Ξηρά τροφή VS Κονσέρβα

Μέχρι πρότεινος έδινα στη Survi μόνο i/d. Όταν αποφάσισα να ξεκινήσουμε κροκέτες (η απόφαση είναι πιο δύσκολη για το γατο-γονιό, παρά για τη γάτα) το κτηνιατρείο ήταν κλειστό. Αγόρασα λοιπόν του εμπορίου και επειδή σκέφτηκα ότι δε θα είναι τόσο καλής ποιότητας της αγόρασα και κονσέρβες - μήπως έχουν θρεπτικά συστατικά που δεν υπάρχουν στις κροκέτες. Μία ονόματι "Alfredo Premium" και δύο "Jump", αν δεν κάνω λάθος. Της είχα δώσει παλιά και φακελάκια Whiskas - τρώει τα πάντα απ' ότι βλέπετε, αλλά νόμισα η χαζή ότι στα πετ σοπ θα έχει καλύτερες τροφές!
Παιδιά, η ανευθυνότητα στα πετ σοπ δεν έχει όρια. Ζήτησα κονσέρβα για γατούλα 3 μηνών και μου πάσαραν ότι να'ναι! Το είδα ότι δεν ήταν ειδικές για γατάκια, αλλά οι πωλητές με διαβεβαίωσαν ότι είναι κατάλληλες! :mad:

Ευτυχώς, η Survitsa είναι γερή κράση. Δεν έπαθε τίποτα (οργανικό). Το μόνο που έπαθε ήταν overdose ενέργειας! Μιλάμε έγινε άλλο γατί! :(
Μέσα σε τέσσερις ημέρες γέμισαν τα χέρια και τα πόδια μου γρατζουνιές! :(. Χαλάσαμε δύο καλσόν και τα τζιν μου έχουν γεμίσει κι αυτά τραβήγματα! :mad: Στην αρχή πίστεψα πως αυτό οφειλόταν στο ότι μεσολάβησε ΣΚ. Μένει περισσότερες ώρες μόνη κι όταν έρχομαι να τη δω έχει πολλή ενέργεια και διάθεση για παιχνίδι. Αλλά αυτή η κατάσταση της σπινταρισμένης Survi διήρκησε όλη την περασμένη βδομάδα. Άρχισα να ελατώνω την κονσέρβα και η κατάσταση βελτιώθηκε. Παίζουμε, κάνουμε αγκαλίτσες και χουρχουρίζουμε στα πόδια της μαμάς, πράγμα που δε γινόταν την περασμένη εβδομάδα.
Χθες της πήρα κροκέτες Hills για μικρά γατάκια. Τις αναμιγνύω με τις friskies για να μην της έρθει απότομα η αλλαγή και πριν φύγω τις δίνω ελάχιστη κονσέρβα (έχω αυξήσει και το διάστημα ταϊσματος. σήμερα θα φτάσουμε στις 30 ώρες για να ξαναφάει κρεατάκι).
Μόλις τελειώσει η κονσέρβα... τέρμα το κρεατάκι! Το πολύ - πολύ κάνα φακελάκι Hills αν θα είμαστε καλά κορίτσια μετά το μπάνιο ή το πεντικιούρ μας!!! :D

Και κάτι άσχετο, αλλά δεν έχω δει σχετικό τόπικ... Παιδιά της έβαλα την αναγραφόμενη δόση από κροκέτες (50gr το 24ωρο για γατάκια 3 μηνών μέχρι 1kgr) και της έχει εξαφανίσει ήδη!!! Δηλαδή θα πρέπει να μείνει νηστική μέχρι αύριο; :( Δεν μου πάει η καρδιά... Θα της κάνω κακό αν της ξαναγεμίσω το μπολάκι;
νομιζω οτι τα μικρα γατακια που ειναι στην αναπτυξη καλο ειναι να τρωνε οσο θελουν...οποτε μη την αφησεις νηστικη.
ΥΓ:ΤΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!:inlove::baby:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προσωπικά δίνω στα γατιά μου συνδυασμό ξηράς και υγρής τροφής. Ο Beeb τρώει κροκέτες Hills για γατιά 1-6 χρονών (είναι 1 χρόνου και 4 μηνών) που του είναι πάντα διαθέσιμες διότι ούτε χοντρός είναι ούτε λιχούδης (εν αντιθέσει με μένα!). Επίσης, για την ώρα τρώει κονσέρβα από το σούπερ μάρκετ (περλέ Gourmet) ή ψάρι/κοτόπουλο βραστό με λίγο λαδάκι. Καμιά φορά τρώει κι από τις ειδικές κονσέρβες της Άσπρης, μόνο αν έχω ξεμείνει εντελώς από τροφή γι' αυτόν, πράγμα που συμβαίνει πολύ σπάνια.

