μαγειρευτό φαγάκι

Να ρωτήσω λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου...

Τι πρόβλημα υπάρχει αν δίνεις στη γάτα σου κοτόπουλο ή κρέας μαγειρεμένοείτε στον ατμό (βλ. ατμομάγειρα) είτε βραστό - εννοείται χωρίς τίποτα άλλο(αλάτια, καρυκεύματα κλπ);;; Και βέβαια όχι καθημερινά αλλά 2-3 φορές την εβδομάδα;

Δλδ οι κονσέρβες ή ακόμα και η ξηράτροφή που τρώνε είναι πιο υγιεινή; (ρωτάω γιατί δεν έχω πολύ εντρυφήσει στο θέματης διατροφής)

Να ρωτήσω λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου...

Τι πρόβλημα υπάρχει αν δίνεις στη γάτα σου κοτόπουλο ή κρέας μαγειρεμένοείτε στον ατμό (βλ. ατμομάγειρα) είτε βραστό - εννοείται χωρίς τίποτα άλλο(αλάτια, καρυκεύματα κλπ);;; Και βέβαια όχι καθημερινά αλλά 2-3 φορές την εβδομάδα;

Δλδ οι κονσέρβες ή ακόμα και η ξηράτροφή που τρώνε είναι πιο υγιεινή; (ρωτάω γιατί δεν έχω πολύ εντρυφήσει στο θέματης διατροφής)

για την τελευταια απορια σου,θα σου πω οτι το ιδιο ρωτουσα και ρωταω και εγω.
προβληματα απο μαγειρευτα φαγητα μου εχουν πει οτι ειναι τα εξης.
-παχαινουν χωρις να παιρνουν τις βιταμινες που χρειαζονται
-υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει,η να μεταφερθει σκουλικι στο εντερο τους (οτι μου εχουν πει σας λεω..)
-και σε καποιες περιπτωσεις.τα πιανει διαρροια.και στην τελικη δεν τους προσφερουν απολυτως τιποτα μου λενε.
οσο για τα φαγητα απο κονσερβες,ατομο που ηταν σε αντοιστοιχο εργοστασιο,μου εχει πει (και οχι μονο ενας)οτι βαζουν το
οτι πιο βρωμικο υπαρχει μεσα.
τωρα για την ξηρα τροφη..τι να σου πω..
για να επιμενουν,οι περισσοτεροι γιατροι οτι ειναι οτι πιο υγιεινο..και το πιο ισοροπημενο σε βιταμινες,διατροφικα στοιχεια,
και περιλαμβανει οτι χρειαζεται σε καθε ηλικια η γατας μας..κατι θα ξερουν.

αυτο που ρωταω ομως εγω,ειναι γιατι ειναι καθετοι στο να δινω εστω μια φορα την βδομαδα??
για αυτο ρωτησα και εδω,να μου πειτε την γνωμη σας.

φιλε γιωργο,ειμαι και γω ακριβως αυτης της γνωμης.(παν μετρο αριστον)
αλλα ουτε με μετρο δεν επιτρεπετε τελικα???
και για να πω την αμαρτια μου..οντως οταν ειχα παρει τον αρουκο μου 3 μηνων,και του ειχα δωσει μια ιδεα κοτοπουλο
παιρναμε μετα για μια βδομαδα ειδικη κτηνιατρικη τροφη για να σταματησει η διαρροια.
αυτο εγινε και λιγο καιρο μετα που του εδωσα μια σταλα ψαρι..
ομως εδω και 3 μηνες δεν εχει ξαναπαρουσιασει κανενα τετοιο συμπτωμα,στις λιγες φορες που τολμησα να του δωσω φαγακι.
αλλα δεν θελω να του κανω κακο..δεν ξερω τι να κανω.?
το λυπαμαι,οταν με κοιταει ετσι..σαν να μου λεει..τσιγκουνα..μονη σου θα το φας ολο??:)

Κοτοπουλο στον ατμο μια χαρα μου φαινεται..γιατι οχι;
Και καλης ποιοτητας κονσερβουλες,παλι οκ ειναι.
Οι γνωμες γενικα δυιστανται οσον αφορα την ξηρα τροφη και τις κονσερβες.Η ξηρη τροφη βασικα δημιουργηθηκε για να βολευει εμας τους ανθρωπους.Οταν ειναι καλης ποιοτητας η κονσερβα,δεν βρισκω τον λογο να μην τους δινουμε καποιες φορες την εβδομαδα.

Για το μαγειρευτο φαγητο,αυτο που λενε τα αρθρα ειναι οτι οταν δινεται αποκλειστικα και μονο μαγειρευτο φαγητο,δεν κανει..διοτι δεν περιεχει ολα τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα που χρειαζονται οι γατες για να ζουν υγεια,εκτος και αν το εχεις ψαξει πολυ και τους προσθετεις ταυρινη και γενικα οτι χρειαζεται.Οχι ομως οτι δεν κανει να τους δινουμε κοτοπουλο,μοσχαρακι γαλοπουλα κλπ καθολου.(εννοειται χωρις μπαχαρικα κλπ)Σαφεστατα και μ πορουμε να τους δινουμε.:)

Φυσικα και μπορεις να δωσεις κονσερβα ή μαγειρευτο φαι στο γατουλη σου..δεν καταλαβαινω γιατι να σου πουν οχι εκτος κι αν υπαρχει καποιο προβλημα υγειας και στο ειπαν..δεν κανει να βαλεις μεσα αλατι μπαχαρικα κλπ

μπορεις να δινεις μαγειρευτο(εγω μαγειρευτο δινω) αλλα φυσικα οχι σαν αποκλειστικη τροφη γιατι δεν εχει ολα τα απαραιτητα συστατικα..
υπαρχουν πολλοι που δινουν μια φορα ξηρη μια κονσερβα..

εγω προσωπικα παιρνω ενα ολοκληρο στηθος κοτοπουλο βαζω λιγο ρυζακι και 2 κουταλιες λαδι το βραζω το αφηνω να κρυωσει και μετα το ψιλοκοβω και το μοιραζω σε σακουλακια μαζι με το ζωμο και το βαζω στη καταψυξη..και τρωνε μια φορα τη βδομαδα ενα σακουλακι τετοιο..το δινω δηλαδη σαν λιχουδια:)

καλησπερα!
ευχαριστω ολους πολυ για τις συμβουλες σας!

σκεφτομαι τελικα να δινω,ετσι για αλλαγη μια φορα την βδομαδα κοτοπουλακι (εννοειται κοριτσια μου,χωρις μπαχαρια)
και να παρακαλαω,να μην γλυκαθει ο πριγκιπας μου και μετα...αντε να ξαναφαει την ξηρα..
ηδη χτες που του εδωσα φαγητο κονσερβας,σημερα κοιταει με ενα υφος πολυ υποτιμητικο,το μπολακι με την ξηρα τροφη:)
καλη συνεχεια σε ολη την γατοπαρεουλα εδω!!

φιλε γιωργο,ειμαι και γω ακριβως αυτης της γνωμης.(παν μετρο αριστον)
αλλα ουτε με μετρο δεν επιτρεπετε τελικα???
και για να πω την αμαρτια μου..οντως οταν ειχα παρει τον αρουκο μου 3 μηνων,και του ειχα δωσει μια ιδεα κοτοπουλο
παιρναμε μετα για μια βδομαδα ειδικη κτηνιατρικη τροφη για να σταματησει η διαρροια.
αυτο εγινε και λιγο καιρο μετα που του εδωσα μια σταλα ψαρι..

Αυτό δεν ξέρω γιατί μπορεί να συνέβη, ευτυχώς η δική μου δεν έχει κάνει κάποια διάρροια.
Το να της δίνεις όμως μια φορά στο τόσο λίγο βραστό κοτόπουλο ή μια κονσέρβα δε μου φαίνεται ανθυγιεινό ούτε επιβλαβές, η δική σου όμως μπορεί για χ, ψ λόγους να μην είχε δεκτικό οργανισμό απέναντι σε αυτές τις τροφές.
Για παράδειγμα, εγώ έκανα το λάθος στην αρχή που είχα την δική μου να της δώσω να δοκιμάσει κάποια κομμάτια μπιφτεκιού 2 ή 3 φορές (νομίζω 3) με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα όταν πήγαινε τουαλέτα να μη μπορείς να σταθείς στο σπίτι, παρόλο που τόσο καιρό τώρα η άμμος της δε μυρίζει ποτέ, ούτε ακόμη κι όταν μόλις έχει τα έχει κάνει.
Εκείνες τις φορές το σπίτι είχε μετατραπεί σε θάλαμο αερίων... :knife:

Απάντηση: Aπορίες σχετικά με τη διατροφή

Να κανω και εγω μια ερωτηση...το συκωτακι σε τι ποσοτητα θα πρεπει να δινεται στη γατα ετσι ωστε να ειναι ασφαλης κ να μην της δημιουργησει καποιο προβλημα??? κ θα μπορω να της δινω καθε μερα ή μερα παρα μερα???

Ρωτω επειδη αποφασισα να της δινω κ λιγο συκωτακι λογω του χαμηλου αιματοκριτη που εχουμε απλως ανησυχω για την ποσοτητα...μην μας παρουσιαστει κ κανενα αλλο προβλημα....

κ επισης διαβασα πιο πανω πως το μαγειρευτο φαγητο μπορει να βλαψει την γατα αν δινεται ως βασικη διατροφη.....εμενα επειδη ειναι αρρωστη (λοιμωδη περιτονιτιδα) τρωει μονο μαγειρευτο αν της το κοβω κομματακια κ της το δινω με το χερι μου....της κανω κακο?? αλλα απο το να μην τρωει καθολου......

Αν τρέφεται με μαγειρευτό τότε τα πράγματα απλουστεύουν με το συκώτι. Μπορείς να δίνεις καθημερινά, αλλά θα πρέπει να προσέχεις με την ποσότητα. Το συκώτι θα πρέπει να αποτελεί το 5% του γεύματος της. Αν δίνεις 100γρ μαγειρευτή τροφή, τα 5γρ πρέπει να είναι συκώτι. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να δίνεις συκώτι σε κάθε γεύμα (άλλωστε είναι δύσκολο να μετράς κάθε φορά τα γραμμάρια που πρέπει να δίνεις). Μπορείς να δίνεις λοιπόν συκώτι 1-2 φορές την εβδομάδα. Αν η γάτα τρώει 2 γεύματα την ημέρα των 100 γραμμαρίων, τότε θα πρέπει να τρώει 70γρ συκώτι την εβδομάδα. Ασβέστιο προσθέτεις; Καλό θα ήταν να πρόσθετες γιατί με το μαγειρευτό δεν παίρνει σχεδόν καθόλου ασβέστιο. Στα 100γρ κρέατος, προσθέτεις 1/4 κουταλάκι του γλυκού τσόφλι αυγού (το κάνεις σκόνη). Αν μπορείς να βρεις ζελατίνη (χωρίς γεύση) καλό θα ήταν να της δίνεις 1/4 κουταλάκι του γλυκού σε κάθε γεύμα. Επειδή υποψιάζομαι ότι δεν της δίνεις συμπλήρωμα ταυρίνης, θα σου συνιστούσα να επιλέγεις σκούρα κρέατα (μπούτι κότας ή γαλοπούλας, μοσχάρι) και να προσθέτεις καρδιές (ειδικά η βοδινή περιέχει αρκετή ταυρίνη). Πόσο καιρό τρέφεται με μαγειρευτά; Αν τρέφεται πολύ καιρό και αν θα συνεχίσει να τρέφεται με μαγειρευτό για πολύ καιρό ακόμα (ειδικά αν της δίνεις μόνο ένα είδος κρέατος και δεν τρώει ψάρι), θα ήταν καλή ιδέα να της πρόσθετες και μερικές βιταμίνες (πχ D, Ε) ή μουρουνέλαιο ή λάδι σολωμού (προσοχή όμως με το μουρουνέλαιο γιατί μπορεί να προκαλέσει υπερβιταμίνωση στις γάτες).

