Ξηρά τροφή VS Κονσέρβα

εγω δινω evo 95% chicken & turkey ( https://www.evopet.com/products/default.asp?id=1662 ), αλλα δε νομιζω να υπαρχουν στην ελλαδα :down:
Στις ΗΠΑ θα τις βρω ομως ε? Θα παει ο συναδελφος μου, αν ειναι να του πω να μου φερει! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από τις καλύτερες κονσέρβες, μακράν ανώτερες από τις υπόλοιπες του εμπορίου, είναι οι Applaws και οι Almo Nature. Αν τις βρείτε, πάρτε τις!;) Μετά, κατ' εμέ, ακολουθούν οι Schesir και οι Petreet... Όλες αυτές καμία σχέση με Sheba, Frieskies, Whiskas, Gourmet ακόμα και της Royal Canin... Δείτε τα συστατικά και θα καταλάβετε...;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στις ΗΠΑ θα τις βρω ομως ε? Θα παει ο συναδελφος μου, αν ειναι να του πω να μου φερει! :)

ναι!!!! Υπαρχουν σιγουρα!!! Ειναι και σχετικα φθηνες σε σχεση με ελλαδα! Ειναι παρα πολυ καλες, με το που τις ανοιγεις μυριζουν κοτοπουλο! Επισης καλες ειναι αυτες: https://www.petcurean.com/index.php?page_id=155
https://www.naturalbalance.net/catformulas/NB_CatCanned.html#Duck
https://www.wellnesspetfood.com/cat_wellness_can_core_chicken.html

επισης καλες και πιο φθηνες ειναι η california natural και η merrick

(αν παρεις και ξηρα απο εκει παρε wellness core & orijen):D

της Purina η gourmet τι λεει? Ξετρελαινονται για τη gourmet diamant...:hmm:

ναι!!!! Υπαρχουν σιγουρα!!! Ειναι και σχετικα φθηνες σε σχεση με ελλαδα! Ειναι παρα πολυ καλες, με το που τις ανοιγεις μυριζουν κοτοπουλο! Επισης καλες ειναι αυτες: https://www.petcurean.com/index.php?page_id=155
https://www.naturalbalance.net/catformulas/NB_CatCanned.html#Duck
https://www.wellnesspetfood.com/cat_wellness_can_core_chicken.html

επισης καλες και πιο φθηνες ειναι η california natural και η merrick

(αν παρεις και ξηρα απο εκει παρε wellness core & orijen):D
Xιλια ευχαριστω:):)

Από τις καλύτερες κονσέρβες, μακράν ανώτερες από τις υπόλοιπες του εμπορίου, είναι οι Applaws και οι Almo Nature. Αν τις βρείτε, πάρτε τις!;) Μετά, κατ' εμέ, ακολουθούν οι Schesir και οι Petreet... Όλες αυτές καμία σχέση με Sheba, Frieskies, Whiskas, Gourmet ακόμα και της Royal Canin... Δείτε τα συστατικά και θα καταλάβετε...;)

οι almo nature ειναι αριστες (συστατικα εχουν μονο κρεας και νερο, πχ πεστροφα, σολωμο, νερο), αλλα με προβληματιζει που παρασκευαζονται στην ταυλανδη. Το ιδιο και οι snappy tom. Προτιμω να του δινω κατι απο καναδα ή αμερικη που περνανε απο πολλους ελεγχους και ξερεις οτι τα ζωα που χρησιμοποιουν ζουν σε καθαρο και ελεγμενο περιβαλλον. Δεν εχω την ιδια σιγουρια σε προιοντα απο ταυλανδη, κινα και ασια γενικοτερα.

της Purina η gourmet τι λεει? Ξετρελαινονται για τη gourmet diamant...:hmm:

εδω κυκλοφορει με το ονομα fancy feast, οποτε αν υποθεσω πως τα συστατικα ειναι ιδια, τοτε ειναι πολυ χαλια σε συγκριση με αυτες που σου ειπα. Μυριζουν απαισια, εχουν χρωμα, και γενικα φαινονται σαν αλλαντικα μεσα σε σαλτσες. Δυστυχως τους αρεσει το junk food. Σημερα του πηρα 1 sheba απο περιεργεια και παρολο που ξετρελαθηκε, κοντεψα να ξερασω με αυτα που ειδα και στα συστατικα και στην τροφη την ιδια. Γεματη by products ηταν και εβλεπες ολοκληρες αρτηριες/φλεβες μεσα στην τροφη, σαν εντοσθια φαινονταν! Επισης μυριζε απαισια και ειχε περιεργο χρωμα.

