alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλησπέρα σας!
Θα ήθελα να σας κάνω τις εξής ερωτήσεις! Έχω μία γατούλα θηλυκιά στειρωμένη 3 χρόνων,την οποία την έχουμε αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και την οποία υπεραγαπώ! Πρόσφατα βρήκα τρία γατάκια νεογέννητα στο δρόμο και τα μεγάλωσα με μπιμπερό!ευτυχώς τα δύο βρήκα να τα δώσω αλλά για το τελευταίο ακόμα δεν έχω βρει κάτι και το έχω συζητήσει και κε τους γονείς μου ότι αν δεν βρεθεί καλό σπίτι θα το κρατήσουμε το γατάκι. Αυτό που με προβληματίζει είναι η συμβίωση των δυο τους. Το γατάκι είναι δύο μηνών,πολύ παιχνιδιάρικο και προς το παρόν το έχουμε σε ένα δωμάτιο αλλά το καημενάκι όταν το αφήνουμε μόνο του κλαίει. Το φέραμε σιγά σιγά σε επαφή με τη γατούλα μας,εκείνη το κοιτάει περίεργα,κουνάει καμιά φορά την ουρά της και εκεινο την αγκαλιάζει για να παίξουν. Εκείνη δεν το γρατσουνάει,άλλωστε ειναι τόσο ήρεμη γατούλα που αυτη την κίνηση δεν την γνωρίζει. Απλά είτε πισωπατάει είτε το βάζει κάτω και το ψευτοδαγκώνει. Δεν την αφήνουμε πολύ ώρα μαζί του γιατί όταν ειχαμε φερει τα μωράκια γατάκια στο σπίτι εκείνη είχε πέσει σε κατάθλιψη και ζήλευε. Ήταν μελαγχολική, δεν έτρωγε,δεν έπαιζε. Τώρα δείχνει καλά, πάιζει γουργουράει,αλλά ανησυχώ. Δεν θέλω η όποια απόφασή μου να την επηρεάσει ψυχολογικά. Πώς θα καταλάβω αν θέλει το γατάκι και γενικά πώς να το χειριστώ το θέμα;
Ευχαριστώ πολύ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αν δεν του δίνει φάπες είστε σε καλό δρόμο! Οι γάτες όταν παίζουν μεταξύ τους παίζουν αρκετά άγρια και δαγκώνονται. Ειναι φυσιολογικό! Περισσότερα δεν γνωρίζω γιατί δεν μου έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εχω και εγώ αυτήν την περίοδο στο σπίτι εκτός από την γάτα μου (1μιση χρονων περιπου) και ένα μικρό γατάκι (1μιση μηνών περιπου) και σου λεω με σιγουρια οτι ειναι μια χαρα οι γατες σου! Πρεπει να δεις την δικη μου πως κανει οταν φιλοξενω σπιτι αλλη γατα! Αυτο που κανουν τα δικα σου (εφοσον δεν κανουν κχχ και γρρρ εκεινη την στιγμη) που ψευτοδαγκωνονται ειναι παιχνιδι! Με εναν αλλον γατο που ειχα 2 μηνες συνεχεια κουλουριαζοταν το πατωμα, και απο οτι μου ειχαν πει εδω στο φορουμ, ηταν καθαρα παιχνιδι. Βεβαια ποτε δεν τοους ειδα να γλυφονται η να ειναι συμπαθιουνται. Νομιζω πως η δικια μου απλα τον ανεχοταν. Γι' αυτο εφοσον η δικια σου δεν κανει τα κλασσικα κχχχ ειμαι σιγουρη οτι εισαι σε πολυ καλο δρομο.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ολα αυτα που περιγραφεις ειναι παρα πολυ θετικα.Δεν της επιτιθεται,δεν ειναι μελαγχολικη..αρα.που ειναι το προβλημα;Κανενα προβλημα δεν βλεπω εγω.Ισα ισα που δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα,απο το να εχει παρεα η γατα μας

alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απλά δεν θέλω να πάρω μια απόφαση και μέτα,όταν δει η γατουλίτσα μου ότι η συμβίωση είναι μονιμη, να αρχίσει να ζηλεύει και γενικά μου φαίνεται λιγο στεναχωρο να την εκδιωξω από το θρόνο της! Ως μοναχοπαιδι που είμαι,κάτι τέτοιο μου φαίνεται απανθρωπο