Αν τρέφεται με μαγειρευτό τότε τα πράγματα απλουστεύουν με το συκώτι. Μπορείς να δίνεις καθημερινά, αλλά θα πρέπει να προσέχεις με την ποσότητα. Το συκώτι θα πρέπει να αποτελεί το 5% του γεύματος της. Αν δίνεις 100γρ μαγειρευτή τροφή, τα 5γρ πρέπει να είναι συκώτι. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να δίνεις συκώτι σε κάθε γεύμα (άλλωστε είναι δύσκολο να μετράς κάθε φορά τα γραμμάρια που πρέπει να δίνεις). Μπορείς να δίνεις λοιπόν συκώτι 1-2 φορές την εβδομάδα. Αν η γάτα τρώει 2 γεύματα την ημέρα των 100 γραμμαρίων, τότε θα πρέπει να τρώει 70γρ συκώτι την εβδομάδα. Ασβέστιο προσθέτεις; Καλό θα ήταν να πρόσθετες γιατί με το μαγειρευτό δεν παίρνει σχεδόν καθόλου ασβέστιο. Στα 100γρ κρέατος, προσθέτεις 1/4 κουταλάκι του γλυκού τσόφλι αυγού (το κάνεις σκόνη). Αν μπορείς να βρεις ζελατίνη (χωρίς γεύση) καλό θα ήταν να της δίνεις 1/4 κουταλάκι του γλυκού σε κάθε γεύμα. Επειδή υποψιάζομαι ότι δεν της δίνεις συμπλήρωμα ταυρίνης, θα σου συνιστούσα να επιλέγεις σκούρα κρέατα (μπούτι κότας ή γαλοπούλας, μοσχάρι) και να προσθέτεις καρδιές (ειδικά η βοδινή περιέχει αρκετή ταυρίνη). Πόσο καιρό τρέφεται με μαγειρευτά; Αν τρέφεται πολύ καιρό και αν θα συνεχίσει να τρέφεται με μαγειρευτό για πολύ καιρό ακόμα (ειδικά αν της δίνεις μόνο ένα είδος κρέατος και δεν τρώει ψάρι), θα ήταν καλή ιδέα να της πρόσθετες και μερικές βιταμίνες (πχ D, Ε) ή μουρουνέλαιο ή λάδι σολωμού (προσοχή όμως με το μουρουνέλαιο γιατί μπορεί να προκαλέσει υπερβιταμίνωση στις γάτες).

Σ'ευχαριστω παρα παρα πολυ για την απαντηση:)

Λοιπον θα ζυγιζω το κρεας που τρωει για να μετρησω την ποσοτητα συκωτιου οπως μου ειπες, για ασβεστιο θα κανω αυτο με το τσοφλι και θα της παρω κ καρδια για ταυρινη...με την καρδια οσον αφορα στην ποσοτητα ειναι κατι που θα πρεπει να προσεξω??

Οσον αφορα στο ποσο καιρο τρωει μαγειρευτα η απαντηση ειναι οχι πολυ...3 μερες αλλα επειδη την ξηρα τροφη την αγνοει πιστευω πως ετσι θα πορευτουμε...

Απο κρεατα της δινω χοιρινο το πρωι κ μοσχαρισιο το βραδυ τη μια μερα κ την αλλη κοτοπουλο το πρωι κ σολωμο το βραδυ.... κ λεω να της δινω κατα το μεσημερακι καρδια κ συκωτι αναλογα με τις προσαρμογες που μου συστηνεις...

κ κατι τελευταιο...μεχρι στιγμης τα τρωει ψητα....ειναι καλυτερα ψητα ή βραστα πιστευεις??? κ με αυτο το προγραμμα θα χρειαστει τις βιταμινες που μου ανεφερες???

