Οι δύο γάτες μου μαλώνουν!

Απάντηση: Δύο γάτες στο ίδιο σπίτι

Κι αυτος ταλαιπωρειται,και τη Ληδα ταλαιπωρει (τι υπεροχα ονοματα τους εχεις δωσει...) στειρωσε τον να ηρεμησετε ολοι.Απλα προσεχε μετα την τροφη του,κτλ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σίγουρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις ειναι να το στειρώσεις αλλα διαβάζοντας για γάτες γένικα...έμαθα οτι οι γάτες του ιδίου φύλου τα πάνε πολύ καλύτερα απο ότι του αντίθετου. Δλδ το ανάποδο απο ότι τα σκυλιά! Οπότε παίζει και αυτό παιδιά! Έγω ένας λόγος που πέρνω τώρα πάλι θηλυκή είναι και αυτός :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Δύο γάτες στο ίδιο σπίτι

Δεν το ήξερα αυτό για την ομαλοτερη συμβίωση όταν είναι του ίδιου φύλου αλλά και να το ήξερα ... το αγοράκι μου το βρήκα στο δρόμο μωράκι και τρομαγμένο :( οπότε μάλλον το ίδιο θα γινόταν :). Τη Δευτέρα πάμε για στείρωση τελικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δύσκολα τα πράγματα με την πρώτη συνάντηση..

Καλημερα!

Λιγη βοηθεια..! Ηρθε επιτελους το δευτερο κοριτσι μου αλλα εχουμε θεμα με το πρωτο..! Η μεγαλη μου ειναι λογικο να ειναι αντιδραστικη... και η μικρη το ιδιο πλακα πλακα! Απο χθες το βραδι που τις εβαλα απευθειας μαζι ειχαμε τα γνωστα κχχχχχιιιιιιιιι και τα γνωστα "ουρλιαχτα"....! Η μικρη δεν μπορεσε να κανει καλη ερευνα σπιτιου και εκανα κακακια στην φολια της μεγαλης! Πριν λιγο που ξυπνησα....τα ιδια...η μεγαλη επιθετικη και η μικρη να κρυβεται συνεχεια πισω απο τον καναπε...! Ποσο θα κρατησει αυτο..?? Η μεγαλη μου κανει και τα γνωστα μουτρακια που εφερα καινουργια!! Ποσο χρονο θα παρει να τα βρουν...ή εστω να συνηπαρχουν (αυτο δεν το πολυ θελω...αλλα εστω)?? Προσπαθησα μεσα απο το παιχνιδι τους χθες να τις φερω πιο κοντα κσι κατι εγινε....αλλα οχι και πολλα! Λιγη βοηθεια please!:(

Απάντηση: Δυσκολα τα πραγματα με την πρωτη συναντηση..

Καλημερα!!!!!...Καλως τη δεχτηκες τη μικρη σου....Ειναι πολυ νωρις ακομα για να θελεις να ειναι ολα ,μελι γαλα μεταξυ τους.
Θελουν χρονο για να προσαρμοστουν στις αλλαγες και οι δυο.Μην ξεχνας οτι η μικρη αλλαξε περιβαλλον ,αρα θελει χρονο να προσαρμοστει και η μεγαλη απεκτησε ξαφνικα εναν "εισβολεα",τον οποιο πρεπει να αναγνωρισει ,τι ρολο βαραει μεσα στο χωρο της.
Να ασχολεισαι και με τις δυο το ιδιο ,με παιχνιδια ,χαδια.....να τους βαζεις να τρωνε διπλα,διπλα...ετσι σιγα-σιγα ,θα συνηθισουν η μια την παρουσια της αλλης και η μεγαλη θα καταλαβει οτι ,τον μικρο εισβολεα δεν θελετε να τον ξαποστειλετε ,αλλα ειναι μελος του σπιτιου.
Θελει λιγο υπομονη και χρονο .Καλη συν-γατοικηση.:):)