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
To λαθος σου ειναι νομιζω,οτι το βλεπεις ανθρωπινα..και κυριως με αυτο που θα ενιωθες εσυ.Συνηθως ομως δεν γινεται ετσι.Οι περισσοτεροι απο εμας που βαλαμε και 2η γατα,ειδαμε μεγαλη διαφορα στη συμπεριφορα του 1ου μας γατιου(μετα την προσαρμογη βεβαια).Παιζουν μαζι,τρεχουν..χαιδευονται,καθαριζονται..ειναι πραγματικα πολυ πιο ευτυχισμενα απο οταν ηταν μονα τους.
Οσο αγαπη και προσοχη και να τους δινουμε,παντα ειναι πολυ καλυτερο να εχουν και μια παρεα του ιδιου ειδους.Βεβαια καποιες εξαιρεσεις υπαρχουν,αλλα απο οτι εχω δει..ειναι ελαχιστες.

alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ,τώρα πια δεν έχω τόση αγωνία για την υιοθεσία του γατιού! Θα ψάξω σπίτι,αλλά αν δεν βρω θα το κρατήσω με την Ασπρούλα μου!
Απο αυτα που βλέπω από τα γατιά μου (που ειναι και ιδιότροπα) που καθε τρεις και λίγο έρχονται νέα γατάκια,αυτά που λες δειχνουν οτι όλα πάνε καλά.Ξερεις, θέλει γυρω στον μισο μήνα να " γνωριστούν" κατα μέσο όρο και αυτό το λίγο λίγο είναι αυτο ακριβως που πρέπει να κάνεις,οι γάτες γνωρίζονται σταδιακά και αργά και στην αρχη τις κρατάμε χώρια και αρχίζουμε τις σταδιακές συναντήσεις!Βάζε τις καθημερινά για λίγο, να κυνηγήσουν μαζί ένα παιχνίδι δεμένο σε ένα σχοινάκι που θα κρατάς και θα ελεγχεις εσύ,ώστε να γίνει κοινό παιχνίδι συνεργασιας μεταξύ τους και να ξεχάσουν η μία την άλλη!Η γάτα δεν σκεφτεται σαν κι εμας δηλαδη οτι ξαφνικά θα διαπιστώσει οτι η συμβίωση είναι μόνιμη και τότε πρέπει να πάρει απόφαση ότι κάτι πρέπει να κάνει γιατί χάνει την θέση της.Μια χαρά θα της φανεί η παρεούλα!!!
thairia
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας!
Χθες το απογευμα που περπατουσα στην γειτονια να σου ενα μικρο γατι μπροστα μου!
Ψιτ ψιτ του κανω, οπως σχεδονσε ολα τα γατια που συνανταω, μονο που αυτο ηρθε και τριβοταν στα ποδια μου. Ε να μην το παρω? Σκεφτομουν ετσι κι αλλιως να παρω ενα οποτε ηρθε κουτι.

