julia
Διακεκριμένο μέλος
Αλλά το "γουλί" είναι κάπως...ανθρώπινο.

Δεν έχω κουρευτεί ποτέ γουλί, αλλά μάλλον θα με καίει πιο πολύ ο ήλιος, και η ζέστη....απο ότι με μια αλογοουρά..
Τόσα χρόνια και με την εξέλιξη θα έπρεπε να έχουν γίνει όλα τα αιλουροειδή (λιοντάρια, λεοπαρδάλεις κλπ) σφήγγες....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stellak
Διάσημο μέλος
Δεν έχω κουρευτεί ποτέ γουλί, αλλά μάλλον θα με καίει πιο πολύ ο ήλιος, και η ζέστη....απο ότι με μια αλογοουρά..
Τόσα χρόνια και με την εξέλιξη θα έπρεπε να έχουν γίνει όλα τα αιλουροειδή (λιοντάρια, λεοπαρδάλεις κλπ) σφήγκες....![]()
Εγώ δεν έχω δει καμία ξυρισμένη γάτα γουλί. Και τη συγκεκριμένη την είδα κοντοκουρεμένη, φυσικά και είχε τρίχωμα αλλά πολύ κοντό, δέρμα δε φαινόταν πουθενά. Τότε μιλάμε για διαφορετικά πράγματα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι γάτες όλες, έχουν τον μηχανισμό που "ρίχνουν" το περιττό τρίχωμα. Το υπόλοιπο χρησιμεύει σαν μόνωση κατά της ζέστης. Το γυμνό δέρμα, μόνο κακό κάνει... Δεν έχουν προστασία απο την ακτινοβολία (ναι, έχω δεί ότι έχουν βγάλει μέχρι και αντηλιακά για γάτες και σκύλους..) είναι πιο ευαίσθητο σε μυκητιάσεις.. και το σημαντικότερο, ΔΕΝ παρέχει καμία προφύλαξη απο την ζέστη....
Πολυ σωστα.Γι'αυτο και καποιες ρατσες(σκυλια-γατια)ζουν σε συγκεκριμενα κλιματα.
Επισης οσο πιο ανοιχτοχρωμη ειναι η γατα(ποσο μαλλον λευκη)τοσο λιγοτερη μελανινη εχουν στο δερμα τους,τοσο περισσοτερες πιθανοτητες να βλαψει το δερμα τους ο ηλιος(οπως και στο ανθρωπινο δερμα,καρκινοματα,κτλ)
Γενικα οι κτηνιατροι συμβουλευουν τα λευκα γατια,να τα προσεχουμε το καλοκαιρι με τον ηλιο

julia
Διακεκριμένο μέλος
Δεν συζητάω για το κόψιμο με το ψαλίδι, και το "ελάφρωμα" , ή το κόψιμο των κόμπων...
Είναι γνώμες Κτηνιάτρων, έχω διαβάσει, και έχω δεί και ανάλογη εκπομπή στην τηλεόραση. Τώρα είναι στην επιλογή του καθένα να κάνει ότι θέλει με την γάτα του... να την ξυρίσει ή να τις τα κάνει κοτσιδάκια!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Προσωπικα τον δικο μου δεν θα τον κουρευα (εκτος αν αρχισει να βγαζει 2 τριχομπαλες τη μερα) γιατι το θεωρω εναντια στην φυση του. Αν ομως εχει να κανει με προβλημα υγειας, δεν θα δισταζα να τον κουρεψω.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν τους βγάζει και τα νύχια καλύτερα να μην χαλάνε τα έπιπλα???
έλεος....
δυστυχως...σε πληροφορω...οτι γινεται και αυτο....και μαλιστα το ειχε κανει ο πρωην κτηνιατρος μου...στη γατα του...αισχος...τι να πω...οπως και το ξυρισμα...οντως για δικη τους ευκολια το κανουν...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Με τα μυαλα που κουβαλανε μερικοι, σε λιγο θα αρχισουν να βγαζουν και τα δοντια απο τα σκυλια τους για να μη δαγκωνουν.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
δυστυχως...σε πληροφορω...οτι γινεται και αυτο....και μαλιστα το ειχε κανει ο πρωην κτηνιατρος μου...στη γατα του...αισχος...τι να πω...οπως και το ξυρισμα...οντως για δικη τους ευκολια το κανουν...![]()
Το ξέρω πολύ καλά ότι είναι πρακτική πολλών...ειδικά στην Αμερική είναι και της μόδας!!!

Αλλά και πάλι, γνώμη μου, δεν είναι ολοκληρωτικό φταίξιμο των Κτηνιάτρων, αλλά ΔΙΚΟ μας. Ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που δέχεται ή δεν δέχεται να κάνει κάποιος κάτι στο ζώο του.

Ας μου πεί εμένα κάποιος... και Πρύτανης της Κτηνιατρικής να είναι, να βγάλω τα νύχια, ή να αφήσω να γεννήσει πρώτα η γάτα μου ή κάτι άλλο...
..

Ορίστε, παρακαλώ πως είπατε;;;
Ευχαριστώ πολύ γειά σας.....

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
.Με το κουρεμα νταξ μου φαινεται ακομα κουλο αλλα οκ...
Τα περι Αμερικης με το βγαλσιμο των νυχιων δεν το σχολιαζω ΚΑΝ.

STELIOS34
Νεοφερμένο μέλος
Εγω ειχα περσιας γατουλα και την βουρτσηζα δυο φορες την μερα
Τους κομπους δεν τους απεφευγα.
Ετσι καθε ιουνιο τον κουρευα. Αυτο βεβαια παντα με ιατρικη παρακολουθηση.
Αυτο που εβλεπα ηταν οτι τον βοηθουσε στις ζεστες μερες του καλοκαιριου.
Και μιλαμε παντα για κουρεμα οχι ξυρισμα.
Οσο για τα νυχια παντα κοψημο τις ακρες και οχι βγαλσημο χειρουργικα αν και ειναι μια νεα μοδα και στην ελλαδα οχι μονο στην αμερικη. Στο my cat δεν βρεθηκε αδεσποτο γατακι με βγαλμενα νυχια χειρουργικα; Ας μην ξεχνιωμαστε...
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
) είναι πιο ευαίσθητο σε μυκητιάσεις.. και το σημαντικότερο, ΔΕΝ παρέχει καμία προφύλαξη απο την ζέστη....