Συμφωνώ με τη Σοφία. Να τις βάζεις μαζί μέχρι να συνηθίσουν η μία την άλλη.
Καλή συνγατοίκηση!:D

Καλημερα!!!!!...Καλως τη δεχτηκες τη μικρη σου....Ειναι πολυ νωρις ακομα για να θελεις να ειναι ολα ,μελι γαλα μεταξυ τους.
Θελουν χρονο για να προσαρμοστουν στις αλλαγες και οι δυο.Μην ξεχνας οτι η μικρη αλλαξε περιβαλλον ,αρα θελει χρονο να προσαρμοστει και η μεγαλη απεκτησε ξαφνικα εναν "εισβολεα",τον οποιο πρεπει να αναγνωρισει ,τι ρολο βαραει μεσα στο χωρο της.
Να ασχολεισαι και με τις δυο το ιδιο ,με παιχνιδια ,χαδια.....να τους βαζεις να τρωνε διπλα,διπλα...ετσι σιγα-σιγα ,θα συνηθισουν η μια την παρουσια της αλλης και η μεγαλη θα καταλαβει οτι ,τον μικρο εισβολεα δεν θελετε να τον ξαποστειλετε ,αλλα ειναι μελος του σπιτιου.
Θελει λιγο υπομονη και χρονο .Καλη συν-γατοικηση.:):)

Καλημερα! Το ξερω οτι θελει χρονο..! Προσπαθω να κραταω και τις ισοροπειες...μιας και η μεγαλη μου φανηκε οτι πειραχτηκε... γιατι μου μουρμουριζει και μου παραπονιεται....οποτε και εγω προσπαθω να της διχνω ποσο πολυ την αγαπαω "ακομη" :/:!! Τις παιζω μαζι για να ερχοντε πιο κοντα...αλλα το φαγητο ειναι μακρυα γιατι απλα ειναι και διαφορετικο μιας και η μια ειναι στηρωμενη και η αλλη οχι..! Μακαρι να πανε ολα καλα...και να ερωτευρτουνε τρελα...:/:

ανέβασε μας και καμιά φώτο της μικρής να τη θαυμάσουμε! :D

Καλημερα και να χαιρεσαι τα γατακια σου.:)
Το καλυτερο θα ηταν,να ερθουν σε επαφη σταδιακα.Αρχικα το νεοφερμενο γατακι,σε ενα αλλο δωματιο,με τα πραγματακια του(αμμο,τροφη-νερο κλπ).Αυτα..θα μυριστουν κατω απο την πορτα.Ετσι η πρωτη επαφη δεν ειναι τοσο αποτομη.Μετα απο μια μερα,ανοιγμα πολυ λιγο της πορτας,ετσι ωστε να υπαρχει και οπτικη επαφη.Μετα...σιγα,σιγα..μπορουνε να ειναι λιγο το ενα στον χωρο του αλλου,αλλα παντα με τη δικη σου επιβλεψη,και οταν φευγεις παλι σε αλλο δωματιο το καινουργιο.Σελιγο καιρο..δεν θα χρειαζεται ουτε αυτο.
Εγω βεβαια,δεν τα εφαρμοσα αυτα.,διοτι δεν τα ηξερα..και ειχαμε ακριβως τα ιδια στην αρχη.Παντως μετα απο καμια βδομαδα,ο μεγαλος μου ανεχοταν τη μικρη...και σε 2 βδομαδες ολα ηταν οκ.Παντως,καλο θα ηταν να το εφαρμοσεις αυτο με τη σταδιακη επαφη.Τους ερχεται πολυ πιο μαλακα...:)

Απάντηση: Δύσκολα τα πράγματα με την πρώτη συνάντηση..

Κι εγω θα ελεγα καλυτερα να δοκιμασετε τη σταδιακη επαφη.Στις δικες μου δεν το εκανα ποτε,και δεν ειχαμε προβληματα,αλλα η καθε γατα εχει το χαρακτηρα της.

ανέβασε μας και καμιά φώτο της μικρής να τη θαυμάσουμε! :D

Θα βαλω συντομα...προς το παρον με νοιαζει να τα βρουνε !

Καλημερα και να χαιρεσαι τα γατακια σου.:)
Το καλυτερο θα ηταν,να ερθουν σε επαφη σταδιακα.Αρχικα το νεοφερμενο γατακι,σε ενα αλλο δωματιο,με τα πραγματακια του(αμμο,τροφη-νερο κλπ).Αυτα..θα μυριστουν κατω απο την πορτα.Ετσι η πρωτη επαφη δεν ειναι τοσο αποτομη.Μετα απο μια μερα,ανοιγμα πολυ λιγο της πορτας,ετσι ωστε να υπαρχει και οπτικη επαφη.Μετα...σιγα,σιγα..μπορουνε να ειναι λιγο το ενα στον χωρο του αλλου,αλλα παντα με τη δικη σου επιβλεψη,και οταν φευγεις παλι σε αλλο δωματιο το καινουργιο.Σελιγο καιρο..δεν θα χρειαζεται ουτε αυτο.
Εγω βεβαια,δεν τα εφαρμοσα αυτα.,διοτι δεν τα ηξερα..και ειχαμε ακριβως τα ιδια στην αρχη.Παντως μετα απο καμια βδομαδα,ο μεγαλος μου ανεχοταν τη μικρη...και σε 2 βδομαδες ολα ηταν οκ.Παντως,καλο θα ηταν να το εφαρμοσεις αυτο με τη σταδιακη επαφη.Τους ερχεται πολυ πιο μαλακα...:)

Κι εγω θα ελεγα καλυτερα να δοκιμασετε τη σταδιακη επαφη.Στις δικες μου δεν το εκανα ποτε,και δεν ειχαμε προβληματα,αλλα η καθε γατα εχει το χαρακτηρα της.

Το ξερω οτι θα ηταν καλυτερα με σταδιακη επαφη...αλλα δεν υπαρχει ο χωρος...! Οποτε βρουρ και τις δυο και ο θεος βοηθος..! Αν και η μεγαλη μου γενικα εχει αψογο χαρακτηρα οποτε πονταρω ΚΑΙ εκει..! Σκεφτηκα να χρησιμοποιησω ΚΑΙ το Failyway....για να χαλαρωσω την μεγαλη λιγο..! Ουφ....δλδ οταν μεινουν μονες τι θα γινει..?:hmm:

Καλημερα και απο εμενα.
Και οι δικες μου οταν γνωριστηκαν κχχχχχχχχ και αλλαζαν δρομο.
Επειδη τοτε ηταν και στην αυλη πολλες ωρες, οταν λειπαμε δεν εκαναν παρεα.
Το μονο που εκανα στην αρχη ηταν να τις ταιζω διπλα διπλα και να τις χαιδευω παραλληλα.
Μετα απο ενα μηνα αρχισαν να παιζουν μαζι να κυνηγιουνται δηλαδη.
Μετα απο δυο μηνες αρχισαν να καθονται στα ιδια σημεια.
Μετα απο τρεις μηνες αρχισαν να κανουν κανονικη παρεα.
Τωρα πια ειναι μεσα στο σπιτι και οι δυο και ειναι ολα μια χαρα!
Πιστευω οτι σε εσενα που θα ειναι περιορισμενος ο χωρος τα πραγματα θα κυλησουν πιο ομαλα και γρηγορα.
Παντως τις αφηνα να μαλωνουν και δεν εδειχνα οτι αγχωνομουν και δεν προσπαθουσα να τις χωρισω.
Παρακολουθουσα βεβαια και δεν ηταν τρελοι καυγαδες, αυτο εχει πλεον μεταμορφωθει σε παιχνιδι.
Καλη τυχη!

Καλημερα και απο εμενα.
Και οι δικες μου οταν γνωριστηκαν κχχχχχχχχ και αλλαζαν δρομο.
Επειδη τοτε ηταν και στην αυλη πολλες ωρες, οταν λειπαμε δεν εκαναν παρεα.
Το μονο που εκανα στην αρχη ηταν να τις ταιζω διπλα διπλα και να τις χαιδευω παραλληλα.
Μετα απο ενα μηνα αρχισαν να παιζουν μαζι να κυνηγιουνται δηλαδη.
Μετα απο δυο μηνες αρχισαν να καθονται στα ιδια σημεια.
Μετα απο τρεις μηνες αρχισαν να κανουν κανονικη παρεα.
Τωρα πια ειναι μεσα στο σπιτι και οι δυο και ειναι ολα μια χαρα!
Πιστευω οτι σε εσενα που θα ειναι περιορισμενος ο χωρος τα πραγματα θα κυλησουν πιο ομαλα και γρηγορα.
Παντως τις αφηνα να μαλωνουν και δεν εδειχνα οτι αγχωνομουν και δεν προσπαθουσα να τις χωρισω.
Παρακολουθουσα βεβαια και δεν ηταν τρελοι καυγαδες, αυτο εχει πλεον μεταμορφωθει σε παιχνιδι.
Καλη τυχη!

Καλημερα διδυμη αδερφη μας...χιχιχιχι...! Εγω για να ειμαι ειληκρινης οταν ακουω την μεγαλη να κανει κχχχχχχ....της μιλαω ηρεμα λεγοντας το ονομα της ή της λεω σουυυυτ....:P:P Αλλα λεω τελικα να τις αγνοω..! Τα πιατακια τους ειναι μακρυα γιατι οπως ειπα και πριν τρωνε αλλη τροφη η καθεμια τους..(στειρωμενη και αστειρωτη)...! Οποτε κανω υπομονη και πιστευω οτι ολα θα πανε καλα :)

καλημερα..καλως τη δεχτηκες και γρηγορα φωτο να την χαλβαδιασουμε και εμεις:D

ειναι λογικο να υπαρχουν αυτα τα χου και πιστευω οτι πολυ συντομα θα ειναι αχωριστες..ο 2ος κατα σειρα γατος μου ειναι πολυ κακο-καλο μαθημενος..τον ειχαμε στα ωπα ωπα και γενικα δυσκολα του χαλαγαμε χατηρι..οταν αρχισα τις φιλοξενιες την πρωτη φορα ειδα και επαθα να μαθει τα γατακια..του φερα και 2 τρομαρα μου και ηταν και διπλο το σοκ:P..αλλα μετα απο μια βδομαδα ηταν ολα καλα..πλεον του εχω φερει γυρω στα 10-12 γατια και ακομα και τωρα εχουμε τα γρυλισματα τις σφαλιαρες και τα χου αλλα 2 μερες περιπου..μετα παιζει μαζι τους κλπ..απλα θελει λιγο υπομονη και κυριως να μην μαλωνεις την πρωτη σου γατουλα(το εκανα και αυτο το λαθος)

οσο για τη σταδιακη επαφη εγω δεν το εχω εφαρμοσει ποτε..προτιμω 2 μερες να εχουμε τα χου παρα να εχω ενα μωρο γατακι μεσα σε ενα δωματιο μονο του και να κανουν να το συνηθισουν μια βδομαδα..αλλα ετσι κι αλλιως πλεον αν κλεισω ενα γατι φιλοξενουμενο μεσα σε δωματιο γινεται ο κακος χαμος απο το κλαμα για να πανε τα δικα μου να παιξουν μαζι του..βεβαια η καθε γατα ειναι διαφορετικη και μπορει στη δικη σου περιπτωση να βοηθησει οποτε δοκιμασε το και αυτο..feliwey δεν νομιζω οτι χρειαζεται να βαλεις εκτος κι αν πια τα πραγματα ξεφυγουν

καλημερα..καλως τη δεχτηκες και γρηγορα φωτο να την χαλβαδιασουμε και εμεις:D

ειναι λογικο να υπαρχουν αυτα τα χου και πιστευω οτι πολυ συντομα θα ειναι αχωριστες..ο 2ος κατα σειρα γατος μου ειναι πολυ κακο-καλο μαθημενος..τον ειχαμε στα ωπα ωπα και γενικα δυσκολα του χαλαγαμε χατηρι..οταν αρχισα τις φιλοξενιες την πρωτη φορα ειδα και επαθα να μαθει τα γατακια..του φερα και 2 τρομαρα μου και ηταν και διπλο το σοκ:P..αλλα μετα απο μια βδομαδα ηταν ολα καλα..πλεον του εχω φερει γυρω στα 10-12 γατια και ακομα και τωρα εχουμε τα γρυλισματα τις σφαλιαρες και τα χου αλλα 2 μερες περιπου..μετα παιζει μαζι τους κλπ..απλα θελει λιγο υπομονη και κυριως να μην μαλωνεις την πρωτη σου γατουλα(το εκανα και αυτο το λαθος)

οσο για τη σταδιακη επαφη εγω δεν το εχω εφαρμοσει ποτε..προτιμω 2 μερες να εχουμε τα χου παρα να εχω ενα μωρο γατακι μεσα σε ενα δωματιο μονο του και να κανουν να το συνηθισουν μια βδομαδα..αλλα ετσι κι αλλιως πλεον αν κλεισω ενα γατι φιλοξενουμενο μεσα σε δωματιο γινεται ο κακος χαμος απο το κλαμα για να πανε τα δικα μου να παιξουν μαζι του..βεβαια η καθε γατα ειναι διαφορετικη και μπορει στη δικη σου περιπτωση να βοηθησει οποτε δοκιμασε το και αυτο..feliwey δεν νομιζω οτι χρειαζεται να βαλεις εκτος κι αν πια τα πραγματα ξεφυγουν

Προς το παρον δεν εχουν ξεφυγει τα πραγματα...! Δεν αρπαχτικανε...! Βασιζομαι πολυ στον καλο χαρακτηρα της μεγαλης... οποτε και ελπιζω τα καλυτερα! Φωτος σιγουρα θα ανεβασω :) αν και ακομη προσπαθουμε να βρουμε ονοματακι...μιας και το δικο της απο την εκτροφεα μας...δεν ενθουσιασε τον αντρα μου :hmm:! Προσπαθω να μην μαλωνω την μεγαλη...μονο το ονοματακι της λεω οταν κανει κχχχχχχχ....και καμια φορα λεω...σσσσσσσ....:P Της διχνω ομως πολυ πολυ αγαπη...για να μην νομιζει οτι την ξεχασα ;)! Καλο μου κουραγιο λοιπον :clapup:

Καλώς δεχτήκατε το πολυσυζητημένο και πολυαναμενόμενο νέο μέλος!!!:)
Τα έχουν πει όλα οι προγραφήσουσες και με έχουν καλύψει!:)
Οκ, όταν πήρα τα γατόνια μου παραβλέποντας την θεωρία τα έβαλα να μπουν catευθείαν στα βαθιά, φέρνοντάς τα catευθείαν σε επαφή... τί θα έκαναν; δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς! Κάποια στιγμή συμβιβάστηκαν με την ιδέα!
Αυτό που θεωρώ ωστόσο το πιο σημαντικό απ'όλα, δεν είναι τόσο το τί θα κάνουν-κάνετε όταν είστε και εσείς παρόντες, όσο το τί κάνουν όταν είστε απόντες...
Γ'αυτό, για να μην έχεις καρδιοχτύπι και ανησυχία όταν λείπεις, χωριστά δωμάτια!!!!!!
Όλα καλά θα πάνε!:)
Μην στενοχωριέσαι και μην επηρεάζεσαι, όσο είναι δυνατόν...-στο λέω γιατί εγώ όσο τα έβλεπα έτσι στην τσίτα και ανήσυχα, είχα πέσει σε catάθλιψη-;)

εγώ δεν είμαι προγραφήσουσα!:mad:
πως τα πάνε τα γατάκια;

Καλημερα διδυμη αδερφη μας...χιχιχιχι...! Εγω για να ειμαι ειληκρινης οταν ακουω την μεγαλη να κανει κχχχχχχ....της μιλαω ηρεμα λεγοντας το ονομα της ή της λεω σουυυυτ....:P:P Αλλα λεω τελικα να τις αγνοω..! Τα πιατακια τους ειναι μακρυα γιατι οπως ειπα και πριν τρωνε αλλη τροφη η καθεμια τους..(στειρωμενη και αστειρωτη)...! Οποτε κανω υπομονη και πιστευω οτι ολα θα πανε καλα :)
Ο βασικος λογος που δεν τις χωριζα ηταν για να μη νομιζουν οτι τις μαλωνω η οτι κανουν κατι κακο.
Δεν παραεγινε ποτε το κακο, οποτε δε χρειαστηκε κιολας.
Κι εμενα διαφορετικη τροφη τρωγανε αλλα διπλα διπλα, ημουν πανω απο τα κεφαλια τους βεβαια αλλα πιστευω οτι αυτη η επαφη βοηθησε αρκετα.
Περιμενουμε εννοειται φωτο απο το νεο μελος?
Λιζα που βρεθηκες εσυ?
Τριτη

Καλώς δεχτήκατε το πολυσυζητημένο και πολυαναμενόμενο νέο μέλος!!!:)
Οκ, όταν πήρα τα γατόνια μου παραβλέποντας την θεωρία τα έβαλα να μπουν catευθείαν στα βαθιά, φέρνοντάς τα catευθείαν σε επαφή... τί θα έκαναν; δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς! Κάποια στιγμή συμβιβάστηκαν με την ιδέα!
Αυτό που θεωρώ ωστόσο το πιο σημαντικό απ'όλα, δεν είναι τόσο το τί θα κάνουν-κάνετε όταν είστε και εσείς παρόντες, όσο το τί κάνουν όταν είστε απόντες...
Γ'αυτό, για να μην έχεις καρδιοχτύπι και ανησυχία όταν λείπεις, χωριστά δωμάτια!!!!!!
Όλα καλά θα πάνε!:)
Μην στενοχωριέσαι και μην επηρεάζεσαι, όσο είναι δυνατόν...-στο λέω γιατί εγώ όσο τα έβλεπα έτσι στην τσίτα και ανήσυχα, είχα πέσει σε catάθλιψη-;)

Καλησπερα! Λεω ουτε οταν θα λειψω να τηις χωρισω...! Αλωστε ενα δοματιο εχω μονο και αυτο ειναι η κρεβατοκαμαρα μου....που αμα περιορισω την μια θα εχουμε μουρμουρες και κλαματα!! Ας τα βρουνε...αιντε....! Εγω ειμαι φυσιολογικη δεν μαλωνω καμια τους....μονο αμα ακουω κανενα κχχχχχ....λεω σουυυυυυτ....:PΤο γελιο το εχει το μικρο....εκτος του θρασους του...εχει αλωνισει ολο το σπιτι....και η ελυψη φοβου που εχει, βοηθαει πολυ..! Συντομα ανεβαζω φωτος του!

εγώ δεν είμαι προγραφήσουσα!:mad:
πως τα πάνε τα γατάκια;

Καλα τα πανε....εχουν ηρεμισει περισοτερο...εχουμε βεβαια ακομη τα κχχχχχ....οταν πλησιαζουν αρκετα...αλλα μπορω να πω οτι η μεγαλη (που ηταν και η μεγαλυτερη ενοια μου) ειναι λιγο πιο ηρεμη....αλλα βοηθαμε και εμεις...με το να ειμαστε φυσιολογικοι...να κανουμε οτι καναμε και πριν...και να της δειχνουμε την ιδια αν οχι περισσοτερη αγαπη !!! ;) Ειμαι αρκετα αισιοδοξη...και ελπιζω να σπασουμε καινουργια ρεκορ και να τα βρουνε πολυ πολυ γρηγορα :clapup:

άντε, να τα βρούνε επιτέλους!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back