Η Άσπρη τρώει ψάρι/κοτόπουλο βραστό με λίγο λαδάκι ή ειδικές κονσέρβες Hills-- και ειδικές κροκέτες Hills (λόγω τσιμπημένου σακχάρου). Ο γιατρός μού είχε πει ότι καλό θα ήταν να αδυνατίσει λίγο, από 5 κιλά να πάει γύρω στα 4. Τώρα είναι 4,5. Από τον Μάιο και μετά έχασε μισό κιλό επειδή της περιέκοψα δραστικά τις κροκέτες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομιζω οτι εξαρταται απο τη γατουλα...Η κτηνιατρος μας παντα μας ελεγε μεχρι τη στειρωση (6 μηνων)να εχουν παντα τα γατακια στη διαθεση τους ξηρα τροφη.Στον Σειριο το έκανα,αλλα αν και ειναι πολυ δεμενος και μακρυς,δεν εκανε ποτε κοιλιτσα.Η Μόιρα απο μικρουλα εκανε κοιλιτσα,και της δινω μονο τη συνιστωμενη ημερησια ποσοτητα.Αλλα μαλλον φταιει το οτι ειναι πολυ μικροσωμη γατουλα.Δε νομιζω να πειραξει,απλα θα ειναι καλο να μην παρατρωει για να μην της φερνει αναγουλες και διαρροιες,και για να ειναι πιο ευκολο να προσαρμοστει στη συνιστωμενη ημερησια οταν χρειαστει.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. Έδωσα χθες γύρω στα 60 γραμμάρια κροκέτες στη Survi και ελάχιστη κονσέρβα. Νόμιζα ότι θα έχει λυσσάξει της πείνας το ψιψί, αλλά το πρωί είδα ότι δεν είχε φάει όλες τις κροκέτες. Τις έβαλα ένα μικρό συμπλήρωμα... Τσίμπησε λίγο κι όλα καλά! Το μόνο περίεργο είναι ότι τα κακάκια της άλλαξαν λίγο χρώμα. Ήταν σκούρα κι έγιναν ανοιχτά.

Το καλύτερο πάντως είναι ότι η Survi μετά χαράς δέχεται να ταϊζω την κονσέρβα της σε μια αδεσποτούλα. :up:΄
Έχουν πολύ πλάκα. Με την πόρτα του μαγαζιού ανοιχτή η δική μου κάθεται από μέσα και η αδέσποτη απ' έξω. Κοιτάζονται με τις ώρες. Βέβαια η μεγάλη αδέσποτη όταν γυρνώ την πλάτη επιχειρεί να μπει και κάνει κανένα "χου" στη μικρή, αλλά η δικιά μου... κυρία και προπάντων αλτρουϊστρια!!! :D

Υ.Γ.1. Καλέ μεγαλώσαμε και δεν είμαστε πια τόσο μικρούλια όσο στις φωτό... :D
Υ.Γ.2. Τι είναι η υγρή τροφή; Τα φακελάκια; Το γάλα; Ή κάτι άλλο;