κι εγώ που έχω ρωτήσει τον κτηνίατρο λέει κατηγορηματικά όχι για τα μαγειρευτά. βέβαια η Τιτίκα μου είναι στειρωμένη και σκέφτηκα ότι πιθανόν για αυτό το λόγο να είναι αρνητικός. αλλά -μεταξύ μας- έχω δώσει στην Τιτίκα μου και βραστό κοτόπουλο και μου έχει κλέψει από το πιάτο αρακά και της άρεσε πολύ.δεν της έχω ξαναδώσει αλλά τι θα πείραζε μια στο τόσο αφού είναι καλομαγειρεμένο και ξέρω τι τρώει;

Σ'ευχαριστω παρα παρα πολυ για την απαντηση:)

Λοιπον θα ζυγιζω το κρεας που τρωει για να μετρησω την ποσοτητα συκωτιου οπως μου ειπες, για ασβεστιο θα κανω αυτο με το τσοφλι και θα της παρω κ καρδια για ταυρινη...με την καρδια οσον αφορα στην ποσοτητα ειναι κατι που θα πρεπει να προσεξω??

Οσον αφορα στο ποσο καιρο τρωει μαγειρευτα η απαντηση ειναι οχι πολυ...3 μερες αλλα επειδη την ξηρα τροφη την αγνοει πιστευω πως ετσι θα πορευτουμε...

Απο κρεατα της δινω χοιρινο το πρωι κ μοσχαρισιο το βραδυ τη μια μερα κ την αλλη κοτοπουλο το πρωι κ σολωμο το βραδυ.... κ λεω να της δινω κατα το μεσημερακι καρδια κ συκωτι αναλογα με τις προσαρμογες που μου συστηνεις...

κ κατι τελευταιο...μεχρι στιγμης τα τρωει ψητα....ειναι καλυτερα ψητα ή βραστα πιστευεις??? κ με αυτο το προγραμμα θα χρειαστει τις βιταμινες που μου ανεφερες???

Καρδιά μπορείς να δίνεις όσο θέλεις. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο :) Τα ψητά είναι καλύτερα γιατί χάνεται λιγότερη ταυρίνη. Μπορείς να δίνεις και βραστά με το ζουμί τους ή μπορείς να βράζεις κόκκαλα και να βάζεις τα ψητά κρέατα με το ζωμό από τα κόκκαλα στο μπλέντερ και να τα αλέθεις για να προσλαμβάνει περισσότερο νερό με την τροφή της όπως επίσης και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από τον ζωμό (πχ συνδετικό ιστό, μεταλλικά στοιχεία κτλ). Μπορείς επίσης να προσθέτεις και 1-2 αυγά ανα κιλό κρέατος - οι κρόκοι ωμοί, τα ασπράδια μαγειρεμένα. Από βιταμίνες μπορείς να προσθέτεις 35mg βιταμίνη Β και 180mg βιταμίνη Ε ανά κιλό κρέατος. Αν ταΐζεις ποικιλία τροφών, δεν πιστεύω ότι χρειάζονται. Εναλλακτικά μπορείς να της δίνεις πολυβιταμινούχα πάστα κάπου κάπου. Μπορείς να της δίνεις και άλλες τροφές που τρώτε και της αρέσουν κάπου κάπου... εγώ δίνω στον δικό μου μια κουταλιά πουρέ όταν κάνω για μένα, μπιφτέκι, τυρί και ότι άλλο του αρέσει (για λιχουδιά-συμπλήρωμα και όχι ως βασική διατροφή :P). Απλά πρόσεχε μην έχουν κρεμμύδι, κτλ. Δίνε και λίγο ελαιόλαδο αν το τρώει. Εγώ του δίνω 2 κουταλιές της σούπας ανά 1.5 κιλό ωμής τροφής. Τα λίπη μη τα βγάζεις από τα κρέατα, ούτε την πέτσα από την κότα. Είναι πολύ σημαντικά και περιέχουν πολλές βιταμίνες! Μη ξεχνάς επίσης να βάζεις λίγο ιωδιούχο αλάτι στα κρέατα.