οι almo nature ειναι αριστες (συστατικα εχουν μονο κρεας και νερο, πχ πεστροφα, σολωμο, νερο), αλλα με προβληματιζει που παρασκευαζονται στην ταυλανδη. Το ιδιο και οι snappy tom. Προτιμω να του δινω κατι απο καναδα ή αμερικη που περνανε απο πολλους ελεγχους και ξερεις οτι τα ζωα που χρησιμοποιουν ζουν σε καθαρο και ελεγμενο περιβαλλον. Δεν εχω την ιδια σιγουρια σε προιοντα απο ταυλανδη, κινα και ασια γενικοτερα.

Κι εγώ το είδα αυτό και μου έκανε κάπως, αλλά πιστεύω ότι η εταιρεία που τα διακινεί θα έχει έλεγχο στην παρασκευή της τροφής... :hmm:

Θα παραγγειλω τις evo:)Γιατι ψιλομπερδευτηκα με τοσες πολλες:)

Κι εγώ το είδα αυτό και μου έκανε κάπως, αλλά πιστεύω ότι η εταιρεία που τα διακινεί θα έχει έλεγχο στην παρασκευή της τροφής... :hmm:

οσο ελεγχο εκαναν το 2007 οι nutro, royal canin, hills, etc με την μελαμινη και πεθαναν τοσες γατες :mad:

Γεματη by products ηταν και εβλεπες ολοκληρες αρτηριες/φλεβες μεσα στην τροφη, σαν εντοσθια φαινονταν!
Αν ταιζεις barf αυτα δε τα δινεις?Ειναι απαραιτητα τα εντοσθια στην ωμη διατροφη.

Βλεποντας πιο σφαιρικα τα πραγματα,τα by products δεν ειναι και οτι χειροτερο...

AAFCO:
Definition: Meat By-Products are parts of slaughtered animals, not including meat (please note: no muscle meat included). Included are lungs, spleen, kidneys, brain, liver, blood, bone, partially defatted low-temperature fatty tissue, and stomach and intestines freed of their contents.

Aποψη μου φυσικα...

Τα "ψαρικά" από εκείνες τις περιοχές (Ασία κλπ) είναι σε γενικές γραμμές οκ, το θέμα είναι οτι αλιεύονται με τρόπους μη οικολογικούς σε εκείνες τις περιοχές, γεγονός που δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ρίξει μια ματιά στις υποθέσεις tuna - dolphin, shrimp -turtle κ.ά. Βλέπετε το διεθνές εμπορικό δίκαιο, στο βωμό του κέρδους κ του ελευθέρου εμπορίου δεν ενδιαφέρεται κ τόσο για την επιβίωση ειδών που κινδυνεύουν.:down::down::down:

υ.γ. Παιδιά, το ξέρω οτι ο καθένας μπορεί να το ψάξει κ να αποφασίσει μόνος του, αν θέλει..αλλά ο τόνος της Μεσογείου είναι υπό εξαφάνιση, γίνεται χαμός κ κανονικά δε θα έπρεπε να ψαρεύεται από πέρισυ ούτε ένας, αν θέλουμε να επιβιώσει. Έμαθα πρόσφατα ότι έρχονταν αλιευτικά από Κορέα μέσα στο Αιγαίο κ έβγαζαν τόνο. Τώρα δεν ξέρω αν συνεχίζεται το ίδιο βιολί, αλλά προσωπικά ελέγχω που αλιεύεται κάθε κονσέρβα που παίρνω...Για φρέσκο ούτε λόγος. Απλά ενημερώνω...από εκεί κ πέρα, όπως νομίζει ο καθένας πράττει.:hmm::)

