Ξηρά τροφή VS Κονσέρβα

Παιδιά τα φώτα σας:P.Η γάτα μου σιχένεται τις γατοτροφές σε κονσέρβα και όποτε του βάζω εγώ και η αδερφή το μυρίζει και μετά απο λίγο φεύγει.Το μόνο φαγητό το οποίο θα κάτσει να το φάει έστω και ολόκληρω είναι το πατέ!:confused:Δεν ήξερα πως στις γάτες αρέσει το πατέ!:PΠαιδιά είναι σωστή και υγιεινή τροφή το πατέ ή να του παίρνω γατο-τροφές και ας μην τις τρώει;:hmm:
Σας ευχαριστώ!
Νομίζω πως δεν είναι...:hmm:
Ξηρά τροφή που θεωρείται η καλύτερη δεν τρώει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω πως δεν είναι...:hmm:
Ξηρά τροφή που θεωρείται η καλύτερη δεν τρώει?

Τη μυρίζει και φεύγει....:(.Τι να κάνω;;;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μας είπες ποσο είναι.Αν έχει μάθει να τρώει μονο πατε λογικο ειναι να μην την τρωει την ξηρα.Θα πρεπει να του ανακατευεις ξηρά με πατέ για λίγο καιρο,και να αυξάνεις την ποσοτητα της ξηράς,μέχρι που θα την τρωει σκετη.

Τη μυρίζει και φεύγει....:(.Τι να κάνω;;;:hmm:
Δοκίμασες διαφορετικές μάρκες? Π.Χ. Η Royal Canin βγάζει και για δύστροπες γάτες...;)

Δεν μας είπες ποσο είναι.Αν έχει μάθει να τρώει μονο πατε λογικο ειναι να μην την τρωει την ξηρα.Θα πρεπει να του ανακατευεις ξηρά με πατέ για λίγο καιρο,και να αυξάνεις την ποσοτητα της ξηράς,μέχρι που θα την τρωει σκετη.

Είναι 3ον-4ον χρονόν.Δεν ξέρω τι έγινε.Πρίν απο ένα χρόνο έτρωγε νομίζω ξηρά τροφή.Φέτος τρώει πατέ και μόνον πατέ!!:cool:

Είναι 3ον-4ον χρονόν.Δεν ξέρω τι έγινε.Πρίν απο ένα χρόνο έτρωγε νομίζω ξηρά τροφή.Φέτος τρώει πατέ και μόνον πατέ!!:cool:
Και ξαφνικά άρχισε να τρώει μόνο πατέ;Άμα το δοκίμασε και για αρκετό καιρό έτρωγε μόνο αυτό,το συνηθισε.Τι ξηρά του δίνατε;Εμάς με την royal canin ποτε δεν ειχε προβλημα,ετρωγε απ'ολα.

Και ξαφνικά άρχισε να τρώει μόνο πατέ;Άμα το δοκίμασε και για αρκετό καιρό έτρωγε μόνο αυτό,το συνηθισε.Τι ξηρά του δίνατε;Εμάς με την royal canin ποτε δεν ειχε προβλημα,ετρωγε απ'ολα.

Πρίν απο λίγο που ρώτησα την αδερφή μου επειδή αυτή τον τάιζε απο όταν γεννήθηκε μου είπε πως η γάτα μας δεν έτρωγε ξηρά τροφή από όταν γεννήθηκε!Μόνον πατέ και κονσέρβες με διάφορα κομμάτια απο ζώα μέσα!!:D:D

Πρίν απο λίγο που ρώτησα την αδερφή μου επειδή αυτή τον τάιζε απο όταν γεννήθηκε μου είπε πως η γάτα μας δεν έτρωγε ξηρά τροφή από όταν γεννήθηκε!Μόνον πατέ και κονσέρβες με διάφορα κομμάτια απο ζώα μέσα!!:D:D
Τότε νομιζω δεν τρέφεται σωστά,ειδικά τα μικρά γατάκια πρέπει να τρώνε κροκέτες για μωρά.Ο γιατρός σας δεν σας ενημέρωσε για τη διατροφή της;:hmm:Τα δοντάκια της υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν και οι κονσέρβες παχαινουν πολύ.