κι εγώ που έχω ρωτήσει τον κτηνίατρο λέει κατηγορηματικά όχι για τα μαγειρευτά. βέβαια η Τιτίκα μου είναι στειρωμένη και σκέφτηκα ότι πιθανόν για αυτό το λόγο να είναι αρνητικός. αλλά -μεταξύ μας- έχω δώσει στην Τιτίκα μου και βραστό κοτόπουλο και μου έχει κλέψει από το πιάτο αρακά και της άρεσε πολύ.δεν της έχω ξαναδώσει αλλά τι θα πείραζε μια στο τόσο αφού είναι καλομαγειρεμένο και ξέρω τι τρώει;

Ο κτηνίατρος σου λέει όχι γιατί πιθανότατα γνωρίζει ότι τα μαγειρευτά δεν είναι πλήρης και ισορροπημένη διατροφή. Αν τα συμπληρώνεις είναι πολύ καλύτερα από την τροφή του εμπορίου. Αν δεν τα συμπληρώνεις όμως, είναι η χειρότερη διατροφή! Δίνε της μαγειρευτό για λιχουδιά, δεν θα την πειράξει, αρκεί βέβαια να μην έχει κρεμμύδια, σκόρδα κτλ. Εγώ δίνω στον δικό μου πουρέ, τυρί, μπέηκον, μηλόπιτα (την κρούστα), γάλα (δεν τον πειράζει η λακτόζη :P ), μπιφτέκια (χωρίς κρεμμύδι), κρέατα (ψητά, τηγανητά, βραστά), ψάρια, γιαούρτι, και ότι άλλο του αρέσει. Τα δίνω όμως ως συμπλήρωμα, όχι ως βασική διατροφή. Μπορεί να του δώσω μια μέρα μόνο ψητό κρέας, αλλά η επόμενη φορά που θα ξαναφάει μόνο ψητό κρέας, θα είναι μετά απο 2-3 εβδομάδες :P.

θελω να ρωτησω κατι,υπαρχει τροφη ειδικη για γατες με γαστριτιδα?διαβασα στο ιντερνετ για καποια που λεγεται FORZA10 στα ελληνικα δε βρηκα πληροφοριες,απο προχτες που δινω του πατσινακου μου μονο βραστο κοτοπουλο-ρυζι-πατατα,στο μπλεντερ εχω δει διαφορά,δε ξανακανε εμετο ακομα τουλαχιστον,ενω εκανε δυο φορες την ημερα,και οι διαροιες μειωθηκαν,ομως τον λυπαμαι που πειναει,θελει να φαει,μαλον ετσι τον εχω μαθει τοσα χρονια,να τρωει οτι κι εγω,και στεναχωριεμαι που δεν του δινω τιποτα αλλο εκτος απ αυτο.ο κτηνιατρος το ειπε,τερμα οι κονσερβες,τερμα τα μαγειρευτα,τερμα ολα,μα ειναι αδυνατο το μωρο μου και το λυπαμαι,τι αλλο μπορω να του δωσω ωστε να μην ερεθισω ξανα το στομαχι του?ειναι ηδη καταβεβλημενος και καθε λαθος θα ειναι μοιραιο για τη ζωη του.

ρενακι, φοβάμαι πως τόσα χρόνια που τον τάιζες μόνο από αυτό που έτρωγες, ο πατσίνο δεν έπαιρνε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά στις αναλογίες που πρέπει και είναι πολύ πιθανό να παρουσιάζει τώρα ελείψεις σε διάφορες ουσίες. Το μαγειρευτό φαγητό είναι το χειρότερο αν δεν είναι ισορροπημένο και συμπληρωμένο :(. Ούτε τα φιλετάκια είναι καλά, ούτε τα σκέτα κόκκαλα, ούτε τα μακαρόνια. Χρειάζονται και τα κοκκαλάκια τους (ή κάποιο συμπλήρωμα ασβεστίου), τις βιταμίνες τους (συκωτάκι για βιταμίνη Α, ψάρι για D και κρέας γενικότερα για βιταμίνες Β ή/και συμπληρώματα), χρειάζονται το κρεατάκι τους (πηγή πρωτεΐνης, ταυρίνης, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, κτλ), χρειάζονται το λίπος τους (ενέργεια, πηγή βιταμινών) και γενικά χρειάζονται ισορροπημένη διατροφή και ποικιλία (ψάρια, αυγά, κοτόπουλο, μοσχάρι, πέρδικα, κοκ). Ο κτηνίατρος πόσο καιρό σου είπε να τον ταΐζεις με κοτόπουλο, ρύζι και πατάτα; Υποθέτω ότι αυτό θα διαρκέσει για λίγες ημέρες ή εβδομάδες μέχρι να του περάσει ο εμετός και η διάρροια γιατί αυτή η διατροφή όπως την βλέπω μου φαίνεται ελειπής. Σε τι αναλογία σου είπε να δίνεις ρύζι, πατάτες και κοτόπουλο; Του είπες στον κτηνίατρο ότι τόσα χρόνια τρέφεται με μαγειρευτό;