Τις Almo natute, Applaws και Leonardo εγώ δεν έχω καταφέρει να τις βρώ τουλάχιστον στην γειτονιά μου. Θα ήθελα αν κάποιος ξέρει να μου πει που θα μπορούσα να βρώ στο κέντρο της Αθήνας.
Γενικότερα τις κονσέρβες είτε τις κάνει εμετό, είτε δεν τις τρώει, αντίθετα βραστό κοτόπουλο, μοσχάρι ή ψάρι (ελάχιστο και σπάνια πια, λόγω ψιλοπροβλήματος που έχει στα νεφρά) το τρώει με μεγάλη όρεξη και τις δίνω σε καθημερινή βάση δυο μικρά γεύματα και κροκέτες για συμπλήρωμα.
Οι μόνες μέχρι στιγμής που τρώει είναι της Αnimonda τις Rafine Petit. Και αυτές τις μέρες θα δοκιμάσω τη νεα royal. Ξέρει κανείς κάτι για την animonda; Είναι γερμανική εταιρεία από ότι ξέρω και στη συσκευασία γράφει τα συστατικά στα γερμανικά και δεν καταλαβαίνω τίποτα.
Τις κονσέρβες τις χρησιμοποιώ όταν δεν προλαβαίνω να της μαγειρέψω ή είναι καλή λύση αν χρειάζεται να λείψεις.

Τις Almo natute, Applaws και Leonardo εγώ δεν έχω καταφέρει να τις βρώ τουλάχιστον στην γειτονιά μου. Θα ήθελα αν κάποιος ξέρει να μου πει που θα μπορούσα να βρώ στο κέντρο της Αθήνας.
Γενικότερα τις κονσέρβες είτε τις κάνει εμετό, είτε δεν τις τρώει, αντίθετα βραστό κοτόπουλο, μοσχάρι ή ψάρι (ελάχιστο και σπάνια πια, λόγω ψιλοπροβλήματος που έχει στα νεφρά) το τρώει με μεγάλη όρεξη και τις δίνω σε καθημερινή βάση δυο μικρά γεύματα και κροκέτες για συμπλήρωμα.
Οι μόνες μέχρι στιγμής που τρώει είναι της Αnimonda τις Rafine Petit. Και αυτές τις μέρες θα δοκιμάσω τη νεα royal. Ξέρει κανείς κάτι για την animonda; Είναι γερμανική εταιρεία από ότι ξέρω και στη συσκευασία γράφει τα συστατικά στα γερμανικά και δεν καταλαβαίνω τίποτα.
Τις κονσέρβες τις χρησιμοποιώ όταν δεν προλαβαίνω να της μαγειρέψω ή είναι καλή λύση αν χρειάζεται να λείψεις.
και τις animonda τις εχω ακουσει για πολυ καλες και τις εχουμε δοκιμασει, με μεγαλη περιεκτικοτητα σε κρεας:up:

Oσο αφορά τις shesir θα συμφωνήσω απολυτα.Ειδικα η μπλέ(αν δεν κάνω λάθος κοτόπουλο-ρ'υζι) δεν χρειάστηκε καν να διαβάσω συστατικα.Μονο απο την εμφάνιση ήταν σαν να εχεις μαγειρέψει το κοτόπουλο και το έχεις βάλει στο κεσεδάκι.Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση:)

Πείτε μου κι εμένα σε ποιά απο αυτές θα βρω μονο αρνάκι

Lilian, αρνάκι έχει σίγουρα η Leonardo, αλλά έχω την εντύπωση ότι έχει και η Applaws:) Απλώς είναι δυσεύρετες οι κονσέρβες αυτές...

εγω δινω evo 95% chicken & turkey ( https://www.evopet.com/products/default.asp?id=1662 ), αλλα δε νομιζω να υπαρχουν στην ελλαδα :down:
Σε ευχαριστω παρα πολυ για τη πολυτιμη 95% συμβουλη σου!! :lol:Σημερα τις παρηγγειλα απο το συναδελφο μου:up:
Με πεισατε να αυξησω τη ποσοτητα της κονσερβας αλλα ηθελα κατι πολυ ποιοτικο:)

Γιούλη, πες στον συνάδελφο να ανοίξει αντιπροσωπεία:P:D

:lol:
Γιούλη, πες στον συνάδελφο να ανοίξει αντιπροσωπεία:P:D
Λαθος! Εγω θα την ανοιξω με οοοοοολα τα προιοντα των τρελοαμερικανων που δεν εχουμε στην Ελλαδα;):D:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back