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να υπάρχει μια ισορροπία σε αυτά που τρώει η γάτα μας.
Και οι δύο τύποι τροφών χρειάζονται προσοχή. Το φαγητό της κονσέρβας που έχει μείνει στο πιατάκι της γάτας σας καλό είναι να το πετάτε μετά από μερικές ώρες (αρχίζει να σκουραίνει και αλλοιώνεται) και η υπόλοιπη κονσέρβα να μπαίνει στο ψυγείο. Για τις γάτες που τρώνε ξηρά τροφή θα πρέπει να βεβαιώνεστε ότι πίνουν αρκετό νερό και σε περίπτωση που είναι στειρωμένες να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κτηνιάτρου σας (ο δικός μας, μας είπε να περιορίσουμε την κατανάλωσή της στο ελάχιστο).
Επειδή όμως οι γάτες χρειάζονται και φυτικές ίνες, προτείνω να φυτέψετε λίγο χορταράκι σε μια γλάστρα στην οποία θα έχει πρόσβαση η γάτα σας. Ο δικός μου το λατρεύει και τσιμπολογάει συνέχεια...

ο γατούλησ μου δεν τρώει

Εχω τον γατουλη μου μια βδομαδα.Ενω στην αρχη ετρωγε τα πάντα εχει 3 μέρεσ δεν τρωει τίποτα.Του πήρα διαφορετικά είδη κονσέρβας αλλα δεν τρώει κανένα.Ούτε τις κροκέτες τις τρώει πλεον.Απελπιστηκα κ γι'αυτο του πηρα χθεσ βραδυ κοτοσουβλάκι κ το καταβρόχθησε.Τι να κάνω?Να του μαγειρεύω?Η΄ να του δινω οτι τρώω εγω?

Εγώ θα πρότεινα να πας το γατάκι σου για μια εξέταση στον κτηνίατρο πρώτα, για να αποκλείσετε τυχόν παθολογικά αίτια. Σε κάθε περίπτωση όμως, να ξέρεις ότι δεν είναι καλό για τα γατάκια να τρώνε ό,τι κι εμείς, γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι ειδικές τροφές για γάτες. Αν ο κτηνίατρος δεν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα, τότε θα πρέπει να επιμείνεις με την κροκέτα και την κονσέρβα του, καθώς πολλές γάτες είναι δύσκολες με το φαγητό και χρειάζεται επιμονή από τον ιδιοκτήτη.

και εγω θα λεγα να το πας απο το γιατρο, οσον αφορα στις τροφες, επεμενε να τρωει γατισια ξηρα τροφη. θα κουραστεις να του μαγειρευεις και δεν ειναι και καλο να τρωει διαφορα αλλα φαγητα εκτος γατοτροφων:) καλη επιτυχια

Καλά όλα αυτά που λέτε καθώς είστε πολύ έμπειροι γατογονείς αλλά θα ήθελα να παραθέσω το εξής:
Ο αγαπημένος μου Μαυρούλης ήταν ικανοποιημένος μόνο με την εξης τροφή:
Πρωινο - ξηρά τροφή και γάλα
Δεκατιανό- Ζαμπόν
Μεσημέρι - Κοτόπουλο φούρνου ή γενικά κρέας φούρνου ή ψάρι τηγανιτό και γενικά ότι κρεατικό και ψαρικό τρώγαμε
Απόγευμα μπεικον ή ζαμπον
Βράδυ Ξηρά τροφή.

Επίσης τα 3 γατσούλια μου εδώ και 4 ημέρες δεν τρώνε καθόλου ξηρά τροφή και τρώνε μανιωδώς κοτόπουλο φούρνου...........μιλάμε για ψύχωση προτιμούν να μείνουν νηστικά περιμένοντας κοτοπουλάκι παρά ξηρά τροφή. Να σημειώσω ότι την ίδια ξηρά τροφή την έτρωγαν κανονικότατα (και σε συνδυασμό με δικά μας φαγητά) όλο τον προηγούμενο μήνα!!!!

Καλά όλα αυτά που λέτε καθώς είστε πολύ έμπειροι γατογονείς αλλά θα ήθελα να παραθέσω το εξής:
Δεκατιανό- Ζαμπόν
Μεσημέρι - Κοτόπουλο φούρνου ή γενικά κρέας φούρνου ή ψάρι τηγανιτό και γενικά ότι κρεατικό και ψαρικό τρώγαμε
Βράδυ Ξηρά τροφή.

Επίσης τα 3 γατσούλια μου εδώ και 4 ημέρες δεν τρώνε καθόλου ξηρά τροφή και τρώνε μανιωδώς κοτόπουλο φούρνου...........μιλάμε για ψύχωση προτιμούν να μείνουν νηστικά περιμένοντας κοτοπουλάκι παρά ξηρά τροφή. Να σημειώσω ότι την ίδια ξηρά τροφή την έτρωγαν κανονικότατα (και σε συνδυασμό με δικά μας φαγητά) όλο τον προηγούμενο μήνα!!!!

Μήπως τα έχεις κακομάθει; Φυσικά και δε θα φάνε ξηρά τροφή όταν ξέρουν τι λιχουδιά τους περιμένει! Οι γάτες δε θέλουν και πολύ να αφήσουν την ξηρά τροφή με τόσους γευστικούς πειρασμούς τριγύρω. Κι εγώ αν ήμουν γάτα και μου έδινες ζαμπονάκια, κοτοπουλάκια φούρνου και ψαράκια φρεσκοτηγανισμένα, θα έκοβα τις κροκέτες με το μαχαίρι:P
Μήπως να εφάρμοζες το "γερμανικό" σύστημα;:hmm:

Και εμένα, αν μου δίνανε όλη μέρα πατάτες τηγανητές, παγωτό, και σοκολάτες.. απο την μια, και απο την άλλη φακές, σαλάτες, μπάμιες, και κουνουπίδι... μάλλον θα διάλεγα τον πρώτο συνδιασμό!!!;):D

ΥΓ και εγώ ψηφίζω Γερμανία δαγκωτό!!! Εφαρμοσμένο χρόνια, με σίγουρη επιτυχία.:)

Συμφωνω με το γερμανικο συστημα, νομιζω σου εχουν παρει τον αερα...:cool::cool: παρτο αλλιως γιατι θα βρεις..για το δικο σου καλο..:rolleyes:

Δεκατιανό- Ζαμπόν
Βράδυ Ξηρά τροφή.

Αν μου επιτρέπεις, θα σου πρότεινα να κόψεις τα μπέικον και τα ζαμπονάκια γιατί σαν αλλαντικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα νάτριου...και το αλάτι πειράζει στα νεφρά:/:

Εμένα πάντως το δικό μου γατί από μικρό είχε πρόβλημα με το στομαχάκι του και το εντεράκι γιατί δεν είχε προλάβει να θηλάσει πολύ(πιστεύω εγώ), μάλιστα τα άλλα αδερφάκια του είχαν πεθάνει:/: και δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση και ότι και να έτρωγε έκανε διάρροιες ενώ του δίναμε ξηρή τροφή για γατάκια junior και κάναμε ότι μας έλεγε ο κτηνίατρος. Έτσι το γατί μου για να μπορέσουμε να του σταθεροποιήσουμε το εντεράκι του με πρωτοβουλία της μητέρας μου, η οποία δουλεύει σε νοσοκομείο και ξέρει:up: του δίναμε ρυζόνερο ειδική κρέμα που υπάρχει για τα κανονικά μωρά, την οποία την έτρωγε με μεγάλη ευχαρίστηση και δεν του δημιουργούσε κανένα πρόβλημα.περίεργο γεγονός!έτσι κατάφερε να ζήσει σε συνδιασμό με μία κανονική θερμοφόρα από αυτές που βάζουνε ζεστό νερό και της τοποθετούν στα πόδια τους οι ηλικιωμένες κυρίες :lol:.Μεγαλώνοντας αφού έστρωσε το στομαχάκι του και το εντεράκι μαζί διαπιστώσαμε ότι όταν του δίναμε μόνο ξηρά τροφή δεν πήγαινε τουαλέτα και παραπονιόταν. Από την άλλη όταν του δίναμε κονσέρβες με πολλά ζουμιά το έπιαναν διάρροιες. Τώρα του έχουμε πάντα ξηρά τροφή από τη οποία τρώει καθημερινώς όποτε θέλει, και του βάζουμε 3 φορές την ημέρα πρωί μεσημέρι και βράδυ πατέ τροφή μόνο μία συγκεκριμένη μάρκα gourmet (ή τα μικρά κονσερβάκια ή παίρνω τις μεγάλες τις οποίες μόλις ανοίξω τις διατηρώ στο ψυγείο και όταν θέλω να ξαναβάλω φαί στο γατί μου την ζεσταίνω λιγάκι στο φούρνο μικροκυμμάτων για να μην την φαί έτσι κρύα γιατί δεν κάνει καλό στο στομαχάκι του.Είναι 2 χρονών και 5 κιλά. Από την στιγμή που ανέκαθεν είχε πρόβλημα με το εντεράκι της και πριζόταν πιστεύετε ότι πρέπει να την ταίζω μόνο ξηρα τροφή;Έχω διαπιστώσει ότι μόνο με ξηρά τροφή δεν ενεργείται εύκολα καί νιαουρίζει. Έχει παρατηρήσει κανείς το ίδιο πράγμα;Ισχύει κάτι τέτοιο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα πάντως το δικό μου γατί από μικρό είχε πρόβλημα με το στομαχάκι του και το εντεράκι γιατί δεν είχε προλάβει να θηλάσει πολύ(πιστεύω εγώ), μάλιστα τα άλλα αδερφάκια του είχαν πεθάνει:/: και δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση και ότι και να έτρωγε έκανε διάρροιες ενώ του δίναμε ξηρή τροφή για γατάκια junior και κάναμε ότι μας έλεγε ο κτηνίατρος. Έτσι το γατί μου για να μπορέσουμε να του σταθεροποιήσουμε το εντεράκι του με πρωτοβουλία της μητέρας μου, η οποία δουλεύει σε νοσοκομείο και ξέρει:up: του δίναμε ρυζόνερο ειδική κρέμα που υπάρχει για τα κανονικά μωρά, την οποία την έτρωγε με μεγάλη ευχαρίστηση και δεν του δημιουργούσε κανένα πρόβλημα.περίεργο γεγονός!έτσι κατάφερε να ζήσει σε συνδιασμό με μία κανονική θερμοφόρα από αυτές που βάζουνε ζεστό νερό και της τοποθετούν στα πόδια τους οι ηλικιωμένες κυρίες :lol:.Μεγαλώνοντας αφού έστρωσε το στομαχάκι του και το εντεράκι μαζί διαπιστώσαμε ότι όταν του δίναμε μόνο ξηρά τροφή δεν πήγαινε τουαλέτα και παραπονιόταν. Από την άλλη όταν του δίναμε κονσέρβες με πολλά ζουμιά το έπιαναν διάρροιες. Τώρα του έχουμε πάντα ξηρά τροφή από τη οποία τρώει καθημερινώς όποτε θέλει, και του βάζουμε 3 φορές την ημέρα πρωί μεσημέρι και βράδυ πατέ τροφή μόνο μία συγκεκριμένη μάρκα gourmet (ή τα μικρά κονσερβάκια ή παίρνω τις μεγάλες τις οποίες μόλις ανοίξω τις διατηρώ στο ψυγείο και όταν θέλω να ξαναβάλω φαί στο γατί μου την ζεσταίνω λιγάκι στο φούρνο μικροκυμμάτων για να μην την φαί έτσι κρύα γιατί δεν κάνει καλό στο στομαχάκι του.Είναι 2 χρονών και 5 κιλά. Από την στιγμή που ανέκαθεν είχε πρόβλημα με το εντεράκι της και πριζόταν πιστεύετε ότι πρέπει να την ταίζω μόνο ξηρα τροφή;Έχω διαπιστώσει ότι μόνο με ξηρά τροφή δεν ενεργείται εύκολα καί νιαουρίζει. Έχει παρατηρήσει κανείς το ίδιο πράγμα;Ισχύει κάτι τέτοιο;

ναι ισχυει. Ο δικος μου ειχε τετοιο προβλημα και καθε φορα που πηγαινε τουαλετα νιαουριζε (υποθετω οτι πονουσε). Ειχε προβλημα και μαλιστα για μια μερα δεν ειχε κανει καθολου κακακια (εκανε 2 φορες την ημερα στο κανονικο του) και ηταν και λιγο αφυδατωμενος. Απο τοτε μονο κονσερβα του δινω και καποιες φορες την ανακατευω με ελαχιστες κροκετες και μια κουταλια νερο για να 'δουλευει' τα δοντια του και να μην τρωει λαιμαργα. Η κτηνιατρος μου ειπε να αποφευγω τις κροκετες γιατι δεν παιρνει αρκετο νερο (ηταν και αφυδατωμενος λογω του οτι δεν επινε αρκετο νερο) και του προκαλουν δυσκοιλιοτητα.
Αν εχει τετοιο προβλημα απεφευγε τις κροκετες και μεινε στις κονσερβες και ασε την ξηρα τροφη για να τσιμπαει κατι το βραδυ ή στο ενδιαμεσο. Αν μπορεις παντως ασε τις gourmet και βρες καμμια καλυτερη μαρκα σε pet shops γιατι αυτες εχουν μεσα χρωμα, αχρηστα κρεατα και πολλες χημικες ουσιες. Οσο για αυτα που λενε οτι η ξηρα τροφη ειναι καλυτερη, μην ακους τον καθενα. Σημασια εχει τι ανεχεται η γατα σου και γνωμη μου ειναι οτι η ξηρα τροφη ειναι χειροτερη απο την κονσερβα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επισης,ειναι ασφαλες να βαζεις μερικες σταγονες ελαιολαδο στις κροκετες.Κανει καλο στο τριχωμα και βοηθα και τη λειτουργια του εντερου,η Μόιρα ειναι δυσκοιλια και μου το εχει συστησει ο γιατρος.

ναι ισχυει. Ο δικος μου ειχε τετοιο προβλημα και καθε φορα που πηγαινε τουαλετα νιαουριζε (υποθετω οτι πονουσε). Ειχε προβλημα και μαλιστα για μια μερα δεν ειχε κανει καθολου κακακια (εκανε 2 φορες την ημερα στο κανονικο του) και ηταν και λιγο αφυδατωμενος. Απο τοτε μονο κονσερβα του δινω και καποιες φορες την ανακατευω με ελαχιστες κροκετες και μια κουταλια νερο για να 'δουλευει' τα δοντια του και να μην τρωει λαιμαργα. Η κτηνιατρος μου ειπε να αποφευγω τις κροκετες γιατι δεν παιρνει αρκετο νερο (ηταν και αφυδατωμενος λογω του οτι δεν επινε αρκετο νερο) και του προκαλουν δυσκοιλιοτητα.
Αν εχει τετοιο προβλημα απεφευγε τις κροκετες και μεινε στις κονσερβες και ασε την ξηρα τροφη για να τσιμπαει κατι το βραδυ ή στο ενδιαμεσο. Αν μπορεις παντως ασε τις gourmet και βρες καμμια καλυτερη μαρκα σε pet shops γιατι αυτες εχουν μεσα χρωμα, αχρηστα κρεατα και πολλες χημικες ουσιες. Οσο για αυτα που λενε οτι η ξηρα τροφη ειναι καλυτερη, μην ακους τον καθενα. Σημασια εχει τι ανεχεται η γατα σου και γνωμη μου ειναι οτι η ξηρα τροφη ειναι χειροτερη απο την κονσερβα.

Ξέρεις μήπως καμία καλή μάρκα να μου προτείνεις; Γιατί όλες τις άλλες που έχω δοκιμάσει δεν τις τρώει.Ούτε τα whiskas.:rolleyes:

Επισης,ειναι ασφαλες να βαζεις μερικες σταγονες ελαιολαδο στις κροκετες.Κανει καλο στο τριχωμα και βοηθα και τη λειτουργια του εντερου,η Μόιρα ειναι δυσκοιλια και μου το εχει συστησει ο γιατρος.

A πολύ καλή ιδέα θα το εφαρμόσω από σήμερα κιόλας!:up:

Whiskas και Friskies μη δινεις,κανουν περισσοτερο κακο παρα καλο.Εγω παιρνω Hill's,βγαινουν σε φακελακια και βολευουν γιατι ειναι μια μεριδα και δε χρειαζεται να τις κρατας στο ψυγειο.;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back