Αν λεγοντας
ετσι τον εχω μαθει τοσα χρονια,να τρωει οτι κι εγω,
,εννοεις οτι του εδινες αυτα που μαγειρευες για εσας..πολυ κακως δυστυχως.:(
3. Το ζώο μας τρώει απ’ όλα, ό,τι και εμείς. Αυτή δεν είναι η καλύτερη διατροφή;
Κατηγορηματικά όχι.
Κάθε είδος ζώου έχει δικές του μεταβολικές ανάγκες και επομένως διαφορετική τροφή. Πώς π.χ ένα μηρυκαστικό μπορεί να τρώει κρεατάλευρα; Έτσι ή κάπως έτσι εμφανίστηκε η νόσος των τρελλών αγελάδων. Τα μηρυκαστικά τρώνε χόρτα. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε παμφάγοι και τρώμε και κρεατικά και λαχανικά και φρούτα. Τα σκυλιά και οι γάτες όμως είναι σαρκοφάγα και έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες. Επομένως, το να τρώμε ό,τι και εμείς τα βλάπτει. Μπορούν όμως να τρώνε μερικά από όσα τρώμε εμείς και που ταιριάζουν στον μεταβολισμό τους.
.....................

0. Μαγειρευτή ή τυποποιημένη τροφή; Ένα μεγάλο ερώτημα. Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πως αν κάποιος θέλει να μαγειρεύει στο κατοικίδιό του να το κάνει. Αρκεί να τηρούνται όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Όχι «απ’ όλα» αλλά με βάση το μαγειρεμένο ή ψημένο κρέας, τα μαγειρευμένα ζυμαρικά και ένα μόνο 10% βρασμένα λαχανικά μπορεί να αποτελέσει την βάση για ένα ισορροπημένο σιτηρέσιο. Χωρίς σάλτσες χωρίς γλυκά και άλλα τερπνά της δικής μας διατροφής.
[FONT=&quot]πηγη

Επισης
[/FONT]
https://www.mypetz.gr/threads/Τι-να-μην-αφήσετε-ποτέ-τη-γάτα-σας-να-φάει.219378/

Οτιδηποτε μαγειρευτο θα πρεπει να ειναι σκετο,καθολου μπαχαρικα αλατια ,(σε καμια περιπτωση αυτα που μαγερευουμε για τον εαυτο μας)κλπ..και επισης χρειαζεται συμπληρωματα(οπως ταυρινη που ειναι ακρως απαραιτητη).:)

μα δε θρεφεται μονο με μαγειρευτο,αφου στα εχω ξαναπει,τα παντα τρωει,απο μαγειρευτο,απο κονσερβες,απο ωμο,μεχρι και κυνηγαγε στα νιατα του,πριν χρονια,δεν υπηρχε κατι που να μην το ετρωγε.
τωρα για ποσο καιρο θα τρωει τετοια δεν εχω ιδεα,κατσε να συνελθει,γιατι δε σου κρυβω ολα τα περιμενα αυτες τις μερες,κι οταν του περασει αυτη η δυσκολη φαση θα του δωσω βιταμινες θα δω τι θα κανω.

