Ξύρισμα του τριχώματος της γάτας

Μπορούμε να τις βρέχουμε, ή να έχουμε κάπου μια βρεγμένη πετσέτα να μπορούν να ξαπλώσουν πάνω...
Αλλά το "γουλί" είναι κάπως...ανθρώπινο. :redface:
Δεν έχω κουρευτεί ποτέ γουλί, αλλά μάλλον θα με καίει πιο πολύ ο ήλιος, και η ζέστη....απο ότι με μια αλογοουρά..

Τόσα χρόνια και με την εξέλιξη θα έπρεπε να έχουν γίνει όλα τα αιλουροειδή (λιοντάρια, λεοπαρδάλεις κλπ) σφήγγες....:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν έχω κουρευτεί ποτέ γουλί, αλλά μάλλον θα με καίει πιο πολύ ο ήλιος, και η ζέστη....απο ότι με μια αλογοουρά..

Τόσα χρόνια και με την εξέλιξη θα έπρεπε να έχουν γίνει όλα τα αιλουροειδή (λιοντάρια, λεοπαρδάλεις κλπ) σφήγκες....:hmm:

Εγώ δεν έχω δει καμία ξυρισμένη γάτα γουλί. Και τη συγκεκριμένη την είδα κοντοκουρεμένη, φυσικά και είχε τρίχωμα αλλά πολύ κοντό, δέρμα δε φαινόταν πουθενά. Τότε μιλάμε για διαφορετικά πράγματα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι γάτες όλες, έχουν τον μηχανισμό που "ρίχνουν" το περιττό τρίχωμα. Το υπόλοιπο χρησιμεύει σαν μόνωση κατά της ζέστης. Το γυμνό δέρμα, μόνο κακό κάνει... Δεν έχουν προστασία απο την ακτινοβολία (ναι, έχω δεί ότι έχουν βγάλει μέχρι και αντηλιακά για γάτες και σκύλους..:|) είναι πιο ευαίσθητο σε μυκητιάσεις.. και το σημαντικότερο, ΔΕΝ παρέχει καμία προφύλαξη απο την ζέστη....

Πολυ σωστα.Γι'αυτο και καποιες ρατσες(σκυλια-γατια)ζουν σε συγκεκριμενα κλιματα.
Επισης οσο πιο ανοιχτοχρωμη ειναι η γατα(ποσο μαλλον λευκη)τοσο λιγοτερη μελανινη εχουν στο δερμα τους,τοσο περισσοτερες πιθανοτητες να βλαψει το δερμα τους ο ηλιος(οπως και στο ανθρωπινο δερμα,καρκινοματα,κτλ)
Γενικα οι κτηνιατροι συμβουλευουν τα λευκα γατια,να τα προσεχουμε το καλοκαιρι με τον ηλιο:)

Εγώ έχω δεί και έχω ακούσει να ζητάνε να τις ξυρίσουν. Όχι φυσικά στην σκάλα για χειρουργείο, (σχεδόν γουλί) αλλά στο αμέσως επόμενο. Γι΄αυτό το ξύρισμα μιλάω. Η μόνωση της τρίχας δεν υπάρχει και με το κοντό τρίχωμα.

Δεν συζητάω για το κόψιμο με το ψαλίδι, και το "ελάφρωμα" , ή το κόψιμο των κόμπων...

Είναι γνώμες Κτηνιάτρων, έχω διαβάσει, και έχω δεί και ανάλογη εκπομπή στην τηλεόραση. Τώρα είναι στην επιλογή του καθένα να κάνει ότι θέλει με την γάτα του... να την ξυρίσει ή να τις τα κάνει κοτσιδάκια!:D

το ξυρισμα το βρισκω υπερβολικο, το κουρεμα οχι. Τον δικο μου ειχα σκεφτει να τον κουρεψω τον περασμενο μαιο γιατι ειχε ταλαιπωρηθει πολυ απο τριχομπαλες (μια τριχομπαλα τη μερα εβγαζε παρολο που του διναμε παστα καθημερινα και τον χτενιζαμε 3 φορες τη μερα). Ο δικος μου εχει ευαισθητο στομαχι και με το παραμικρο κανει εμετο (εχει βγαλει και τριχες που δεν ειχαν παρει ακομα τη μορφη τριχομπαλας). Μερικες γατες ειναι διαφορετικες και ισως το κουρεμα να ειναι μια λυση για την αποφυγη τριχομπαλων. Αλλες μαδανε ολο το χρονο, αλλες ριχνουν το τριχωμα τους μια και καλη την ανοιξη με συνεπεια να επιδεινωνεται το προβλημα.

Προσωπικα τον δικο μου δεν θα τον κουρευα (εκτος αν αρχισει να βγαζει 2 τριχομπαλες τη μερα) γιατι το θεωρω εναντια στην φυση του. Αν ομως εχει να κανει με προβλημα υγειας, δεν θα δισταζα να τον κουρεψω.

Δεν τους βγάζει και τα νύχια καλύτερα να μην χαλάνε τα έπιπλα???:down:

έλεος....

δυστυχως...σε πληροφορω...οτι γινεται και αυτο....και μαλιστα το ειχε κανει ο πρωην κτηνιατρος μου...στη γατα του...αισχος...τι να πω...οπως και το ξυρισμα...οντως για δικη τους ευκολια το κανουν...:down::down::down:

καλα αυτο με τα νυχια ειναι απανθρωπο. Κατα μια εννοια κανεις την γατα σου αναπηρη. Ας καταστρεψει τα επιπλα...επιπλα ειναι, δεν εχουν ζωη. Οταν επεστρεφα μια φορα απο τον κτηνιατρο με ειδε ενας τυπος στο τρενο και μου μιλουσε και σε μια φαση με ρωτησε αν εχω αφαιρεσει τα νυχια στον ναρουτο. Του ειπα πως οχι και πως ουτε προκειται να κανω κατι τοσο αισχρο. Μου απαντησε οτι θα μου καταστρεψει το σπιτι και του απαντησα με ενα who gives a f*ck και με αφησε ησυχη :lol: Με τα μυαλα που κουβαλανε μερικοι, σε λιγο θα αρχισουν να βγαζουν και τα δοντια απο τα σκυλια τους για να μη δαγκωνουν.

δυστυχως...σε πληροφορω...οτι γινεται και αυτο....και μαλιστα το ειχε κανει ο πρωην κτηνιατρος μου...στη γατα του...αισχος...τι να πω...οπως και το ξυρισμα...οντως για δικη τους ευκολια το κανουν...:down::down::down:

Το ξέρω πολύ καλά ότι είναι πρακτική πολλών...ειδικά στην Αμερική είναι και της μόδας!!!:/:
Αλλά και πάλι, γνώμη μου, δεν είναι ολοκληρωτικό φταίξιμο των Κτηνιάτρων, αλλά ΔΙΚΟ μας. Ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που δέχεται ή δεν δέχεται να κάνει κάποιος κάτι στο ζώο του. :down:;)

Ας μου πεί εμένα κάποιος... και Πρύτανης της Κτηνιατρικής να είναι, να βγάλω τα νύχια, ή να αφήσω να γεννήσει πρώτα η γάτα μου ή κάτι άλλο...
..:lol::lol:

Ορίστε, παρακαλώ πως είπατε;;;
Ευχαριστώ πολύ γειά σας.....:cool::happy:

Aυτο με το ψαλιδισμα των νυχιων δεν το ηξερα. Το εμαθα τωρα:rolleyes:.
Με το κουρεμα νταξ μου φαινεται ακομα κουλο αλλα οκ...

Τα περι Αμερικης με το βγαλσιμο των νυχιων δεν το σχολιαζω ΚΑΝ.:mad:

Καλησπερα σε ολους
Εγω ειχα περσιας γατουλα και την βουρτσηζα δυο φορες την μερα
Τους κομπους δεν τους απεφευγα.
Ετσι καθε ιουνιο τον κουρευα. Αυτο βεβαια παντα με ιατρικη παρακολουθηση.
Αυτο που εβλεπα ηταν οτι τον βοηθουσε στις ζεστες μερες του καλοκαιριου.
Και μιλαμε παντα για κουρεμα οχι ξυρισμα.
Οσο για τα νυχια παντα κοψημο τις ακρες και οχι βγαλσημο χειρουργικα αν και ειναι μια νεα μοδα και στην ελλαδα οχι μονο στην αμερικη. Στο my cat δεν βρεθηκε αδεσποτο γατακι με βγαλμενα νυχια χειρουργικα; Ας μην ξεχνιωμαστε...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
κι ενας φιλος μου εχει ενα περσακι με βγαλμενα νυχια..βεβαια δεν φταιει αυτος, γιατι ηταν μικρος οταν πηραν το γατακι, μαλλον θα το ζητησαν οι γονεις του ή θα το "προτεινε" καποιος πολύ "καλος" γιατρος..:mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back