Παμε λοιπον στην γιατρο μας, το βλεπει ολα καλα. Το βαλαμε και αμπουλα, του καθαρισαμε και τα αυτακια κι αυτο εκει να ειναι συνεχεια κολλημενο πανω μας! Πιστευω οτι το διωξανε απο καποιο σπιτι. Ηλικια: 4 μηνων περιπου, αρσενικο!
Και ηρθε η ωρα να παμε σπιτι και να γνωρισει την μεγαλη του αδερφη. Αν σας πω οτι η Pixie μου ( η γατα που ηδη εχω) χαρηκε για την γνωριμια, ψεμματα θα ειναι!
Αρχισε τα κχχχ... και μετα γριλιζε κιολας! Αυτο πρωτη φορα την ειδα να το κανει. Οταν την γνωρισα με το μικροσκοπικο σκυλακι της μαμας μου απλα ττης εκανε κχχχ... και την αλλη μερα παιζανε!
Ετσι πιστευα οτι θα ειναι και τωρα. Εβαλα λοιπον το μικρο γατι σε ενα δωματιο με νερο, φαι και αμμο και κοιμηθηκαμε. Σημερα το πρωι παλι τα ιδια μονο που η Pixie πηγε να ορμησει και σε εμενα.
Τι να κανω? Οσο το αλλο ειναι κλεισμενο στο δωματιο πως θα ερθουν σε επαφη? Προς το παρον τα αφησα ετσι χωρια, αλλα το απογευμα που θα παω σπιτι σκεφτομαι να τα αφησω και τα δυο μαζι, αλλα φοβαμαι μην του ορμηξει και μην μου θυμωσει μετα και ορμαει και σε εμενα... καμια συμβουλη? Ποσο θα κρατησει αυτο?
Thanx!!
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλησπέρα σας!
Τελικά το κράτησα το γατάκι. Η Ασπρούλα μου (η μεγάλη, 3 χρόνων στειρωμένη) είναι γενικά μια πολύ καλή γατούλα. Δεν επιτίθεται ποτέ, ανέχεται τα πάντα, δεν την έχω δει ποτέ να νευριάζει. Η προσαρμογή είχε γίνει ἐτσι κι αλλιώς σταδιακά, γιατί τη Μικρούλα (3 μηνών) την είχα από μωρό μέσα σε ένα δωμάτιο με σκοπό να τη δώσω, αλλά τελικά έμεινε μαζί μας. Οπότε τα γατάκια είχαν μυριστεί χωρίς διαίτερα προβλήματα. Εδώ και 10 μέρες ζουν πλέον μαζί. Βέβαια, όταν κοιμάμαι ή λείπω βάζω τη Μικρούλα σε άλλο δωμάτιο. όταν είναι και τα δύο έξω παίζουν, ψευτοδαγκώνονται, κυνηγιούνται ή απλά αδιαφορούν το ένα για το άλλο. Πάνε το ένα στην άμμο του άλλου και τρώνε και το ένα από το φαγητό του άλλου. Σημαίνει κάτι αυτό;
Η μικρή είναι ορντινάτσα της μεγάλης και κάποιες φορές την εκνευρίζει, ειδικά όταν παίζει με την ουρά της. Η μεγάλη όμως όπως σας είπα δεν εκδηλώνει νεύρα και επιθετική σμπεριφορά ποτέ. Απλά κάποιες φορές θα σηκωθεί να φύγει, άλλες πάλι όχι. Γενικά τρώει όπως πριν, έρχεται και μου γουργουράει, κοιμάται μαζί μου, δεν δείχνει να μου κρατάει κακία. Η μόνη αλλαγή στη συμπεριφορά είναι ότι είναι κάπως υποτονική, παλιά έπαιζε και έτρεχε συνέχεια, τώρα όχι.. Ο γιατρός είπε ότι υπάρχουν γατούλες που επιτίθενται και έτσι ξεσπούν και άλλες που τα καταπίνουν όλα και τα κρατάνε μέσα τους. Και ότι αν συμβαίνει αυτό με την Ασπρούλα, τότε θα αρχίσει να εμφανίζει αρρώστειες στο μέλλον. Οπότε άρχισα να ανησυχώ. Λέτε να μου είναι λυπημένη και γι'αυτό να μην παίζει;
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Παρα μα παρα πολυ φυσιολογικα και θετικα μου φαινονται τα νεα σας

"Ο γιατρός είπε ότι υπάρχουν γατούλες που επιτίθενται και έτσι ξεσπούν και άλλες που τα καταπίνουν όλα και τα κρατάνε μέσα τους. Και ότι αν συμβαίνει αυτό με την Ασπρούλα, τότε θα αρχίσει να εμφανίζει αρρώστειες στο μέλλον"
Αυτο δεν το εχω ξανακουσει ποτε, και δεν το λεω για να το απορριψω, αλλα θα ηθελα πολυ να μαθω λεπτομερειες