θελω να ρωτησω κατι,υπαρχει τροφη ειδικη για γατες με γαστριτιδα?διαβασα στο ιντερνετ για καποια που λεγεται FORZA10 στα ελληνικα δε βρηκα πληροφοριες,απο προχτες που δινω του πατσινακου μου μονο βραστο κοτοπουλο-ρυζι-πατατα,στο μπλεντερ εχω δει διαφορά,δε ξανακανε εμετο ακομα τουλαχιστον,ενω εκανε δυο φορες την ημερα,και οι διαροιες μειωθηκαν,ομως τον λυπαμαι που πειναει,θελει να φαει,μαλον ετσι τον εχω μαθει τοσα χρονια,να τρωει οτι κι εγω,και στεναχωριεμαι που δεν του δινω τιποτα αλλο εκτος απ αυτο.ο κτηνιατρος το ειπε,τερμα οι κονσερβες,τερμα τα μαγειρευτα,τερμα ολα,μα ειναι αδυνατο το μωρο μου και το λυπαμαι,τι αλλο μπορω να του δωσω ωστε να μην ερεθισω ξανα το στομαχι του?ειναι ηδη καταβεβλημενος και καθε λαθος θα ειναι μοιραιο για τη ζωη του.

Πέρα από τα λάθη που μπορεί να έγιναν στη διάρκεια της ζωής του στο θέμα διατροφής, υπάρχουν αρκετές εξειδικευμένες τροφές σε ξηρή ή υγρή μορφή για γαστρίτιδα..Αλλά κοστίζουν περισσότερο από τις κοινές τροφές..Και εάν θυμάμαι ο μικρούλης σου δεν έχει δοντάκια για να μασήσει ξηρά..Άρα θέλει κονσερβάκι για γαστριτιδα..:/:Για πόσο όμως?

Το φαγητο..ειχε αυτα;
Κρεμμύδια, σκόρδα και παρεμφερή λαχανικά
Τα λαχανικά αυτού του είδους είναι τοξικά και για γάτες και για σκύλους διότι περιέχουν μια ουσία που καταστρέφει τα ερυθρά αιμοσφαίρια της γάτας και μπορεί να προκαλέσει αιμολυτική αναιμία. Το σκόρδο περιέχει την ουσία αυτή σε μικρότερη ποσότητα από το κρεμμύδι.

Ωμά ψάρια (αν δίνονται τακτικά)Μπορούν να προκαλέσουν ανεπάρκεια θειαμίνης, οδηγώντας σε απώλεια της όρεξης, αποπληξία και σε σπάνιες περιπτώσεις ακόμα και θάνατο.
Το σιγουρο ειναι παντως οτι ΔΕΝ πρεπει να δινουμε το φαγητο που μαγειρευουμε για εμας,στις γατες.Δεν εχει σημασια αν δινουμε ΚΑΙ ξηρη τροφη.
Αν θελουμε μαγειρευτο,θα πρεπει να το μαγειρευουμε ΕΙΔΙΚΑ για αυτες:/:

και για να μην παρεξηγηθω,μια τυπικη του μερα,πριν αρωστησει,ειχε ως εξης:το πρωι κονσερβα,οσο θελει,ενα μπολ με κροκετες παντα υπηρχε διαθεσιμο,καθαρο φρεσκο νερο ενοηται,εκανε τη βολτα του,ξανατρωγε το μεσημερι το φαι του,κι οταν τρωγαμε εμεις,παντα ηθελε το μεζε του,ψαρι η κρεας η μπιφτεκι,αν δεν ετρωγε απ το φαι μου απλα δε μ αφηνε να φαω,αυτο δε σημαινει οτι ετρωγε μονο μαγειρευτα,βασικα ετρωγε τον αγλεωρα,το απογευμα(αυτο πολυ παλια)κυνηγουσε κι ετρωγε κι εξω,πουλια,ποντικια και τον μαλωνα να μην το κανει αλλα αυτος μ εγραφε.
πλεον εδω κι ενα χρονο,δε μπορει να φαει κροκετες,γιατι δεν μασαει την τροφη,δεν εχει δοντια,τρωει αμασητα οσα τρωει και τον εχει πειραξει στο στομαχι ολο αυτο,τρωει λοιπον κονσερβες οσο καλης ποιοτητας μπορω να βρω εδω,και το φαι μας που παντα το εκτιμουσε.οταν λεω το φαι μας δεν ενοω παπαρες με ψωμια.αλλα ψαρι,κρεας,μπιφτεκι,και κοτοπουλο οποτε εχουμε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back