Τότε νομιζω δεν τρέφεται σωστά,ειδικά τα μικρά γατάκια πρέπει να τρώνε κροκέτες για μωρά.Ο γιατρός σας δεν σας ενημέρωσε για τη διατροφή της;:hmm:Τα δοντάκια της υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν και οι κονσέρβες παχαινουν πολύ.

Γιατί,έχουν κάτι μέσα οι κονσέρβες και χαλάνε τα δόντια:hmm:.Στο γιατρό δεν ξέρω εάν το έχουμε πάει γιατί όταν το γέννησε η μάμα του (απ'ότι θυμάμαι) το βρήκαμε μετά απο λίγο καιρό και δεν νομίζω να το έχουμε πάει στο γιατρό:(.Γι'αυτό και δεν μας είπε κανείς τι να του δίνουμε να τρώει.Πάντως είναι μια χαρά ο γάτοςμας.Ούτε χοντρός είναι ούτε έχει πρόβλημα με τα δόντια του.Τα πουλιά της περιοχής τα έχει ''ξεσκήσει'':P:up:.Η ράτσα του είναι Κεραμυδόγατος.

Γιατί,έχουν κάτι μέσα οι κονσέρβες και χαλάνε τα δόντια:hmm:.Στο γιατρό δεν ξέρω εάν το έχουμε πάει γιατί όταν το γέννησε η μάμα του (απ'ότι θυμάμαι) το βρήκαμε μετά απο λίγο καιρό και δεν νομίζω να το έχουμε πάει στο γιατρό:(.Γι'αυτό και δεν μας είπε κανείς τι να του δίνουμε να τρώει.Πάντως είναι μια χαρά ο γάτοςμας.Ούτε χοντρός είναι ούτε έχει πρόβλημα με τα δόντια του.Τα πουλιά της περιοχής τα έχει ''ξεσκήσει'':P:up:.Η ράτσα του είναι Κεραμυδόγατος.
Οι κονσέρβες έχουν σάλτσες που κατακάθονται στα δόντια και δημιουργούν πλάκα.Τα δόντια τρίβονται στις κροκέτες κι έτσι αποφευγεται σε μεγάλο βαθμό η δημιουργία πέτρας και πλάκας.Έχετε και θηλυκή γατούλα ε;Επιβάλλεται να τα εμβολιάσετε,μπορει να κολλήσουν χίλια δυο.Επισης χρειάζονται αποπαρασίτωση απο ψύλλους,και εσωτερική αποπαρασίτωση απο σκουληκάκια.Τώρα μπορει να μην έχουν τίποτα τα δόντια τους,αλλα μεγαλώνοντας μπορει να αρχισουν να ματωνουν τα ούλα και να πονάει.Επισης,μια και έχετε ήδη δύο γατάκια και τα μικρά,μήπως να σκεφτόσασταν τη στείρωση;

Οι κονσέρβες έχουν σάλτσες που κατακάθονται στα δόντια και δημιουργούν πλάκα.Τα δόντια τρίβονται στις κροκέτες κι έτσι αποφευγεται σε μεγάλο βαθμό η δημιουργία πέτρας και πλάκας.Έχετε και θηλυκή γατούλα ε;Επιβάλλεται να τα εμβολιάσετε,μπορει να κολλήσουν χίλια δυο.Επισης χρειάζονται αποπαρασίτωση απο ψύλλους,και εσωτερική αποπαρασίτωση απο σκουληκάκια.Τώρα μπορει να μην έχουν τίποτα τα δόντια τους,αλλα μεγαλώνοντας μπορει να αρχισουν να ματωνουν τα ούλα και να πονάει.Επισης,μια και έχετε ήδη δύο γατάκια και τα μικρά,μήπως να σκεφτόσασταν τη στείρωση;

Ναι,αλλά άμα είναι να χαλάω τα λεφτά μου σε κάτι που δεν αρέσει στη γάτα μου και να μην το τρώει πάει πολύ,ενώ μπορώ να του συνεχίσω να του παίρνω κονσέρβες και πατέ και να του παίρνω και το καινούργιο προιόν της Whiskas που είναι για τα δόντια της γάτας δηλαδή είναι κάτι που είναι σαν τσίχλα:P.Ε;Ωραία ιδέα;;;:hmm:

Ναι,αλλά άμα είναι να χαλάω τα λεφτά μου σε κάτι που δεν αρέσει στη γάτα μου και να μην το τρώει πάει πολύ,ενώ μπορώ να του συνεχίσω να του παίρνω κονσέρβες και πατέ και να του παίρνω και το καινούργιο προιόν της Whiskas που είναι για τα δόντια της γάτας δηλαδή είναι κάτι που είναι σαν τσίχλα:P.Ε;Ωραία ιδέα;;;:hmm:
Διατροφικά δεν καλύπτει το ζώο σου η κονσέρβα,αυτό σου λέω τόση ώρα.Τώρα αν εσυ τη σωστή διατροφή της γάτα σου την θεωρείς πεταμένα λεφτά,δε μπορω να το σχολιάσω.:/:Ένας γιατρός θα σας εξηγούσε αμέσως γιατί δεν κάνει να τρέφεται με κονσέρβες,η δική μας δεν τις εγκρίνει παρά μόνο σαν λιχουδιά.

Ούτε ο Τούλης μου τρώει τις κροκέτες.Δεν του αρέσουν τα σκληρά.Και έτσι του δίνουμε κονσέρβες.Και καμιά φορά δεν τις τρώει κιόλας και κάθονται στον ήλιο και μαυρίζουνε, ξεραίνονται.Και μετά δεν τις τρώει, και τις πετάμε.:)

Για να συνηθίσει και να τρώει και κροκετούλες ένα καλό κόλπο είναι το βράδυ πριν κοιμηθείς να αφήνεις κροκέτες στο μπολάκι τους. Όταν λοιπόν το στομάχι θα αρχίσει να βαράει ταμπούρλο το βράδυ και δει ότι κονσέρβα-πατέ γιοκ, θα καταλάβει ότι πρέπει να φάει τις κροκέτες!! Εμένα ο Γκλεν είναι καλομαθημένος με τα φακελάκια (ειδικά τα Whiskas κοτόπουλο τα κατασπαράζει και κάνει σαν μανιακός) οπότε προκειμένου να είναι υγιής και να μην μυρίζει η ανάσα του και να είναι καθαρά τα δοντάκια του, το βράδυ του ανακατεύω διαφορετικές κροκετούλες και το πρωί για επιβράβευση έχει φακελάκι ή ακόμα καλύτερα Gourmet της Purina. Ακριβά κάπως αλλά θρεπτικά:cool:

Δεν ξέρω αν το ανέφερε κανείς, μήπως έχει κάποιο πρόβλημα με τα δόντια και πονάει αν πάει να μασήσει σκληρά πράγματα? Δεν έχω εμπειρία από γάτες αλλα μια εβδομάδα τώρα με πονόδοντο μου φαίνεται λογικό ...:redface:

...

εμενα μονο ξηρη τροφη τρωει και τπτ αλλο! και μ ειπανε οτι πρεπει να τρωει και αλλα φαγητα! τι να κανω? ποιο καλα ειναι οι κροκετες γτ μ ειπανε οτι στις κονσερβες βαζουνε ολα τα περιττα που μενουν απο τα κρεατα!

Εμένα η ζουζου έτρωγε μόνο κροκέτες.. αν και λάτρευε τις κονσέρβες της δίναμε σπάνια. Μέχρι που την πήγα στον κτηνίατρο γιατί έβηχε και έκανε εμετό συνέχεια. Ο γιατρός μου είπε οτι φταίει οτι την δίνω κροκέτες και να την δίνω αποκλειστήκα κονσέρβα και μου έδωσε και μια θεραπεία. Ομολογώ οτι μειώθηκε ο βήχας αλλά δυστηχώς δε σταμάτησε. Τώρα θα την παω σε άλλο γιατρό να πάρω μια δεύτερη γνώμη.

Εμένα η ζουζου έτρωγε μόνο κροκέτες.. αν και λάτρευε τις κονσέρβες της δίναμε σπάνια. Μέχρι που την πήγα στον κτηνίατρο γιατί έβηχε και έκανε εμετό συνέχεια. Ο γιατρός μου είπε οτι φταίει οτι την δίνω κροκέτες και να την δίνω αποκλειστήκα κονσέρβα και μου έδωσε και μια θεραπεία. Ομολογώ οτι μειώθηκε ο βήχας αλλά δυστηχώς δε σταμάτησε. Τώρα θα την παω σε άλλο γιατρό να πάρω μια δεύτερη γνώμη.
Αυτο δεν το έχω ξανακουσει ποτε,ουτε μου εχει τυχει τοσα χρονια.Πηγαινε την κι αλλου,και πες μας σε παρακαλω τι σου ειπαν.:hmm:

Μέχρι πρότεινος έδινα στη Survi μόνο i/d. Όταν αποφάσισα να ξεκινήσουμε κροκέτες (η απόφαση είναι πιο δύσκολη για το γατο-γονιό, παρά για τη γάτα) το κτηνιατρείο ήταν κλειστό. Αγόρασα λοιπόν του εμπορίου και επειδή σκέφτηκα ότι δε θα είναι τόσο καλής ποιότητας της αγόρασα και κονσέρβες - μήπως έχουν θρεπτικά συστατικά που δεν υπάρχουν στις κροκέτες. Μία ονόματι "Alfredo Premium" και δύο "Jump", αν δεν κάνω λάθος. Της είχα δώσει παλιά και φακελάκια Whiskas - τρώει τα πάντα απ' ότι βλέπετε, αλλά νόμισα η χαζή ότι στα πετ σοπ θα έχει καλύτερες τροφές!
Παιδιά, η ανευθυνότητα στα πετ σοπ δεν έχει όρια. Ζήτησα κονσέρβα για γατούλα 3 μηνών και μου πάσαραν ότι να'ναι! Το είδα ότι δεν ήταν ειδικές για γατάκια, αλλά οι πωλητές με διαβεβαίωσαν ότι είναι κατάλληλες! :mad:

Ευτυχώς, η Survitsa είναι γερή κράση. Δεν έπαθε τίποτα (οργανικό). Το μόνο που έπαθε ήταν overdose ενέργειας! Μιλάμε έγινε άλλο γατί! :(
Μέσα σε τέσσερις ημέρες γέμισαν τα χέρια και τα πόδια μου γρατζουνιές! :(. Χαλάσαμε δύο καλσόν και τα τζιν μου έχουν γεμίσει κι αυτά τραβήγματα! :mad: Στην αρχή πίστεψα πως αυτό οφειλόταν στο ότι μεσολάβησε ΣΚ. Μένει περισσότερες ώρες μόνη κι όταν έρχομαι να τη δω έχει πολλή ενέργεια και διάθεση για παιχνίδι. Αλλά αυτή η κατάσταση της σπινταρισμένης Survi διήρκησε όλη την περασμένη βδομάδα. Άρχισα να ελατώνω την κονσέρβα και η κατάσταση βελτιώθηκε. Παίζουμε, κάνουμε αγκαλίτσες και χουρχουρίζουμε στα πόδια της μαμάς, πράγμα που δε γινόταν την περασμένη εβδομάδα.
Χθες της πήρα κροκέτες Hills για μικρά γατάκια. Τις αναμιγνύω με τις friskies για να μην της έρθει απότομα η αλλαγή και πριν φύγω τις δίνω ελάχιστη κονσέρβα (έχω αυξήσει και το διάστημα ταϊσματος. σήμερα θα φτάσουμε στις 30 ώρες για να ξαναφάει κρεατάκι).
Μόλις τελειώσει η κονσέρβα... τέρμα το κρεατάκι! Το πολύ - πολύ κάνα φακελάκι Hills αν θα είμαστε καλά κορίτσια μετά το μπάνιο ή το πεντικιούρ μας!!! :D

Και κάτι άσχετο, αλλά δεν έχω δει σχετικό τόπικ... Παιδιά της έβαλα την αναγραφόμενη δόση από κροκέτες (50gr το 24ωρο για γατάκια 3 μηνών μέχρι 1kgr) και της έχει εξαφανίσει ήδη!!! Δηλαδή θα πρέπει να μείνει νηστική μέχρι αύριο; :( Δεν μου πάει η καρδιά... Θα της κάνω κακό αν της ξαναγεμίσω το μπολάκι;

Tο καλύτερο θα ήταν να μην της γεμίζεις το μπολ με όλη την ποσότητα της κροκέτας που πρέπει να φάει όλη μέρα, αλλά να ταΐζεις σε δόσεις. Έτσι δεν θα τις καταβροχθίζει με τη μία, ούτε θα νιώθει νηστική. Αν πάλι δείχνει να πεινάει πολύ, πιστεύω ότι δεν βλάπτει να της δώσεις λίιιιγο παραπάνω, στην ανάπτυξη είναι το γλυκό μου :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back