Η Ασπρουλα σου εφτασε και σε μια ηλικια που ειναι μεγαλοκοπελα πια, δεν ειναι νιανιαρο!
Εκτος εαν η συμπεριφορα της αλλαξε την ημερα που ηρθαν τα μικρα.
Νομιζω οτι σε λιγο καιρο θα μπορεις να τις αφηνεις και μαζι ακομα και οταν λειπεις.
Το φαγητο αν μπορεις να το κοιτας λιγο, φανταζομαι οτι η μεγαλη τρωει για στειρωμενες και η μικρη kitten,
οσο γινεται καλο ειναι να τρωει η καθεμια τη δικη της.
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ε ναι, εννοείται ότι προσπαθώ να βάζω την καθεμία στο δικό της φαγητό, απλά καμιά φορά δεν προλαβαίνω! Το ότι η μεγάλη πάει στην άμμο της μικρής πώς σας φαίνεται; Μήπως της κάνει αντίποινα;
Η Ασπρούλα ήταν πάντα πολύ παιχνιδιάρα. Εντάξει σαφώς από όταν στειρώθηκε και μεγαλώνοντας ηρέμησε αρκετά, αλλά μία φορά τη μέρα κάναμε το καθιερωμένο μας σπριντάρισμα στο διάδρομο.. Από τη μέρα που αφήσαμε τη μικρή να κυκλοφορεί ελεύθερα στο σπίτι, έχει γίνει υποτονική, δεν κάνει πια τις τρελές χαρούλες. Και σκεφτόμουν ότι μάλλον έχει πέσει η διάθεσή της. Τι μπορώ να κάνω για να της φτιάξω το κέφι και να επιστρέψουμε στα κανονικά μας;
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Πρωτον οσο αφορα την αμμο, ειναι πολυ σπανιο αν εχεις 2 αμμολεκανες να πηγαινει η καθε μια στη δικη της, συνηθως τις μοιραζονται.
Οποτε αυτο δεν ειναι προβλμα.
Αυτη την περιοδο κι εμενα μου φαινονται λιγο υποτονικες οι δικες μου-για το λογο του αληθες μονο η μια, η μεγαλη.
Ισως εχει κουραστει και απο τη ζεστη.
Εσυ μπορεις να της δινεις λιγο περισσοτερο σημασια για να μη ζηλευει, να τη χαιδευεις πιο πολυ, και να
προσπαθεις να την υποκινεις να παιξετε με τα αγαπημενα της παιχνιδια.
Πιστευω οτι σε λιγο καιρο θα παιζουνε και θα σπινταρουνε μαζι στο διαδρομο

mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ακριβώς αυτό θα έλεγα για την συμπεριφορά της δικιας μου όταν είχα φιλοξεήσει σπίτι έναν συνομήλικο αρσενικό. Αυτό το σπριντάρισμα που λεςΗ Ασπρούλα ήταν πάντα πολύ παιχνιδιάρα. Εντάξει σαφώς από όταν στειρώθηκε και μεγαλώνοντας ηρέμησε αρκετά, αλλά μία φορά τη μέρα κάναμε το καθιερωμένο μας σπριντάρισμα στο διάδρομο.. Από τη μέρα που αφήσαμε τη μικρή να κυκλοφορεί ελεύθερα στο σπίτι, έχει γίνει υποτονική, δεν κάνει πια τις τρελές χαρούλες. Και σκεφτόμουν ότι μάλλον έχει πέσει η διάθεσή της. Τι μπορώ να κάνω για να της φτιάξω το κέφι και να επιστρέψουμε στα κανονικά μας;
το είχε σταματήσει. Νομίζω πως απλως ηταν πιο επιφυλακτικη και ανησυχη. Μετά από το στάδιο της επίθεσης να φανταστεις πέρασε ένα στάδιο που ούτε καν γουργούριζε και παρατηρούσε κάθε κίνηση του "εχθρου" Επίσης δεν έπαιζε μαζί μου γιατί είχε άλλες ασχοίες. Νομίζω πως αυτό είναι φυσιολογικό, αν σκεφτεις πως πρωταρχικος σκοπος της ειναι η εξερευνηση! Προς το τέλος των δυο μηνών επανήλθε πλήρως με εξαίρεση τα παιχνίδια (έπαιζε κυρίως με τον άλλον γάτο)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ πάρα πολύ! Η Άσπρούλα μου πλέον είναι μια χαρά ,τρέχει, παίζει, κυνηγιέται με τη Μικρούλα! Σήμερα κοιμήθηκαν και δίπλα δίπλα... Μια όμορφη συμβίωση μόλις ξεκίνησε! Να είστε όλοι καλά!
ζιλμερακι
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα
χτες βρηκα ενα γατακι το οποιο εχει προβλημα στα ματακια του και ειναι 30 ημερων,και φυσικα το πηρα και το φροντιζω. Ομως εχω αλλη μια γατουλα στο σπιτι η οποια ειναι μεγαλη και στειρωμενη αλλα δν δειχνει να το δεχεται
. Εχω ξανααντιμετωπισει αυτην την κατασταση παλι με την ιδια γατουλα αλλα τοτε την εκλεινα στο ενα μερος του σπιτιου και δεν θελω να το ξανακανω.Πως μου προτεινετε να την αντιμετωπισω για να μην εχει προβλημα με το γατακι ?? Ευχαριστω εκ των προτερων

