Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
Στην Ρόδο οπύ ήμουν φοιτήτρια είχα για πολλά χρόνια έξω στον κήπο δυο γάτες τις οποίες είχα μαζέψει και τις φρόντιζα.Ηταν μάνα και κόρη. Ξέρετε δεν άνηκαν σε κάποια συγκεκριμένη ράτσα αλλά εγω τις αγαπούσα ούτως ή άλλως. Κάποια στιγμή γέννησαν και οι δύο και είδα την μαμά να κλέβει τα μωρά της κόρης όταν αυτή πήγαινε για την ανάγκη της. Και καλά εκεί μπορούσα να τα ξεχωρίσω γιατί της κόρης ήταν μακρύτριχα αλλα στην δική μου περίπτωση είναι όλα μπεζ και διαπίστωσα οτι η δική μας η κόρη η Ισαβέλλα είχε κλέψει χθέσ ένα το οποίο δεν έτρωγε από αυτη. Αυτός είναι ο βασικός μου προβληματισμός να επιβιώσουν όλα τα μωρά. Πιστέψτε με τυχαία έχω γάτες Σιάμ αν και μου αρέσει πολύ ο χαρακτήρας τους, δεν είναι θέμα ράτσας ήταν περισσότερο συναισθηματισμός να έχω ένα απόγονο της γάτας που αγαπησα περισσότερο στη ζωη μουΔεν ξέρω….τι να πω…. Εγώ ξεχνάω ότι υπάρχουν λογιών-λογιών ράτσες, ξέρω τις χωρίς ράτσα.
Όμως αναρωτιέμαι ότι αν ήταν στη φύση τους τι θα έκαναν; Θα πάθαιναν κακό;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Κρατα τες πάντως χωριστά γιατί όπως αναφέρθηκε,μπορεί η μία να εξαντληθεί από το θηλασμό.Και μπράβο σου που έχεις ήδη βρει σπιτάκι για τα γατουλάκια!
Βάλε μας και καμιά φωτογραφία απο τις κούκλες σου που σε βασανίζουν,να τις δούμε κι εμείς!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
προσπάθησα χθες να βάλω φωτογραφία αλλά δεν μπόρεσα, θα προσπαθήσω και σήμεραΑφού τις αγαπάς τόσο και περνάε από τόσο αυστηρή...συνεντευξη τους υποψηφίους γατογονείς,θα βρεις μια λύση.Κρατα τες πάντως χωριστά γιατί όπως αναφέρθηκε,μπορεί η μία να εξαντληθεί από το θηλασμό.Και μπράβο σου που έχεις ήδη βρει σπιτάκι για τα γατουλάκια!
Βάλε μας και καμιά φωτογραφία απο τις κούκλες σου που σε βασανίζουν,να τις δούμε κι εμείς!
![]()
moukelis
Επιφανές μέλος
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
Τώρα το ξέρω οτι ακούγομαι τελείως άσχετη αλλα τι ειναι το PMΑν θες βοηθεια πες μου να σου στειλω ΡΜ.
moukelis
Επιφανές μέλος
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
εντάξει λοιπόν αν μπορείσ στείλε μου και σε ευχαριστώ πάρα πολύΕίναι προσωπικό μήνυμα,για να μην ξέρει ο καθένας στο φόρουμ το Mail σου,σου στέλνει ΡΜ,που λειτουργεί σαν να το στέλνει στο site,και μετα το site το στελνει σε σενα.Δεν ακουγεσαι άσχετη,όλοι ξεκινήσαμε κάποτε να τα μαθαίνουμε αυτα!
julia
Διακεκριμένο μέλος
Τη ξέρω την περίπτωση, τα έχω περάσει και εγώ με ράτσες - ταράτσες!!!
Έτσι κάνουν οι μάνες... ΟΛΟΙ μαζι, ειδικά αν εχουν συγγένεια...

Καλό κουράγιο..

Οσο για την στείρωση και εγώ το θεωρώ τηνμόνη λύση...

Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
καλώς σε βρήκα, πάντα πίστευα στη στείρωση αλλά θεεωρώ οτι πρέπει να γεννήσουν μια φορά πριν από αυτό κάνω λάθος;Καλωσήλθες και απο μένα....
Τη ξέρω την περίπτωση, τα έχω περάσει και εγώ με ράτσες - ταράτσες!!!
Έτσι κάνουν οι μάνες... ΟΛΟΙ μαζι, ειδικά αν εχουν συγγένεια...
Καλό κουράγιο..
Οσο για την στείρωση και εγώ το θεωρώ τηνμόνη λύση...![]()
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
Desdemona
Διάσημο μέλος
Δυστυχώς Άννα, κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει μαρτυρία, επίσημη ή μη, που να επιβεβαιώνει αυτήν την άποψη. Είναι ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί, γιατί σε καμία περίπτωση μια γατούλα δεν κινδυνεύει αν δεν γεννήσει μια φορά. Αντιθέτως, αν την αφήσεις να μείνει έγκυος, κινδυνεύει και από τον τοκετό (πάντα μια γέννα είναι επικίνδυνη), και από πυομήτρα και καρκίνο των ωοθηκών και της μήτρας. Άσε δε που γεμίζει ο τόπος γατάκια....καλώς σε βρήκα, πάντα πίστευα στη στείρωση αλλά θεεωρώ οτι πρέπει να γεννήσουν μια φορά πριν από αυτό κάνω λάθος;
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
συμφωνώ αλλά πιστεύω οτι η μητροτητα τις κάνει λιγότερο αυστηρές με άλλα ζώα.Για παραδειγμα η Shakira που είναι στειρωμένη και δεν έχει γεννήσει ποτέ είναι πολύ απόμακρη με τα μωρά τοσο της estee και της Isabella όσο και με τα γατάκια που έρχονται από την γειτονιά ενώ τόσο η Estee όσο και Isabella ειναι πιο ανεκτικές και πολλές φορές τα φροντίζουν. Όσο για τα μωρά πάντα φροντίζω να τα παίρνουν άτομα που τα αγαπούν αλλιώς δεν τα δίνωΔυστυχώς Άννα, κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει μαρτυρία, επίσημη ή μη, που να επιβεβαιώνει αυτήν την άποψη. Είναι ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί, γιατί σε καμία περίπτωση μια γατούλα δεν κινδυνεύει αν δεν γεννήσει μια φορά. Αντιθέτως, αν την αφήσεις να μείνει έγκυος, κινδυνεύει και από τον τοκετό (πάντα μια γέννα είναι επικίνδυνη), και από πυομήτρα και καρκίνο των ωοθηκών και της μήτρας. Άσε δε που γεμίζει ο τόπος γατάκια....
Desdemona
Διάσημο μέλος

Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
μπορεί να έχεις και δίκιοΠρέπει να σου πω ότι είναι άτοπο να συγκρίνουμε τις ανθρώπινες αντιδράσεις με εκείνες των γατιών. Οι γάτες ξεχνούν ότι έγιναν μητέρες λίγο μετά την απομάκρυνση των μικρών από αυτές, οπότε μακροπρόθεσμες αλλαγές στη συμπεριφορά τους είναι μάλλον αδύνατες. Ίσως είναι και σύμπτωση το ότι οι γατούλες σου που έχουν γεννήσει συμπεριφέρονται έτσι. Προσωπικά έχω γνωρίσει γάτες που δεν έγιναν ποτέ μανούλες οι οποίες έχουν εξαιρετικά χαδιάρικο χαρακτήρα![]()

Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όσο για το ότι πρέπει να γεννήσουν πριν για να γίνουν πιο τρυφερές, μύθος. Η Γκριζουλία μας στειρώθηκε κάπου 8 μηνών χωρίς να έχει ζευγαρώσει καθόλου και όταν της έφερα τον άσπρο σίφουνα (μωρό απ'τα σκουπίδια)(αφού μου κατούρησε το κρεββάτι την πρώτη νύχτα!!) τον υιοθέτησε μέσα σε 2 μέρες. Καθόταν μάλιστα και τη βύζαινε ενώ θα πρέπει να πονούσε αφού δεν είχε ούτε καν βυζάκια κι αυτός ο μούργος τράβαγε και δάγκωνε.
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
και εγώ το ιδιο πιστεύω οτι δεν παίζει ρόλο αν το γατί μένει μέσα στο σπίτι ή έξω αν είναι ράτσας ή αν δεν είναι..........Για το μόνο που ανησυχώ είναι οτι ενώ η Ισαβέλλα κάθεται με τα μωρά της η Εστεέ που έχει πέντε έχει το χαβά της Ισαβέλλας και δεν κάθεται να ταϊσει τα δικά της μωράΜην ανυσηχείς, μας έχει τύχει ακριβώς το ίδιο με 2 γάτες που ζούσανε παλιά ελεύθερες στην αυλή μας(άρα δεν είναι θέμα συνθηκών διαβίωσης). Η γιαγιά να θηλάζει την μαμά που θήλαζε το μωρό της. Και σκηνές απείρου κάλλους με ατελείωτο πήγαινε - έλα του μωρού από τη φωλιά που ενέκρινε η γιαγιά στο μέσο της αυλής που το ήθελε η μαμά του. Εννοείται ότι θήλαζαν όλοι απ'όλες!!
Όσο για το ότι πρέπει να γεννήσουν πριν για να γίνουν πιο τρυφερές, μύθος. Η Γκριζουλία μας στειρώθηκε κάπου 8 μηνών χωρίς να έχει ζευγαρώσει καθόλου και όταν της έφερα τον άσπρο σίφουνα (μωρό απ'τα σκουπίδια)(αφού μου κατούρησε το κρεββάτι την πρώτη νύχτα!!) τον υιοθέτησε μέσα σε 2 μέρες. Καθόταν μάλιστα και τη βύζαινε ενώ θα πρέπει να πονούσε αφού δεν είχε ούτε καν βυζάκια κι αυτός ο μούργος τράβαγε και δάγκωνε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Desdemona συμφωνω μαζι σου,Τα ιδια ακριβως μου ειχε πει και ο κτηνιατρος πριν στειρωσω την Μυρτουλα περιπου 6 μηνων.Πρέπει να σου πω ότι είναι άτοπο να συγκρίνουμε τις ανθρώπινες αντιδράσεις με εκείνες των γατιών. Οι γάτες ξεχνούν ότι έγιναν μητέρες λίγο μετά την απομάκρυνση των μικρών από αυτές, οπότε μακροπρόθεσμες αλλαγές στη συμπεριφορά τους είναι μάλλον αδύνατες. Ίσως είναι και σύμπτωση το ότι οι γατούλες σου που έχουν γεννήσει συμπεριφέρονται έτσι. Προσωπικά έχω γνωρίσει γάτες που δεν έγιναν ποτέ μανούλες οι οποίες έχουν εξαιρετικά χαδιάρικο χαρακτήρα![]()
Αννα καλως ηλθες στο my cat, καλη περιηγηση.Καλο κουραγιο με ολο αυτο το γατομανι
Αληθεια τωρα ποσα ειναι συνολικα μαζι με τα μωρακια τους?Η στειρωση οπως εχουν τα πραγματα ειναι επιβεβλημενη,φροντισε επισης να πεισεις για την αναγκαιοτητα της τους γατογονεις που θα υοθετησουν τα μωρακια.Αν μπορεις ανεβασε φωτο να δουμε και εμεις ολο αυτο το σουρεαλιστικο σκηνικο
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
Όλα μάζι είναι 11 γατες και γατάκια!!!!!!3 ενήλικες και 8 μωρά.Θα πρέπει να περιμένετε για να δειτε αυτόν τον παραλογισμό γιατι κάθε φορά που έρχεται εδώ η εστεε την βγάζω έξω και όχι φωτογραφία..Αλλά πρέπει να απαθανατίσω την σκήνη οπωσδήποτε.....Desdemona συμφωνω μαζι σου,Τα ιδια ακριβως μου ειχε πει και ο κτηνιατρος πριν στειρωσω την Μυρτουλα περιπου 6 μηνων.
Αννα καλως ηλθες στο my cat, καλη περιηγηση.Καλο κουραγιο με ολο αυτο το γατομανιΑληθεια τωρα ποσα ειναι συνολικα μαζι με τα μωρακια τους?Η στειρωση οπως εχουν τα πραγματα ειναι επιβεβλημενη,φροντισε επισης να πεισεις για την αναγκαιοτητα της τους γατογονεις που θα υοθετησουν τα μωρακια.Αν μπορεις ανεβασε φωτο να δουμε και εμεις ολο αυτο το σουρεαλιστικο σκηνικο
![]()
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
συμφωνώ αλλά πιστεύω οτι η μητροτητα τις κάνει λιγότερο αυστηρές με άλλα ζώα.Για παραδειγμα η Shakira που είναι στειρωμένη και δεν έχει γεννήσει ποτέ είναι πολύ απόμακρη με τα μωρά τοσο της estee και της Isabella όσο και με τα γατάκια που έρχονται από την γειτονιά ενώ τόσο η Estee όσο και Isabella ειναι πιο ανεκτικές και πολλές φορές τα φροντίζουν. Όσο για τα μωρά πάντα φροντίζω να τα παίρνουν άτομα που τα αγαπούν αλλιώς δεν τα δίνω
Η Απομακρυνση ειναι θεμα χαραλκτηρα οχι στειρωσης , προσεξε γιατι διαβαζοντας σε βλεπω οτι εχεις μια ταση να σκεφτεσαι τια γατες σαν ανθρωπους γι αυτο τρελαινεσαι. Εξισου ολο αυτο με την μητροτητα το σκεφτσαι σαν να αφορα ανθρωπους. Οι γατες ειναι αλλο πραγμα κα μαλιστα ωφελουνται απο τη στειρωση ενω ατουα ανθρωπους βιωνεται σαν τραυμα. Το θεμα ειναι οτι οταν κανενας μεγαλωνει τα ζωα του με ανθρωπινες αντιληψεις πολύ συχνα θα οδηγηθει σε τρελλες καταστασεις οπως αυτη. Καλυτερα να τις σειρωσεις να δωσεις ταμικρα και να προσπαθεις απο την συμπεριφορα τους να καταλαβεις τι θελουν οι ιδιες αντι να αποφασιζεις με ανθρωπινες θεωριες και λογικες
Desdemona
Διάσημο μέλος
Άσχετο, Άννα είσαι φιλόλογος;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool