Οι δύο γάτες μου μαλώνουν!

Απάντηση: Δύσκολα τα πράγματα με την πρώτη συνάντηση..

μπορεί να πονάει όταν παίζει με τη μικρή...:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορεί να πονάει όταν παίζει με τη μικρή...:worry:

Το σκεφτηκα...! Η μικρη ειναι λιγο αρτσουμπαλη ακομη....!Δεν μπορει να κοντρολαρει τον εαυτο της! Και με μενα οταν παιζει βγαζει νυχακια και δοντακια...! Ας της κοψω τα νυχια για αρχη.... και βλεπουμε!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιδια διαβαζω τα οσα λετε κ θελω κ εγω βοηθεια εχω ηδη ενα γατο 9 μηνων κ οταν ειδα την κιρα στο δρομο 4 μηνων δν αντεξα κ την πηρα γιατι μοιαζουν τοσο πολυ...το προβλημα ομως ειναι οτι η μικρη κιρα δν θελει καθολου τον μεγαλο κ οταν τον βλεπει οταν ανοιγω λιγο την πορτα αρχιζει τα χχχχχχχχχχχ κ τρελενετε κ παει κ κρυβετε...τι να κανω????ειναι 2 μερες στο ιδιο σπιτι ο μεγαλος την θελει δν κανει καθολου χχχχχχχχ κ η μικρη το αντιθετο..ποτε να τα βαλω στον ιδιο χωρο?στεναχωριεμε να τα εχω το ενα στο δωματιο κ το αλλο στο σαλονι..αν μπορει καποιος ας μου πει...ευχαριστω!

Καλησπερα.Μπορεις αρχικα να την παρεις αγκαλια..κια να εμφανιστητε στο δωματιο που ειναι ο μεγαλος.Αστην μετα κατω.Ε ναι...θα γινουν καποια κχχχχχχ....και λοιπον;Εκει θα εισαι εσυ...δεν προκειται να συμβει κατι.Θα το κανεις καποιες φορες την ημερα αυτο...και σε κανα δυο μερες αφηνετες παραπανω μαζι...απλα οταν φευγεις στην αρχη να τις εχεις χωριστα.
Τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα...,μαλλον εσυ φοβασαι περισσοτερο.Τα κχχχχχχχ...ειναι παρα πολυ λογικο να γονονται στην αρχη.Σημασια εχει να μην σκοτωνονται .Εγω,οταν εβαλα τη μικρη μου μεσα..ιδεα δεν ειχα απο ολα αυτα.Κατυευθειαν μπηκε.Ο μπουκακος εκανε σαν θηριο..ελεγα θα την φαει.Μονο οταν εφευγα τις χωριζα.Τελικα σε 1 βδομαδα την ειχε συνηθισει..και σε 2 κοιμοντουσαν και παρεουλα.
Θελει μεγαλυτερη αποφασιστικοτητα..μην φοβασαι τοσο...εφοσον εισαι εσυ μπροστα,δεν μπορει να γινει κατι κακο.Θα κανουν τα κχχχ τους...αλλα θα αρχισουν να συνηθισουν η μια την αλλη.Αν δεν ερχονται σε επαφη...πως θα συνηθισουν;:)

SOS...Ο μεγάλος θέλει να πνίξει τον μικρό!!!

Καλησπέρα σε όλη την γατοπαρέα..εδώ και ένα μήνα έχω φέρει σπίτι ένα μικρό γατάκι το οποίο τώρα είναι τριών μηνών..έχασε την όραση του από μόλυνση, τώρα τελείωσε με την θεραπεία που του έκανα και του έβγαλα και το κολάρο και άρχισα να το έχω ελεύθερο σε όλο το σπίτι..έχω όμως ακόμα έναν γάτο ο οποίος είναι ενός έτους..όταν ο μεγάλος είδε τον μικρό δεν ήταν και πολύ ευγενικός μαζί του αν και δεν με απασχόλησε πολύ εκείνη την στιγμή γιατί έτσι κι αλλιώς τον μικρό θα το είχα σε δικό του δωμάτιο γιατί ήταν επικύνδινο να χτυπήσει οπουδήποτε το ματάκι του (είχε πεταχτεί έξω και δεν το ένοιωθε)..σίγα σιγά άρχησα να κάνω όλες τις διαδικασίες κλπ ώστε να υπάρχουν οι μυρωδιές του μικρού στο σπίτι για να αρχίζει να τις συνηθίζει και ο μεγάλος..με τα πολλά εδώ και μια βδομάδα τους έχω και τους δύο ελεύθερους στο σπίτι για αν τους βλέπω απλά το βράδυ κοιμούνται σε διαφορετικούς χώρους..τις πρώτες μέρες τα πήγαιναν καλά έτρεχαν, έπαιζαν και γελούσα κι όλας γιατί συνήθω ο μικρός κυνηγούσε τον μεγάλο..εδώ και δυο μέρες όμως παρατήρησα ότι ο μικρός τον φοβάται και όποτε τον βλέπει κρύβεται κάτω από τον καναπέ ή έρχεται κοντά μου..το χειρότερο όμως έγινε χθες το βράδυ..με πήρε ο ύπνος στον καναπέ και στην αγκαλιά μου κοιμόταν ο μικρός..ο μεγάλος ήταν στο μπαλκόνι και κυνηγούσε ότι πετάει..ξαφνικά ξυπνάω επειδή ο μικρός κουνούσε το χέρι μου και ξαφνικά βλέπω τον μεγάλο που τον είχε πιάσει από τον λαιμό και το έδιωξα.. για να σιγουρευτώ όμως ότι είδα καλά και δεν ήταν στον ύπνο μου έκανα ότι κοιμάμαι και παρακολούθησα τον μεγάλο που ήρθε απ' την άλλη μεριά του καναπέ αθόρυβα και με την κίνηση που κάνουν όταν είναι να επιτεθούν (χαμηλώνουν, αυτιά πίσω κλπ) και προσπαθώντας να μην με ακουμπίσει αρπάζει τον μικρό απ' τον λαιμό.. τι να κάνω; αν του μπήκε στο μυαλό να τον πνίξει φοβάμαι ότι θα βρει τον τρόπο να το κάνει...

Απάντηση: SOS...Ο μεγάλος θέλει να πνίξει τον μικρό!!!

Το έχω αντιμετωπίσει πρόσφατα... λοιπόν σου γράφω τι έκανα εγώ..
Είχα το μικρό γατάκι σε δωμάτιο κλεισμένο, με φαγητό νερό και άμμο
όσο έλλειπα από το σπίτι. Τα άφηνα μαζί μόνο όταν μπορούσα να τα επιτηρώ.
Όταν ο μεγάλος πλησίαζε το μικρό τον χαϊδευα, όμως όταν πήγαινε να τον δαγκώσει στο
λαιμό τον έδιωχνα, κάποιες φορές τον ψιλο-χτύπησα ελαφρά πάντα. Άφησα τις γάτες
στον ίδιο χώρο χωρίς να είμαι εγώ μετά από 15 μέρες συμβίωσης περίπου, και αφού
ο μεγάλος είχε αρχίσει να γλύφει το μικρό. Που και που τσακώνονται φυσικά,
αλλά όχι με δολοφονικές διαθέσεις...

Αυτά και ελπίζω να βοήθησα !!

ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια αυτό θα κάνω και ελπίζω να γίνουν και τα δικά μου φιλαράκια!!!

Βασικα πιστευω οτι απλα παιζει ο μεγαλος.Τα παιχνιδια στις γατες ειναι τις περισσοτερες φορες μιμιση του κυνηγιου.
Το κανουν κια τα δικα μου αυτο.Απλα αν δεν εισαι σιγουρος ακομη,οταν φευγεις απο το σπιτι,ας τα εχεις σε χωριστο δωματιο .:)

Όντως,και μένα τα δικά μου τα μικρά αυτό που περιγράφεις κάνουν και μετά από λίγο τα βλέπω και γλύφουν το ένα το άλλο :/:
βέβαια μπορεί να μην είναι έτσι,εσύ ξέρεις κατά πόσο υπάρχει έντονη επιθετικότητα και τι σχέσεις έχουν άλλες στιγμές

Μακάρι απλά να παίζει αλλά δεν το διακινδυνευω ακόμα..όταν παίζουν πάλι τον δαγκωνει -:)αλλά δεν το κάνει υπουλα..αυτό που με έκανε να ανησυχήσω ήταν το πόσο ύπουλα πλησίασε ενώ κοιμόμουν κιεγώ κ ο μικρός..ελπίζω να ανησυχώ άδικα αλλά ας περιμένω να μεγαλώσει λίγο κ μετά θα τους αφήσω μόνους!!

Και εγω οταν εφερα τον γατουλη μου σπιτι (1 μηνος περιπου) ο γατος της γειτονισσας μου τον δαγκωνε συνεχεια κ παντου. Ο δικος μου νιαουριζε συνεχεια κ προσπαθουσαμε να μην τους αφηνουμε μονους. Μια μερα ο Τιγκρου (της διπλανης μου) ηρθε κ αρπαξε τον μικρο μου απο το λαιμο.. δεν τον προλαβα με τπτ ηταν πολυ γρηγορος.. Ετρεξα πισω του και τελικα τον βρηκα πανω στην πολυθρονα να γλυφει τον μικρο.. δεν ηθελε να τον πνιξει ηθελε απλα να τον φροντισει. Ρωτησα κ τον κτηνιατρο μου και μου ειπε πως μερικοι αρσενικοι δεν ειναι επιθετικοι με τα μικρα αλλα τους βγαινει "το πατρικο" ενστικτο κ αν δε δω να τον πιανει απο το λαιμο κ να τον τιναζει να μην ανησυχω. Βεβαια εγω εξακολουθησα να ανησυχω και μονο οταν ειδα τον μικρο μου να κηνυγαει τον μεγαλο ησυχασα :P Ο Τιγκρου οσο καιρο εμενα εκει ξημερωβραδυαζοταν στην μπαλκονοπορτα κ περιμενε να ξυπνησω για να παιξει με τον φιλο του κ μαλιστα οταν εφευγα για διακοπες νιαουριζε σαν να κλαιει. Απλα τον αγαπουσε πολυ κ μαλλον ηταν μεγαλος κ δεν ηξερε πως να δειξει την αγαπη του κ ετσι τον δαγκωνε. Ειναι δυσκολα καμια φορα να ξεχωρησουμε ποτε μια γατα δαγκωνει απο μισος κ ποτε απο αγαπη..

Καλησπέρα κορίτσια..λοιπόν είχατε δίκιο δίνοντας τους όλο και περισσότερο χρόνο μαζί άρχησα να βλέπω τον μεγάλο να γλύφει τον μικρό(που και που το κάνει και ο μικρός στον μεγάλο) και όταν τον δάγκωνε δεν το έκανε δυνατά στην ουσία τον κρατούσε με τα δόντια του όταν ο μικρός τον ενοχλούσε..τώρα όποτε λείπει ο μικρός απ' το οπτικό πεδίο του μεγάλου ο μεγάλος τον φωνάζει΄..έχει και λίγες μέρες που τους αφήνω πια στον ίδιο χώρο όσο λείπω από το σπίτι..σας ευχαριστώ πολύ πάντως...

Paidia epeigon

ΠΑΙΔΙΑ!!! σασ παρακαλω εχω σοβαρο προβλημα!!! σημερα εφερε ενα καινουργιο γατακι στο σπιτι μου και ο γατοσ εχει τρελαθει! εκανα πολυ λαθος κινησεις και δεν ξερω τι να κανω! απλα ο γατος μου ορμουσε ενω ειχα το καινουργιο στην αγκαλια μου και οταν πηγαινα εγω να τον ηρεμισω μου επιτιθονταν με απιστευτη ταχυτητα και με πολυ αγρια τροπο... Δεν εχω ξαναδει τον νικολακη ετσι... εχω βαλει τωρα το καθε γατακι σε ξεχωριστο δωματιο και δεν τολμανε καν να ερθουν πιο κοντα.... Μαλιστα ο παλιος μου γατος(νικολακης) καθε φορα που με βλεπει γρυλιζει απιστευτα... τον φωναξα στην αγκαλια μου ανεβηκε κανονικα και μολις αρχισα να τον χαιδευω εκανε τα ιδια! πραγματικα δεν ξερω τι να κανω μπορειτε να με βοηθησετε(συγνωμη για τυχον ορθογραφικα λαθη, λογο βιασυνης και αγχους! εαν καποιος μπορει να απαντησει ας το κανει χρειαζομαι την βοηθεια... γτ η αρχη δεν ηταν καθολου καλη και νομιζω πως τα πραγματα ειναι ανεπανορθωτα...! α και κατι ακομα να προσθεσω~! η γατα οταν την φωναζω(η παλια μου) ερχεται πανω μου γουργουριζει και οταν την πιανω αρχιζει και ουρλιαζει (τυπου γκρρρ) που και που ξεχνειται και δεν το κανει.... πραγματικα τρελαθηκε η παλια μου γατα.... Το καινουργιο γατακι σε αντιθεση ειναι απιστευτα τρυφερο μαζι μου και δεχεται καθε ειδους αγκαλια και παιχνιδιου,....! βοηθεια please... :(

Απάντηση: Paidia epeigon

καλημέρα κώστα!!!!
να χαίρεσαι τα γατούνια σουυ και περιμένουμε φωτο :D
παρακάτω θα βρεις ένα άρθρο με πληροφορίες για την προσαρμογή και συμβίωση 2 και παραπάνω γατουτιλιών!!
μην ανησυχείς είναι θέμα χρόνου να εξικοιωθούν!!!
απλά υπομονή!:)

https://www.mypetz.gr/%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D/%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%AE-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%82;-23249/

καταρχην μην ανχωνεσαι!μας περιγραφεις μια φυσιολογικη αντιδραση γατιων,το μωρο τρυφερο,το μεγαλο ζηλιαρικο,ολα θα πανε καλα,θελει χρονο και υπομονη.ο γατος θα συνηθισει το γατακι αναλογα το χαρακτηρα του φυσικα,και ολα θα πανε καλα,για αρχη μην τα εχεις μαζι,αργοτερα,μερα με τη μερα,φερνε τα σε καποια επαφη,για λιγο και παλι.καλη επιτυχια!

Κώστα, να σου ζήσουν και τα 2. :)

Νομίζω πως η συμπεριφορά του πρώτου σου γάτου είναι σχετικά αναμενόμενη καθώς νιώθει ότι έχει γίνει μια σημαντική αλλαγή και το μικρό γατάκι αποτελεί ένα είδος "εισβολέα" στην ζωή σας.
Το γεγονός ότι όποτε τον χαϊδεύεις γρυλίζει κι αγριεύει μπορεί να συμβαίνει επειδή έχεις πιάσει πριν το καινούριο γατάκι κι έχεις τη μυρωδιά του οπότε ο γάτος σου την εντοπίζει.
Νομίζω πως χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής, πρέπει πρώτα να περάσουν λίγες ημέρες όπου θα τα γνωρίσεις μεταξύ τους μέσω διαφόρων οσμών του καθενός, να τα έχεις σε διαφορετικά δωμάτια και σταδιακά να αφήνεις λίγο ανοιχτή την πόρτα που τα χωρίζει ώστε να γνωριστούν σιγά - σιγά.
Εννοείται ότι αυτή η γνωριμία θα γίνει υπό την δική σου επίβλεψη κι ότι τον πρώτο καιρό θα πρέπει να είσαι παρών σε αυτές τις συναντήσεις. ;)
Επιπλέον, θα ήταν χρήσιμο για τη μεταξύ τους σχέση - κι ειδικά για το μέλλον - να είναι κι οι 2 στειρωμένοι ώστε να μην υπάρχουν περιπτώσεις επιθετικότητας μεταξύ τους ή καυγάδες.
Διάβασε και το θέμα στο οποίο σε παρέπεμψε η Τία, νομίζω ότι θα βοηθηθείς.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά! :)

Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για τις απαντησεις σας! Απλα το θεμα ειναι πως εκανα μια πολυ λαθος αρχη βαζοντας τα με το καλημερα και τα δυο μεσα στο ιδιο χωρο! Απο χθες παντως παρατηρω μια ελαχιστη ανεκτικοτητα του μεγαλου(νικολακης) προς τα εμενα και προς τον μικρο(κανελος). Λαθος κινηση απο οτι μολις καταλαβα εκανα και σημερα γιατι τα εβαλα και τα δυο στην κρεβατοκαμαρα μπας και συνηθισουν το ενα το αλλο....!!! Παντως ο μικρος μπορει να ειναι 1 μηνος αλλα μια χαρα μαγκακι το παιζει στον αλλον που ειναι 11 μηνες μεγαλυτερος.... Γενικα παντως οι οδηγιες ειναι τοσες πολλες και τοσο μακροσκελεις που πραγματικα δεν ξερω απο που να πρωτοξεκινησω... Αμα τα αφησω ετσι απλα να ειναι μεσα στο ιδιο σπιτι γιατι ετσι και αλλιως δεν μπορω κατι αλλο μιας και κανει υπερβολικη ζεστη και εχω ολες τις πορτες ανοιχτες για να κανει ρευμα...! Εσεις σε ποσο καιρο πιστευετε θα συνηθισουν ο ενας τον αλλο? και εαν ο νικολκαης(μεγαλος) καρατησει κακια στον μικρο(κανελο) και δεν καταφερει ποτε να προσαρμοστει και να το δεχτει στην οικογενεια τοτε τι κανω??? ειναι μερικες φλεγον ερωτησεις που ειναι λογικο να μην υπαρχουν στο κειμενο! σας ευχαριστω παρα πολυ παντως για αλλη μια φορα για της απαντησεις σας :/:

Απάντηση: Νέο μέλος στην οικογένεια

Γεια σου Κωστα μου.Χαιρομαι που σε βλεπω πιο ηρεμο σημερα.:)
Ακου κατι.Εφοσον βλεπεις βελτιωση,και δεν μπορεις να τα εχεις σε ξεχωριστα δωματια,αναγκαστικα θα τα αφησεις ετσι.Ομως οταν φευγεις απο το σπιτι,καλο θα ηταν να τα ειχες σε ξεχωριστο δωματιο(οχι ομως και να κινδυνευσει να σκασει και κανενα απο τη ζεστη σε πολυ μικρο χωρο..πχ τουαλέτα:worry:)
Και εγω,οταν εφερα την μικρη μου στο σπιτι,ο παλιος μου εκανε σαν λιονταρι.Δεν ηξερα και εγω τοτε για την σταδιακη επαφη.Τις πρωτες μερες τις εκανε συνεχεια κχχχχχχχχ,σηκωμενη τριχα και ουρα,και την εδιωχνε.Σε μια εβδομαδα την ανεχοταν και απαξιουσε,στις 15 μερες περιπου,ψιλοεπαιζαν.
Προσπαθησε να δινεις σημασια εννοειται και στον μεγαλο.
Πιστευω οτι ολα καλα θα πανε.:)
ΥΓ.Δεν υπαρχει περιπτωση κρατηματος κακιας,γιατι τα ζωα δεν κρατουν κακιες.Καθαρα ανθρωπινο συναισθημα ειναι αυτο.Τα ζωα απλα εχουν ενστικτα.Βεβαια,καποια γατια εχει αποδειχθει οτι τελικα δεν καταφερνουν να γινουν φιλαρακια με καποια αλλα,ομως αυτο ειναι αρκετα σπανιο.

Εφακη σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου πραγματικα με ηρεμισες(καπως)!!! Απλα θελω να αναφερω και ενα ακομα μεγαλο αγχος μου...! Το γεγονος οτι ο μεγαλος παει και τραμπουκιζει συνεχως τον μικρο(που ειναι ουτε 1 μηνος) και φοβαμαι μην του δημιουργησει προβληματα στην ψυχολογια του!! μπορω να κανω κατι για αυτο..??? Και ξαναεπισημαινω οτι δεν μπορω να τα εχω σε διαφορετικους χωρους! :( :( :( :(

Απάντηση: Νέο μέλος στην οικογένεια

Με σιγουρια δεν μπορω να σου απαντησω,γιατι απλα δεν το γνωριζω.Παντως απο την δικια μου εμπειρια,και αυτα που εχω δει εδω..ΟΧΙ.Η μικρη μου,παρολο που ο μεγαλος μου την κατατρωπονε,οχι μονο δεν της δημιουργησε ψυχολογικο προβλημα,αλλα ισα ισα..που του τα χωνει ωραιοτατα,ειναι διαολος σωστος..και μαλιστα,η ιδια του εκανε κατι ξεγυρισμενες επιθεσεις..αλλο πραγμα!:hehe::hehe::hehe:
Βεβαια δεν ξερω αν παιζει ρολο το οτι ειναι το ιδιο φυλο τα δικα σου.Ομως σου ξαναλεω οτι απο αυτα που εχω δει εδω,συνηθως ψυχολογικα προβληματα προκαλουνται απο την συμπεριφορα των ΑΝΘΡΩΠΩΝ προς τα ζωα,και οχι απο την συμπεριφορα του ενος ζωου προς το αλλο.Μιλω ομως καθαρα εμπειρικα.Δεν ειμαι επιστημονας.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back