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Νομίζω πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γίνει μια σταδιακή γνωριμία μεταξύ τους και να περάσει ένα χρονικό διάστημα όπου το ένα θα γνωρίζει το άλλο μέσω της μυρωδιάς.
Οπότε έχε τα κάποιες ημέρες σε χωριστά δωμάτια και με το πέρασμα των ημερών άφηνε λίγο ανοιχτές τις πόρτες ώστε να έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους.
Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα έτσι.
ζιλμερακι
Νεοφερμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ειναι κατι παραπανω απο φυσιολογικο το κχχχχχχχ....το περιεργο θα ηταν να μην το εκανε.Απλα το θεμα ειναι οτι του κανει ''κχχχ'' ! Θα το ξεπερασει ? Και εγω πρεπει να της φωναζω και να την μαλωνω ή οχι ?![]()

Εμενα να δεις οταν εβαλα την μικρη μου μεσα τι εκανε ο μεγαλος.Ελαγα οτι θα την φαει ζωντανη..και ομως μια χαρα ειναι.
Να την μαλωνεις οχι κατα την αποψη μου,για να μην ταυτισει το μικρο με μαλωμα δικο του απο σενα.
Εγω απλα τα απομακρυνα.
Μην αγχωνεσαι,ειναι πολυ φυσιολογικη αυτη η αντιδραση..και ειναι και ηπιας μορφης κιολας.Απλα οταν λειπεις τωρα στις αρχες αν γινεται ,μπορεις να τα εχεις σε ξεχωριστα δωματια .

Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όποτε δε έρχονται σε επαφή,αυτός κάνει σαν τρελός,τρέχει και τα δαγκώνει,και τα πέρνει στο κατόπι όπου πάνε μυρίζοντάς τα.Σκέφτομαι να ανεβάσω κάποιο πάνω για να έχει παρέα.Εσείς τί προτείνεται;;
Επίσης αρσενικό ή θυληκό;;
Έχω ήδη δοκιμάσει με τον Αντάρτη,έναν αρσενικό περίπου 3 μηνών που μόνο αντάρτης δεν είναι-κάνει πατουσάκια συνέχεια,ακόμα και στον αέρα-και ο Μελάκος συνέχεια τον βάζει κάτω και τον δαγκώνει!!
Επίσης,προβληματίζομαι γιατί αυτά του κήπου είναι αδερφάκια και δεν θέλω να τα χωρίσω..
Να τα πάρω πάλι όλα πάνω,αδύνατο...Προσφάτως κλάδεψα το δέντρο για να μην έχουν πρόσβαση,γιατί ανέβαιναν και βραδινές ώρες με αποτέλεσμα να χτυπάει συνέχεια ο συναγερμός μας,να τρέχω να τα ξανακατεβάζω στον κήπο μες στα άγρια ξημερώματα με ενθύμιο αίματα στα χέρια από τα αγκάθια της γαζίας!!

Τέλος, την Κυριακή αυτή έκανα το λάθος να τον κατεβάσω στο κήπο μας για να δω τις αντιδράσεις του.Το αποτέλεσμα:δεν μπορούσα να τον μαζέψω!!Έτρεχε σαν τρελός πάνω κάτω,πήγαινε τους έδινε φάπες και το έβαζε στα πόδια και όταν ήρθε η ώρα να τον μαζέψω μου αγρίεψε και μου έκανε κχχχ!!!
Συγγνώμη αν σας κούρασα,απλά ήθελα να σας δώσω όλη την εικόνα για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool